Quantcast

iOS (Apple mobilni uredjaji)

-GoRsKi-

Aktivan član
Poruka
1.535
Ja ne razumem cemu tolika histerija sa iphoneom.Isto,mozda cak i manje pruza od androida,skuplji a istog oblika.Sklopljen u Kini od Kineskih delova,jedino americko je sistem
Iphone je bez jilbreak-a obican telefon sa osnovnom funkcijom razgovora, poruka, skajpa vibera i mozda par korisnih programcica sa appstore koji su besplatni (ili je dovoljna demo verzija). Teka kada se uradi jilbreak, preko cydia-e instalirate vShare, AppCake i Zeusmos onda mozete da kazete da imate dobar telefon. iOS operativni sistem je brz radi konstantno bez obzira koliko programa radi u pozadini, dok npr samo preko vShare i AppCake mozete instalirati skoro svaki pro program koji vam padne na pamet ili na koji naletite o fabrickom appstore.

Evo vam link kako se radi jilbreak
na bilo kom apple uredjaju, mada na YT imate i svezijih videa. Ovaj sam link ja koristio za svoj Iphone 5 i radi sve perfektno, programa dobrih pregrst a svi su besplatni. Recimo Igo primo navigacija za iphone radi ko sat i dzaba je, a da sam je skidao sa fabrickog appstore platio bih min 100 USD.

Za iphone 6 i ios 8 negdje sam procitao da jilbreak jos uvek nije testiran tako da bih preporucio da se za sada radi samo za ios-e ispod 8 i za iphone 5 i 4
 
Poslednja izmena:

-GoRsKi-

Aktivan član
Poruka
1.535
Pozdrav,
novi sam ovde pa se izvinjavam ako sam promasio temu,
Imam problem sa mojim iPhone-om 5c X Sim Evo,kad mi je upaljen 3g cesto nisam dostupan,a net mi radi,dok je na 2g sve ok sli mi je net spor mnogo,postoji li neko resenje za mene?
Probaj da ukljucis i cellular data i 3g zajedno. Jeste da ce ti 3g brzo trositi bateriju ali ako cesto imas potrebe da koristis net onda neces moci nigdje duze od 1 dana bez punjaca. Usput proveri i koliko ti je stara SIM kartica. Starije SIM kartice (duze od 9-10 godina) imaju problema sa 3g. Otidji do svog operatera (verovatno mtel-a) i zameni SIM za noviju pa probaj. (to ne bi trebalo da te kosta vise od 300-400 dinara.
 

Slavenkop

Početnik
Poruka
29
Imam iPod 4s i odavno nisam bio na njemu jer sam studirao. Sada kada sam se vratio kad ga palim stoji mi onaj usb kablo i iTunes. Kad ga prikacim na racunar i upalim iTunnes nece da ga prihvati. Provjeravao sam i u Services da li je ukljucen drajver i tamo pise da jeste... sta dalje moze biti ne znam.....Kad ga prikacim i treba da mi izbaci potvrdu da je prikljucen putem usb-a od 2 stavke tamo kad otvorim jedan ima ime dok je druga unknown. E sad ne znam ni gdje da nadjem ni sta da instaliram da bi i to instalirao kako bi mogao iPod da se prikljuci na iTunes, jer sam vec probavao naci ovako neke programe za usb konekciju apple proizvoda na racunar i nista...
 

Suzana01

Početnik
Poruka
1
Pozdrav! Imam jedan problem sa iphone 5c! Kada je zakljucan ne mogu iz prvog puta da ga otkljucam, nego moram da pritisnem dugme za gasenje kako bih opet zakljucala ili da sacekam da se sam ugasi pa onda da ga otkljucam. Zna li neko u cemu je problem?
 

special_mind

Početnik
Poruka
1
Probaj da ga resetujes ( hard reset) tako sto drzis dugme za gasenje i HOME dugme dok se ne pojavi apple logo, zatim pustis oba i sacekas da se podigne sistem.
Ako se i dalje isto ponasa, sacekaj neki software update da izadje, mozda ti to resi problem ili da reinstaliras sistem preko iTunes-a.
 

Vanjor

Aktivan član
Poruka
1.745
Kako da prodesim aplikaciju MAPS koja se dobije uz telefon? Tj. radi ali ako se ukucaju New, York, London i tako neki inostrani gradovi, a za Srbiju šta god da ukucam za sve piše "not found". Sa druge strane skinuo sam google maps tamo odmah pronađe šta god da ukucam tako da nije neki kvar u pitanju.
 

krflsd

Primećen član
Poruka
562
Najcesci saveti:

Prosuta tečnost na laptop,šta treba da uradim?
Odmah ugasite Vaš laptop (zadržite dugme za paljenje 15 sekundi sve dok se laptop ne ugasi). Očistite suvom krpom tastaturu i stavite krpu između ekrana i laptopa, zatim okrenite laptop naopačke kako bi se voda iz tastature slivala na krpu. Laptop nikako nemojte paliti i nemojte pokušavati da ga sušite bilo kakvom metodom,već odmah odnesite Vaš laptop da se uradi detaljno čišćenje svih komponenti koje su došle u dodir sa tečnošću. Voda u laptopu izaziva brzo jako veliku štetu, a totalno oštećenje matične ploče u Vašem laptopu izaziva za manje od 48h. Statistika naših popravki je pokazala da ukoliko se laptop očisti u roku od 5 sati od kada je poliven vodom popravka je 99posto uspešna. Takođe, korisnik prolazi sa najnižom cenom popravke jer se sve rešava samo čišćenjem uređaja. S obzirom na naše iskustvo mi smo za ovakve slučajeve omogućili servis koji radi 24h i vrši isključivo hitnu vrstu popravke laptopa.
Primanje uređaja na servis:
Primanje uređaja na servis se vrši u našem apple servisu u Lominoj broj 5/2 u Beogradu, u vreme od 11h-17h svakim radnim danom. Uređaj na servis primaju Mac apple tehničari, upisuju sve informacije o Vašem uređaju i problemu, Vaše lične podatke i na licu mesta mogu da daju neku okvirnu dijagnostiku za Vaš uređaj. Ukoliko imate uređaj koji je u garantnom roku, a nije kupljen ili popravljan kod nas, za takav uređaj morate priložiti račun ili kopiju računa. Apple proizvodi imaju garanciju 1 god., a samo Apple proizvodi koji su kupljeni u Srbiji imaju garancija 2 godine isključivo kod prodavca kod koga su kupljeni.
Šta podrazumeva popravka u garantnom roku?
Prva godina garancije: Apple na sve svoje proizvode daje internacionalnu garanciju od jedne godine. Svi uređaji koji su kupljeni u Srbiji imaju internacionalnu garanciju od godinu dana i dodatnu jednu godinu koja važi samo u Srbiji. Uređaji koji su kupljeni u inostranstvu imaju jednu godinu garancije i ta garancija se priznaje u našem servisu samo uz priložen fiskalni račun.
Druga godina garancije: Apple proizvodi koji su kupljeni u Srbiji dolaze sa dodatnom drugom godinom garancije prema našem Zakonu o zaštiti potrošača. Ovu garanciju nije moguće koristiti van Srbije. Druga godina garancije je identična sa prvom godinom garancije, ali se pravo na nju gubi ukoliko korisnik ne održava redovno svoj uređaj (održavanje uređaja podrazumeva obavezno čišćenje Vašeg uređaja jednom godišnje) koje je besplatno u našem servisu.
Apple Care garancija: radi se o Apple dodatnoj garanciji od 3 godine koja se posebno kupuje uz svaki uređaj. Trenutno AppleCare nije moguće kupiti u Beogradu u našem servisu, ali ukoliko je kupljen u inostranstvu možete ga koristiti u Srbiji. Apple Care garanciju je neophodno aktivirati bilo kada u toku prve godine garancije.
Apple servis garancija: ukoliko ste kod nas kupili ili popravljali uređaj, a izgubili ste garanciju, nije Vam potrebna nikakva garancija ni račun. Mi čuvamo celu papirologiju koja je dostupna online i korisnicima na zahtev.
Quality Apple program zamene: ukoliko kompanija Apple za određene proizvode ustanovi da imaju fabričke greške ili greške u proizvodnji, oni aktiviraju quality program.U tim slučajevima, ukoliko se korisnici jave bilo kom Apple servisu, delovi koji su na zameni se menjaju besplatno. Ovde možete proveriti da li za Vaš uređaj postoji quality program: www.apple.com/support/exchange_repair/
Kako da uradim backup podataka sa neispravnog laptopa?
Postoji nekoliko načina da se uradi backup podataka sa neispravnog Apple uređaja, ali svaki od tih načina je komlikovan za krajnjeg korsnika. Iz tog razloga,mi Vam nudimo besplatan backup svih Vaših podataka. Donesite uređaj kod nas i mi ćemo besplatno, brzo i jednostavno uraditi kompletan backup podatka umesto Vas. Apple servis takođe pruža uslugu spašavanja podataka sa neispravnih HDD i SSD, i ova usluga se primenjuje isključivo u slučajevima kada se radi o jako bitnim podacima.
Da li mogu da nadogradim HDD i memoriju na svom Apple računaru?
U zavisnosti od modela laptopa ili računara ram memorija se može povećati od 4gb do 32gb,a u svim apple laptopovima, računarima se može povećati HDD ili uraditi upgrade na SSD (SSD će ubrzati Vaš laptop više od 10 puta). Ukoliko imate ovakve zahteve, pošaljite upit sa serijskim brojem uređaja preko kontakt forme na sajtu.
Da li mogu na Apple laptopu ili računaru da instaliram Windows-operativni sistem?
U svim Apple računarima postoji podrška u njihovom softveru za instalaciju Windows operativnog sistema kao drugog operativnog sistema u tom računaru. Windows operativni sistem funkcioniše potpuno besprekorno na Apple računarima. Postoji mogućnost instalacije virtual paralel Windowsa koji funkcioniše direktno iz apple OSX softevra, ali ova usluga zahteva kupovinu paralel dodatnog softvera. Mi imamo mogućnost da Vam instaliramo Windows na Vašem Apple računaru koji će imati kompletnu Microsoft podršku.
Želim da kupim rezervni deo za moj Apple računar i hoću da ga sam ugradim?
Prodaja rezervnih delova u kod nas nije moguća iz razloga što smo mi samo servis i nemamo maloprodaju. Takođe, prodaja rezervnih delova nije moguća ni u jednom Apple servisu jer Apple Inc propisuje isključivo ugradnju rezervnih delova u Apple servisu bez mogućnosti da se taj deo proda trećem licu. Kod nas je ugradnja kupljenih delova besplatna i obavezna. Garancija na sve Apple delove je jedna godina.
Kako da sačuvam bateriju na svom Apple uređaju?
Apple baterija su izuzetnog kvaliteta sa dugim trajanjem, ali kako bi im produžili vek trajanja potrebno je poštovati sledeće savete. Bateriju nikada ne treba prazniti do nula posto. Ukoliko uvek koristite laptop na punjaču, bateriju treba jednom nedeljno isprazniti do 20 posto. Ukoliko ostavljate računar na nekoliko dana obavezno bateriju isprazniti na 50 posto.
 
Top