Iseljenička viza za Ameriku I-130

evo i mene opet
Miko molim Vas za informaciju: ja sam aplikant F-4 vize (brat podneo) odobrena 11 Apr 2005 (sada rade jul 02) sto je posle ovolikog cekanja prakticno iza coska.
Imam i turisticku vizu.
Interesuje me da li na ovaj nacin mogu da zavrsim proces
Ovog leta odem kao turista u USA sa detetom od 9 god. na ulazu dobijem 6 meseci, pri kraju isteka promenim vizu u F1 upisem skolu engleskog ESL i na americkoj teritoriji zavrsim proces F-4.
Brat se raspitivao u USCIS ne znaju i upucuju na informacije kod advokata, Suprug bi ostao ovde i dosao pred sam proces.
Da li je ovo izvodljivo?

evo i mene opet
Miko molim Vas za informaciju: ja sam aplikant F-4 vize (brat podneo) odobrena 11 Apr 2005 (sada rade jul 02) sto je posle ovolikog cekanja prakticno iza coska.
Imam i turisticku vizu.
Interesuje me da li na ovaj nacin mogu da zavrsim proces
Ovog leta odem kao turista u USA sa detetom od 9 god. na ulazu dobijem 6 meseci, pri kraju isteka promenim vizu u F1 upisem skolu engleskog ESL i na americkoj teritoriji zavrsim proces F-4.
Brat se raspitivao u USCIS ne znaju i upucuju na informacije kod advokata, Suprug bi ostao ovde i dosao pred sam proces.
Da li je ovo izvodljivo?

Ni USCIS ni NVC ne daju pravne savete, kod njih se mozes interesovati striktno za osnovna proceduralna pitanja. Teoretski je moguce izvesti to sto zelis ali samo ako sve tece po planu. A iz iskustva znamo da stvari retko idu po planu. Ne znam koliko se isplati rizikovati. Moras da znas da, dok si u USA u svakom momentu moras biti u statusu, tj. boraviti na legalnoj osnovi. Postoje tumacenja da se moze ispeglati i overstay do 180 dana. Posle toga, ne postoji nacin. Overstay se oprasta samo u posebnim slucajevima a to je zenidba-udaja za US Citizena. I to samo u slucaju da je osoba u USA usla sa vizom. Puna je amerika 'strucnjaka' koji su se preracunali i sad sede tamo bez statusa. Tvoj slucaj se priblizio kraju, u procesu su vec slucajevi od maja 2004.

Bolje je preostalo vreme iskoristiti za pripreme za odlazak tako da mozete krenuti cim vam viza bude grantovana.

Miko, hvala da brzom odgovoru.zaista,

Molim te, samo jos jedno:

1, da li, ukoliko, sa turisticke uspem da predjem na vizu F1 upisem skolu engleskog ESL mogu li iz usa nastaviti proces za F-4?
2. i da li je problem sa turisticke preci u F1 ukoliko si aplikant F-4 (da li moze biti + ili -)

Nemam nameru ni jednog trenutka biti van legalnog statusa, ukoliko ne odobre F1 vracam se i cekam red ovde. (valjda mi nece praviti problem u ambasadi) ovde, iz licnih razloga ne mogu...

Pozz t

Miko, hvala da brzom odgovoru.zaista,

Molim te, samo jos jedno:

1, da li, ukoliko, sa turisticke uspem da predjem na vizu F1 upisem skolu engleskog ESL mogu li iz usa nastaviti proces za F-4?
2. i da li je problem sa turisticke preci u F1 ukoliko si aplikant F-4 (da li moze biti + ili -)

Nemam nameru ni jednog trenutka biti van legalnog statusa, ukoliko ne odobre F1 vracam se i cekam red ovde. (valjda mi nece praviti problem u ambasadi) ovde, iz licnih razloga ne mogu...

Pozz t

1. teoretski moze.
2. jedna vrsta vize nema veze sa drugom. Znaci, moras biti kvalifikovana za vizu za koju podnosis zahtev.

Pozdrav,
Citajuci ovu temu, nikako da saznam da li je vec neko otisao sa F4 vizom? :per: moj Priority Date za F4 je 26 avg. 2005 godine, kolikoo joos cekanja mi vi prognozirate? 2009 godine smo dobili samo jedno pismo i to je sve. Ili se dzaba nadati:worth:

Tu i tamo poneko ode, sveukupno 65.000 porodica godisnje. Trenutno vreme cekanja za porodicnu vizu kategorije F4 je oko 13 godina.

Pozdrav Mika. Po Vašem mišljenju, koliko je još ostalo čekanja za nas ako smo F4 katetorija sa PD 28jan2004. Jos od 02.02.2016. godine smo dobili case complete sto se tice NVC-a ali jos nismo dobili interview letter, i šta mislite kad bi objektivno bilo da ga očekujemo? Frustrirajuće je čekanje, naročito kad se uzme u obzir da je u nekom periodu bilo došlo i do zastoja kad je u pitanju visa bulletin, iako se sad počeo pomjerati (za mjesec jun i juli) i nadam se da će se tako nastaviti. Pretpostavljam da će od oktobra da se isti ubrza pošto počinje nova fiskalna godina. Neko vrijeme nisam bio na forumu pa sam ispao iz "fazona" :) Hvala u svakom slučaju, pozdrav!

Pozdrav Mika. Po Vašem mišljenju, koliko je još ostalo čekanja za nas ako smo F4 katetorija sa PD 28jan2004. Jos od 02.02.2016. godine smo dobili case complete sto se tice NVC-a ali jos nismo dobili interview letter, i šta mislite kad bi objektivno bilo da ga očekujemo? Frustrirajuće je čekanje, naročito kad se uzme u obzir da je u nekom periodu bilo došlo i do zastoja kad je u pitanju visa bulletin, iako se sad počeo pomjerati (za mjesec jun i juli) i nadam se da će se tako nastaviti. Pretpostavljam da će od oktobra da se isti ubrza pošto počinje nova fiskalna godina. Neko vrijeme nisam bio na forumu pa sam ispao iz "fazona" :) Hvala u svakom slučaju, pozdrav!

Odgovor na ovo pitanje ne zna ni NVC ali ima jedan zanimljiv sajt koji se bavi predvidjanjima: http://www.myprioritydate.com/
PO njemu, ti si na redu u decembru 2016.

mene zanima konkretno...muz hoce da ode prvi u chicago imamo poznanika koji ima svoju firmu za koju bi moj muz prvo vreme zaista i radio dok ne nadje nesto bolje...e sad pitanje je na koji nacin firma salje papire muzu da li treba da salje nesto imigracionom ili kako to vec ide?na koji nacin muz moze da dobije radnu vizu koja je procedura...ne zanimaju me advokatske kancelarije koje uzimaju previse para jer ih zapravo i nemam...da li je neko imao susreta sa ovom prodecudom...sto se smestaja tice imace ga za prvi mesec gratis...i da li mi neko moze reci koji su troskovi firme u slucaju apliciranja vize radne vize i kakve mi troskove imamo tj moj muz?nakon nekoliko meseci kada se on malo ustali tamo podneli bismo zahtev deca i ja na osnovu njegove radne vize koja je tu procedura da li neko zna od prisutnih?

Zdravo Mika. Moze par korisnih informacija. Muz je u Americi, 19.03.je poslao dokumentaciju, 19.04.dobio odgovor da je dokumentacija primljena. 20.08.je approved i poslata u NVC. E sad cekamo da nam jave nesto iz NVC. Zanima me sta mislite koliko ce dugo da se obradjuje u NVC? I da li znate trebam li ja nesto od dokumenata slati tamo, da mogu da ih pripremim ranije? Lijep pozdrav.

Pozdrav za sve forumase...nova sam clanicai imam pitanje i sa nestrpljenjem ocekujem odgovor...ovako...moj verenik zivi i radi u Americi , pre par meseci predao za drzavljanstvo,trenutno je u srbiji ...da li da se vencamo ovde pre nego sto krene ili ...sta je najpametnije da uradimo da sto pre odem tamo i zapocnemo zajednicki zivot....

Zdravo Mika. Moze par korisnih informacija. Muz je u Americi, 19.03.je poslao dokumentaciju, 19.04.dobio odgovor da je dokumentacija primljena. 20.08.je approved i poslata u NVC. E sad cekamo da nam jave nesto iz NVC. Zanima me sta mislite koliko ce dugo da se obradjuje u NVC? I da li znate trebam li ja nesto od dokumenata slati tamo, da mogu da ih pripremim ranije? Lijep pozdrav.

sve detaljno objasnjeeno:
http://www.visajourney.com/wiki/ind...usband_or_Wife)_to_Live_in_the_United_States?

pozdrav,
MH

Back