Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
22 prskanja voca do trenutka berbe,do 10 prskanja a mozda i vise pojedinog povrca..Toliko o vasoj prirodnoj ishrani punoj zdravlja..Zna se ko jede travu,o tom smo vec pricali i zakljucili,necu da se ponavljam..

Kad smo kod prskanja otrovima valja reci malim poljoiprivrednim proizvodjacima zainteresovanim za proizvodnju bez hemikalija, da je tako nesto ne samo moguce, vec da ukoliko se usklade sa principima biodinamicke poljoprivrede, mogu vec za nekoliko godina imati bolje prinose. Sertifikat DEMETAR jeste pozeljan ali nije neophodan. Bitan je cilj sta se zeli postici.

http://www.pecat.co.rs/2011/04/biodinamicka-poljoprivreda-i-monsanto/

Sa zadovoljstvom jer je stivo bebece. U tekstu se ne navodi ko je radio istrazivanje vec samo da je radjena studija. To mozete ti i Dejan P, odradite intervju sa sto ispitanika ispred Mekdonaldsa na Zelenom Vencu, dodate jednu nulu i okacite na svoj portal.

Oko 8 000 000 Italijana od 60 000 000 su vegetarijanci ili vegani, i taj broj stalno raste. Prema izvestaju Drustva vegetarijanaca Italije (Avi), 10% stanovnistva odbacilo je meso, dok je prema podacima Eurispesa iz 2013. godine taj broj 4,9%, ali i taj broj oznacava rast populacije koja odabire povrce zbog zdravlja, postovanja prema zivotinjama ili ocuvanja okoline.

Italijanski vegetarijanci su, pre svega, mladi između 18 i 24 godine, ali ima ih i iznad 65. Odbacivanje mesa za vegetarijance, i jaja i mleka za vegane, je njihov svestan izbor i to u 43% slucajeva zbog zdravlja, u 29,5% slucajeva zbog zivotinja i u 4,5% slucajeva zbog ocuvanja prirode.

Broj vegetarijanaca i vegana je u stalnom porastu, pa se predvidja da ce do 2050. godine vegetarijanaci ciniti 50% stanovnistva.

Samo mi nije jasno zasto vodis polemiku sa nama i postavljas ovde razne gluposti kao da smo ti to trazili,kao da smo te pitali za savet oko vegetarijanske ishrane ili kako uci u sehtu vegana..Zasto si ubedjen da treba da nam dokazujes nesto kao da nas to zanima??Svi imamo svoj stav i hranimo se kako hocemo,za mene je tvoja ishrana abnormalna,za tebe koju si jeo do pre par meseci a ja je jos uvek jedem takodje...Ne kapiram sta se pravis pametan kad samo lupetas gluposti i ne uvidjas da te tovarimo vec 19 strana..Verovatno ti je smanjena moc koncentracije i rasudjivanja jer jedes samo biljnu hranu..

Sa zadovoljstvom jer je stivo bebece. U tekstu se ne navodi ko je radio istrazivanje vec samo da je radjena studija. To mozete ti i Dejan P, odradite intervju sa sto ispitanika ispred Mekdonaldsa na Zelenom Vencu, dodate jednu nulu i okacite na svoj portal.

Studiju su radili ljudi iz Humane Research Council-a. Na B92 je recenica lose srocena, pa izgleda kao da su oni preneli necije istrazivanje, ali evo ovde kazu da su HRC radili to istrazivanje.

Portal koji si postavio navodi da 88% ispitanih nisu nikad ni bili vegetarijanci ili vegani. Istrazivanje je obavila kompanija Haris Interaktiv, ciji je zadatak da ispituje trzista firmi.

Izvor ti je jako relevantan obzirom da seljak na jednoj svinji uzme 20 eura, a zarada mesne industrije koja od ovakvih kompanija i narucuje istrazivanja, na godisnjem nivou prelazi milijarde dolara. Osim toga, anketa je radjena samo medju amerikancima. Dobio si informaciju koji pokazuje da je sa zemljama u okruzenju situacija drugacija, u Italiji broj vegana i vegetarijanaca stalno raste.

Osim toga, anketa je radjena samo medju amerikancima. Dobio si informaciju koji pokazuje da je sa zemljama u okruzenju situacija drugacija, u Italiji broj vegana i vegetarijanaca stalno raste.

Pa?
Ja sam naveo jednu zemlju, ti drugu. Kako to sad cini ovu anketu losom zato sto je radjena medju Amerikancima?

Portal koji si postavio navodi da 88% ispitanih nisu nikad ni bili vegetarijanci ili vegani.

Tacno. A medju onih 12% ostalih, koji jesu bili jedno od ta dva, 84% se vrati na meso.

84% of vegetarians and vegans return to consuming our farm friends

Pa? Ja sam naveo jednu zemlju, ti drugu. Kako to sad cini ovu anketu losom zato sto je radjena medju Amerikancima?

Istrazivanje je obavila kompanija Haris Interaktiv, ciji je zadatak da ispituje trzista firmi.

Izvor nije relevantan obzirom da seljak na jednoj svinji uzme 20 eura, a zarada mesne industrije koja od ovakvih kompanija i narucuje istrazivanja, na godisnjem nivou prelazi milijarde dolara.

Istrazivanje je obavila kompanija Haris Interaktiv, ciji je zadatak da ispituje trzista firmi.

Izvor nije relevantan obzirom da seljak na jednoj svinji uzme 20 eura, a zarada mesne industrije koja od ovakvih kompanija i narucuje istrazivanja, na godisnjem nivou prelazi milijarde dolara.

Pa? Hoces da kazes da je istrazivanje montirano?
Onda to isto moze da se posumnja i za izvestaj koji objavljuje Drustvo vegetarijanaca Italije, posto takodje imaju neke "prikrivene" motive.

Pa? Hoces da kazes da je istrazivanje montirano?
Onda to isto moze da se posumnja i za izvestaj koji objavljuje Drustvo vegetarijanaca Italije, posto takodje imaju neke "prikrivene" motive.

Puno je rupa ili prostora sa strane ako vise volis. Nije navedeno nista o uzorku, starosnoj dobi ispitanika i slicno.

Sa druge strane, italijansko istrazivanje o rastu koje predvidja da ce do 2050. godine vegetarijanci ciniti 50% stanovnistva je relavantno iz razloga sto ga sprovodi ISTAT koji je zakonskom obavezan o relevaciji upitnikà. Laboratorija za analizu podataka koja se nalazi u Rimu omogucava gradjanima da pohranjuju elementarne podatke vezane za mnoga istrazivanja Instituta, nakon kojih sledi strucna obrada zeljene statisticke analize. Sumarum, rezultati obrade daju se korisnicima na uvid nakon sprovedenih kontrola u podrucju statisticke poverljivosti.

Kod kompanije Haris Interaktiv nisam nasao da su obavezani clanom zakona. To je u stvari tvoj posao da nam kazes nesto vise jer navodis da su provereni. Pa, izvoli.

Dakle evo da se vratim na temu

Doručak 1 banana sa 5-6 malina mogu komotno biti smrznute ubacite u mikser dodajte 250-300 ml kokosovog mleka i po želji ko hotje malu kašičicu lana ili mlevenih badema ili ili ili to izmiksajte i popijte mnogo je ukusno :)

Ručak krompir čorba 3 velike mrkve i 3 pastinaka 1 velika glavica luka 2 cena belog luka sve sitno iseckati i na ulju prepržiti ( ne na jakoj vatri) naliti sa vodom so,biber,loverov list i ljute paprike (mlevene i po zelji) krompir oguliti i na kocke iseći stim da 3-4 krompira usitnite da se u toku kuFanja skroz raspadne :) sve sjediniti i kuFati :) za desert pita od jabuka :)

sve mi to zvuci kao bolnicka ishrana (dijeta) ljudi posle operacije..a takvu hranu i jedu u takvim prilikama..bareno ili kuvano povrce,laka hrana da bi se organizam ne opteretio posle teskih operacija,kad se skidaju sa duzih infuzija..

Ručak krompir čorba 3 velike mrkve i 3 pastinaka 1 velika glavica luka 2 cena belog luka sve sitno iseckati i na ulju prepržiti ( ne na jakoj vatri) naliti sa vodom so,biber,loverov list i ljute paprike (mlevene i po zelji) krompir oguliti i na kocke iseći stim da 3-4 krompira usitnite da se u toku kuFanja skroz raspadne :) sve sjediniti i kuFati :) za desert pita od jabuka :)

si probala da budes vegan, a ne vegetarijanac? biti vegan je mnogo veci izazov po meni, pogledajte samo maju volk. zena je vegan vec par godina i sta joj fali :D

sve mi to zvuci kao bolnicka ishrana (dijeta) ljudi posle operacije..a takvu hranu i jedu u takvim prilikama..bareno ili kuvano povrce,laka hrana da bi se organizam ne opteretio posle teskih operacija,kad se skidaju sa duzih infuzija..

Nisi to povezao sa tim da je daju bolesnicima iz razloga jer je zdravija cim oporavlja?

Svasta .
Mora da si neki lala

Nisam lala,ovo je drugi puta da me pitas..

- - - - - - - - - -

Nisi to povezao sa tim da je daju bolesnicima iz razloga jer je zdravija cim oporavlja?

Ne,takvu hranu daju bolesnicima jer je dijetalna,zbog lakseg varenja,nema masnoca,nije zacinjena itd...Koji se skidaju sa infuzije i pocinju oralno da unose hranu u zeludac..Crevna flora nije navikla duze vreme da vari,pa se zbog toga daje dijetalna hrana sto laksa tipa pire,keks i caj,sargarepa kuvana itd..Ne mogu odmah da pocnu sa jelom mesa,sarme,pasulja koje je takodje na bolnickom jelovniku..Sasvim sam siguran a to mozes da se raspitas sta se daje u bolnicama,da se takva hrana prepisuje iz razloga koji sam vec rekao..neki drugi bolesnici imaju na jelovniku i meso,tako da se ovo odnosi na ljude koji su na bolnickim dijetama,posle operacija itd...Tvoj mozak odmah povezuje da je vegetarijanski jelovnik smisljeno ubacen da bi se bolesnik sto pre oporavio..znam kako dises..

Poslednja izmena:
pa nisam mislio na gulase i riblje corbe gde su velike kolicine zaprski i zacina...mislio sam na normalno zacinjenu hranu..posle operacija mora laka hrana i posle kako se telo oporavlja ubacuje se i jaca hrana..ako bi ostali na povrcu izgubili bi krvnu sliku skroz,ne bi se ni oporavili..jel ti shvatas sta ti pisem ili ne..namerno razumes ono sto smatras da je oko veganstva i preokreces sve u korist veganstva,iako nije tako ti ces dokazivati i okretati samo da bi bilo oko veganstva..a sve to jer si ti vegan..kad ces shvatiti da ne zele svi da pasu travu,toliko sam ljudi upoznao i znam ih u svom zivotu a niko od njih nije vegetarijanac,a vegan to tek da ti ne pricam..pomodarstvo klasicno..

Poslednja izmena:
Hehe, najjaci, dize svoju tezinu od 50 kila....powerlifting i strongmen takmicenja....hehe.....

http://www.gaypowerlifting.org/

Kako to sad cini ovu anketu losom?

http://www.harrisinteractive.com/Me...pecialtyPanelsPanelDevelopment/LGBTPanel.aspx

Mikelo,organizacija koje se drzis kao svete knjige bazirano je kako oni sami kazu na pripadnike LGBT zajednice. Vecina zaposlenih, tri puta vise od drugih insttucija su clanovi LGBT, a kako navode, cilj im je omasovljenje zaposlenja transeksualaca. Njihovo seksualno opredeljenje naravno da ne treba dovoditi sa strucnoscu istrazivanja, ako profesionalno rade mogu biti relevantni, ako manipulisu onda ne, pominjem ih iz razloga sto si zamoljen, evo ima vec nekoliko dana, da pruzis dokaz da rade nepristrasno istrazivanje kao sto sam ja uradio u vezi italijanskog ISTAT-a.

Ako cutis i ne dajes odgovor, hoces nam reci da je tvoj izvor relevantan samo zato jer dolazi od LGBT?

Ti si u ozbiljnom problemu, Kamaele.

Nikako, samo sam ozbiljno pristupio situaciji koja je nastala u vezi tvog istrazivanja i mog, bave se istom tematikom, a imaju dijametralno suprotne rezultate. Prebacio si novinski clanak sa B92, oni sa Humane Research Council, a oni se pozivaju na Harris Interactive kojeg sacinjavaju LGBT.

Ono sto je problem u vezi tvog istrazivanja je to sto Humane Research Council navodi za istrazivanje LGBT da je prvo sveobuhvatno proucavanje sadasnjih i bivsih vegetarijanaca i vegana. To nije istina, dat ti je primer ISTAT-a, koje je ozbiljan i koji nema prostora za manipulaciju, jer je zakonskim merama obavezan o relevaciji ispitanih. Uostalom, kako istrazivanje moze SVEOBUHVATNO a sami navode da su ispitanici bili samo iz Amerike?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back