Ipak će i Srbija pomoći

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
195.360
Nakon strašnih oluja i ogromne štete kojima je nanela povela se priča o tome da samo osigurani mogu da očekuju neku nadoknadu, dok ostalima ostaje da se kaju što nisu osigurali imovinu. Ipak, ako je verovati državnim funkcionerima neće baš sve biti tako.

Najavljena državna pomoć za gradnju porušenih objekata tokom julskih oluja​


Premijerka Ana Brnabić najavila je da će Vlada Srbije isplatiti sredstva kako bi se nadoknadila šteta od nedavnih oluja, kao i da će se zidati stambeni objekti tamo gde je to neophodno.
šteta.jpg


Prilikom obilaska Futoga i Begeča, u pratnji gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, kao i drugih republičkih i novosadskih funkcionera, rečeno je da je sada prioritet da se obavi popis i pripreme zapisnici kako bi moglo da se krene s pružanjem pomoći.
Premijerka je navela da su od 13 lokalnih samouprava koje su od 19. do 24. jula proglasile vanrednu situaciju, apsolutno najteže pogođeni Novi Sad i Bačka Palanka, zbog čega je u nedelju bila u jednom, a danas u drugom naselju.
Prema njenim rečima, do sada su uspeli da preliminarno popišu i naglasila je da su dva prioriteta za nadoknadu štete domaćinstva, osnovne i srednje škole, a nakon toga zdravstvene ustanove i svi ostali objekti javne namene.

"U ovom trenutku imamo skoro popisanih 12.000 domaćinstava, stambenih objekata koji su delimično ili potpuno uništeni, kao što je recimo kuća porodice Zahorec koju sam obišla juče u Bačkoj Palanci. Moramo izgraditi novu kuću ovoj porodici sa četvoro dece. Što se tiče daljih zadataka vlade, na nama je da pomognemo lokalnim samoupravama da se zapisnici urade što pre i da se pošalju Ministarstvu za upravljanje javnim ulaganjima. Oni to ratifikuju dalje kako bismo što brže isplatili tu štetu i krenuli u saniranje. Već sutra imamo sledeći sastanak radne grupe za sanaciju posledica nepogoda, od poplava do ovih oluja, kako bismo videli kako ide isplata štete", navela je premijerka.
Ona je dodala i da se šteta svakako meri u stotinama miliona evra i da se moraju odrediti prioriteti kako bi se saniralo najneophodnije.

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...u-porusenih-objekata-tokom-julskih-oluja.html

Eto, lepo od nje. Ostaje samo da vidimo šta će od svega toga da bude.
 
Covjek plati osiguranje.Osiguranje mu stetu nadoknadi.
Covjek nece da plati osiguranje.Drzava mu nadoknadi stetu.
2024.
Koliko ljudi je platilo osiguranje?
ја, већ годинама, и прошли пут нисам добила ништа,
иако ми је гром спржио све што се могло спржити, чак и фидову склопку.
бићу пријатно изненађена ако овај пут добијем нешто од осигурања. :lol:
добро сам прошла, и од државе не тражим ништа.
има који су горе прошли, и надам се, да ће им држава помоћи.
 

Back
Top