AleksaJ
Buduća legenda
- Poruka
- 38.527
Инвестирај у жене ... па их зови 'злато моје'
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Врло могуће али засад је око 80 еур/г.Idi u zlataru i kupi zlato. Zlatnike. I cuvaj. Samo fizicko zlato. Opipljivo pod rukama.
Cena zlata je skocila. U buducnosti ce biti jos veca. Moje prognoze su da ce otici preko 100e za gram, ili 100 hiljada evra za kilogram u narednih 4-6 godina.
То је најобичнија лаж, разлика између продајне и откупне цене, оно у шта сам ја успео да се уверим је 2,9% и то је у најбољем случају, док у неком најгорем случају то је 7,1% или више. Значи неки просек је 5% разлике.Kad sam to nedavno malo gledao meni je vise od tog da li *ulivaju poverenje* zasmetala OGROMNA razlika u ceni izmedju kupovne i prodajne cene investicionog zlata kod prodavaca koji se tim bave - cini mi se da je bila i do 50%. Ne znam da li je tako i u drugim zemljama?
Kako mozes da tvrdis DANAS (u oktobru 2024. god.) da je laz za nesto sto sam pisao jos u novembru 2021. godine - kad ne mozemo na danasnji dan nikako da utvrdimo koje sam sve tadasnje prodavnice zlata (tj. njihove tadasnje cenovnike za kupovinu i prodaju) imao u vidu kad sam napisao tu tvrdnju za koju danas kazes da je *najobicnija laz*?То је најобичнија лаж, разлика између продајне и откупне цене, оно у шта сам ја успео да се уверим је 2,9% и то је у најбољем случају, док у неком најгорем случају то је 7,1% или више. Значи неки просек је 5% разлике.
Прво, ја сам инвестиционо злато у Београду почео да купујем 2020. године и ништа се није променило од тада, имаш најбољи могући откуп са разликом од 2,9% и нисам успео да нађем бољу откупну цену (то је када у истој златари и купиш и продаш), док рецимо најлошија разлика је ако бих то злато морао да продам некој другој златари и тада би разлика била од 7% до 10%. Битно је да не запуцаш у прву златару и да одмах прихватиш откупну цену, већ да се испиташ тржиште на више места. Неке златаре су спремне да откупну цену спусте и на 15% разлике, али овце и служе за шишање.Kako mozes da tvrdis DANAS (u oktobru 2024. god.) da je laz za nesto sto sam pisao jos u novembru 2021. godine - kad ne mozemo na danasnji dan nikako da utvrdimo koje sam sve tadasnje prodavnice zlata (tj. njihove tadasnje cenovnike za kupovinu i prodaju) imao u vidu kad sam napisao tu tvrdnju za koju danas kazes da je *najobicnija laz*?
To sto nam nesto ne izgleda verovatno ne znaci da je sigurno nemoguce... Npr. verovatno ne bi poverovao ni da sam pre nekoliko dana usred Praga (gl. grad zemlje clanice EU) svojim ocima gledao kako u menjacnici zeni isplacuju oko 1720 ili 1730 kruna za promenjenih 100 eur iako je *normalan*/uobicajen kurs za 100 eur oko 2450 kruna (znaci SKORO 30% MANJE)...znaci *ukrali* su joj (doduse *legalno*) skoro 30 eur na zamenjenih 100 eur - ne neki sumnjivi tpovi po coskovima nego najnormalnija menjacnica na glavnom gradskom trgu.
Zasto te onda cudi da je u muljarskoj Srbiji pre 3 godine bila situacija sa zlatom onako kako sam naveo (i to sam lepo napisao U NEKIM prodavnicama je i DO 50% razlika u cenama zlata a ne da je tako u svim prodavnicama)?
Kod mene se ne radi ni o neznanju ni o lazima vec o tome da je bilo dovoljno da samo par dana (u jesen 2021.) uopste i razmatram ulaganje u zlato kao *investiranje, cuvanje vrednosti i sl.* da bih shvatio da je to najobicnija glupost a da su tzv. *investitori* u zlato obicne ovce za sisanje od strane trgovaca zlatom.У суштини код тебе се ради о незнању, више него о лажима. Мислим повезујеш ми неку мењачницу у Прагу са златарама у Београду.
Где си то у тих пар дана проверавао, који град, држава ?Kod mene se ne radi ni o neznanju ni o lazima vec o tome da je bilo dovoljno da samo par dana (u jesen 2021.) uopste i razmatram ulaganje u zlato kao *investiranje, cuvanje vrednosti i sl.* da bih shvatio da je to najobicnija glupost a da su tzv. *investitori* u zlato obicne ovce za sisanje od strane trgovaca zlatom.
Чекај, ако си ти схватио објасни нама глупима.Posto ti to jos uvek nisi shvatio (a vise godina se bavis *investiranjem* u zlato) ponosno uzivaj i dalje u svojim blistavim *tehnickim analizama* odnosa otkupnih i prodajnih cena zlata.
Опет те комуњарске форе. Опет ти је за било шта потребна држава, опет та завист и неповерење.Da ima svesti i pameti kod ljudi koji vode državu, država bi napravila svoj srpski brend investicionog zlata-poluga da misli dobro ljudima i narodu u ovoj zemlji iza kojeg će stajati država u pogledu kvaliteta i otkupa i prodaje a ne kao što je sada da koje kakvi pojedinci uvoze"zlato" bez provere kvaliteta i ko zna kako i odakle.
Ништа он није објаснио, он упоређује куповину злата у Београду са једном мењачницом у Прагу која је преварила неку особу за 30%.Crnizmaj0 je sve lepo rekao.
GVS 1g zlatna pločica Argor Heraeusja sam ovih dana onlajn gledala njihove stranice i sve filijale,
i dosla do procenta od 4 %
Па ако купујеш рецимо са ''купујем продајем''.Lažnog investiciono zlato ima po celom svetu treba biti oprezan
Да ли је могуће да толико не знаш или се правиш блесав ? Зар стварно мислиш да можеш купити лажно инв. злато и да можеш преварити сваку златару, јер замисли они немају систем провере, био да се ради о старинској или напредној провери.Pa kupuje se i prodaje da ali niko nije proveravao autentičnost i finoću
jer prodavac kaže da je zlato i ako se poluga otvori iz originalnog pakovanja više nije "investiciono zlato" nego je "burek" lom zlato. Malo ko hoće da raskida da proveri.