Ipak mars 7.oktobra!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
srbija koja gotovo da nema ni nacionaliste, optuzuje se da ima fasiste.
cilj pronalazenja fasista u srbiji ocigledno ima neki mracan cilj,zar ne?

Ima i te kako.....I jaču i slabiju varijantu.....Srs i Dss.Mada i Ds u poslednje vreme sve više ima nacionalne boje:!:....Biraj bato....Sad što oni ne mogu da ostvare svoje ciljeve, nego samo pišaju uz vetar je drugo pitanje:wink:....Ali ,oni su svakako nacionalisti8-)

Сви и јесу браћа. Само је проблем што је твоје знање о хришћанству на нивоу б92 џукела (по ономе што си до сада написао). Ако би имао имало знања о хришћанству знао би да се убиство оправдава када је неко други нападнут и живот му је угрожен. Онда ти имаш право да га браниш. По теби испада да су сви хришћански владари били јеретици, а Цар Лазар је требао Турке хлебом да гађа!?

Воли непријатеље СВОЈЕ
Непријатеља Божијих се гнушај (ја се тебе гнушам)
Непријатеље отачаства сатри!

Свети Филарет Московски, један од највећих православних духовника

Možeš li mi objasniti kakve veze imaju Srbi sa verom Izrailjskom, ali da ne ulazimo u jevrejsko-cionističku zaveru?
Dakle, kako to Sloveni postaše Hrišćani i kada?
Takodje kada su se Hrišćani podelili na katolike i pravoslavce?
Kod katolika imamo nekoliko struja a kod pravoslavaca imamo zasebnu crkvu u svakoj državi.
Katolici iz iste branše mogu da služe službu u bilo kojoj državi ali pravoslavni sveštenik jedne pravosalvne crkve teško da može da služi u drugoj?
A knjiga jedna jedina...

Hvala

Kod katolika imamo nekoliko struja a kod pravoslavaca imamo zasebnu crkvu u svakoj državi.
Katolici iz iste branše mogu da služe službu u bilo kojoj državi ali pravoslavni sveštenik jedne pravosalvne crkve teško da može da služi u drugoj?
A knjiga jedna jedina...

Hvala

Vid' ti irona, što zna:wink:....Tako je,kao ona dva ključa na grbu Vatikana imamo Rimsku i Istočnu katoličku crkvu.....
Istočna je jako interesantna......Tu su te ''struje'' kako si rekao-Vizantijska,Melkitska itd.....
Ovo je slika ikonostasa, baš lepog.....Spoj
istoka i zapada ima baš mističnu notu:D
Knjiga jedna, ali u skaldu sa mentalitetom narodi prihvatiše svaki svoju ''verziju'':wink:

ala si ga naslagao, svaka ti dala!

Ma najviše me brine što Rusi više ne otimaju kao komunisti već počeše da izigravaju kulturne kapitaliste. Kad kupe nešto oni postave tablu na Ruskom pa ti pričaj maternji koliko hoćeš. Eno u Crnoj Gori kad već niste letovali kod Hrvata, Grka ili Turaka.

Pa ne mogu ja da se borim sam protiv zapadnog i istočnog kapitalizma!

Vid' ti irona, što zna:wink:....Tako je,kao ona dva ključa na grbu Vatikana imamo Rimsku i Istočnu katoličku crkvu.....
Istočna je jako interesantna......Tu su te ''struje'' kako si rekao-Vizantijska,Melkitska itd.....
Ovo je slika ikonostasa, baš lepog.....Spoj
istoka i zapada ima baš mističnu notu:D
Knjiga jedna, ali u skaldu sa mentalitetom narodi prihvatiše svaki svoju ''verziju'':wink:

Mentalitet naroda nema toliko veze sa "verskim opredeljenjem" u tom periodu koliko "prijateljsko ubedjivanje uz pomoć mačeva i konopaca". Mnogi su otišli Bogu na istinu - "neopredeljeni".

Ostaje jedno pitanje - ako su katolici primenjivali brutalne metode da prošire svoj uticaj, koju su metodu koristili pravoslavci da bi širili svoj uticaj?

I dalje smatram da je mržnja izmedju Srba i Hrvata nastala zbog ovih što su se brže bolje dosetili da se podele prema novim gospodarima. Bitno je ostati uz skute vlasti a narodu ćemo odabrane citate. Toliko o duhovnom i nematerijalnom.

Bog jedan a crkava mnogo.

Hehehe... Ipak, moji stavovi nemaju veze sa stavovima firme...
Moji stavovi su moji. Šteta što su komunisti oduzeli dedi ono imanje, inače bih ja ovde uveliko mrsio o lepoti života u Bangladešu ili Zairu a Kongo da ne pominjem...
Znam, bate;).......Ali, kako objasniti gluvom, slepom i kljastom da ti smeš da imaš stavove:shock:.....Oni to misle, potpišeš spisak reči i rečenica koje smeš da koristiš:)......
U orvelovskom svetu u kome mngo od njih žive, nema borbe, sve je već odlučeno i predodređeno.Čak i najmanje stvari, na koje mogu da utiču...A ,kad stvarno dođe do toga da ne možemo ništa da utičemo na ''neko pitanje'' počne dreka onih kojima inače nedostaje ,svakodnevna građanska hrabrost8-)......
Inače, za imanje ćeš dobiti neku kintu, moćićeš da zapališ......Samo po mogućstvu ne na pomenute destinacije:lol:.....Preporučujem:arrow:
borneo-101.jpg

Mentalitet naroda nema toliko veze sa "verskim opredeljenjem" u tom periodu koliko "prijateljsko ubedjivanje uz pomoć mačeva i konopaca". Mnogi su otišli Bogu na istinu - "neopredeljeni".

Ostaje jedno pitanje - ako su katolici primenjivali brutalne metode da prošire svoj uticaj, koju su metodu koristili pravoslavci da bi širili svoj uticaj?

I dalje smatram da je mržnja izmedju Srba i Hrvata nastala zbog ovih što su se brže bolje dosetili da se podele prema novim gospodarima. Bitno je ostati uz skute vlasti a narodu ćemo odabrane citate. Toliko o duhovnom i nematerijalnom.

Bog jedan a crkava mnogo.

Zadržavam pravo da mislim da su npr. Česi zbog drugačijeg mentaliteta prihvatili Katoličanstvo, Rusi Pravoslavlje i da nije bilo nikakvih većih ugnjetavanja.....A radi se o teritorijalno bliskim narodima.....Samo ima jedna kvaka.....Česi su Severni a Rusi istočni Sloveni(što samim rusima izgleda nije bilo baš najjasnije, kad su svako malo upadali tamo ko u svoje dvorište i bili zaprepašćeni što su ih Česi gledali kao varvare:shock: ).....Mentalitet potpuno drugačiji.....Poredak, rad i disciplina u Češkoj a nedostatak istog u Rusiji......Ipak, mentalitet ima veze.....
Nažalost, bilo je i brutalnosti u širenju katoličke vere i to je ono zbog čega svi katolici moraju da se mole za oprost žrtvama:sad:
Srbi i Hrvati su mali, mali narodi.....Nisu nikad bili mnogo važni ni za jednu crkvu8-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back