IRON MAIDEN Beograd

Ja sam dva puta promenio mesto i ozvucenje je bilo jako lose za renome benda tipa Iron Maiden. Za trud Brusa i ostalih momaka ocena JEDANAEST!!!
Bruka je da nemaju video bim...gomila ljudi pre svega devojaka gotovo da nista nije ni videla osim vrha bine.
Rasveta PERFEKTNA...izbore pesama,osrednji.
Sto se tice ozvucenja sada sam apsolutno ubedjen da NIKO nece nadmasiti Metallicu. Svaki shapat ima se cuo kao u studiju. Ali ok...zadovoljstvo mi je bilo da prisustvujemo ovakvom spektaklu.
Sto se tice digitalnih aparata...PUNA ih je bila hala...sto telefona,sto aparata...ja ga cak nisam ni krio,lik na ulazu me je pustio bez problema,dok je drugirici ona kuchka na ulazu oduzela zvake...mislim...uzas!

moj mali doprinos svim fanovima Iron Maiden-a!

dscn1056xc7.jpg

dscn1054op1.jpg

dscn1061pp3.jpg

friedrich:
@ Profesionalac

Jbg-a ne znam gde je ko bio, ja sam bio levo od mixete uz ogradu i moram reci da je bilo katastrofa....jednostavno looooodilo...ja ne znam shta je sa ljudima, pa to je bio chovek na choveka, veoma malo vazduha, uzhas.Samo mi gache nisu bile mokre....znoja do kolena, neko je ispustio pivo u blizini po onom linoleumu u sali,pa josh i klizavo zbog toga tip bacio "peglu" iza mene....Ma totalna katastrofa.Dok su pocheli Maideni izgubio sam svu energiju u borbi za goli zhivot.Zadnjih dvadeset m,inuta sam moli bog da se zavrshi jer vishe nisam mogao da stojim...dok Bruce pokazuje mishice publici da budemo jaki.******........dok su izashli na binu...mi smo vec bili gotovi.

i ja sam bila levo kraj mikseta, ispred onog lika sto je zapocinjao sutku nekoliko puta cim su krenuli da sviraju mejdeni...jedva ziva ostah :roll: mada mislim da niko nije bacao peglu :)

Ma kako nije kad je chovek rekao da jeste.........:)........Chekaj sad.....Bio je onaj grmalj od dva metra sa dve devojke i onim likom (jedan oniski celavi sa bradicom) koji se stalno gurao i izgledao onako unezvereno......kao da ga neko juri????.Mislim shta da ti kazem.....Ma totalno looooooooodilo.

Stao sam u red oko 15:30 i vec tada se naslucivao krkljanac.Vec tada je bilo pijanih likova kojima se svidja ime Iron Maiden, a imaju kinte,pa su dosli da se nalivaju i da se prave pametni.Likovi su me izludjivali do pocetka koncerta!Bilo je trenutaka u kojima neke likove zelo tako da nabodem...da bi krvi bilo na sve strane.Stoji levo od mene, pa se pomeri desno,pa mu se ni to ne svidja, pa se opet vrati levo...i tako par krugova.A covek do coveka,nemoz' disati aaaa Iza mene stoji lik koji je 1.5 vremena govorio kako je Miden sranje i psovao im majku sto jos ne pocinju...A najgore je bilo kad su pocela gurkanja a on poceo svima na sav glas da psuje mater srpsku!!!Drago mi je sto je bilo ljudi sa svih strana, ali ovde,u mojoj zemlji Srbiji,niko mi ne psuje mater Srpsku!!! :evil: Imao je vise srece neg pameti.Sreca njegova sto je bilo toliko ljudi pa nisam mogao dici ni ruku ni nogu.Mislim stvarno... :mad:
Vazduha a ni tecnost ni na vidiku!Kako je ko prolazio kroz masu s pivom ili ne daj Boze vodim,molio sam za gutljaj!To me je odrzalo u zivotu tokom koncerta!Al zato kad se zavrsilo...casu 'ladnog piva sam na eks istreso!Ala je prijalo...Jest da je kostalo 130 din al dao bi i 300 da su trazili.
No sav taj bedak i gluposti su nestali kad su se pojavili oni zbog kojih smo svi mi dosli.Prosla me jeza kod prvih taktova!U tom trenutku pomislim:"Kad sam poceo da slusam rock,metal svaki dan sam sanjario o Maidenima u Srbiji.Covece evo ih!Ispred mene!Jbt slusam Iron Maiden uzivo!"Izbor pesama je bio ok,standardica!Zao mi je sto nisu svirali Wasted years i jos neke pesmice, ali sledeci put ce!:D Na stadionu!:D Al zato The Trooper...evo i sad se najezim kad pomislim na to!Run to the hills takodje...juuuuuu Jos uvek sam pod utiskom!

Careca:
Ja sam dva puta promenio mesto i ozvucenje je bilo jako lose za renome benda tipa Iron Maiden. Za trud Brusa i ostalih momaka ocena JEDANAEST!!!
Bruka je da nemaju video bim...gomila ljudi pre svega devojaka gotovo da nista nije ni videla osim vrha bine. Rasveta PERFEKTNA...izbore pesama,osrednji.
Sto se tice ozvucenja sada sam apsolutno ubedjen da NIKO nece nadmasiti Metallicu. Svaki shapat ima se cuo kao u studiju. Ali ok...zadovoljstvo mi je bilo da prisustvujemo ovakvom spektaklu.
Sto se tice digitalnih aparata...PUNA ih je bila hala...sto telefona,sto aparata...ja ga cak nisam ni krio,lik na ulazu me je pustio bez problema,dok je drugirici ona kuchka na ulazu oduzela zvake...mislim...uzas!
ja i moje drugarice smo videle samo svetla :cry:

btw meni su na ulazu oduzeli vodu :x

assasin1978:
Cuo sam da su se mnogi fanovi razocarali,jer ih je bruce iskulirao na aerodromu...samo je protrcao pored njih
Izgleda da si u pravu, u Blicu je bila neka fotka na kojoj fanovi jure Brusa a on prolazi smoren za medalju... Ne znam zasto, ali imam neki utisak da im koncert ovde nije bas najvise prijao

Btw. mene su uzasno nervirali neki bosanci kad smo cekali ulaz u halu koji su konstantno svima okolo (pandurima, redarima) je*ali mater i to s onim naglaskom... grrrrrr!

Ma ja sam bio na 20 m od bine,a visok sam 198....jeeeeeeeee video sam sve
PS.jedino neka riba sto se gurala ispred mene,imala gola ledja tako da je jedan iskusni lekar pored :) snimio da ima neka oboljenje na ledjima,pa me je dodatno smorio,kud bas ispred mene da se nabije,a ovi pozadi guraju li guraju,pa sam se dosetio da je polivam povremeno pivom po ledjima dok nije izludela i promenila mesto....jeeeeeee spektakl je nastavljen..Tako da smo svi bili srecni goli i znojavi kad se maiden na bini pojavi 8-)

Ma pazi sta ti kazem..da je Bruce bio u fazonu..( jao pevam kod ovih srba smaraca,smorili su pola sveta,da otpevam i bezim).....sta je sve cuo o nama,ne bi me cudilo da je (barem on bio) smorenDa je hteo on je mogao da prica sa publikom bar 3 min u pauzi,al covek nece da gubi vreme,a plus on peva iste pesme 20 godina,i njemu se sve smucilo

Nisam bila iz zdravstvenih razloga, ali mi gotovo ni nije krivo- ne mogu da verujem da nisu ništa svirali sa Brave new world i da nisu svirali Aces high! A ove nove svirali….ja sam stvarno njihov veliki fan, ali meni ova poslednja dva albuma (pogotovo A matter of life and death) čisto razočarenje…ali dobro…
A vrućinština- 'bem ti srpsku organizaciju, ovo što pričate me podseti na Blind guardian od prošle godine…na onom malom prostoru hiljade ljudi se stiska, želja ti samo da preživiš, ne možeš ni da se uživiš kao čovek….kao da prave koncerte za stoku, a ne za ljude…da mi je samo znati ko to organizuje i samo 'oće da omasti brke na razlici koju dobije za jeftiniji prostor…srpska posla…Nadam se da će stvarno doći opet i da će koncert biti na nekom stadionu, kao što su i obećali, pa da to bude za uživanje a ne za mučenje :-D

Ja sam davno naucila da je, ako vec ne mozes da se umuvas u prvi red, najbolje skloniti se negde dalje od bine i sve lepo videti. Bila sam na stepenicama, tacno naspram bine. Jeste "malcice" daleko, ali dobro vidim, fala bogu :lol:. Sve sam super i cula i videla i mogla sam da se gubim koliko hocu, nije bilo nikoga da me sutira, cupa i poliva pivom. Znam iz iskustva da ovi od drugog, pa negde do petnaestog reda najgore prodju. Samo mole boga da ostanu zivi, pola ne cuju (u borbi za goli zivot), a skoro nista ne vide.
Sto se tice koncerta, bila sam odusevljena... do juce popodne... a tada sam shvatila koliko stvari koje sam ocekivala nisu svirali... pa sam onda bila malcice razocarana... ali, onda sam skontala: SLUSALA SAM (I GLEDALA, naravno) MEJDENE UZIVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jako vazno sto nisu svirali 2 od moje 4 omiljene pesme! Uostalom, doci ce oni ponovo - na stadion :lol:

Iron maiden's gonna get you no matter how far....

Na aerodromu su se oko 11:15 pojavili Steve Harris,Dave Murray,Nicko McBrain i Janick Gers.Samo su proshli i iscoolirali nas onako najgore :( ...Cimao sam Steve Harris-a za rame i davao mu omot od originalnog "Dance Of Death-a" da mi potpishe a on samo me u sekundi pogledao onako popreko i mahnuo rukom...uzash srce mi je kucalo 300 na sat...pao sam u bedak shto me je tako iscoolirao najgore.... :( ...Posle smo opkolili Mercedesov kombi sa crnim zatamnjenim staklima u koji su ushli i skandirali "Maiden,Maiden..." :)!Adrian Smith se pojavio imedju pola jedan i jedan kako kazu likovi koji su ostali josh da cekaju poshto smo ja i moje drushtvo otishli u medjuvremenu...a Smith je takodje sve iscoolirao najgore,znaci samo proshao onako...grrrrrrrrrrr!!!!!!!!!
Kako mi pricaju ovi likovi koji su ostali na aerodromu Dickinson se pojavio oko deset do dva(mada je bilo receno da ce sleteti oko 12 :)i pohitao od onih automatskih vrata ka izlazu a neki lik,neki crnogorac ge je slucajnio sapleo a ovaj se sa sve stvarima samo prosuo na pod... :) i taj je lik iskoristio priliku da ga slika onako u krupnom planu!Inace i on je iscoolirao sve shto se autograma tice!
Najjaca fora je bila u neko doba onako svi smoreni maximalno,cekamo da naidje Dickinson sa fanovima kad se otvaraju vrata,a na vratima neka grdosija preko dva metra ima...kad odjenom svi skandiraju : Divac,Divac,Divac .... :D:D:D
I tako...to je shto se aerodroma tice...
Shto se koncerta samog tice,ODUSHEVLJEN sam,mada je moglo i bolje da bude,ispali su JAJARE shto nisu svirali josh malo..mislim da je kratko trajalo ipak,ali OK.Stajao sam na shipci pored nekih Engleza sve dok druge,trece pesme....posle toga sam morao da se povucem i probijem kroz onu masu skroz pozadi jer su me izgazili ko majmuna a nisam ni imao vazduha vishe i bio sam mokar od glave do pete,znaci kao da sam skocio u bazen pa izashao iz istog,ali bukvalno!A pritom sam zaradio par modrica....A najjace kad sam pitao Engleza koji je stajao pored mene na shipci kakav je stekao utisak,kaze da je bio svugde po svetu sa Maidenima na njihovim turnejama ali da ludju publiku nigde nije sreo kao shto smo mi :D ,hehe....izgazili smo ih ko majmune,da je pola njih pobeglo sa shipke,ali ako smo,ko im ebem mater,doshli ovde a tamo mogu skoro svaki dan da ih gledaju.....mislim stvarno?Shta kog djavola traze ovde?
Sve u svemu nikad bolji koncert!!!Najjace je bilo uz Two Minutes To Mindinight,The Number Of The Beast,The Trooper......shta vishe da kazem sem da je bilo DO YAYA.
Bruce je prava LEGENDA ! :)

E da bash tako...i ja sam imao jedan susret sa njima (englezima) koji su onako unezvereno gledali da izadju iz mase i molili za prolaz....jer su kako jedan reche totalno odlepili i trazili malo vazduha....:).Bash su jadno izgledali.....A bili su i neki Bugari....e ti su bili do yaya......Molili takodje za prolaz...i neshto baljezglai na bugarskom i jedan na kraju reche hvala,hvala....Mislim loooodilo.Ali kad su Crnogorci otpakovali zastavu SSSR-a, nisam mogao da verujem...stvrno su bili cool likovi.

Ali "Fear of The Dark"............fenomenalno.....

assasin1978:
Ma pazi sta ti kazem..da je Bruce bio u fazonu..( jao pevam kod ovih srba smaraca,smorili su pola sveta,da otpevam i bezim).....sta je sve cuo o nama,ne bi me cudilo da je (barem on bio) smorenDa je hteo on je mogao da prica sa publikom bar 3 min u pauzi,al covek nece da gubi vreme,a plus on peva iste pesme 20 godina,i njemu se sve smucilo

Mislim da preterujes. A sto se tice doceka na aerodromu, mislim da je reakcija clanova grupe razumljiva. Oni jesu velike zvezde koje sviraju skoro tri decenije, plus su to ljudi u godinama koji su slicne doceke doziveli vec milion puta na raznim stranama sveta. Poznato je i da su vise puta dozivljavali neprijatne situacije, kao kada su im jednom prilikom fanovi u Grckoj bukvalno opseli hotel, pokusavsi da provale u njihove sobe. Tako da je i razumljivo sto im je verovatno pun k.. preterano napaljenih fanova. Znam da ce sada neki reci kako ovde nisu bili 20 g itd, ali ne verujem da je to njima licno previse bitno. Oni su profesionalci koji koncert odradjuju vrhunski na bini, po utvrdjenoj set listi (ista kao na prethodna dva koncerta u Atini i Dubajiu), i tu retko kad ima nekih promena. Problem je sto ovde ljudi misle da smo nesto posebno pa svako ko dodje ovde da svira treba da bude kao specijalno odusevljen, pa da svire duze nego inace i sl.
Sve u svemu, mislim da je koncert bio odlican, cista desetka, kako za Maidene, tako i za publiku

Back