Ipak mars 7.oktobra!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pričajte vi šta god hoćete, on se jasno i veoma glasno usprotivio održavanju tog sumanutog skupa.

Danas sam ga slušala, svaka reč mu je bila na mestu.

E sad, ako u svemu što Čanak radi ili govori mora da postoji neka teorija zavere i naravno CIA i NATO, to je drugi par rukava.

To je već pomalo problem onih koji u svemu vide neku zaveru, nije njegov problem.

Apsolutno sam ga podržala kad je u pitanju osuda ovog nacističkog skupa.

O ostalim stvarima vezanim za NČ bi se dalo diskutovati.
Боли ме рацку за све.
(немам намеру да те увредим, сори;) )

Pričajte vi šta god hoćete, on se jasno i veoma glasno usprotivio održavanju tog sumanutog skupa.

E sad, ako u svemu što Čanak radi ili govori mora da postoji neka teorija zavere i naravno CIA i NATO, to je drugi par rukava.

To je već pomalo problem onih koji u svemu vide neku zaveru, nije njegov problem.

Не постоји ту никаква "теорија завере".

Али је јасно као дан, види се и с тог фамозног Марса који неки поменуше ;), да они савршено одговарају једни другима, и да би, како сам већ давно раније рекла, НЧ, ЧЈ, и остали из тог "друштва" били врло, врло несрећни да ових неонациста нема.

Интереси, ништа друго.

Не постоји ту никаква "теорија завере".

Али је јасно као дан, види се и с тог фамозног Марса који неки поменуше ;), да они савршено одговарају једни другима, и да би, како сам већ давно раније рекла, НЧ, ЧЈ, и остали из тог "друштва" били врло, врло несрећни да ових неонациста нема.

Интереси, ништа друго.

Ne mislim tako. Čanak i Čeda bi bili veoma nesrećni da ne postoji Koštunica ili Tadić, a što se nacista tiče, ovo je samo normalna reakcija svakog ljudskog bića, uključujući i NČ.

Nisam čula da se ČJ oglašavao po ovom pitanju, a nije ni bitno.

Upravo tako,a i kako on ume da spusti vadikalcinama............:razz::razz:

Ne mislim tako. Čanak i Čeda bi bili veoma nesrećni da ne postoji Koštunica ili Tadić, a što se nacista tiče, ovo je samo normalna reakcija svakog ljudskog bića, uključujući i NČ.

Nisam čula da se ČJ oglašavao po ovom pitanju, a nije ni bitno.
Ма, како не видиш да је то код њих, заправо, све део "истог пакета"?

Наравно да је нормално реаговати најжешће против (нео)нациста.
А, ја лично, би их дословно и - тукла, "мотком умоченом у извесну течност", како неко рече

Тако да не видим ништа специјално храбро и ново у Чанковој реакцији у том смислу.

А чух мало и ЧЈ, жестоко осуђује, наравно. Али, као да заправо на посебно перверзан начин и - ужива у томе.

Мислим, ако схваташ шта желим рећи. тешко је описати на овако мало простора и времена.

Ма, како не видиш да је то код њих, заправо, све део "истог пакета"?

Наравно да је нормално реаговати најжешће против (нео)нациста.
А, ја лично, би их дословно и - тукла, "мотком умоченом у извесну течност", како неко рече

Тако да не видим ништа специјално храбро и ново у Чанковој реакцији у том смислу.

А чух мало и ЧЈ, жестоко осуђује, наравно. Али, као да заправо на посебно перверзан начин и - ужива у томе.

Мислим, ако схваташ шта желим рећи. тешко је описати на овако мало простора и времена.

Iskreno, Norma, ne vidim. Možda sam naivna, ali stvarno ne vidim vezu izmedju NČ i nacista.

Ni ja ne vidim ništa specijalno hrabro u njegovoj reakciji, ali mi je reakcija sasvim ok, e sad, to što je nešto malo više zastupljen na TV zbog toga.. pa i to mi je ok, zašto da ne?

Ne agituje za otcepljenje Vojvodine ili slično, protestuje čovek zbog održavanja nacističkog skupa u svom gradu. Šta je loše u tome?

Iskreno, Norma, ne vidim. Možda sam naivna, ali stvarno ne vidim vezu izmedju NČ i nacista.
Веза је - комплементарна.

Најопасније је управо то, кад нешто, на први поглед, изгледа сасвим у реду, и не би се имало шта замерити, напротив.

Кажем, и ја бих протестовала, из све снаге, и рекох, шта бих радила тим нацистима.

Али, није у том овде поента.
Јер, кад мало дубље и пажљивије погледаш ствари...

Ne agituje za otcepljenje Vojvodine ili slično,
Наравно да не агитује отворено. Заправо, то је комплексно питање, не бих се смела заклети.

protestuje čovek zbog održavanja nacističkog skupa u svom gradu. Šta je loše u tome?
Ништа. Напротив. Делује врло позитивно.

Али, како рекох, то је само оно што се види на први поглед.
Јер, испод привидне маске беса против неонациста, заправо избија оно једно посебно - уживање томе, како поменух. ("Уживање", у политичком, не правом емоционалном смислу)

Схвати, њима је то - ПОТРЕБНО, да би казали, "ето, каво је стање у Србији".

У њој "вршљају неонацисти, фашисти"... Бла, бла, бла...

И како "власт није у стању да заустави нацисте". Штавише, "потајно их подржава". (По ЧЈ и НЧ). Јер, божемој, шта би се друго очекивало од Коштунице, који је, јел' те, исто неонациста. А и Тадић, поготово :roll: :roll:

А то, упркос свему знамо да, ако озбиљно говоримо - није тачно.

ЧЈ и НЧ су рекли да нису задовољни како је власт и како су "ограни реда" реаговали.

А ја бих онда питала:

А у чему то власти и органи нису адекватно реаговали?

Скуп је, прво - забрањен.

Друго, неонацисти су добили жешће батине.

Шта је још полиција требало да уради?

Sramota ! Davidovic je jedan jako miroljubiv i prijatan decko. Mislim da je sramota sto je skup razbijen i sto su ljudi pohapseni. No naravno... ubrzo ce Goran izaci i nasaviti svoj rad. A najvecu podrsku ce upravo imati u hiljadama ljudi koji ce mu u odsudnom momentu dati krucijalnu podrsku na izbornim mestima.

Srbija Srbima !! :D

Посланик Руске државне Думе и члан њеног комитета за безбедност Николај Курјанович упутио је Полицијској управи Новог Сада захтев да хитно преиспита одлуку, по којој је забрањен скуп под називом "Српски марш за јединство Србије" који је најављен за 7.октобар. Он одлучно захтева издавање дозволе за одржавање скупа и максималну ангажованост радника органа реда на обезбеђењу овог скупа с обзиром на велики број отворених претњи физичким насиљем упућених на рачун учесника "Српског марша".

Pa dobro... I Adolf Hitler je bio genije.. samo sto je pukao rat jer je napao Ruse.. da nije danas bi Cercil bio zlikovac :D

To su vec pricice za malu decu titove pionirske osnovne skole... te o Hitleru...

Hitja je bio covek na mestu sta mu fali :?!?!

Веза је - комплементарна.

Најопасније је управо то, кад нешто, на први поглед, изгледа сасвим у реду, и не би се имало шта замерити, напротив.

Кажем, и ја бих протестовала, из све снаге, и рекох, шта бих радила тим нацистима.

Али, није у том овде поента.
Јер, кад мало дубље и пажљивије погледаш ствари...

Наравно да не агитује отворено. Заправо, то је комплексно питање, не бих се смела заклети.

Ништа. Напротив. Делује врло позитивно.

Али, како рекох, то је само оно што се види на први поглед.
Јер, испод привидне маске беса против неонациста, заправо избија оно једно посебно - уживање томе, како поменух. ("Уживање", у политичком, не правом емоционалном смислу)

Схвати, њима је то - ПОТРЕБНО, да би казали, "ето, каво је стање у Србији".

У њој "вршљају неонацисти, фашисти"... Бла, бла, бла...

И како "власт није у стању да заустави нацисте". Штавише, "потајно их подржава". (По ЧЈ и НЧ). Јер, божемој, шта би се друго очекивало од Коштунице, који је, јел' те, исто неонациста. А и Тадић, поготово :roll: :roll:

А то, упркос свему знамо да, ако озбиљно говоримо - није тачно.

ЧЈ и НЧ су рекли да нису задовољни како је власт и како су "ограни реда" реаговали.

А ја бих онда питала:

А у чему то власти и органи нису адекватно реаговали?

Скуп је, прво - забрањен.

Друго, неонацисти су добили жешће батине.

Шта је још полиција требало да уради?

Policija je sasvim dobro postupila. Ništa drugo i nisu mogli da urade, a i šta bi?

Sve ovo drugo što si navela, ne vidim baš u tom svetlu. Uostalom, oni su opozicija, ne očekuješ valjda da hvale vladu i njihove rezultate. Mada, isto tako mislim da je Čanak pozvan da se žestoko usprotivi - on živi u Novom Sadu.

A, iskreno, i sama sam se zapitala zašto ta organizacija nije zabranjena i stavljena van zakona? Jednostavno, neka idu u ilegalu, pa onda policija ima osnova da ih hapsi i u drugim situacijama, ne samo kada organizuju miting.

A ako zabrana nije u duhu demokratije, izem ti takvu demokratiju u kojoj je dozvoljeno osnovati udruženje koje poštuje nacističke ideje.

To treba zabraniti i bukvalno se fizički, na najbrutalniji način, obračunavati sa njima.

To su deca zaludjena nekim idiotskim idejama, pa ako već roditelji ne mogu da ih spreče u tome, onda neka to uradi policija.

Ma kako zvučala krvožedno, dala bih policiji odrešene ruke u ovom slučaju - do kraja.

Pa dobro... I Adolf Hitler je bio genije.. samo sto je pukao rat jer je napao Ruse.. da nije danas bi Cercil bio zlikovac :D

To su vec pricice za malu decu titove pionirske osnovne skole... te o Hitleru...

Šta njemu fali ne znam. Sad su ga već pojeli crvi ili se brčka u nekom kazanu u Paklu.:evil:
Ali tebe fali neka daski u glavi.
I jedne dobre batine od roditelja pred spavanje, da kad se propudiš ne proseravaš ovakve
gluposti.

A ti si prilično nenormalan.

Mene je sramota kad pročitam ovo što si napisao.:roll: Prosto osećam neki ljudski stid zato što ljudi kao ti postoje.

:D

Dikane nemoj da se ljutis ali znas koliko su ljudi zaslepljeni medijima i kampanjama ... e tako si i ti zaslepljen... Veruj mi procitaj malo literature i sve ce ti biti jasno...

davidovic.thumbnail.jpg

Policija je sasvim dobro postupila. Ništa drugo i nisu mogli da urade, a i šta bi?

Sve ovo drugo što si navela, ne vidim baš u tom svetlu. Uostalom, oni su opozicija, ne očekuješ valjda da hvale vladu i njihove rezultate. Mada, isto tako mislim da je Čanak pozvan da se žestoko usprotivi - on živi u Novom Sadu.

A, iskreno, i sama sam se zapitala zašto ta organizacija nije zabranjena i stavljena van zakona? Jednostavno, neka idu u ilegalu, pa onda policija ima osnova da ih hapsi i u drugim situacijama, ne samo kada organizuju miting.

A ako zabrana nije u duhu demokratije, izem ti takvu demokratiju u kojoj je dozvoljeno osnovati udruženje koje poštuje nacističke ideje.

To treba zabraniti i bukvalno se fizički, na najbrutalniji način, obračunavati sa njima.

To su deca zaludjena nekim idiotskim idejama, pa ako već roditelji ne mogu da ih spreče u tome, onda neka to uradi policija.

Ma kako zvučala krvožedno, dala bih policiji odrešene ruke u ovom slučaju - do kraja.
За највећи део оног што си написала, слажем се. И ја бих тако поступила.
Ипак, једино, и даље, различито видимо НЧ..
јесте, ту, и то, да је опозиција, па све живо критикује. Али, ја мислим да , генерално, прелази уобичајене ствари.

Ја бих само подсетила, извесна аналогија ипак може да се извуче.

Они који су некима изгледали као највећи патриоти, највећи "Срби" и националисти, који се "боре за Србију", у ствари су радили највише - против ње.
(Мислим да знаш на кога мислим).

Е, по сличној аналогији, Чанак и друштво, који на свој начин, на први поглед, изгледају о. к. такође, заправо, врло су "сумњиви".

Ја барем тако видим. А много тога потврђује моје сумње.

П. С.

Иначе, што се тиче забране неонацистичких, и сличних организација...

Ја лично бих, дакле, све строго забранила.

Али, колико видим, неонациста има свуда, дакле, нису забрањени. Допуштено је да постоје. Док, наравно, не начине неко кривично дело То је та, "друга страна демократије".

Штавише, жестоки десничари (ако још можемо користити те класичне појмове, данас, кад је све на неки начин "померено"), имају своје легалне партије, учествују у парламентима..

Мени то није логично. И лицемерно је, уосталом. И против сам. Али, толико тога је мимо наше обичне људске логике.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back