Iseljenička viza za Ameriku I-130

Onda kako sam skontao da se ne moze ni predvidjeti kad bi mogli doci na red.. F4 .........PD 27JUN2007

Postoje trendovi, ali ni oni nisu pouzdani. Ja sam neeko vreme vodio tabelu koliko PD napreduje tokom godine:
2003 - 420 dana
2004 - 250
2005 - 570
2006 - 579
2007 - 569
2008 - 193
2009 - 615
2010 - 846
2011 - -535 (retrogresija)
2012 - 260
2013 - 160
2014 - 167
2015 - 393
2016 - 275

Vreme cekanja 2010 je bilo 9,5 godina dok je 2016 bilo oko 13 godina. To znaci da se nista sa sigurnoscu ne moze izracunati. NVC se krece u okviru zakonom propisanih kvota za vize a broj podnesenih peticija varira tokom svake godine pa se proces, u skladu sa tim, ubrzava ili usporava.

Hvala Mika na brzom odgovoru,

Obrazac I-130 vjerovatno mislite za ovaj proces za F4 to je sestra popunjavala to bih trebao sa njom da provjerim,a sto se tice papira u Splitu ja mislim da je bila neka organizacija za izbjeglice nisam siguran koja pošto je to bilo davno ne znam dali imam ikakav trag(provjerit cu).Popunjavao sam neki formular al ne znam koji a do tada pišite ako imate sličnih iskustava i šta bi Vi radili na mome mjestu jer u procesu sam već skoro 13 g svaki savjet mi je bitan.Do tada sta mi je raditi Mika.

Hvala na razumjevanju !!!

- - - - - - - - - -

Sta bi ste Vi radili da ste na mom mjestu.

Hvala Mika na brzom odgovoru,

Obrazac I-130 vjerovatno mislite za ovaj proces za F4 to je sestra popunjavala to bih trebao sa njom da provjerim,a sto se tice papira u Splitu ja mislim da je bila neka organizacija za izbjeglice nisam siguran koja pošto je to bilo davno ne znam dali imam ikakav trag(provjerit cu).Popunjavao sam neki formular al ne znam koji a do tada pišite ako imate sličnih iskustava i šta bi Vi radili na mome mjestu jer u procesu sam već skoro 13 g svaki savjet mi je bitan.Do tada sta mi je raditi Mika.

Hvala na razumjevanju !!!

- - - - - - - - - -

Sta bi ste Vi radili da ste na mom mjestu.

1. proverite sa sestrom sta je upisala u obrazac I-130. Tamo ima pitanje da li ste vec bili u imigracionom procesu.
2. ja ne bih lagao. Ali ne bih ni spominjao taj slucaj osim ako bude postavljeno pitanje. To sto ste bili u nekom procesu pre 20 godina ne znaci da ce vas sad odbiti. Bitno je da nemate kriminalni dosije, da niste imali ilegalne aktivnosti u USA, da ne bolujete od zaraznih bolesti. To cete dokazati potvrdama iz suda i policije i lekarskim pregledom. Treba da se setite koja je organizacija bila u pitanju i kako je proces tekao. Ako je nesto u magli, samo izazaziva dodatnu sumnju. Kao razlog neodlaska mozete navesti da ste odustali zbog nekog vaznog razloga. Vi ste u prvom stepenu odbijeni ali se niste zalili, sto znaci da ste dobrovoljno odustali.
3. Imigrantska viza nije isto sto i turisticka viza. Kod turisticke vize je bitno da dokazete da cete se vratiti i izdavanje je stvar procene konzularnog sluzbenika. Imigrantska viza je vase pravo na osnovu zakona i ne izdaje sse na osnovu procene. Ukoliko ispunjavate sve zakonom propisane norme, nema osnova da vam se viza uskrati.

Mislim sta bi tu bili pametno za rec.

- - - - - - - - - -

Mislim sta bi tu bili pametno za rec,ako slicajno upitaju,za svaki slucaj da se pripremim i da se ne crvenim,pošto ove sve ostale zakonske preduslove ispinjavam.

- - - - - - - - - -

Mislim sta bi tu bili pametno za rec ako slucajno upitaju da se pripremim.Pošto ove sve ostale zakonske preduslove ispunjavam u cijelosti.

Hvala !!

Hvala Mika,

Ako sestra ne bude ništa navodila u I-130 necu ni ja u DS-260,jedino sta da kazem ukoliko bi došli na tu temu zašto nisam upisao ako sam znao mimo toga sta je sestra odgovorila.

Lp

Nece se dogodoti nista lose. Niko ne zeli da vam upropasti nadanja posle toliko godina cekanja. Intervju ce trajati kratko, par minuta. Vecinom ce konzul listati dokumentaciju koju ste prilozili. Radi se vise o tehnickim stvarima. To je potpuno razlicit razgovor od razgovora za turisticku vizu. Vi cete odgovarati na postavljena pitanja. Pitanja su uobicajena: u koji grad idete, ko ce vas prihvatiti, cime se taj bavi... Odgovarajte na pitanja jasno i kratko. Nece vam biti postavljeno pitanje na koje ne znate odgovor. Velika je verovatnoca da vam pitanje o tom slucaju iz Splita nece biti ni postavljeno. Ukoliko vas pita, nemojte lagati, odgovorite onako kako je bilo, odnosno onoliko koliko se secate tog slucaja. Jos jednom kazem, nemojte brinuti, niko ne zeli da vam unisti vase planove i snove.

Znaci koliko sam shvatio..kad se priloze potvrda od Policije i Suda da se ne vodi nista protiv osobe..I taj Ljekarski nebi trebalo biti problema kod dobivanja Vize..Jer u tim Turistickim traze dlaku u Jajetu da vas odbiju..Tesko je nemati tremu cekas 12-13 godina nesto i znas da moze sve pasti u vodu..Taj Ljekarski je Formalnost makar mislim pa eto da i vas pitam..To je da se ne drogiras i neke zarazne Bolesti..Nadam se nista drugo jer nema ko nije danas malo bolestan ruka..noga krvna slika ili sta slicno..

Znaci koliko sam shvatio..kad se priloze potvrda od Policije i Suda da se ne vodi nista protiv osobe..I taj Ljekarski nebi trebalo biti problema kod dobivanja Vize..Jer u tim Turistickim traze dlaku u Jajetu da vas odbiju..Tesko je nemati tremu cekas 12-13 godina nesto i znas da moze sve pasti u vodu..Taj Ljekarski je Formalnost makar mislim pa eto da i vas pitam..To je da se ne drogiras i neke zarazne Bolesti..Nadam se nista drugo jer nema ko nije danas malo bolestan ruka..noga krvna slika ili sta slicno..

Dobicete spisak od ambasade koja dokumenta trebate doneti. Kod lekarskog je bitno da nema zaraznih bolesti. Mislim da se testovi na drogu ne rade.

- - - - - - - - - -

Postovani Mika, posle intervjua u ambasadi su nam trazeni dodatni dokumenti koje smo poslali pre dve nedelje i stigli su na adresu ambasade. nismo dobili nikakvu povratnu informaciju. Da li znate koliko dugo se ceka na odgovor i sta se sada desava? Hvala!

Zavisi o kakvim se dokumentima radi. Jeste li pratili uputstva kada ste slali?

Pozdrav mika, dodatno smo morali dostaviti: 1) orginalni dokument koji ce potvrditi srodstvo izmedju sestre i brata. Dostavili smo izvode od njih i vencani list roditelja. 2) novo orginalno policijsko uverenje. Prvi put kad smo ga dostavili prilikom prevoda i skeniranja pomeren je pecat i zato smo morali dostaviti novo uverenje iz policije. 3) novi formular I-864 na kome je izostavljenja cerka ( jer ima 29.god) i to je trebalo upload in CEAC. Sve smo uradili pre 15 dana . Receno nam je da ne moramo dolaziti opet u ambasadu. Kad prime ove dokumente moracemo poslati DHL-om pasose i to je to. Sta sad cekamo... HVALA!

Pozdrav mika, dodatno smo morali dostaviti: 1) orginalni dokument koji ce potvrditi srodstvo izmedju sestre i brata. Dostavili smo izvode od njih i vencani list roditelja. 2) novo orginalno policijsko uverenje. Prvi put kad smo ga dostavili prilikom prevoda i skeniranja pomeren je pecat i zato smo morali dostaviti novo uverenje iz policije. 3) novi formular I-864 na kome je izostavljenja cerka ( jer ima 29.god) i to je trebalo upload in CEAC. Sve smo uradili pre 15 dana . Receno nam je da ne moramo dolaziti opet u ambasadu. Kad prime ove dokumente moracemo poslati DHL-om pasose i to je to. Sta sad cekamo... HVALA!

U pitanju je gomila dokumenata. Sigurno je da treba dodatno vreme da budu provereni i obradjeni. Budite strpljivi, slucaj nije u opasnosti sto se tice vremenskog roka. Vi ionako nista ne mozete preduzeti pre nego vas kontaktiraju iz ambasade. Budite strpljivi i javite sta se desilo.

Postovani,
U procesu sam za iseljenicku vizu od decembra 2013. godine. Podnosilac vize za brata i mene je majka koja zivi u Americi od 2007.godine a drzavljansto je stekla 2013.godine.
Brat i ja smo tada bili stariji od 21.godine. U medjuvremenu smo dobili decu ali bracno stanje nismo menjali.
Mene intresuje da li dok cekamo prijavimo decu ,koja su maloletna, ili kad nas budu pozvali u ambasadu. Da li je to po Vasem misljenju to izvesno da bude za dve godine?
Unapred hvala

Postovani,
U procesu sam za iseljenicku vizu od decembra 2013. godine. Podnosilac vize za brata i mene je majka koja zivi u Americi od 2007.godine a drzavljansto je stekla 2013.godine.
Brat i ja smo tada bili stariji od 21.godine. U medjuvremenu smo dobili decu ali bracno stanje nismo menjali.
Mene intresuje da li dok cekamo prijavimo decu ,koja su maloletna, ili kad nas budu pozvali u ambasadu. Da li je to po Vasem misljenju to izvesno da bude za dve godine?
Unapred hvala

Pretpostavljam da ste prijavljeni u kategoriji F1. Ja nisam siguran kakav je status vase dece, pogotovo bratove. Za Vase dete je lako utvrditi da ste mu Vi roditelj ali za brata ce to ici malo teze. Trebali biste prouciti imigracione forume na internetu, na ovom forumu takav slucaj se nije pojavio do sada.

Mika,evo jos uvek cekamo pismo dobrodoslice. .a ono nista..Pd 29.6.2005..prosli mjesec datum je bio prioritetan..sta se desava..registrovane meil adrese, I rekli da ce poslati jos pre mjesec dana,a ono nista. .pocinje nervoza da nas hvata..brat mog supruga je opet zvao NVC,ali oni ukljucuju one koji su vec zapoceli sa skupljanjem papira. .nedavno sam citala o zatvaranju imig.kancelarija u svijetu I prebacivanju u Stejt Department..da lI to moze da u tice na proces..Hvala na pomoci. .

Mika,evo jos uvek cekamo pismo dobrodoslice. .a ono nista..Pd 29.6.2005..prosli mjesec datum je bio prioritetan..sta se desava..registrovane meil adrese, I rekli da ce poslati jos pre mjesec dana,a ono nista. .pocinje nervoza da nas hvata..brat mog supruga je opet zvao NVC,ali oni ukljucuju one koji su vec zapoceli sa skupljanjem papira. .nedavno sam citala o zatvaranju imig.kancelarija u svijetu I prebacivanju u Stejt Department..da lI to moze da u tice na proces..Hvala na pomoci. .

Zatvaranje kancelarija nema veze sa vasim slucajem. Vas slucaj se obradjuje u USA. Meni nije jasno sta su u NVC tacno rekli suprugovom bratu? Morali su mu dati neku instrukciju, mozda on nije razumeo? Mozda je bolje da kontaktirate NVC mailom. Na internetu se moze naci forma a mislim da ima opisano i ovde na forumu kako se to radi. Je li petitioner pregledao detaljno mail, mozda je poruka od NVC zavrsila negde u spam? Dakle, zovite opet ili posaljite mail. Nemojte cekati.

Pretpostavljam da ste prijavljeni u kategoriji F1. Ja nisam siguran kakav je status vase dece, pogotovo bratove. Za Vase dete je lako utvrditi da ste mu Vi roditelj ali za brata ce to ici malo teze. Trebali biste prouciti imigracione forume na internetu, na ovom forumu takav slucaj se nije pojavio do sada.

Hvala na brzom odgovoru
Da. Radi se o vizi F1 pa me intresuje da li to sto sam u medjuvremenu dobila dete moze uticati na moj status za dobijanje vize!

Pre mesec dana su mu rekli, da ce poslati. Medjutim ni mi niti on,nismo nista dobili.Ni na e mail, niti postom. ..registovali smo nase meilove, ali njihov nemamo..mislim na NVC..nisam ga pronasla. .jedino imamo telefon. .

Siguran sam da na forumu ima e-mail adresa NVC. Podjite unazad na ovoj temi, sigurno cete naci adresu i formu kako treba da pisete. Vi nemate drugo resenje nego da komunicirate sa NVC.

Hvala na brzom odgovoru
Da. Radi se o vizi F1 pa me intresuje da li to sto sam u medjuvremenu dobila dete moze uticati na moj status za dobijanje vize!

Stvarno Vam ne mogu pomoci. F1 kategorija su neudata/neozenjena deca americkog drzavljanina. Gde spadaju Vasa deca rodjena u vanbracnoj zajednici i da li ona mogu uticati da vam kategorija bude promenjena iz F1 u F3, stvarno ne znam. Na takav slucaj nisam naisao. Pokusajte na drugim forumima, sigurno cete nesto pronaci.

Evo mene opett...
Kad kontaktiras sa ljudima mnogi spominju Advokate da imaju...da trebas itd..Koliko Advokat moze ubrzati ili ako ne ubrzati pomoci da lakse ide proces..jednostavnije..

Nepoznati su slucajevi kada je advokat ubrzao proces ali su zato dobro poznati slucajevi u kojima advokat uspori proces (zato sto je nesposoban, zato sto hoce jos novca..)
Advokat moze pomoci samo u slucaju kad postoje komplikacije. Nikome ko razume engleski jezik nije potreban advokat.

Mika..konacno smo dobili meil,I nastavili sa procesom. Placene takse, sada treba da popunimo DS 260....moje pitanje je vezano za jedan dokument koji ce suprug morati da izvadi, a to je dokaz o sluzenju vojnog roka..On nema vojnu knjizicu,a vojsku je sluzio u Hrvatskoj pred sam rat. .Koliko smo upoznati, oni tamo ne daju nikakve potvrde,navodno ih ne poseduju..znate dobro kakva je situacija kada su oni u pitanju...Sta ciniti, I kako doci do te potvde....
Hvala na svi dosadasnjim savetima, bili su od velike pomoci..

Mika..konacno smo dobili meil,I nastavili sa procesom. Placene takse, sada treba da popunimo DS 260....moje pitanje je vezano za jedan dokument koji ce suprug morati da izvadi, a to je dokaz o sluzenju vojnog roka..On nema vojnu knjizicu,a vojsku je sluzio u Hrvatskoj pred sam rat. .Koliko smo upoznati, oni tamo ne daju nikakve potvrde,navodno ih ne poseduju..znate dobro kakva je situacija kada su oni u pitanju...Sta ciniti, I kako doci do te potvde....
Hvala na svi dosadasnjim savetima, bili su od velike pomoci..

Nije bitno gde je sluzio nego odakle je upucen na sluzenje vojnog roka. Uverenja se izdaju od strane vojnog odeska u opstini koja je poslala regruta na sluzenje vojnnog roka. Ako vojni odsek vise ne postoji, za te poslove je zaduzen organ koji je pravni naslednik vojnog odeska.

Hvala Mika..jedno pitanje,da li je tacno da viza po osnovu porodicne kategorije..tacnije f4. Ne bude dodeljena bez obzira,ako su dokumenti ok. Mom jednom prijatelju su u jednoj agenciji prilikom popunjavanja DS 260,tako rekli.
On je f4 kategorija I 2009,je dobio pismo u kom mu je odobrena ulazak. Citajuci forum,nisam naisla na takav slucaj. Pozdrav za tebe.

Back