Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ti pricas o prezivljavanju coveka i unosu u nekim jedvitim kolicinama
Naprotiv. Mala kolicina soje podmiruje dnevni unos. Jednaka je kolicina proteina u soji i belom mesu, 100gr soje = 38 gr proteina. Kakvo prezivljavanje?
Znas li da spominjes prezivljavanje iz razloga sto mesni proizvodi deluju na svest poput narkotika? ... naucne studije potvrdjuju. Psiholoski, vas u stvari pokrece nesvesni strah da vam se ne otme meso iz tanjira. Zato neprestano podmecete nogu zdravoj ishrani koja leci i najteze bolesti.
Eksperiment je pokazao da su životinje zaista postale zavisne.
Pacovi koji su konzumirali džank mesnu hranu okretali su točak značajno duže nego pacovi na normalnoj ishrani, što ukazuje da su njihovi receptori zaista postali desenzitivizovani. Ta "duboka" desenzitizacija dogodila se nakon samo pet dana ishrane džank hranom!
"Mi znamo koje su osnovne crte adiktivnosti, a te životinje su imale svaku od tih crta", rekao je Keni. "Oni nisu dobijali nagradu na način na koji bi trebalo. Kad doživite tako nešto, jedan način da se osećate bolje je da se vratite džank hrani". Istraživači su zaključili da je gubitak kontrole kod pacova tipična odlika adiktivnosti.
Radije glad – nego normalna hrana
U još jednom testiranju svoje hipoteze o adiktivnosti, istraživači su upotrebili virus da blokiraju D2 receptore zdravih pacova. Svi ti pacovi su počeli da kompulzivno jedu. "Ovo je najpotpuniji dokaz do danas koji ukazuje da gojaznost i zavisnost od droga imaju iste neurobiološke osnove", rekao je Džonson.
Ma vegetarijanstvo je za zene i ovce...Jedes travu i biljne preradjevine..to moze da se jede ali kao dodatak glavnom jelu-MESU...A sta da radimo mi bilderi sto jedemo po 600-700gr junetine i i belog na dan??Da zamenimo sa sojom??Smesno...
Hehe pa nemoj da se ovde mazemo bojama a ne znamo da slikamo...Proteina imate i u mleku,jajima,siru,soji,pasulju,ribi...Vlaknasti proteini koji su obavezni za probavu i crevnu floru iz graska,boranije,pasulja..Ali najbolji proteini na mestu broj 1 su proteini iz belog mesa,mesto broj 2:junetina,3:riba,4:jaja,5:drugi mlecni proizvodi poput sira,mleka itd....Pod proteinima iz tacke 1 i 2 je najbolji i najuspesniji rast misica..Ne pricam o proteinima da bi zadovoljili donekle dnevni unos i ne krene anoreksija..Ako hocemo da serazvijamo i rastemo zna se od kad je veka i sveta sta se jede i tu nema alternative za kvalitetan misic...Ne mozes da jedes soju i biljke i izgledas kao atleta sa misicima...Izgledaces kao neki isposnik koji ima kilazu ispod proseka...Mi ovde ne pricamo o istim stvarima...Za mene vegetarijanstvo nije za muskarca,ili si musko ili si *****..ostalo su zene kao nezniji pol..
sto se tice profi bodibildinga rast se ni ne zasniva na preternoj konzumaciji mesa vec na ubrizgavanju testosterona i insulina i hormona rasta
dakle doping androgeno-anabolicki steroidi
Протеини у месу су много комплекснији. Постоји већи диверзитет, тј. разноликост протеина у месу и соји. Такође, они су грађени од више различитих аминокиселина, што је важно.
govorim nazalost iz licnog iskustva a bodibilding me vise ne zanima jer je sistematski obracun sa zdravljemSamo sam ovo procitao,ostatak texta me nijezanimao i bilo mi je sasvim dovoljno da spoznam koliki si strucnjak za bodibilding i samo rekreativno treniranje i napredovanje u tom sportu...Sta mislis sta bi napravili rekreativci od uzimanja steroida bez adekvatne ishrane???Nemas pojma...!!A da ne pricamo o nekom takmicaru koji uzima ozbiljnije doze acc,a da to ne potkrepi ishranom koja je odredjena da jede a koja se bazira na mesini po 800-900 gr na dan,plus povrce,hidrati,vitamini i minerali,suplementi...??Opet nemas pojma...!!!Ostavljam te sa ovim pametnjakovicem Kamalom pa se sa njim preklapaj i deli sugestije ljudima kojima je stalo do vaseg misljenja...Za mene su gluposti i smejurija sto vi iznosite...POZZ
govorim nazalost iz licnog iskustva a bodibilding me vise ne zanima jer je sistematski obracun sa zdravljem
meso zderu i rekrativci bez AAS pa ne rastu toliko kolko rastu profi koji ubrizgavaju hemiju
isto bi rasto i onaj na biljnim proteinima sa AAS
suplemente moze da koristi i onaj sto ne jede meso dakle jedini mit tu ostaje o rastu nekakvom ako se prozdire meso sto ne odgovara istini
Kamaele, prvo - HCl je HCl, bez obzira gde, ona je uvek iste jacine, jer je svugde to jedna te ista HCl. Jedino sto moze da joj se razlikuje je koncentracija. Ako si na to mislio, nisi se ni blizu pravilno izrazio.
Sustina je ta ljudski zeludac ne moze da svari meso koje se u organizmu raspada, truli i kiseli krv sto neminovno vodi u bolest.
http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=1055335
ljudski zeludac ne moze da svari meso koje se u organizmu raspada, truli i kiseli krv
Veoma bih voleo da mi objasnis kako bodibilding sistematski unistava zdravlje kod sportiste jer se pozivas na neko tvoje toliko siromasno iskustvo,sudeci po svemu ovome sto si do sada napisao...Meni je zdravlje odlicno i posle 14 godina stalnog treniranja u teretani,kao i mnogim bodibilderima koji se bave ovim sportom nasiroko..Dakle cekam da mi objasnis...Naravno da se ne moze napredovati i nabijati misicna masa na biljnim proteinima,to je smejurija..Takodje onaj ko koristi na svoju ruku ASS ne potkrepi telo sa konstantnim unosom proteina,hidrata,minarela i svega sto je potrebno,nece delovati kako treba,i bolje je da kupi neki dobar suplement za te pare nego da izlaze svoje telo tolikim hormonima..Jer ne pravilna upotreba ASS kao sto je to 80% slucaj moze dovesti do mnogih posledica,a sve iz razloga ne edukovanja i ne postovanja uslova kojih mora biti dok se uzima ASS...Ne mozes jesti travu,soju i pecurke,pa mislis da unosis sve dovoljno za organizam,dok sa druge strane ides u teretanu i hoces da uzimas na svoju ruku ASS...Pa naravno da ce doci do neke posledice..I tako se dolazi do cuvenih zabluda da su ASS krivi a ne ona "pametna" glava koja ih uzima..Ti rekreativci koji kako kazes zderu meso a ne rastu,treba se zapitati koji je razlog tome,dali je to zbog toga sto ne vode uredan zivot,bance po celu noc,piju,puse,drogiraju se,rade fizicke poslove po ceo dan pa uvece odu i istreniraju,a u teretani vise se ispricaju i prosetaju nego sto odrade trening,i naravno pogresan pristup vezbama i treningu...i opet (naravno) uz to "zderanje" mesa mora da se jedu i druge stvari da bi se kao napredovalo...Ne mozes da jedes dzem i mleko za dorucak,sarmu,pasulj,ili 2-3 jajeta za obrok...Hocu reci kako se pristupi treningu,ishrani,vodjenju zivota tako ce se i ostvariti rezultat..Naravno sve to vazi ako nisi vegetarijanac,jer vegetarijanac ne moze biti bodibilder vec moze izgledati kao anoreksicna osoba koja seta ulicom ili kao neka sasvim obicna osoba koja se utopila u masu drugih prolaznika....
ma ovde su ljudi zderaci otrova,mleveno meso je djubre a i cisto meso je uvezeno ko zna odakle i od kada!Vidim da se tema opet pretvara u borbu mesojeda i veganaca To mi se uopste ne dopada jer svak ima pravo da odabere shta zheli da jede a shta ne . Na zapadu veganke radjaju djecu , koju takodje odgajaju u tom duhu a josh nisam chula da vegancima oduzimaju djecu zbog "nasilja" ishranom .
Mene jedino josh zanima kako i da li se vash zhivot promijenijo u socijalnom smislu . evo ovde gde ja zhivim chesto se ode do restorana mnogi restorani su naskochili na voz vegetarijanaca ali za vegance nisu neshto spremni ....kako je vashe drushtvo i familija reagovalo na vashu odluku ?
ma ovde su ljudi zderaci otrova,mleveno meso je djubre a i cisto meso je uvezeno ko zna odakle i od kada!
al bitno je da je meso da se baci na rostilj! sta mislis kako su reagovali?![]()
Sustina je ta ljudski zeludac ne moze da svari meso koje se u organizmu raspada, truli i kiseli krv sto neminovno vodi u bolest.
http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=1055335
Na zapadu veganke radjaju djecu , koju takodje odgajaju u tom duhu a josh nisam chula da vegancima oduzimaju djecu zbog "nasilja" ishranom .
ma ovde su ljudi zderaci otrova,mleveno meso je djubre a i cisto meso je uvezeno ko zna odakle i od kada!
al bitno je da je meso da se baci na rostilj! sta mislis kako su reagovali?![]()
Guru im je Omčo. Lajkuju mu fejs, za tri dana dobio 350 000 lajkova od mesojeda.
Omčo: Ja u mozgu imam oko 90 odsto čiste teletine!
http://www.kurir.rs/zabava/ludi-sve...am-oko-90-odsto-ciste-teletine-clanak-1611299
![]()
jednostavno.pocevsi od rekreativnog bavljenja dolazi do pocetnickih povreda kroz koje vecina prodje
zatim pretreniranost i problemi sa zglobovima nedovoljno obracanje paznje na kardio vezbe
onda posledica uzimanja AAS,kao i psiholoski problemi koje izazivaju jer ja ne znam bildera koji bilduje zbog zdravlja kao primarnog motiva
ja sam u teretani evo vec 18-tu godinu za redom s tim sto ove godine sam prekinuo jer je ipak to bolest zavisnosti
uporedjivao sam vec dejstvo whey-a i dejstvo proteina konoplje i razlika u rastu ne postoji postoji samo razlika sto whey ima vestacke boje i arome a protein konoplje nema sto je meni odgovaralo
sto se tice recimo glutena i pileceg belog i to sam uporedjivao i nisam primetio da padam sa masom kad jedem gluten umesto piletine!
zivotinjske masti sam takodje zamenio hladno cedjenim uljem lanenim a hidrati su hidrati!
a na kraju bilderi samo zderu ne pitajuci za poreklo mesa i jaja,bitno je samo da se pozdere porcija a dal je kljukano hormonima i antibioticima nema veze!
onda krece suludo poredjenje,pa i ovi sto locu kokakolu su nezdraviji od nas! nije poenta uporediti se sa nekim koga bas briga sta unosi u organizam!
a u bodibildingu nazalost vodi se samo racuna o kolicini proteina i odnosu seceri masti a uopste ne dal je to sve zdravo!
to sto je zdravije od koka kole ne znaci nista! zivotinjska mast je kontaminirana,vec sam ovde pisao da je riblje ulje kontaminirano zivom.
biljni protein mi je sigurniji nego neko hibridno pile da pojedem a vec sam i to pisao da su u meskiku na doping testu otkrili hormone u urini i krvi sportista jel su samo jeli junetinu tretiranu hormonima!
A celulozu moze da svari?
http://www.veganhealth.org/articles/realveganchildrenBila prica da su neki tako hranili svoje tek rodjeno dete i dete naravno umrlo.
Meso prekidam da jedem u oblicima mleveno zato sto mlevu najgore moguce I to sa sve kostima.