Isključivost u ponašanju i komunikaciji

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
6.808
FORUM.jpg

Postoji više značenja reči "isključivost". Isključivost znači neslaganje, sukobljavanje, netolerantnost, nepomirljivost...

Postoji mnogo ljudi koji se ponašaju neprijateljski, koji vole sukobe. Te ljude ne možemo da vezujemo za jednu zemlju, oni postoje svuda u svetu.

Isključivost u ponašanju i u komunikaciji postoje i kod osoba koje su same i kod osoba koje su pripadnici jednog kolektiva.

"Snažniji" su u kolektivu jer se tako osećaju sigurnije.

Kada se spomene netolerantnost i sukobljavanje gotovo svi prvo pomislimo na političke stranke i političare.

Ali, ovde ne pišemo o politici i nema razloga da spominjemo političare. Zašto?

Isključivost u ponašanju odnosi se na sve oblasti života. Brzi tempo života čini ljude nervoznim, nestrpljivim.

Od običnog razgovora o nekoj TV seriji ili o sportu, može da dođe do svađe. Svađaju se ljudi zbog porodičnih problema. I te svađe su strašne.

Lično, isključivost vezujem i za tvrdoglavost. Neka osoba X hoće "po cenu života" da ostali prihvate njen stav. Njena istina je jedina prava istina.

Ne može da se pomiri sa stavovima drugih ljudi. Ne priznaje te druge stavove.

Isključivost je loša. Takvo ponašanje nije prihvatljivo. Negativno je.

Komunikacija može sa verbalne svađe da preraste u fizičku svađu, u tuču.

Šta mislite o takvim osobama?

Da li ste vi ponekad isključivi, da li to možete da priznate najpre sebi?

Zašto se prekida veza, porodična, emotivna, prijateljska? Možda je ta osoba isključiva, tvrdoglava samo ukoliko se priča o sportu, o kuvanju, a ponaša se sasvim prirodno kada se pokrenu neke druge teme?

Foto: Pixabay.com

Priznajem da sam isključiva samo kada je reč o jednoj osobi..koje više nema.

Kada su u pitanju neke druge životne oblasti, trudim se da budem maksimalno tolerantna.

Nekada prekidam kontakt sa osoboma koje se tako ponašaju.

Ali, ostajem u komunikaciji sa osobama koje su zainteresovane za različite diskusije i koje nisu isključive u svemu.

U svakoj osobi, u svakom ljudskom biću treba potražiti bar jedno zrno dobrote.

Lično, isključivost vezujem i za tvrdoglavost. Neka osoba X hoće "po cenu života" da ostali prihvate njen stav. Njena istina je jedina prava istina.

Ja licno (barem ja mislim)nisam iskljuciv.volim da sadlusam tudje savete,predloge etc i ako procenim da ima logike prihvatim ih bez mnogo drame.
Poznajem u rl par takvih osoba.jedino resenje je potpuno ih iskljuciti iz okruzenja ili kolektiva.sa njima nije pitanje da li ce vec kada ce nastati problem.
U nekom bivsem zivotu bih cak razmisljao i o eliminaciji ili teskoj (slucajnoj)povredi takve osobe.
Sada ih samo pustam da se same udave.isto nije pitanke da li ce vec kada ce im se to desiti.takav im je mentalni sklop.niko ih ne podnosi

Nisam iskljuciv uopste.
Mogu da saslusam svakoga ko ima argumente na bilo koju temu.
Medjutuim postoje teme koje izbegavam jer su klizav teren.
Nemam vise zivaca da trpim kao ranije ljudsku glupost zlobu i nekulturu.
Misljenje o skoro svemu imam i ne menjam ga.
Uvek cu probati sa shvatim SAGOVORNIKA koji drugacije misli.
Provokatora i maimuna odmah ignorisem sve i da imamo isti stav,

Isključiva sam samo po stavovima koji su važni za opstanak ili zdravlje.
Jedna prijateljica me nazvala da mi kaže da je odgodila put sa dvomjesečnom bebom i rekla mi je da mi čisto javi jer sam galamila na nju.
Uopšte nisam galamila nego možda malo povisila ton i bila ozbiljnija ili isključiva.
Moj stav je da tako mala beba ne treba da putuje avionom ukoliko nije jako neophodno.
Rekla sam joj da je jako neozbiljno izlagati dvomjesečnu bebu bakterijama i virusima u avionu ako nije neophodno. Nerazvijeni su im ušni kanalići i možda ih puno više smeta pritisak pri sletanju i uzletanju i sve to za šta, da bi postavili na Instagram cool slike
To su stvari u kojima sam isključiva a sve ostalo me ne tangira. svak ima svoje mišljenje i pravo da ne usvaja moje.
Čak i kod politike. Šta mi mali znamo ko s KiM radi i kako muti da bi bili isključivi.
Pa i religija, nemam isključiv stav po pitanju stvari za koje nemam dokaze ili dovoljno informacija.

Nikad ne raspravljam ni sa onima koji vide samo jednu stranu savršenom. Istina je uvijek u sredini i ne mogu da budem samo lijevo ili samo desno.
Ponekad istina nikad ne ispliva.

Kad me pitaju šta mislim o politici i ko nam mrsi konce ja citiram Velju Abramovića:” u pitanju je Francuska tajna služba;rusko/englesko odjeljenje.”..pa ti skontaj. 😅

Tu veliku ulogu igra i ego i potreba da je neko stalno u pravu. Uh, što dalje od mene. Tu nema fer komunikacije.

Nisam iskljuciv uopste.
Mogu da saslusam svakoga ko ima argumente na bilo koju temu.
Medjutuim postoje teme koje izbegavam jer su klizav teren.
Nemam vise zivaca da trpim kao ranije ljudsku glupost zlobu i nekulturu.
Misljenje o skoro svemu imam i ne menjam ga.
Uvek cu probati sa shvatim SAGOVORNIKA koji drugacije misli.
Provokatora i maimuna odmah ignorisem sve i da imamo isti stav,
Još malo, pa ću i ja biti sasvim ovakva. Na dobrom sam putu za to, naročito za (ne) toelranciju ljudske zlobe i nekulture.

Odlicno rezonovanje.kada pricas sa ljudima koji imaju nesto i da kazu nesto moze i da se nauci...
Kada pricas sa 2 idiota ti si treci idiot 😑
Prestao sam gledati fudbal zbog navijaca i "strucnih komentatora" koji uvek sve bolje znaju i od trenera i od selektora i strucnog staba, nekad je bilo zanimljivo gledati utamice ili slusati prenos na radiju dok se nesto radi, no u medjuvremenu kao da su ljudi podivljali i sve se svelo na urlikanje, psovanje, kritikovanje i pametovanje... I mislim da je tu bolje biti iskljuciv, nego gubiti vreme i zivce na necija lupetanja.
Ovo je samo primer, ali stvar je ista i u drugim temama.
Ok, ne kazem da su ti ljudi losi ili slicno, no jednostavno me to smara.

Pogledajte prilog 1714594
Postoji više značenja reči "isključivost". Isključivost znači neslaganje, sukobljavanje, netolerantnost, nepomirljivost...

Postoji mnogo ljudi koji se ponašaju neprijateljski, koji vole sukobe. Te ljude ne možemo da vezujemo za jednu zemlju, oni postoje svuda u svetu.

Isključivost u ponašanju i u komunikaciji postoje i kod osoba koje su same i kod osoba koje su pripadnici jednog kolektiva.

"Snažniji" su u kolektivu jer se tako osećaju sigurnije.

Kada se spomene netolerantnost i sukobljavanje gotovo svi prvo pomislimo na političke stranke i političare.

Ali, ovde ne pišemo o politici i nema razloga da spominjemo političare. Zašto?

Isključivost u ponašanju odnosi se na sve oblasti života. Brzi tempo života čini ljude nervoznim, nestrpljivim.

Od običnog razgovora o nekoj TV seriji ili o sportu, može da dođe do svađe. Svađaju se ljudi zbog porodičnih problema. I te svađe su strašne.

Zašto se prekida veza, porodična, emotivna, prijateljska? Možda je ta osoba isključiva, tvrdoglava samo ukoliko se priča o sportu, o kuvanju, a ponaša se sasvim prirodno kada se pokrenu neke druge teme?

Foto: Pixabay.com

Јесам искључив. Не кошта ништа признати. Није најсрећније бити такав али то сам ја.

Back