iq - stvar prošlosti?

gost 88651

Iskusan
Banovan
Poruka
6.081
pre gimnazije mi je meren iq, mislim da mi je rečeno da je nadprosečan.
na poslednjem merenju su našli da mi je iq prosečan.

ne znam kako se zove ovo što tako pamtim i povezujem npr. neke citate i neke misli sa nečim drugim...
u glavi mi sevaju ideje, misli, citati...

možda ima veze sa nekim intuitivnim povezivanjem, znanjem?
sq - spiritual q?

...

"Intelekt ograničava život."

Lao Ce

...

"Novo čovečanstvo biće čovečanstvo intuicije."

Samael Aun Weor

...

šta mislite...

I ja sam u osnovnoj i srednjoj imao nešto veći rezultat od proseka, mada imam utisak da bih sad bi ispod proseka:mrgreen:

Čovek se specjalizira u određenim oblastima, obično u vezi posla ili eventualno nekog hobija i to je to. Malo je prostora za apstraktno razmišljanje potrebno za rešavanje testova inteligencije

Mada mislim da bih sad bolje rešavao situacione testove nego što sam onda uradio

mogu npr. da razmišljam o svemiru, da upoređujem duhovna učenja i religije...
al kad treba da saberem 2 i 2 zablokiram...

- - - - - - - - - -

toltečko učenje:

Untitled1.jpg

iq testovi mere beskorisno znanje?

iq testovi se ne bave tvojim mogućnostima da zapamtiš hiljadu citata
već načinima na koje funkcionišeš i povezuješ stvari u vremenu i prostoru
drugim rečima iq testovi se bave tvojom logikom uglavnom matematičkom logikom

- - - - - - - - - -

iq testovi su so last century.

nije tačno
mensa još uvek ima svoje prijeme u članstvo za koje ti inicijalno treba dobro urađen test inteligencije

Eh , put covecanstva...Za to ti inteligencija vise ne treba....Lukavstvo , prepredenost, nemoralnost i moralnost...

Inace moj drugar koji je mereno 1994 godine na profesionalnom testiranju imao 89 IQ , na merenju prosle godine je imao 130IQ...
Kud svi tu i mali mujo....
Njegova inteligencija se malo smanjila, ali drugima jos vise, pa je tekovina vremena to da je postao iz grupe prosecnih, sad onih 2% ili manje ....

I kada su izmisljani IQ testovi znao se cilj i ogranicenja...

Najbolji IQ testovi mogu samo da daju neke podatke o intelegenciji
iz kojih ni najbolji psiholozi ne mogu mnogo da izvuku....

A sto se tice razvoja covecanstva, da upotrebim tvoje merilo sodome i gomore iza toga se pojavilo hriscanstvo, ako se ne varam i sa sobom promenilo civilizaciju...velikim ubrzanjem od tada ne treba dugo cekati (zlo) upotrebu drugih covekovih resursa, a neko ih zove intuicija...

Pokušava se sa razdvajanjem na racionalnu inteligenciju,emotivnu,funkcionalnu i društvenu ...
Čemu to vodi...?
Jedino poslodavci mogu imati koristi od informacija o različitim inteligencijama o svojim zaposlenima.
Inače,Mensa ima najbolje testove-sujetni i kompleksaši napred-ostali:čuti di si-taki si kaki si!
Kad sam (pre dosta decenija) konkurisao za stipendistu VTA i bio primljen (posle odustao iz idejnih razloga)
izmeren mi veoma visok IQ,a pre pet šest godina me sinovi odveli u Mensu i nagovorili da uradim test...
Iako sam bio dobar,obojica su bili bolji od mene...Mladost misli munjevito ,a starost sa zadrškom...:hahaha:
Onaj moj IQ iz mladosti ostao nedostižan,mada su vojni testovi nešto drukčiji bili...
Važno pitanje o sastavljačim testova koji bi morali imati IQ vrhunski na našim prostorima se rešava timskim radom najinteligentnijih,
ali i stručnih članova Mense...

IQ test je igra za ego. U principu je lažan kao i ego sa kojim se igra.

Sa ovim se slazem, a nekad je vazilo pravilo samo prvi test je ispravan...
Drugo , radi se mali predtest, da bi se otprilike pogodio opseg.
Tako da testovi do 130IQ nisu isti sa onima do 160 pa oni do 180 i oni do 200 i preko 200

Od podela inteligencija , ja jedino postujem interaktivnu i logicku, ostalo je primena na odredjeni skup informacija i znanja..
Iako oni koji imaju verbalnu kazu da drugi deo mozga je odredjen za to i to jeste tacno , neko moze imati brzu asocijaciju reci, grupa reci, iskaza i slicno , opet to je performansa a ne inteligencija...
Mesa se to sto se inteligencija meri performansama, zato se rezultat povecava ljudima koji vezbaju testove...

I dalje vazi pravilo los covek dzaba genije...tj iz visokog IQ nece izaci nista dobro ako je dobro vaspitan za sebe a ne za objektivno..

Danas su u modi super performans testovi, tj zada ti se broj zadataka gde sigurno neces stici, pa se gleda koliko se stigne...
A sto se tice performansi, koje su jako bitne kod radnika, a totalno nebitna inteligencija, e tu ima svrhe raditi podele i one se rade i razvijene su..
brzina uocavanja paterna, brzina reakcija, brzina razmisljanja (to nije inteligencija) i jos dosta psiholoskih igara koje itekako imaju svrhu i smisao.

Pri tome svest moze ostati na neopevano niskom nivou...sto se i desava...
Pri nekim testovima svest cak moze i da smeta...

U orginalu IQ test je za otkrivanje debila a ne genija...
Kasnije je postao test brzine otkrivanja veza i zakonitosti, ne i asocijativnosti, a kasnije je i to ubaceno.

Danas cete cesto u programerskoj industriji sresti merenja mladosti mozga, tj brzine reakcija i brzine razmisljanja, a istovremeno da inteligencija bude jako jako nisko..
Skoro sam radio neki test sposobnosti, gde je iq deo bio izuzetno priglupo napravljen, a mislim tek na pola je poceo da bude nesto normalno i onda si razapet izmedju preciznosti i brzine....
U programiranju to ima smisla, da postoje vise resenja u IQ testovima, jer se trazi odredjivanje prioriteta.
Tako rezultat testa jeste brojka ali ako si stavio tacnost kao prioritet u odnosu na brzinu bices slab.
Sa druge strane postoje testovi odredjivanja prioriteta, gde se bukvalno trazi od vas da odredjujete koliko je nesto tacnije i netacnije od apsoluta i idealnog..

Savremeno drustvo ne trazi egzaktnost, nego muljanje po sivom, shvatanje komercijale i brzo reagovanje i uocavanje gde lezi para..

Back