Iseljenička viza za Ameriku I-130

PS. Papir koji ti je muz dobio, treba da izgleda ovako
308jd5k.jpg

Na tom papiru u cosku pise RECEIPT NUMBER
Onda odes na ovu stranicu http://www.uscis.gov/portal/site/uscis
U levom uglu gde pise CASE STATUS ukucajte taj RECEIPT NUMBER

I kada kliknes check, treba ti otvoriti ovo
Tu mozete videti u kojem stadiju je vas slucaj i to mozes proveravati svakodnevno. (napomena: nekada kasne sa update)
2zh388h.jpg

Poslednja izmena:
pozz.Prvi put sam na ovom forumu pa bih zelio da mi Mika odgovori na pitanje.Naime vidi sam da je Mika u jednom komentaru koji je meni onako za oci zapeo djelimicno odgovorio.Dakle moj otac je za mene napravio tu peticiju u septembru 2011 g.ON je amer.drzavljanin ,ja sam ozenjen otac 3 djece .Sudeci po ovom forumu i vissa buliten-u moj slucaj ce na red doci nekad 2020 g.E sad ,naime moja najstarija kcerka koja je rodjena u chicago-u 2000.godine i ISTO TAKO JE AMERICKI DRZAVLJANIN ,dali ona moze ako je to vec brzi put od ovog gore navedenog sa svojih 18 godina aplicirat za nas kao nroditelje ili mora cekat punoljetnost 21 godinu.Molim za odgovor ako jos neko zna nesto bio bih mu zahvalan pozz jos jednom

Pozz.Molio bih sve one koji mogu dat korisne inf.bio bih zahvalan.Naime otac sam 3 djece od kojih je 2 americki drzavljani.E sad me interesuje dali oni moraju napunit 21 godinu da bi mogli aplicirat za mene i suprugu il cak to mogu uradit sa 18,najstarija kcerka je 2000 g znaci 12 godina,unapred hvala

pozz.Prvi put sam na ovom forumu pa bih zelio da mi Mika odgovori na pitanje.Naime vidi sam da je Mika u jednom komentaru koji je meni onako za oci zapeo djelimicno odgovorio.Dakle moj otac je za mene napravio tu peticiju u septembru 2011 g.ON je amer.drzavljanin ,ja sam ozenjen otac 3 djece .Sudeci po ovom forumu i vissa buliten-u moj slucaj ce na red doci nekad 2020 g.E sad ,naime moja najstarija kcerka koja je rodjena u chicago-u 2000.godine i ISTO TAKO JE AMERICKI DRZAVLJANIN ,dali ona moze ako je to vec brzi put od ovog gore navedenog sa svojih 18 godina aplicirat za nas kao nroditelje ili mora cekat punoljetnost 21 godinu.Molim za odgovor ako jos neko zna nesto bio bih mu zahvalan pozz jos jednom

Tvoja kcerka moze aplicirati za tebe kada napuni 21 godinu i mora ziveti u USA u momentu kada podnosi peticiju. Znaci, u oba slucaja je potrebno 9+ godina do useljenicke vize.

hvala Mika,samo jos od dana apliciranja koliko dugo se ceka na approved odnosno na nedaj boze ovu goru koju ja nikako nebi zelio odluku?Znaci kategorija F-3,,hvala jos jednom

USCIS relativno brzo odobrava aplikacije. Trenutno se u California Service Center obradjuju zahtevi od juna 2010. U centrima Texas i Vermont se odobravaju slucajevi od februara i maja 2012. (kategorija F-3). Znaci, kad se aplikacija odobri, tvoj otac ce dobiti NoA (vidi sliku koju je zakacila Florie). Tvoj slucaj ce biti proslijedjen NVC-u a tebi preostaje da budes strpljiv i cekas. Nadam se da ce se imigracioni zakoni u dogledno vreme promeniti jer se vreme cekanja sve vise produzuje i situacija polako postaje neizdrziva.

Hi Florrie! Situacija je sledeca. Jos uvek mi nije stiglo pismo iz ambasade ,mada ima jos par dana fore da mi stigne. Ulazila sam na ovaj case status,i tu se spominje da je 20.novembra stigao ili sta vec formular I -130. A muz mi je rekao da treba da mu posaljem formular(potpisan)DS 230,kopije pasosa i l.karte,da nisam osudjivana i pod istragom,i slike. Sta mislis? kakva je situacija? Pozdravz:poz:

Draga Kica,
Dajes mi polovicne informacije i na osnovu toga mi preostaje samo da nagadjam sta je sa vasim slucajem.

Da li mi mozes jasno obrazloziti ovaj deo?
tu se spominje da je 20.novembra stigao ili sta vec formular I -130.
Gde je stigao? Sta tacno pise? Da li je taj formular stigao u Beograd ili je stigao u National Visa Center (NVC) u New Hampshire?

S obzirom da si navela kako trebas poslati ova dokumenta
treba da mu posaljem formular(potpisan)DS 230,kopije pasosa i l.karte,da nisam osudjivana i pod istragom,i slike. Sta mislis? kakva je situacija?
pretpostavljam da je vas slucaj iz USCIS-a odobren i poslan u NVC gde trebas dostaviti dodatne dokumente da obrade a tek onda sledi slanje za Beograd

Sada bi trebali poslati to sto ti je muz rekao a i on treba form I-864 zadnje 3 godine porez/tax transcripts da te moze izdrzavati.

Dakle, izgleda da je vama tek sada, nakon godinu dana, odobrena peticija u USCIS i prosledjena u NVC.
Ukoliko je tako, onda ambasada tj. intervju dolazi tek posle, kada ovi iz NVC posalju.

Poslednja izmena:
Ma da, tako sam i mislila. Tek je odobrena peticija u USCIS i prosledjena u NVC.
Zao mi je sto si razocarana, i ja sam, jer vas advokat toliko razvukao. Godina dana mu je trebala samo da bi vam odobrili peticiju, a to je previse. Do sada si vec mogla biti s muzem u USA, a ti tek na pola puta procesa. No, sta ces sada...strpi se jos malo kada si mogla ovoliko cekati, bice sve u redu.
Ako mogu pitati iz znatizelje, koliko ste platili advokatu? Mozes i na privatnu poruku odgovoriti ako zelis :)

Izdrzi jos malo, brzo ce to z:girl:

Pozdrav za Miku i naravno sve ostale.Mika mi je jednom pomogao odgovorom,pa se nadam da ce i sada.Naime moja viza je F-3 i dosao sam dotle da mi majka koja bi mi trebala biti sponzor to ne moze biti jer nema primanja,a sestre isto nisu finansijski sposobne.E sad pitanje koliko traje to sponzorstvo(za mene dvoje djece i zenu)jeli moguce da traje dok mi ne dobijemo drzavljanstvo.Do sada sam poslao na NVC papire i prosli su,samo je do sponzora.Mika mi je vec jednom odgovorio da nisu potrebna velika primanja ali svi ljudi koje znam u SAD-u se toliko boje da moj slucaj stoji na mjestu vec dva i pol mjeseca.Unaprijed hvala

Pozdrav za Miku i naravno sve ostale.Mika mi je jednom pomogao odgovorom,pa se nadam da ce i sada.Naime moja viza je F-3 i dosao sam dotle da mi majka koja bi mi trebala biti sponzor to ne moze biti jer nema primanja,a sestre isto nisu finansijski sposobne.E sad pitanje koliko traje to sponzorstvo(za mene dvoje djece i zenu)jeli moguce da traje dok mi ne dobijemo drzavljanstvo.Do sada sam poslao na NVC papire i prosli su,samo je do sponzora.Mika mi je vec jednom odgovorio da nisu potrebna velika primanja ali svi ljudi koje znam u SAD-u se toliko boje da moj slucaj stoji na mjestu vec dva i pol mjeseca.Unaprijed hvala

Samire, dok ne ispunis SVE uslove koji su postavljeni, neces dobiti useljenicku vizu. Pravila su takva. Ono sto ti ja predlazem je da jos jednom proveris da li su sestre finansijski sposobne. Finansijski zahtevi koji se postavljaju za formu I-864 su stvarno minimalni. Posto majka (koja je petitioner) nema primanja, dozvoljeno ti je da uzmes Joint Sponsors. To znaci da sponzor moze biti bilo koji americki drzavljanin ili legalni rezident koji je punoletan i ima godisnja primanja koja su za 25% iznad praga siromastva. Trenutno je taj prag 18.912 dolara za dvoclanu porodicu (povecava se za 4.950 dolara za svakog narednog clana domacinstva). To je stvarno minimum koji ostvaruje svako ko je legalno zaposlen.

Znaci, Join Sponsor ti je neohodan, bez njega neces moci da dobijes vizu. Ostaje ti da jos jednom proveris sestre (ako zive u zajednickom domacinstvu, njihovi prihodi bi se mogli sabrati) ili da nadjes nekog ko je voljan da te sponzorise. Mora biti da znas nekog ko je spreman da ti pomogne, budi uporan u trazenju.

Sponzorstvo traje dok ne postanes drzavljanin ili dok ne skupis 10 godina radnog staza.

Pozz.Evo posto sam prije desetak dana kontaktirao Miku pa ev jos jedno pitanje na kome mu se unaprijed zahvaljujem.S obzirom da je moj PD septembar 13 2011,a Mika mi je odgovorio da se u California Service Centar trenutno obradjuju zahtjevi od juna 2010.Mene interesuje gdje i na kojoj stranici mogu pratit to kad ce na red doci moj PD to jeste septembar 2011?Hvala jos jednom......

Pozz.Evo posto sam prije desetak dana kontaktirao Miku pa ev jos jedno pitanje na kome mu se unaprijed zahvaljujem.S obzirom da je moj PD septembar 13 2011,a Mika mi je odgovorio da se u California Service Centar trenutno obradjuju zahtjevi od juna 2010.Mene interesuje gdje i na kojoj stranici mogu pratit to kad ce na red doci moj PD to jeste septembar 2011?Hvala jos jednom......

vremena procesuiranja zahteva kod USCIS-California Service Center mozes naci na sledecoj stranici:
https://egov.uscis.gov/cris/process...aySCProcTimes=Service Center Processing Dates

pozdrav.

Back