Ishrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
6736894_orig.jpg

Hahahhaha pa ti covece ne shvatas..... Opet koristis u argumentaciji logicku gresku zvanu : argumentum ad passiones Nauci sta to znaci.

To moze proci kod priglupih vegana, kod nas ne.

Kada bih i ja koristio argumentum ad passiones analogno tebi, to bi ovako izgledalo:

54_d%26g_kill-fruit.jpg

ARE U PART OF THE VIOLENCE OR ARE YOU SVASTOJED?

I biljke su ziva bica. Uaaaaa ubiceeee. Da se vi pitate i da mozete naturati ostalima svoje bolesne sektaske ideje, ne bi ostala ni 1 biljka na planeti zemlji.

Eto ti ga tvoj sad argumentum ad passiones. :hahaha: :bye:

U KCS uvode nocna dezurstva nakon slava jer se drasticno povecava broj srcanih udara, a kazes da je svinjetina zdrava?
Svinjetina jeste zdrava, preporucuje se meso koje je prosarano slaninom jer je ukusnije, a i svinjska mast je zdrava.

Juce je u Srbiji bila slava ( posna, znaci bez svinjetine i mesa), ali se broj tih sto su se prezdrali nece smanjiti jer se na slavama jedu nezdrave masti
( sa svinjama to nema nikakve veze jer se vec decenijama svinjska mast ne koristi za kuvanje i przenje, nazalost) a to su razne masti biljnog porekla.
Od cega i zbog cega su Ameri najdeblji ljudi na svetu ( ima ih sada i jos svakavih , a i Srbi su tu negde), a tamo se svinjsko meso bas i ne jede mnogo?
Secer i biljne masti na tone. Ili cenis da se Mars cokoladice prave stvarno od butera?:zcepanje:

Najvise ljudi u Srbiji slavi Sv.Nikolu, a to je jel posna slava tako da ove budalastine oko slava i svinja padaju u vodu.

Vidim da se jos vodi rasprava sa ovim trolovima, samo vas troluju ljudi,a vi pokusavate daim objasnite zdravu ishranu. Neka jede ko sta hoce i vreme ce pokazati. Zivela VEGANSKA hrana:vatromet:

ti meni jos ne odgovori na koje si to bolesti mislio, koje ljudi imaju, a zivotinje ne.
Valjda na neke koje se dobijaju vec kada majka prvi put podoji bebu.
Sa prvom kapi majcinog mleka vec si predodredjen za neke bolestine.
Malo, malo pa citas kako je nekoj majci beba oduzeta jer je hrani sojinim mlekom.
Fala Bogu da se takvim majkama bebe oduzimaju pa se hrane onako kako je rpiroda odredila.

ti meni jos ne odgovori na koje si to bolesti mislio, koje ljudi imaju, a zivotinje ne.

Odgovoricu ti ja umesto njega posto vidim da je rayela krenula sa propagandom da se vegetarijancima oduzimaju deca. U vezi tvog pitanja o bolesti:

ONI NE ZNAJU ZA BOLEST: Zive i do 140 godina, njihova tajna je vegetarijaska ishrana

4320428_orig.jpg

"Vegetarijanski vid ishrane, velika količina sirovih namirnica, u ishrani dominiraju voće i povrće, prirodni proizvodi, bez ikakve umetnute hemije, namirnice koje se spremaju tako što se čuvaju svi njeni biološki vredni materijali, alkohol i slatkiši su na spisku namirnica koje retko kad unose, poštuju redovan period gladovanja".

A u vezi stetnosti sojinog mleka, korisnica vise unosi u sebe soje od vegana jer pljeskavica sadrzi 30% soje, plus soja je nezaobilazni sastojak u skoro pa svakoj namirnici industrijskog porekla. Pa ako zeli da oduzima decu, da bi bila uspesna ma u kom poslu pa i u tom, mora krenuti od sopstvenog dvorista.

Prebacuje vegetarijankama za soju a sama je cepa kolicinski 2 puta vise. Koja komedija od postova :lol:

Odgovoricu ti ja umesto njega posto vidim da je rayela krenula sa propagandom da se vegetarijancima oduzimaju deca. U vezi tvog pitanja o bolesti:

ONI NE ZNAJU ZA BOLEST: Zive i do 140 godina, njihova tajna je vegetarijaska ishrana

4320428_orig.jpg

"Vegetarijanski vid ishrane, velika količina sirovih namirnica, u ishrani dominiraju voće i povrće, prirodni proizvodi, bez ikakve umetnute hemije, namirnice koje se spremaju tako što se čuvaju svi njeni biološki vredni materijali, alkohol i slatkiši su na spisku namirnica koje retko kad unose, poštuju redovan period gladovanja".

Rekla sam veganima, nikako vegetarijancima, nemam ja nista protiv vegetarijanstva, da zivim sama sigurno bih se i ja uclanila u klub iz postovanja prema
zivotinjama.
Ove bajke sa 10.000 stanovnika na granici izmedju Indije i Pakistana nemaju veze s mozgom.
Naprotiv, jako kratko zive jer su siromasni do bola, povrca tamo nema, samo ljute paprike i kajsije.
Stocarstvo su samo koze, buter se pravi od kozjeg mleka i to je u principu i jedina mast koju unose sa svakim jelom,
jedu sirov buter, a i obavezno piju caj sa buterom.
Smrtnost kod dece je 30%, zivotni je vek oko 60 godina, cesto imaju karcinom koze , tuberkoloza je tamo na dnevnom redu.

Gde je ovde prica o bilo kakvim zivotinjama? Ako ces vec da odgovaras, gledaj da odgovoris na pitanje, a ne na ono sto bi ti voleo da te neko pita.

Ove bajke sa 10.000 stanovnika na granici izmedju Indije i Pakistana nemaju veze s mozgom.

Imaju veze sa mozgom. Na prethodnoj temi sa ovog pdf sam postavio rezultate medicinske studije o narodu Hunca u kojoj je obradjena i njihova ishrana. Secas se, tada si odvalila da su dugovecni jer jedu ribu! :rotf:

Oni lekove nebi popili nikad, a mi civilizacijski ljudi ih unosimo kao nesto normalno. Kako se lek kaze na engleskom? ''drug''. Vi mislite da vas virusi obaraju kad ste bolesni, to nisu virusi to su upale koje izazivaju toksini koji hoce da izadju napolje jer telo ne moze da ih skladisti vise. Te toksine unosimo najvise preko mesa i preradjevina.

Imaju veze sa mozgom. Na prethodnoj temi sa ovog pdf sam postavio rezultate medicinske studije o narodu Hunca u kojoj je obradjena i njihova ishrana. Secas se, tada si odvalila da su dugovecni jer jedu ribu! :rotf:
To sa ribom mogla sam samo da kazem za Japance jer oni zive najduze, a jedu ribu ( uglavnom).
Nego sta je vas motiv ovde da pricate o veganima?
Koga to zanima naci ce i sajtove, ljude, knjige, istomisljenike pa ce se s njima druziti.

To sa ribom mogla sam samo da kazem za Japance jer oni zive najduze, a jedu ribu ( uglavnom).
Nego sta je vas motiv ovde da pricate o veganima?
Koga to zanima naci ce i sajtove, ljude, knjige, istomisljenike pa ce se s njima druziti.

A koj je tvoj motiv da pricas o mesojedima? Reko bi isti kao i nas. To je nas nacin ishrane i pricamo o dobrobitima iste;) Gledajte ovo, covek trci maraton a hrani se samo presno http://www.acakrstic.com/a/index.htm

Milkelo, nema zivotinja jer vegetarijanci ne jedu zivotinje. Zato imaju duzi zivotni vek od vas, plus im je zivot bez tableta. Tebi je to neshvatljivo, znam.

potrudi se da, koliko-toliko, pratis tok dijaloga.

ukratko:
decko kaze da zivotinje ne obolevaju od bolesti od kojih obolevaju ljudi. ja ga pitam na koje bolesti misli. on izbegava da odgovori nekoliko puta. ti se onda javis, kazes "evo ja cu da odgovorim" i onda napises nesto sto apsolutno nema nikakve dodirne tacke sa temom.

@salinjo90 - odgovori na pitanje

Ma nedovoljna je i na kratak rok poznavalac. Kakvi vegani, oni glavni koji promovisu to zderu meso samo tako i sve ostalo.....Oni bretarijanci i sangejzeri uhvaceni kako jedu junk food u restoranima, paparazzi ih navatali......

A ovi nasi vegani i ostali "sitni" probaju, vide da ne mogu da izdrze ali onda i dalje pricaju da su kao vegani i nikada nece priznati da to nesto nije ipak ok, jer ih je sramota jer su "ispali glupi" pa ce pre lagati i sebe i druge a nece priznati da su ispali naivni i glupi.

Da bi ja ziveo moj zivot npr, ja bih morao da zavacem 24h dnevno i jedno 10 sati samo da seckam, da pasiram, da cistim, da glodjem, a to nije zivot. I pored svega toga, pa opet ne bih mogao da unesem sve sto mi treba, sve sto ja potrosim i da stvorim ovoliku energiju i snagu koju sada stvaram i trosim.

Bez ikakvih filozofiranja, pitajte sumske drvosece i teske fizikalce da li se moze covek hraniti veganski :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Tu odmah praksa i zivot demantuju veganstvo.....Jer jedno je to a drugo su dokone tetke i strine koje se ne mrdaju od monitora po ceo dan i zagovaraju veganstvo a metabolizam im 10 puta sporiji i 40 puta manje trose kalorija nego prosecan sumski drvoseca, ili neko ko utovara kamion, ili neko ko vrsi bilo koji tezak fizicki posao.

naravno ti ponesi mericu whey-a i resio si problem!:hahaha:
ne mrzi te da dizes tegove uludo a mrzi te da pripremas hranu!
moj pradeda je radio teske fizicke poslove a jeo je meso jednom u dva meseca,a i postio je sve postove!:hahaha:

Uostalom, covek je SVASTOJED, i kao manje svesno i inteligentno bice nije umeo da kvazi-filzoofira i da gugla teorije zavere i gnosticke sekte po celi dan vec je jeo instinktivno - znaci jeo je sve milionima godina, i sada ce neke tetke kod nas preko nekih blogova, foruma i sajtova da kazu sta treba da se jede i sta je zdravo.

Prica neko ko zivi 40-50 godina sta je zdravo i kako treba jesti jednom homo sapiens sapiensu koji se hrani kako se hrani milionima godina i kao takav je uspeo da prenosi DNK dalje milionima godina i jedan od njih je i istresao testise od kojih se uz pomoc interneta stvorise ovoliki vegani danas.

ti o kojima pricas su jeli meso srazmerno retko!
ti i ovde pojedinci imate fobiju od susenja ako propustite jedan dan bez mesa!
mogu da zamislim kako ste u glavi kad vas uhvati stomacni virus,doduse moze i tad kuvano u supi al nije to to!

Новембарка те направила смешним(да не кажем исправније: идиотом!) с тим небулозама о Хунцама.
Они уопште не познају бројевни систем већ старост описују са матор, јако матор, баш матор, баш јако матор...
Једна од последица веганизма је губитак контакта са стварношћу и живот у илузијама, зтато тако масно и лажеш.

Камајло уопште не зна да води дијалог што је последица интелектуалне дефицијантности услед вишегодишњег мањка витамина Б-12 и недостатка унос есенцијалних аминокиселина животињског порекла.
Његова комуникација свела се на постављање линкова и клипова.

Razgovara sam sa sobom,navikao u mardeljani ovih par dana,popusio kaznu..haha...I dalje bunca da je meso stetno i da umiremo svi jer jedemo meso...Ljudi gotovi smooooo,meso,meso,meso,meso,smrt,bog,samo nam vegani mogu pomoci...ahhhh

Ali morate priznati da sama rec "VEGAN" je toliko smesna da me odmah podseca nekih likova iz crtaca,na primer nekih curkica,ili ovnica...Neko zivotinjsko carstvo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back