Iseljenička viza za Ameriku I-130

hvala na brzom odgovoru, samo mi nije jasan jedan podatak, tj. Case Number.
po tvom odgovoru treba da pise SAR2005xxxxxx,
kod mene pise na dnu pisma ovako

Case Number SAR2010xxxxxx
PA Name xxxxxxxxxxxxx
Preference Category F3-mariend sons&daughters of u.s. citizens
Your Priority Date 05DEC2005
Foreign State Chargeability BOSNIA-HERZEGOVINA

ovo pismo smo dobili 23.08.2010.

mozes li mi odgovoriti zbog cega mi case number pocinje sa SAR2010 a ne sa
SAR2005, i da li je to problem,ako jeste sta dalje?

hvala na brzom odgovoru, samo mi nije jasan jedan podatak, tj. Case Number.
po tvom odgovoru treba da pise SAR2005xxxxxx,
kod mene pise na dnu pisma ovako

Case Number SAR2010xxxxxx
PA Name xxxxxxxxxxxxx
Preference Category F3-mariend sons&daughters of u.s. citizens
Your Priority Date 05DEC2005
Foreign State Chargeability BOSNIA-HERZEGOVINA

ovo pismo smo dobili 23.08.2010.

mozes li mi odgovoriti zbog cega mi case number pocinje sa SAR2010 a ne sa
SAR2005, i da li je to problem,ako jeste sta dalje?

Pogresno sam napisao. Trebalo je da napisem 2010 a napisao 205. Desava se i nepogresivima ;)
Da li pise 2005 ili 2010 sa aspekta duzine cekanja je svejedno. Taj broj je bitan jer preko njega vrsis korespodenciju sa NVC i americkom ambasadom kad dodje vreme.
Da rezimiram: tvoj broj bi trebao biti SAR2010xxx001. To znaci da je NVC zaprimio od USCIS-a tvoj slucaj 2010 godine xxx-tog dana (od xxx oduzmes 500 pa ces dobiti dan u godini kada je slucaj primljen - npr ako je taj broj 534 znaci da je slucaj primljen 34-og dana u godini, odnosno 3. Februara.) Zadnji broj je verovatno 001 jer taj broj onacava koji je po redu slucaj za ambasadu Sarajevo. Prosto k'o pasulj.

Nije prepreka sto si u procesu za F4.Ja sam F3 i dobio sam Visu turisticku 2008g a u procesu F3 od 2006g.Bitno je da ih uveris da imas razloge da se vratis i sacekas tvoj PD u Srbiji ili odakle si vec.Pozdrav

Tacno. Samo jos jedna napomena: u formularu obavezno apisi da si aplicirao za useljenicku vizu. Oni to vec znaju, nemoj da te uhvate u raskoraku, takve stvari ne oprastaju.

Zdravo svima! Evo mene opet. Mika pitanje za tebe ako mi mozes pomoci! Intervju mi je zakazan 20.novembra(konacno)! Kategorija vize CR. Spremila sam vec svu potrebnu dokumentaciju(izvod rodjenih,vencanih,da nisam osudjivana i pod istragom,sve to je prevedeno i overeno) I obavila lekarski pregled. Moje pitanje je,ako si upucen,da li treba da popunjavam onaj formular DS260 online(kada su mi poslali da je zakljucen moj slucaj dali su mi link kako da pripremim dokumenta,ukoliko je potrebno. Izmedju ostalog,cini mi se u delu last minute ili tako nesto,da pise da sve iseljenicke vize popunjavaju ovaj formular) Pa da li se to odnosi i na moj slucaj? I da li se pri uzimanju placa viza? Kontakirala sam ambasadu putem maila,medjutim oni su mi rekli da mi sve pise u Mailu NVC-a. A ovo nigde ne pise. Pa za svaki slucaj da pitam.Hvala unapred! :think: :bye:

Zdravo svima! Evo mene opet. Mika pitanje za tebe ako mi mozes pomoci! Intervju mi je zakazan 20.novembra(konacno)! Kategorija vize CR. Spremila sam vec svu potrebnu dokumentaciju(izvod rodjenih,vencanih,da nisam osudjivana i pod istragom,sve to je prevedeno i overeno) I obavila lekarski pregled. Moje pitanje je,ako si upucen,da li treba da popunjavam onaj formular DS260 online(kada su mi poslali da je zakljucen moj slucaj dali su mi link kako da pripremim dokumenta,ukoliko je potrebno. Izmedju ostalog,cini mi se u delu last minute ili tako nesto,da pise da sve iseljenicke vize popunjavaju ovaj formular) Pa da li se to odnosi i na moj slucaj? I da li se pri uzimanju placa viza? Kontakirala sam ambasadu putem maila,medjutim oni su mi rekli da mi sve pise u Mailu NVC-a. A ovo nigde ne pise. Pa za svaki slucaj da pitam.Hvala unapred! :think: :bye:

Nisam siguran da sam razumeo sve sto si napisala. Svi imigranti imaju iste obaveze, da plate vizu i da popune formulare tako da pretpostavljam da i ti moras popuniti DS-260. Da bi popunila taj formular moras platiti IV fee jer se trazi broj priznanice, odnosno racuna placene takse.

poz svima .Evo malo sam cackao po ovom forumu i naisao sam na jedanu temu koju je postavio 888888 a na koju je odgovor dao ko drugi vec Mika,Mika kralj si .Nego da ja predjem na stvar .Naime 8888888 kaze da ima oversty nekoliko godina te da ima zabranu 10 godina .Mene interesuje gdje i kako se moze provjerit (posto sam i ja u istom problemu) to kolika mi je zabrana s obzirom da sam ja oversty 24 mjeseca a u procesu sam za F3 vizu moj PD je novembar 13 2011.Molio bih odgovor od Mike ak moze,a i 8888888 posto je prosao kroz sve ovo.Hvala

poz svima .Evo malo sam cackao po ovom forumu i naisao sam na jedanu temu koju je postavio 888888 a na koju je odgovor dao ko drugi vec Mika,Mika kralj si .Nego da ja predjem na stvar .Naime 8888888 kaze da ima oversty nekoliko godina te da ima zabranu 10 godina .Mene interesuje gdje i kako se moze provjerit (posto sam i ja u istom problemu) to kolika mi je zabrana s obzirom da sam ja oversty 24 mjeseca a u procesu sam za F3 vizu moj PD je novembar 13 2011.Molio bih odgovor od Mike ak moze,a i 8888888 posto je prosao kroz sve ovo.Hvala

Ja imam zabranu 10 g. Moja kceka me je sponzorisala za useljenicku vizu, Na poslednjem razgovoru u Ambasadi USA rekli su mi da se javim kad istekne zabrana. Inace sam podnela sva potrebna dokumenta.Dobila sam i br. tel na koji da se javim Pozdrav i sretno!

Pozz.Ovako ja imam jedno pitanje za Miku posto je djelimicno odgovorio jednoj osobi a mozda budemo iste sudbine nikad se nezna .Mika,ovako stvari stoje.Moj otac je moj sponzor i ja sam F3 ,a PD je NOV13 2011.Naime moj otac se tesko razbolio i sad je na lijecenju u US i ima tesku neizlijecivu bolest.Moje pitanje je,STA dalje nedaj boze da umre, a nezna se moze 10 godina moze 2 mjeseca barem ljekari tako kazu.Znaci pitam sta ce se desit s mojim slucajem,dali moja sestra moze bit moj novi sponzor u istom slucaju jer je ono isto US drzavljanin,ili cak mora pokrenut novi slucaj a to bi bio F4 zasto ja nebi imao zivaca vise jer sam preumoran za tako jakom zeljom da odem u US i da tamo zapocnem neku novu eru sa svojom porodicom.Mika hvala ti unapred na odgovoru a i za ove ranije koje si mi dgovorio.Hvala jos jednom i pozdrav

Pozz.Ovako ja imam jedno pitanje za Miku posto je djelimicno odgovorio jednoj osobi a mozda budemo iste sudbine nikad se nezna .Mika,ovako stvari stoje.Moj otac je moj sponzor i ja sam F3 ,a PD je NOV13 2011.Naime moj otac se tesko razbolio i sad je na lijecenju u US i ima tesku neizlijecivu bolest.Moje pitanje je,STA dalje nedaj boze da umre, a nezna se moze 10 godina moze 2 mjeseca barem ljekari tako kazu.Znaci pitam sta ce se desit s mojim slucajem,dali moja sestra moze bit moj novi sponzor u istom slucaju jer je ono isto US drzavljanin,ili cak mora pokrenut novi slucaj a to bi bio F4 zasto ja nebi imao zivaca vise jer sam preumoran za tako jakom zeljom da odem u US i da tamo zapocnem neku novu eru sa svojom porodicom.Mika hvala ti unapred na odgovoru a i za ove ranije koje si mi dgovorio.Hvala jos jednom i pozdrav

U slucaju smrti sponzora slucaj se automatski opoziva. Medjutim, mislim da postoji mogucnost da se nadje zamenski sponzor medju najblizom rodbinom (npr. sestra). Predlazem ti da proucis ovu mogucnost detaljnije. Obrati paznju na "Public Law 107-150, the Family Sponsor Immigration Act of 2002: Use of Substitute Sponsor if Visa Petitioner Has Died". Najbolje je da se dobro informises a u skladu sa razvojem situacije da se obratis zvanicnim telima za pomoc. Srecno!

U procesu sam za useljenicku visu za USA, ali zbog overstaya, ne mogu da je dobijem do 2015.g.Moja kcerka mi je sponzor. Dana s se moja kcerka iznenada razbolela i ja sam ocajna, sto ne mogu da odem da je vidim. Da li postoji mogucnost da odem u ambasadu i razgovaram sa ambasadorom ili konzularom da mi daju vizu na odredjeno da odem i posetim kcerku?

U procesu sam za useljenicku visu za USA, ali zbog overstaya, ne mogu da je dobijem do 2015.g.Moja kcerka mi je sponzor. Dana s se moja kcerka iznenada razbolela i ja sam ocajna, sto ne mogu da odem da je vidim. Da li postoji mogucnost da odem u ambasadu i razgovaram sa ambasadorom ili konzularom da mi daju vizu na odredjeno da odem i posetim kcerku?

naravno. Turisticka (posetilacka) viza nema veze sa zapocetim imigracionim procesom.

Jako dobrih savjeta ,svak cast .da i ja podjelim svoj slucaj :moj brat je predao za mene i 130 brat-sesta znaci f4. Predao je zahtjev i potrebne dokumente 23 maja 2011, a
On October 21, 2013, we mailed you a notice that we have approved this I130 IMMIGRANT PETITION FOR RELATIVE, FIANCE(E), OR ORPHAN. Please follow any instructions on the notice. If you move before you receive the notice, call customer .....
I sada kada odem na web. https://egov.uscis.gov i provjerim sa sa ID brojem koji pocinje sa:EACxxxxxx pise ; Post Decision Activity.
Moj brat je odma otisao na web site i odradio znaci registraciju
You can register for automatic case status updates by email and text message by creating an account.
To submit a service request for an inquiry for an application please click e-Request .
I naravno nazvao ovaj imigracioni centar i obavio razgovor cak u tom centru radi neka bosanka imena Behija cak sam i ja sa njom razgovarao i kaze da sve ide po planu samo da se pripremim sa strpljenjem i cekanjem. Rekla mi je da je sada pomjeren limit na 7 punih godina , uglavnom ja sam se spremio na cekanje, ali jako sam zadovoljan sa ovim do sada ipak sam dobio odobrenje za nepune dvije godine.
Hvala vam raja na razmjeni informacija i ako ima neko neki prijedlog ili savjet naka pise. Zelim svima. Srecu za sto brzi odlazak .pozzz
Ps. Mika ti si exert svaka ti cas na strpljenju i odgovorima pozz.

Poslednja izmena:
Cestitke za ajamakovich.Za mene je otac isto uradio 13 septembra 2011 predao papire za I 130,znaci F3.Dakle predao je svu potrebnu dokumentaciju :rodne listove,vjencani list,izvrsio uplatu mislim da se radilo oko nekih 400 i kusur $ ali jos uvjek nista.Pa me zanima gdje i kome se obratit i trazit informacije?Kad odem na ovu https://egov.uscis.gov stranicu sa svojim brojem koji pocinje sa WACxxxxxx uvjek sam na istom mjestu a to je initial review.molim odg.Hvala unapred

Cestitke za ajamakovich.Za mene je otac isto uradio 13 septembra 2011 predao papire za I 130,znaci F3.Dakle predao je svu potrebnu dokumentaciju :rodne listove,vjencani list,izvrsio uplatu mislim da se radilo oko nekih 400 i kusur $ ali jos uvjek nista.Pa me zanima gdje i kome se obratit i trazit informacije?Kad odem na ovu https://egov.uscis.gov stranicu sa svojim brojem koji pocinje sa WACxxxxxx uvjek sam na istom mjestu a to je initial review.molim odg.Hvala unapred

Trenutno nemas sta pratiti osim USCIS stranice koju si naveo. U toku su bezbednosne provere nakon kojih ce ti biti odobrena viza (pretpostavljam da ce biti sve OK). Nakon sto viza bude odobrena, tvoj slucaj ce biti prosledjen NVC-u na dalje postupanje. Tada ces dobiti drugi case number i tada ces moci da se raspitujes za svoj slucaj.

image.jpg
image.jpg

Evo dobio sam odgovor od NVC , preostaj mi da cekam posto i u samom odgovoru kazu za f3 ,f4 da moze da potraje many years.

Poslednja izmena:
Mika , da li mozes da mi kazes nesto o imigracionim reformama u Americi. Da li ce one pozitivno da uticu na nas koji smo u procesu i cekamo godinama na vize. Pozdrav.

Koliko sam ja shvatio, novi zakon bi trebalo da donese dobre vesti svima koji su vec aplicirali. Radi se o povecanju kvota i ubrzanom resavanju velikog backloga koji trenutno postoji. Dve godine nakon usvajanja, neke kategorije (F4) ce biti ukinute a celi sistem useljavanja transformisan tako da favorizuje mladje useljenike sa vecim vestinama i boljim poznavanjem jezika. Ovo ce biti omoguceno kroz sistem bodovanja gde ce vise bodova imati oni koji mladji, skolovaniji, sa znanjem jezika. Rodbinska veza ce nositi samo 10%.

Back