Iskreno razmisljam o samoubistvu

Upaljac :)

Početnik
Poruka
2
Eh,sada odakle da pocnem,nisam usamljeni pacenik,niti sam gay nemam nista protiv njih ali nisam.Ti ljudi traze pomoc jer se zele ubiti,a ja prosto nemam sa kim da podelim ovo jer ne zelim da uznemiravam majku,prijatelje ili tako nesto.Bice lakse ako neko ko je strucan sa ovim i neko ko me ne poznaje vidi ovo.I nadam se da vam nece biti mrsko da citate jer sam zaista ocajan.Veoma sam mlad da bih umro,ali bolje da umrem nego da unistim svoj zivot,naime idem u skolu,vecinu casova sam bezao.To je veoma velika navlakusa ako pobegnes 3 casa za redom bezaces dok te ne smori a nece te nikada smoriti.I posto me je majka prebacila u drugu skolu i tu sam nastavio da bezim,kajem se zaista,ali to je nekada jace od mene!I da,devojke me vole,takodjer sam zavisnik od lepih devojaka,kako vidim neku odmah je startujem i pitam za broj.Bar je tako bilo dok nisam upao u ovu depresiju,ako se uopste moze tako nazvati.Razredna mi je rekla da ce me baciti na razredni ispit,ja sam rekao da nema problema jer mogu da naucim preko leta jer NISAM GLUP znam da ucim,citam pisem nisam moron *** mogu to.Ali kada mi je rekla da iz nekih predmeta imam ocenu tacnije iz 6 predmeta imam 1 i da ako imam vise od 2 padam godinu,ceo mi se svet srusio.Ne gledam vise devojke,ne igram kompjuter sto sam pre SVAKI dan radio po 9-10 sati,ne zezam se sa drustvom,nisam alkos,niti narkoman imam prilicno lep zivot.Zivim sa majkom imam babu koja mi sve zivo ispunjava imam 5 stanova u Beogradu i silne vikendice,ali nije mi do toga!Zivotna zelja mi je da upisem neku skolu koju volim.Ako padnem godinu sve ce mi se uskratiti.Niko se nece druziti sa ponavljacem kao sto ni ja ne bih,ni jedna devojcica me u zivotu nece pogledati jer sam ponavljac,a isto tako necu moci nikakvu skolu da upisem,bar ne neku koju volim...a volim prava,postoji neka privatna srednja i moji mogu to da mi priuste ali ako padnem najebo sam....Samo zelim pomoc ocajnicki zeliim da mi neko pomogne bilo kako.Jedna lepa rec mi uvek pomogne kao kada se dopisujem sa drugarom,ili nesto tako.Prezirem sebe kada se pogledam u odgledalo povraca mi se,zbog onoga sto sam postao a mogao sam da budem nesto mnogo bolje.Na primer kao mali (u 3. raz.) sam imao koficijent intaligencije 103....A sada sam se spustio da ponavljam razred..............Ne znam sta da radim.Pre sam pratio fudbal,tj voleo sam nisam igrao ali volim da sednem pored TV-a i pijem sok i idem nekada na utakmicu ali nisam huligan i mislim da huligane koji unistavaju svojngrad treba spaliti.Evo ortak mi kaze "Sto nisi bio na tekmi znaaaas kako je bilo mocno" a meni se creva okrecu kada moram da ga lazem da mi nije bilo dobro i da cu ici na sledecu.Ne volim da lazem,sebe smatram kao postenog momka,nikada nikoga nisam prevario,nikada se nisam hvalio kada god se potucem pustim da dobijem batine jer necu da me posle teraju da se bijem stalno..Naravno daleko od toga da sam neka sisica koja nema muda nizasta.Pravio sam ja sranja i tuko se ali ne volim.Sebe vidim kao nekog dobrog pravnika sa lepom zenom.Naravno ne nesto preterano bogatim,jer nije sve u novcu....Eto samo sam mislio da ne zasluzujem da vodim zivot kakav vodim,a da nemam ni jedan drugi izlaz osim samoubistva.Neki bi pomislili da sam lud,ili cak slabic jer se od sranja ne bezi ali sta drugo da radim?Imam li neki izlaz?U svemu tome negativno nema nista pozitivno.Imao sam lepu devojku,i ona mi se smucila...A toliko smo se voleli 9 meseci bez raskidanja svaki dan smo bili zajedno....I jos bih mogao da pisem,jos imam potrebu da se ispraznim,ali ne znam da li ce iko ovo citati, da li uopste ikoga zabole da cita nesto ovoliko dugacko.Ja bih da mogu da pomognem nekome,ja volim da pomazem ljudima,iskreno.Blizi se rodjus mom najboljem drugaru,to necu propustiti.Procitajte ovo pa mi recite svoje misljenje,sta zapravo da radim?
P.S. postoji jedna pesma od jedne beogradkse grupe "Beogradski sindikat" i refren ide ovako "Od sranja se ne bezi.I sve sto imas resi,ako ne mozes sam,ako nije tvoj dan,sa nekim se povezi" to sada upravo i radim.

Napisano ne ukazuje na postojanje depresije... pre na lenjost, naviku da se ide linijom manjeg otpora, na beg od obaveza (bezanjem u neke druge aktivnosti -igranje igrica, menjanje devojaka, kako bi izbegao obaveze), razmazenost, odsustvo discipline...
Sama situacija nije toliko strasna koliko tebi izgleda...trenutni prioritet su ti popravljanje ocena (sto vise), pa pokusaj da svoju energiju usmeris u to, dobri instruktori za predmete iz kojih imas keca, pomoc skolskih drugara/ica, mnogo ucenja...a nakon toga pocni sa radom na sebi, menjanjem navika, odlazaskom kod psihoterapeuta...
Temu postavi na pdf Psihologija, posto sumnjam da ces ovde dobiti ozbiljne odgovore.

Poslednja izmena:
IQ 103 ti je samo pokazatelj prosecne inteligencije..kod tebe ukombinovan sa lenjoscu..
ocigledno karakterno vuces ka extremu, da bi se podigao moras da padnes..
e pa pao si, ajde sad gore..
a sto se tice ponavljanja - moze da bude i dobro..
kazes da si upisao skolu koja te ne zanima?
imas priliku da upises onu koja obuhvata domen tvog interesovanja..da sam na tvom mestu - iz inata bih zavrsila dve godine za godinu..

Iako sam procitao tekst,ja nisam shvatio u cemu se zapravo sastoji tvoj problem koji je prouzrokovao suicidne misli. :confused: Zdrav si i mlad,dovoljno si materijalno obezbedjen (ako sam dobro razumeo) … dakle ne postoji apsolutno nikakav razlog da uopste pomisljas na takve gluposti poput samoubistva i slicno.

Sto se tice ocena,popravi ih,bar to nije nikakav problem.Odvoji dva,tri ili pet dana (zavisno od kolicine gradiva) iskljucivo za ucenje (dakle,nema devojaka,kompjutera ili bilo kakvih hobija),izadji,polozi sve to i resi problem.Ukoliko nisi u situaciji da odjednom sve postignes,razgovaraj sa tim profesorima kako bi pronasao najbolje resenje.Posle toga nastavi da zivis uobicajeno i nece biti nikakvih problema.

Generalno znam kako se osecas,znam da su skolski dani nesto najgore sto covek moze da prozivi,znam i to da mi je dok sam se skolovao bilo draze da vidim mrtvaca nego bilo kakvog profesora,znam i to da i danas ne bih zeleo da vidim bilo koga odnjih,ali to je faza koju svako mora da prodje.Gledaj sebe,uci,pripremi se,budi maksimalno korektan prema tim profesorima,a sutra kad zavrsis skolu i vidis ih na ulici slobodno ih sutni u dupe. :D

Mozda ipak gresim ... Voleo bih da vidim pojedine profesore cisto da se "raskusuramo" i da im vratim neke stare dugove.Bas me zanima da li bi i danas bili toliko "slobodni" kao nekad. :D

Ništa strašno matori, sasvim prosečan tinejdžer :)))
Svi moramo da prođemo tu školu, ali na vreme trebaš da shvatiš ka čemu trebaš da težiš kako bi postao ono što želiš za sebe, pronađi se u nekom zanimanju, nekom društvu, nekom sportu, možda će ti pasovati da položiš D kategoriju i budeš kamiondžija s lepom brenom iznad, a možda će ti pasovati da budeš maser, možda ti pasuju (ne nužno :) ) debele metalke a možda fenserke... jedino što trebaš da uradiš je da se pronađeš u nekim sferama života i bićeš kao nov, ma šta nov, bićeš sebi naj, a i drugima :ok: samo napred

Saberi se. Uspeh nije ne pasti nikad, već podići se kad padneš. Imaš mladost, zdravlje, krov nad glavom, porodicu uz sebe. Srećan je onaj kome je škola problem.
Sedi i uči, ne gubi vreme. Nazad ne možeš, šta je bilo-bilo je i nije dobro, ali hajde da ono što će se desiti next bude :)
Sve se može, kad se hoće, ali prvo izbaci sebi suicidne ideje iz glave.

...da si moje dete olesila bih te od batina najpre zato sto si lenj a zatim sto si folirant. Prvo mozes da sredis i bez batina, drugo sumnjam. Zatvori racunar, sedi uci dan/noc i pustice te u sledeci razred, ako neces sada da ucis i ne zasluzujes da polozis godinu, posteno je pasti i krenuti ispocetka. U to balavacko psihicko "pucanje" i ubijanje koje traje jedva nedelju-dve ne da ne verujem vec zelim da ti majka ukine sve beneficije i da polozio/pao godinu leto provedes uz udzbenik dok posmatras drustvo koje ide u grad sa terase. Srecno.:)

mislim da ceo zivot s vremena na vreme pomislim da bih mogla cak sam kao pokusala... ali samoubistvo nije trivijalno nazalost

a kao ako hocu da se ubijem? sto onda ne radim SVE sto zleim... tipa izvredjam sve koje zelim... ponasam se maksimalno rizicno... ne mora covek da se baca s mosta... ofarbaj se u crno i idi kod nekih hmmm... da t ebiju jer si crn

ali necu to d aradim... volela bih da samo nestanem...
nemma pojma otidi mozda na neku crkvenu sluzbu al nemoj mnogo da se primash samo otidji i izadji... :I

vidi shta znam... el ima nesto sto ti je lepo pa idi ka tome... skola je neka obaveza ne mozes biti bash toliki debil da ne dobijes bar dvojke ili pitaj za neki predmet ako ne znas nekog mozda i preko fejsbuka sta znam ako to radi... ali ja nemam pojma samo teoretishem

...da si moje dete olesila bih te od batina najpre zato sto si lenj a zatim sto si folirant. Prvo mozes da sredis i bez batina, drugo sumnjam. Zatvori racunar, sedi uci dan/noc i pustice te u sledeci razred, ako neces sada da ucis i ne zasluzujes da polozis godinu, posteno je pasti i krenuti ispocetka. U to balavacko psihicko "pucanje" i ubijanje koje traje jedva nedelju-dve ne da ne verujem vec zelim da ti majka ukine sve beneficije i da polozio/pao godinu leto provedes uz udzbenik dok posmatras drustvo koje ide u grad sa terase. Srecno.:)

Ko bi rekao da si ti nasilnik...:eek: :lol:

IQ 103? Slab si matori...imam 145...ali mojne da si ubijas zbog toga, samo kazem. :D

Šta bi sa dečkom?

Shvatam da se gadiš sam sebi i lijepo si to opisao, ali zašto jednostavno ne priznaš sebi da si uprskao stvar, pomiriš se s tim i zasučeš rukave?
Svi griješimo
kakvih sve životnih priča ima...
Nisi savršen...ali svojim roditeljima si dragocjen...a ni oni nisu savršeni

Šta bi na tvom mjestu trebao da uradi otac koji nema šta da djeci da za doručak?
Pa ubiti se jeste rješenje problema - njegovih, ali je rješavanje i prilike da išta napravi i popravi...

Jesi li se spreman odreći svega što možeš doživjeti nakon jedne ozbiljnije prepreke u životu?

Izvini,a li se moram nasmijati kad se sjetim frenda koji je ponavljao (mislim i dva tri razreda), i koji se danas sprda na svoj račun...radi u najboljoj firmi u gradu, ima ženu, riba je i danas, dva odrasla sina...mnogo srećan čovjek. Ja u njemu vidim prijatelja koji će me nasmijati do suza...pružiti ruku u nevolji (dokazao bezbroj puta) a to što je ponavljao razred...ček da razmislim...ma kao da me je briga...družim se sa ljudima, ne sa diplomama

Zato djeci nije dao pardona...znači...nikad ne znaš zašto je nešto dobro

Da...za početak reci roditeljima...i kako god reaguju...ostani smiren i priznaj grešku i kako se osjećaš
Da znaju o čemu razmišljaš...jao, jadni ljudi ne bi imali mira
Norrmalnom čvojeku je najvažnije da su mu djeca živa i zdrava...ZAPAMTI...

Što se tiče društva i djevojaka...biće svakakvih reakcija, provokacija, ( A MOŽDA I NEĆE)taman će ti dobro doći da isfiltriraš okruženje
Ima jedna izreka: prijateljstvo sreća stvara a nevolja PROVJERAVA...

Veoma sam mlad da bih umro,ali bolje da umrem nego da unistim svoj zivot,naime idem u skolu,vecinu casova sam bezao.To je veoma velika navlakusa ako pobegnes 3 casa za redom bezaces dok te ne smori a nece te nikada smoriti.

Čitao sam dovde, i reko beži, ovaj izmišlja.. Onda pročitam još malo..
I posto me je majka prebacila u drugu skolu i tu sam nastavio da bezim,kajem se zaista,ali to je nekada jace od mene!I da,devojke me vole,takodjer sam zavisnik od lepih devojaka,kako vidim neku odmah je startujem i pitam za broj.
Ma ne mlati.. Ali na moju žalost pročitah još malo, i vidim da si osnovna škola xD

Fina pričica :lol:
A mišljenja se ovde dele očigledno na one koji te savetuju da se ubiješ i na one koji bi te od batina sami ubili, tako da ti je dilema rešena xD

Back