Iseljenička viza za Ameriku I-130

Moze li i meni neko pomoci nekim svojim iskustvom ili savetom?
Moj muz je americki drzavljanin i vencali smo se 19.7.2012. u Srbiji.Po povratku u Ameriku on je popunio potrebne formulare (I-130) i poslao .20.08.2012.smo dobili e-mail a nakon 7 dana i pismeno obavestenje pod kojim brojem je slucaj zaveden i da je postupak poceo.Zanimaju me iskustva vas koji ste kroz sve ovo prosli ...koliko je dugo trebalo da se sve ovo zavrsi..tj.koliko vremena traje taj celi postupak do dobijanja vize.Ja cekam vec vise od 5 meseci i ovo zaista postaje nocna mora..nikakvih vesti ni pomaka..

Na sajtu USCIS-a pise da to traje 6 meseci ,ali meni se cini da to moze potrajati mnogo duze..

Prvo sto treba je da se detaljno informises na forumima i zvanicnim stranicama o detaljima procedure. Niko nema vremena da ti objasnjava proces od pocetka do kraja. Ako ti nesto konkretno ne bude potpuno jasno, najbolje je da se javis ovde ili na visajourney gde ima dosta naseg sveta spremnog da pomogne.

Sto se tice duzine procesa, on moze trajati krace ili duze, a to vecinom zavisi od agilnosti podnosioca. Ja sam vidjao slucajeve gde je sve zavrseno za 7 meseci ali smo ovde nedavno imali i slucaj zene koju je advokat razvukao na preko godinu dana.

...koliko je dugo trebalo da se sve ovo zavrsi..tj.koliko vremena traje taj celi postupak do dobijanja vize.Ja cekam vec vise od 5 meseci i ovo zaista postaje nocna mora..nikakvih vesti ni pomaka..
5,6 meseci samo treba da uscis odobri peticiju, a do vize u pasosu jos dodatnih 3,4 ukoliko je sve uredno i ne dobijete request for evidence sto dodatno produzava postupak.

Sa suprugom, koji je Americki drzavljanin sam u braku od 29.decembra 2012god. Vencali smo se u Beogradu. On je predao papire za mene po povratku u Ameriku i od 22.januara smo u procesu za zelenu kartu za mene. Ja sam po vencanju uzela njegovo prezime, izvadila novi pasos, iako u starom pasosu imam USA Vizu na deset godina. Prosle godine dok jos nismo bili u braku od 25.oktobra do 17.novembra bila sam kod njega i vratila se posle godisnjeg odmora nazad na posao, radim u drzavnoj firmi u Beogradu preko deset godina. Imam dva pitanja-
Da li znate koliko se vremenski ceka iseljenicka viza u ovom slucaju? i Da li mogu posetiti supruga u Americi, dok smo u cekanju, mogla bih da dobijem uskoro godisnji odmor za ovu godinu, a moj status se promenio- u Mupu su mi svakako naglasili da mi Viza vazi, bez obzira sto sam promenila prezime a i vec smo u tom procesu!?

E blago tebi,ode ti okvirno do jeseni u USA.Moja sestra je zavrsila 2007g papire za muza u roku 7 meseci.Mozes ici u posetu jer ti viza vredi a sto se tice drzavnog posla namesti ga mojoj supruzi ona eto neradi od decembra tj. povezane ste nekim cudom.TEBI SVANULO A NJOJ SMRKLO.:besna:

Mdm, ako sve bude u redu, velika je verovatnoca da ces sledecu Novu godinu docekati u USA sa papirima. Naravno da mozes da putujes, ali prethodno prikupi svu potrebnu dokumentaciju. Gomila je foruma na kojima mozes detaljno da se informises o procedurama i svim drugim pitanjima na koja trazis odgovor. Na Visajorney ima dosta naseg sveta koji ce ti pomoci.

Mdm, ako sve bude u redu, velika je verovatnoca da ces sledecu Novu godinu docekati u USA sa papirima. Naravno da mozes da putujes, ali prethodno prikupi svu potrebnu dokumentaciju. Gomila je foruma na kojima mozes detaljno da se informises o procedurama i svim drugim pitanjima na koja trazis odgovor. Na Visajorney ima dosta naseg sveta koji ce ti pomoci.
Postovani mika, moj sin ima am dr. pa me interesuje ako bi pokrenuo proceduru za uselenje mene i moje supruge to jest njegovih roditelja dali je ista procedura cekanja. Hvala puno

Postovani mika, moj sin ima am dr. pa me interesuje ako bi pokrenuo proceduru za uselenje mene i moje supruge to jest njegovih roditelja dali je ista procedura cekanja. Hvala puno

q-west, roditelji, kao najbliza rodbina, ne potpadaju u preferencijalni vizni sistem. To znaci da za vas ne postoji PD, vas zahtev ce biti current odmah po podnosenju. Potrebno je neko vreme da se obradi vas slucaj ali je ono kratko u odnosu na preferencijalne slucajeve (meri se mesecima a ne godinama). Pozdrav.

Meni iz NVC trazili kopiju pasosa i orginal izvod iz maticne knjice vencanih i napisali da ce po dobijanju tih papira dati odgovor u narednih 20 radnih dana. Eto opet cekanja:dash:

Milane, imao si i vise nego dovoljno vremena da posaljes dokumentaciju u NVC. Sada, sta je tu je, kad si cekao toliko, mozes sacekati jos malo. Ako imas decu, odmah posalji rodne listove za njih u istoj posiljci, posalji i rodni list za zenu ako nisi. NVC je trebalo da ti posalje uputstvo kako zce izgledati cover letter, ako nije nadji na inteernetu jer u protivnom tvoji papiri mogu lako da zalutaju.

Back