Valjda za Jedinstvo Srbije.
E,pravo da ti kazem,muka mi je od ove teme,samo cekam da prodje taj 7.oktobar da vise ne slusam o njemu...

...Ili se varam,mozda ce tad tek da krene polemika?
Ми не марширамо јер немамо везе са Давидовићевим маршом. Ми протестујемо против Чанковог позивања на линч неистомишљеника и сепаратизма
"Otvorice se i pitanje Vojvodine"
Novi Sad -- Lider LSV Nenad Canak izjavio sinoc da ce se nakon resavanja statusa Kosova otvoriti i pitanje autonomije Vojvodine.
"Nakon resavanja statusa Kosova, nedostajace jedan odgovor. Odnosno, kako moze od osam federalnih jedinica bivse Jugoslavije da postoji sedam odgovora? Jedan odgovor nedostaje, a to je Vojvodina. Kako ce taj odgovor glasiti, to zavisi od nas", rekao je Canak na tribini u Novom Sadu.
"Vojvodina je 1918. godine usla u Kraljevinu Slovenaca, Hrvata i Srba sa svojom teritorijom, autonomijom, svojim stanovnistvom i svojom privredom", naveo je Canak, kao i da je Vojvodina od tada pa do prosle godine bila u sastavu raznih Jugoslavija, kao i Drzavne zajednice Srbije i Crne Gore, ali nikada u sastavu nezavisne Srbije.
Prema njegovim recima, pre ulaska u Kraljevinu SHS, Srbija je bila nezavisna drzava svega 36 godina, dok je pre toga "uvek bila pod okupatorom", a posle toga "uvek u nekoj zajednici".
"Nezavisnu Srbiju nije napravio ni Karadorde niti neki drugi junak, vec Milo Dukanovic, koji je organizovao uspesan referendum o nezavisnosti Crne Gore. S druge strane, stanovnistvo Srbije na okupu drzi komesar EU Oli Ren, koji nasim gradanima ne da vizne olaksice, jer bi u suprotnom svi pobegli iz ovog raja", rekao je lider LSV-a.
„Pasose“ stampala omladina LSV
NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Canak izjavio je da je „vojvodanske pasose“, koji su se pojavili u toj pokrajini, stampao podmladak njegove stranke i dodao da je rec o sali, prenosi Tanjug.
- Pasosi koje je pokazao ministar Velimir Ilic nisu nikakve putne isprave, vec suveniri koje su u sali napravili omladinci LSV, a uradeni su po uzoru na pasose Srbije koje je Demokratska stranka Srbije delila tokom prosle predizborne kampanje, rekao je Canak za Gradanski list.
Zafrkancija s veoma ozbiljnim stvarima
Aleksandra Jerkov (LSV): Odstampano je samo nekoliko primeraka, ne znam odakle jedan Ilicu. Rec je samo o simpaticnoj marketinskoj ideji
NOVI SAD - Ono sto nije priznao javno na televiziji Bojan Kostres, jedan od lidera LSV-a i predsednik Skupstine Vojvodine, svesno lazuci srpsku javnost i pritom optuzujuci srpsku vladu za jos jednu ujdurmu - priznali su njegovi aktivisti. Valjda kad su shvatili da je posle otkrica Glasa javnosti davo odneo salu, svu odgovornost su svalili „na tamo neke aktiviste stranke“ iz Backe Topole! Naime, „knjizica“ koju je ministar Velimir Ilic pokazao u tv duelu sa predsednikom Skupstine AP Vojvodine, Bojanom Kostresom, rekavsi da su to pasosi Vojvodine, zaista je stampala Liga socijademokrata Vojvodine i to u Backoj Topoli. To nam je potvrdila Aleksandra Jerkov, republicki poslanik i predsednik podmlatka LSV-a, dodajuci da je odstampano svega nekoliko primeraka i da su oni bili namenjeni za internu upotrebu kao vid pokazivanja pripadnosti, te da je iznenadena cinjenicom da je ministar Ilic uopste dosao u posed ovog „pasosa“.
Naravno, ni reci o tome za koga su se to opredeljivali pojedini clanovi ili simpatizeri stranke, a posebno, kako nesto sto punim ustima nazivaju salom moze imati toliki stranacki znacaj?! Nije li ipak taj pasos trebalo da posluzi kao poseban vid diferencijacije i unutar stranke: na one koji su za opstanak u sopstvenoj drzavi i one kojima je ipak draza evroregija, ali bez Srbije i zivota u njoj?!
- Radi se o jednoj, po meni, simpaticnoj marketinskoj ideji koju je osmislio podmladak Opstinskog odbora stranke u Backoj Topoli. Stampano je svega nekoliko primeraka i ne znam na koji nacin je primerak koji je ministar Velimir Ilic pokazao u emisiji stigao do njega, jer su bili namenjeni za internu upotrebu. Mislim da je cela prica namerno naduvana u pokusaju da se neko optuzi za separatizam - kaze Aleksandra Jerkov,
Zaboravila je Aleksandra Jerkov da kaze zasto nijednom naznakom ili drugim obelezjem na naslovoj strani pasosa nije nagovesteno da je rec o nekoj sali ili marketinskoj akciji, u sta se mogu uveriti i nasi citaoci, vec su stavljene sve oznake kakve imaju pasosi legitimnih drzava!? Zato su sada na sceni nevesti pokusaji lidera stranke Nenada Canka da ovu aferu razvodni i otupi ostricu drzavnog reagovanja na ovaj slucaj...
Kako komentarisete najavu predsednika LSV-a, Nenada Canka, da ce biti odstampano jos desetak hiljada pasosa i kako se vama licno dopada ovaj, kako ga je Canak nazvao, marketinski trik?
- To zaista jeste marketinski trik koji su, kako sam rekla, drugi vec koristili. Meni licno je simpaticno, pogotovo sto u njemu pise da vazi za sve zemlje sveta, cime se iskazuje otvorenost prema svetu i da nije bitno ko je odakle. Da li ce se stampati jos ovih knjizica zaista ne znam, a jedini ko moze da odgovori zbog cega je najavio stampanje jos 10.000 primeraka je gospodin Canak.