Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Keltski živi u praxi u nekim seoskim sredinama u Škotskoj,Irskoj i Velsu a mislim da je u irskoj i proglašen za maternji jezik odnosno galski dijalekat...
Keltski živi u praxi u nekim seoskim sredinama u Škotskoj,Irskoj i Velsu a mislim da je u irskoj i proglašen za maternji jezik odnosno galski dijalekat...
Da, ali iako su oni izvorni govornici, oni su ga dobili iz "druge ruke". Taj jezik je dosta pod uticajem engleskog. U Irskoj taj jezik gotovo da niko ne govori, ali svi u popisu se izjasnjavaju da ga govore. Postoje neke reci, koje ubace u engleski govor ili engleske reci, koje potpuno izvitopere, na primer: Moj bivsi decko je iz Dablina i oni su govorili: I goul er dei mei. I call her.
Hm, neko je spomenuo da mu Velski zvuci kao Grcki, evo sada gledam vesti na islandskom jeziku, i taj mi jezik lici na neku cudnu mesavinu grckog i finskog.
Hm, neko je spomenuo da mu Velski zvuci kao Grcki, evo sada gledam vesti na islandskom jeziku, i taj mi jezik lici na neku cudnu mesavinu grckog i finskog.