Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bravo klonirani,eto ti iz iskustva govoris otvoreno da su sve ovo price za naivne bake i deke koji imaju 80+...na zalost,ove spodobe moraju da kake o ovome jer se to od njih zahteva,oni su u veganistickom pokretu,takoreci sekti..to je u danasnjem "modernom" drustvu jedna pomodarska sekta kojase bavi "zdravom" ishranom..a kukala majka svakom ko se upetlja u tu sektu,posle 8-9 meseci pocinje anoreksija..roditelji vegani se nece odluciti da daju svojpj bebi mleko u prahu ako majka nema mleka,oni ce joj dati bademovo i sojino mleko,pa se desava to sto se desava,da kod takvih monstruma deca umiru..ispastace sva ova stvorenja koja su krivo zadojena jednog lepog dana..toliko su hrabri da nasrcu iskljucivo preko raznih foruma,ja licno nisam upoznao ni jednog veganca-'ovanca,a zamisli kad bi neko poceo da me spopada zasto jedem meso,zasto nosim koznu jaknu,zasto jedem med,to bi mu bila poslednja sala sa osmehom na licu... :)

e yeba ga ti sad,čini mi se da me na razumješ najbolje..nisam ja iz nekog hira batalio meso,mlijeko,eksperimentisao sa ishranom..
glavni razlog je jedan zdravstveni problemčić,za koji kažu da je neizlječiv...e kad čuješ to,onda kreneš sa raznim eksperimentisanjem,hvatanjem za slamku(u ovom slučaju to je bila veganska ishrana)
dakle,nisam baš mnogo naivan tip,ako me kapiraš...a takvih ljudi ima mnogo iako nemaju 80+ godina..
sve u svemu,pokušao,vidio i zaključio da su spike o veganskoj ishrani bullshit koji nema nikakvo utemeljenje u praksi..
što se mene tiče idemo dalje u istraživanje,ali ne u pravcu ishrane...:cool:

Kaze Klonirani Sime. I poznavalac tvrdi za eksperta etimologije turcizama, savetnika premijera BiH da prica gluposti. Tako i ti, doktori jedno, a ti bio par meseci bez mesa i proglasio sebe vikingom koji je otkrio Ameriku.

Elem, probleme sa zdravljem si zaradio dok si bio na mesnom rezimu ishrane, sam pises tako i time sam sebi uskaces u stomak. Zdravstvene probleme si zaradio hraneci se mesom koja nije tvoja prirodna hrana.

pomišljam da tebe neko plaća za ovoliko angažovanje oko borbe protiv životinjskih namirnica..
ybt jel moguće da ti voliš više životinje od ljudi,jesi ti normalan tip??šta si toliko zapeo?nemoguće da ovo radiš dzabe...:dash:
hehe pa ja nisam svakodnevno konzumirao meso,ne lupetaj,vrlo rijetko zadnjih godina,mislim da si ga ti više pojeo od mene...:zcepanje:
vjerovatno bi i jeo ali nije se imalo para...
čak i da ždereš svakodnevno meso,mlijeko u najgorem slučaju ćeš dobiti visok holesterol,možda neko i pritisak,ali autoimunu bolest sigurno nećeš..
čitaš svakakve budalaštine po internetu,mene samo zanimaju ozbiljna naučna istraživanja...a ti kačiš tamo na temi neke linkove sa preparatima PRIMED 7 koji navovodno liječe hipotireozu...to su obična prosseravanja kao i one rakije od orasa,bla bla

Vise volim ljude od zivotinja jer su moja vrsta. Zivotinje postujem, zato ih ne ubijam.

Kakav je to covek koji ubija zivotinje i vredja one koji ne ubijaju? Neka svako da odgovor sebi.

volim i ja u smislu da ako naiđem na neku životinju u klopci,normalno da bi joj pomogao...
ali tvoja silna ljubav prema životinjicama nije normalna..
od kad sam ja doša na ovaj forum ti neprekidno serinjaš o pravima životinjica,pa čovječe urazumi se,one su tu da služe nama a ne mi njima..
bez mesa se i može,meni lično uopšte nije bio problem,ali bar ribu moraš jesti...dokazano je da riba sadrži omega3 masne kiseline koje su korisne za sve i svašta..nemoj mi te priče sad da riba pati kad je ubijaju itd. nemoj meni prodavati te spike

- - - - - - - - - -

i slobodno da ti Šime kaže možeš i meso da krkaš,ok ne sad svaki dan svinjsko i masno,ali umjereno ti ništa neće faliti,ako jedeš ostalo povrće,plus riba i uživaj
:sanke:

Koji su ovo samouki-nutricionisti...cuj pricu jedes meso, nemas holesterol i zivis preko 100+
Problem je sto njihova svest je na jako niskom nivou. Njima su mozgovi toliko isprani, da ne mogu da shvate da industrija mesa krci Amazonske sume ( pluca planete ) da zasadi GMO - soju. Sa tom GMO - sojom se hrani stoka, koja usput proizvodi efekat staklene baste, i naravno stoka se puni hormonima i filuje raznoraznim hemijama. Onda doju eksperti tipa Dejana &co., da prica kako je meso zdravo i da ga treba jesti i da leci sve bolesti.....
Njihovom lupetanju nikada kraja, a glavna fora im je kao veganstvo je stetno, sto ne odu u policiju, sto ne podnesu krivicne prijave...smesni su sa njihovom argumetacijom.
VI STE ONO STO JEDETE !

Vegan-Food-Pyramid-New.jpg

150242_571170362910011_1966756104_n.jpg

e yeba ga ti sad,čini mi se da me na razumješ najbolje..nisam ja iz nekog hira batalio meso,mlijeko,eksperimentisao sa ishranom..
glavni razlog je jedan zdravstveni problemčić,za koji kažu da je neizlječiv...e kad čuješ to,onda kreneš sa raznim eksperimentisanjem,hvatanjem za slamku(u ovom slučaju to je bila veganska ishrana)
dakle,nisam baš mnogo naivan tip,ako me kapiraš...a takvih ljudi ima mnogo iako nemaju 80+ godina..
sve u svemu,pokušao,vidio i zaključio da su spike o veganskoj ishrani bullshit koji nema nikakvo utemeljenje u praksi..
što se mene tiče idemo dalje u istraživanje,ali ne u pravcu ishrane...:cool:

haha druze,nikako ne ubrajam tebe u ovo sto sam napisao 80+..nego sam rekao da ovi forumski veganski sektasi jedino koga mogu prevariti ovde su bake i deke preko 80 god..toliko su ugrozeni da nema kud vise,pocev od kamaela pa do ovih izbeglih ukrajinaca koji beze pred ruskom bracom...nisam hteo da ulazim u razlog zasto si batalio meso,nego sam cisto rekao da ti kao bivsi konzumator biljne hrane iz tebi znanih razloga pricas da je to mlacenje prazne slame sto ovi pripadnici veganisticke sekte pripovedaju i zagovaraju..po meni su ovi iz veganisticke sekte gori od jehovinih svedoka,pogledaj samo sa kakvim zarom pisu o tome kako je gnoj u mleku,pa mesozder bacio bebu u kontejner..koja je to bolest,a oni monstrumi koji daju svojim bebama mleko od soje i na bozju zalost bebe preminu zbog takve ishrane..ti nisi bio vegan iz ideoloskih shvatanja vec da probas taj vid ishrane zbog bolesti..shvatam te,bez brige..

haha druze,nikako ne ubrajam tebe u ovo sto sam napisao 80+..nego sam rekao da ovi forumski veganski sektasi jedino koga mogu prevariti ovde su bake i deke preko 80 god..toliko su ugrozeni da nema kud vise,pocev od kamaela pa do ovih izbeglih ukrajinaca koji beze pred ruskom bracom...nisam hteo da ulazim u razlog zasto si batalio meso,nego sam cisto rekao da ti kao bivsi konzumator biljne hrane iz tebi znanih razloga pricas da je to mlacenje prazne slame sto ovi pripadnici veganisticke sekte pripovedaju i zagovaraju..po meni su ovi iz veganisticke sekte gori od jehovinih svedoka,pogledaj samo sa kakvim zarom pisu o tome kako je gnoj u mleku,pa mesozder bacio bebu u kontejner..koja je to bolest,a oni monstrumi koji daju svojim bebama mleko od soje i na bozju zalost bebe preminu zbog takve ishrane..ti nisi bio vegan iz ideoloskih shvatanja vec da probas taj vid ishrane zbog bolesti..shvatam te,bez brige..

ma opušteno,sve je jasno...
vidi stvarno lociran u Ukrajini-zabrinuti smali duboko razmišlja-
a i ovaj Kulganov tamo na politici podržava Vučića i ostalu bagru,otvara neke teme..sumnjiv neki tip,izgleda da se zalaže za sve što je pogrešno...:telefon:

Mogu ovi iz mesozderske sekte da izmisljaju i pisu bajke, ali oni nemaju ni jedan argument da iznesu protiv najzdravijeg nacina ishrane tj veganstva.
Jer oni mogu sami da lupetaju ovde na forumu i nigde vise. A veganstvu se pise svuda, i to drzavni mediji pisu, a ovo sto lupetaju ovi iz mesozderske stranke to nece ni zona sumraka da objavi.
Život bez mesa je moguć

Sarma sa pirinčem i mlevenim orasima biće ukusna kao i ona sa mesom, a niko neće biti ubijen zbog tog jela, kaže Nikola Pešić, autor „Veganskog kuvara”

http://www.politika.rs/rubrike/spektar/zivot-i-stil/Zivot-bez-mesa-je-moguc.lt.html

Mogu ovi iz mesozderske sekte da izmisljaju i pisu bajke, ali oni nemaju ni jedan argument da iznesu protiv najzdravijeg nacina ishrane tj veganstva.
Jer oni mogu sami da lupetaju ovde na forumu i nigde vise. A veganstvu se pise svuda, i to drzavni mediji pisu, a ovo sto lupetaju ovi iz mesozderske stranke to nece ni zona sumraka da objavi.
Život bez mesa je moguć

Sarma sa pirinčem i mlevenim orasima biće ukusna kao i ona sa mesom, a niko neće biti ubijen zbog tog jela, kaže Nikola Pešić, autor „Veganskog kuvara”

http://www.politika.rs/rubrike/spektar/zivot-i-stil/Zivot-bez-mesa-je-moguc.lt.html

kakva je to crna sarma?
kako ti misliš da ja pijem crno vino iza orasa? :think:
opet ti o ubistvima,jel sa predumišljajem ili bez?

- - - - - - - - - -

ima da mi prokuva stomak čovječez:cry:

Neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću Član 353.

Ko se neovlašćeno i za nagradu bavi određenom delatnošću za čije obavljanje je po zakonu ili drugim propisima donetim na osnovu zakona potrebna dozvola nadležnog organa, odnosno nadležnog subjekta, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo Clan 254.

(1) Ko se bez odgovarajuce strucne spreme bavi lecenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga, kaznice se novcanom kaznom ili zatvorom do dve godine.(2) Kaznom iz stava 1. ovog clana kaznice se i ko se bez odgovarajuce strucne spreme bavi spravljanjem ili izdavanjem lekova.

bravo klonirani,eto ti iz iskustva govoris otvoreno da su sve ovo price za naivne bake i deke koji imaju 80+...na zalost,ove spodobe moraju da kake o ovome jer se to od njih zahteva,oni su u veganistickom pokretu,takoreci sekti..to je u danasnjem "modernom" drustvu jedna pomodarska sekta kojase bavi "zdravom" ishranom..a kukala majka svakom ko se upetlja u tu sektu,posle 8-9 meseci pocinje anoreksija..roditelji vegani se nece odluciti da daju svojpj bebi mleko u prahu ako majka nema mleka,oni ce joj dati bademovo i sojino mleko,pa se desava to sto se desava,da kod takvih monstruma deca umiru..ispastace sva ova stvorenja koja su krivo zadojena jednog lepog dana..toliko su hrabri da nasrcu iskljucivo preko raznih foruma,ja licno nisam upoznao ni jednog veganca-'ovanca,a zamisli kad bi neko poceo da me spopada zasto jedem meso,zasto nosim koznu jaknu,zasto jedem med,to bi mu bila poslednja sala sa osmehom na licu... :)

Jos jedna laz iz mesozderske sekte. Ako mama vegan nema dosta mleka, dace mleko u prahu od soje.
Znas samo da lazes i da izmisljas, a naravno nemas nijedan dokaz, smeje ti se ceo forum zato sto javno hvalis sa svojom gluposcu.
similac-soy-isomil-475.png

Kaze Klonirani Sime. I poznavalac tvrdi za eksperta etimologije turcizama, savetnika premijera BiH da prica gluposti. Tako i ti, doktori jedno, a ti bio par meseci bez mesa i proglasio sebe vikingom koji je otkrio Ameriku.

Elem, probleme sa zdravljem si zaradio dok si bio na mesnom rezimu ishrane, sam pises tako i time sam sebi uskaces u stomak. Zdravstvene probleme si zaradio hraneci se mesom koja nije tvoja prirodna hrana.
Баш волим што кмечиш, ала си у том посту направио будалу од себе!!!:zskace:

- - - - - - - - - -

Jos jedna laz iz mesozderske sekte. Ako mama vegan nema dosta mleka, dace mleko u prahu od soje.
Znas samo da lazes i da izmisljas, a naravno nemas nijedan dokaz, smeje ti se ceo forum zato sto javno hvalis sa svojom gluposcu.
similac-soy-isomil-475.png
После неколико стотина милиона година еволуције сисара секташи из веганског клана су шутнули биологију са све еволуцијом и препоручују ГМОсојино млеко, а гомила деце помрла од тог бућкуриша и родитељи монструми осуђени на дугогодишње казне.
Јеси ишла да уложиш жалбе по америчким и француским судовима?

mislis kao kad se nagutaju dlaka?
И длака и паразита, мачићи поготово.
Covek je mnogo duzi period boravka na ovoj planeti bio vegetarijanac, tek sa pronalaskom vatre poceo je da jede meso
Није, ватра има мало везе с тим. Ескими, алеути, Лапи и други субарктички народи и даље једу скоро искључиво пресно месо, мкао и Масаји, Свахили, зулу... у Африци који живе на пресном месу, млеку и крви(зарежу крвни суд на говечету и пију крв)
...efektima biljne ishrane dugo se nije posvecivala paznja...tek sredinom proslog veka nekoliko studija pokazalo je da takva ishrana ima blagotvorno dejstvo u prevenciji srcanih oboljenja, mozdanog udara, Alchajmera i raka. Proguglaj o dr Koldvelu Eselstinu koji je prvi dobitnik nagrade Bendzamin Spok za empatiju u medicini...njegova desetogodisnja studija je dokazala da ishrana bazirana na biljkama i vrlo malo masnoce, moze da spreci, pa cak i izleci srcana oboljenja...ili dr Din Ornis sa univerziteta u San Francisku ciji su pacijenti na takvoj ishrani izlecili zakrcene arterije i ublazili ili potpuno eliminisali anginu...ili dr Kolin Kembel cije je tridesetogodisnje istrazivanje pokazalo da je konzumiranje mesa u direktnoj vezi sa mnogim bolestima...zivotinjske masti, zivotinjski proteini i hormon rasta iz namirnica zivotinjskog porekla koce imuni sistem i sadrze prekomerne kalorije sto izaziva nekontrolisano mnozenje svih celija stvarajuci kiselu okolinu u kojoj tumori bujaju...ne prelaze slucajno ljudi sirom sveta na vegetarijansku ishranu
Срчана обољења имају пре свега везе с начином живота, претераним уносом шећера, ГМО исхраном и неправилно храњеним животињама.
Зато су мериканци најболеснија нација на свету јер је тамо све загађено и тло, и биљке, и животиње, а највише су загађени у главама.

Баш волим што кмечиш, ала си у том посту направио будалу од себе!!!:zskace:

- - - - - - - - - -

После неколико стотина милиона година еволуције сисара секташи из веганског клана су шутнули биологију са све еволуцијом и препоручују ГМОсојино млеко, а гомила деце помрла од тог бућкуриша и родитељи монструми осуђени на дугогодишње казне.
Јеси ишла да уложиш жалбе по америчким и француским судовима?

Mora da pucas od muke, izmisljas, lazes, a ne mozes nista da uradis. Hranis se mesom filofanim hormonima i hemikalijama, a ta stoka jela GMO soju, jedes otrov, a zbog svog ispranog mozga ne znas ni sta jedes i trujes samog sebe.
Kada ces da zabranis veganstvo, posto si dokazao da je stetno i da milioni beba vegana svakodnevo umire ?:hahaha:

- - - - - - - - - -

И длака и паразита, мачићи поготово.Није, ватра има мало везе с тим. Ескими, алеути, Лапи и други субарктички народи и даље једу скоро искључиво пресно месо, мкао и Масаји, Свахили, зулу... у Африци који живе на пресном месу, млеку и крви(зарежу крвни суд на говечету и пију крв)Срчана обољења имају пре свега везе с начином живота, претераним уносом шећера, ГМО исхраном и неправилно храњеним животињама.
Зато су мериканци најболеснија нација на свету јер је тамо све загађено и тло, и биљке, и животиње, а највише су загађени у главама.

Gde si objavio tu naucnu tezu da meso nema veze sa srcanim oboljenjima, to ni jedan od najjacih univerziteta cak u Titelu ne bi dozvolio.
Eskimi zive 30. godina i svi imaju srcana oboljenja....
Volos da se blamiras javno sa svojim neznanjem.z:lol:

Mora da pucas od muke, izmisljas, lazes, a ne mozes nista da uradis. Hranis se mesom filofanim hormonima i hemikalijama, a ta stoka jela GMO soju, jedes otrov, a zbog svog ispranog mozga ne znas ni sta jedes i trujes samog sebe.
Kada ces da zabranis veganstvo, posto si dokazao da je stetno i da milioni beba vegana svakodnevo umire ?:hahaha:

- - - - - - - - - -

Gde si objavio tu naucnu tezu da meso nema veze sa srcanim oboljenjima, to ni jedan od najjacih univerziteta cak u Titelu ne bi dozvolio.
Eskimi zive 30. godina i svi imaju srcana oboljenja....
Volos da se blamiras javno sa svojim neznanjem.z:lol:
Стив Џобс је веганац који је умро од рака, а десетине веганаца који су убили своје бебе труне по затворима.
Нека остане тако.

- - - - - - - - - -

bravo nikita!! 100% si u pravu..
Ни-кита и пише тако хаотично јер од веганскре исхране се губи концентрација и разумевање стварности, на ПДФ Политика ватрено заступа Ризу Хаљимија и геј параде!!!
Човек је оно што једе-Питагора.

Стив Џобс је веганац који је умро од рака, а десетине веганаца који су убили своје бебе труне по затворима.
Нека остане тако.

- - - - - - - - - -

Ни-кита и пише тако хаотично јер од веганскре исхране се губи концентрација и разумевање стварности, на ПДФ Политика ватрено заступа Ризу Хаљимија и геј параде!!!
Човек је оно што једе-Питагора.

Tvoje gluposti i zimisljotine ne zanimaju nikoga. Cuj veganstvo stetno ? Sto ga ne zabranis ? Ti koji si doktorirao glupost na Zabljackom univerzitetu.
Inace poznavalica stvari udara holesterol u glavu, pise na ishrani o gay paradi, hoce da reklamira tu njenu gay paradu i na ishrani.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back