AleksaJ
Buduća legenda
- Poruka
- 31.644
Инвестирај у жене ... па их зови 'злато моје'
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Врло могуће али засад је око 80 еур/г.Idi u zlataru i kupi zlato. Zlatnike. I cuvaj. Samo fizicko zlato. Opipljivo pod rukama.
Cena zlata je skocila. U buducnosti ce biti jos veca. Moje prognoze su da ce otici preko 100e za gram, ili 100 hiljada evra za kilogram u narednih 4-6 godina.
Мислиш да је њихово злато лажно ? Па они раде годинама, до сада би неко провалио да продају лажно злато и били би затворени.Investiciono zlato se u Srbiji uvozi i ne postoji zvanična provera od strane nadležnih organa da li je zlato zlato nego se stavlja u promet tako neispitano preko privatnih firmi i radnji pa se postavlja pitanje u čijem je to interesu ako država ne kontroliše šta ulazi u zemlju.
Investiciono zlato se uvozi i prodaje kao poluproizvod iako je hermetički upakovan proizvod.
Jedna od sumnjivih firmi koje ovo prodaju je zlatara Gold koja je to nelegalno prodavala još 2015 god. Izdaje samo odštampane sertifikate o prodaji i samo otkupljuje te proizvode. Tako iznose neistina da su ti proizvodi visoko likvidni i da se mogu unovčiti bilo gde a samo otkupljuje proizvode poluge koje ona prodaje i na taj način prave nelojalnost na tržištu i manipulacijama tržištem,što stara nestabilo okruženje. Privatne firme koje su otvorili ko zna kakvi sumnjivi ljudi za 100 din i mogu da ih zatvore kad hoće takođe prestavlja vrstu nesigurnosti u oblasti investicionog zlata.
Није никаква превара, ако неко уложи пар хиљада евра у злато и тако вредност тог новца сачува од инфлације и пар процената преко тога је нека добит.Dok se ne promeni sistem Jedino ispravno ulaganje je u zdravlje!!! Sve ostalo gluposti investiciono zlato samo zarađuju mešetari i špekulanti kojima je samo zarada cilj sve ostalo je prevara.
То је најобичнија лаж, разлика између продајне и откупне цене, оно у шта сам ја успео да се уверим је 2,9% и то је у најбољем случају, док у неком најгорем случају то је 7,1% или више. Значи неки просек је 5% разлике.Kad sam to nedavno malo gledao meni je vise od tog da li *ulivaju poverenje* zasmetala OGROMNA razlika u ceni izmedju kupovne i prodajne cene investicionog zlata kod prodavaca koji se tim bave - cini mi se da je bila i do 50%. Ne znam da li je tako i u drugim zemljama?
Kako mozes da tvrdis DANAS (u oktobru 2024. god.) da je laz za nesto sto sam pisao jos u novembru 2021. godine - kad ne mozemo na danasnji dan nikako da utvrdimo koje sam sve tadasnje prodavnice zlata (tj. njihove tadasnje cenovnike za kupovinu i prodaju) imao u vidu kad sam napisao tu tvrdnju za koju danas kazes da je *najobicnija laz*?То је најобичнија лаж, разлика између продајне и откупне цене, оно у шта сам ја успео да се уверим је 2,9% и то је у најбољем случају, док у неком најгорем случају то је 7,1% или више. Значи неки просек је 5% разлике.
Прво, ја сам инвестиционо злато у Београду почео да купујем 2020. године и ништа се није променило од тада, имаш најбољи могући откуп са разликом од 2,9% и нисам успео да нађем бољу откупну цену (то је када у истој златари и купиш и продаш), док рецимо најлошија разлика је ако бих то злато морао да продам некој другој златари и тада би разлика била од 7% до 10%. Битно је да не запуцаш у прву златару и да одмах прихватиш откупну цену, већ да се испиташ тржиште на више места. Неке златаре су спремне да откупну цену спусте и на 15% разлике, али овце и служе за шишање.Kako mozes da tvrdis DANAS (u oktobru 2024. god.) da je laz za nesto sto sam pisao jos u novembru 2021. godine - kad ne mozemo na danasnji dan nikako da utvrdimo koje sam sve tadasnje prodavnice zlata (tj. njihove tadasnje cenovnike za kupovinu i prodaju) imao u vidu kad sam napisao tu tvrdnju za koju danas kazes da je *najobicnija laz*?
To sto nam nesto ne izgleda verovatno ne znaci da je sigurno nemoguce... Npr. verovatno ne bi poverovao ni da sam pre nekoliko dana usred Praga (gl. grad zemlje clanice EU) svojim ocima gledao kako u menjacnici zeni isplacuju oko 1720 ili 1730 kruna za promenjenih 100 eur iako je *normalan*/uobicajen kurs za 100 eur oko 2450 kruna (znaci SKORO 30% MANJE)...znaci *ukrali* su joj (doduse *legalno*) skoro 30 eur na zamenjenih 100 eur - ne neki sumnjivi tpovi po coskovima nego najnormalnija menjacnica na glavnom gradskom trgu.
Zasto te onda cudi da je u muljarskoj Srbiji pre 3 godine bila situacija sa zlatom onako kako sam naveo (i to sam lepo napisao U NEKIM prodavnicama je i DO 50% razlika u cenama zlata a ne da je tako u svim prodavnicama)?
Како то, да си ти члан овог форума већ две године, а да имаш само 7 порука и свих 7 порука се тичу теме о злату ?Investiciono zlato se u Srbiji uvozi i ne postoji zvanična provera od strane nadležnih organa da li je zlato zlato nego se stavlja u promet tako neispitano preko privatnih firmi i radnji pa se postavlja pitanje u čijem je to interesu ako država ne kontroliše šta ulazi u zemlju.
Investiciono zlato se uvozi i prodaje kao poluproizvod iako je hermetički upakovan proizvod.
Jedna od sumnjivih firmi koje ovo prodaju je zlatara Gold koja je to nelegalno prodavala još 2015 god. Izdaje samo odštampane sertifikate o prodaji i samo otkupljuje te proizvode. Tako iznose neistina da su ti proizvodi visoko likvidni i da se mogu unovčiti bilo gde a samo otkupljuje proizvode poluge koje ona prodaje i na taj način prave nelojalnost na tržištu i manipulacijama tržištem,što stara nestabilo okruženje. Privatne firme koje su otvorili ko zna kakvi sumnjivi ljudi za 100 din i mogu da ih zatvore kad hoće takođe prestavlja vrstu nesigurnosti u oblasti investicionog zlata.
Kod mene se ne radi ni o neznanju ni o lazima vec o tome da je bilo dovoljno da samo par dana (u jesen 2021.) uopste i razmatram ulaganje u zlato kao *investiranje, cuvanje vrednosti i sl.* da bih shvatio da je to najobicnija glupost a da su tzv. *investitori* u zlato obicne ovce za sisanje od strane trgovaca zlatom.У суштини код тебе се ради о незнању, више него о лажима. Мислим повезујеш ми неку мењачницу у Прагу са златарама у Београду.
Где си то у тих пар дана проверавао, који град, држава ?Kod mene se ne radi ni o neznanju ni o lazima vec o tome da je bilo dovoljno da samo par dana (u jesen 2021.) uopste i razmatram ulaganje u zlato kao *investiranje, cuvanje vrednosti i sl.* da bih shvatio da je to najobicnija glupost a da su tzv. *investitori* u zlato obicne ovce za sisanje od strane trgovaca zlatom.
Чекај, ако си ти схватио објасни нама глупима.Posto ti to jos uvek nisi shvatio (a vise godina se bavis *investiranjem* u zlato) ponosno uzivaj i dalje u svojim blistavim *tehnickim analizama* odnosa otkupnih i prodajnih cena zlata.
Ovo je mali grad i država pa može da se raspitaš ko te interesuje. Nisu oni tako fini radili su svašta. I niko ne iznosi laži o zlatari Gold nego istine a to oni znaju da manipulišu i to što je taj narod lakomislen i naivan to će saznati kao u vreme kad je bila Dafina i Jezda, kad isti ti odlepršaju kad uzmu koliko im treba jer su i došli zbog toga.Како то, да си ти члан овог форума већ две године, а да имаш само 7 порука и свих 7 порука се тичу теме о злату ?
Од тих 7 порука, 3 поруке су ширење лажи о златари Голд, само зато што њима бизнис иде добро, зато што купци стоје у реду испред те златаре, док у неким златарама можеш да се испричаш као пензос и да попијеш кафу колико ''много'' имају посла.
За коју златару радиш ?
Ovde jedan ne širi laži o jednoj zlatari nego iznosi istinu. Istina je spora ali dostižna. Videće se.Прво, ја сам инвестиционо злато у Београду почео да купујем 2020. године и ништа се није променило од тада, имаш најбољи могући откуп са разликом од 2,9% и нисам успео да нађем бољу откупну цену (то је када у истој златари и купиш и продаш), док рецимо најлошија разлика је ако бих то злато морао да продам некој другој златари и тада би разлика била од 7% до 10%. Битно је да не запуцаш у прву златару и да одмах прихватиш откупну цену, већ да се испиташ тржиште на више места. Неке златаре су спремне да откупну цену спусте и на 15% разлике, али овце и служе за шишање.
Оне које нуде намању разлику у продајно откупној цени, оне обично продају мало скупље злато и то злато се исплати продати само њима, међутим није лоше ни купити и негде где је јефтиније, а где је откупна цена већа, јер такво злато када продаш другој златати имаш бољу откупну цену, јер логично, купио си јефтиније злато. Ја сам куповао и једно и друго.
У суштини код тебе се ради о незнању, више него о лажима. Мислим повезујеш ми неку мењачницу у Прагу са златарама у Београду.
Као што овде један шири лажи о једној златари, класична теорија завере, као да нико никад није продао њихово злато и схватио да ли је право или лажно и тако они настављају да послују деценијама, а ни их није провалио.
То је као са овима што се задужују у банкама, јер има људи који када траже кеш кредит, уђу у прву банку и прихвате њихову каматну стопу, уместо да обиђу све банке и да чак преговарају за боље услове, рецимо да предложе да плату примају преко њих, али да добију нижу камату или неки други бенефит итд.
Човече, кажи конкретно на чему они варају ? Како да у било шта поверујем што пишеш, када све говориш увијено и индиректно.Ovde jedan ne širi laži o jednoj zlatari nego iznosi istinu. Istina je spora ali dostižna. Videće se.
To što je kod nas investiciono zlato nova oblast već godinama i nadležni organi državne se nisu snašli sa raznim mahinacijama koje rade tzv. Zlatare ( koje se samo tako zovu jer može da ih otvori ko god hoće i padne mu ma pamet jer lepo zvuči) i na taj način manipulišu zakon ne znači da rade ispravno i po zakonu. Nije sve tako kako izgleda. Ista ta zlatara Gold hoće laž i neistina da pretvori u istinu i sve lepo o sebi na bilo koji način ne birajući sredstvo a ni način to govori kakvi su to ljudi. Na sve načine pokušavaju da obrišu sve negativne stvari o njima i kako jeste ali svugde postoji trag kao otisak u snegu i blatu koji se vidi . Samo primer sa recenzijama koje su nameštene recenzenti su prijatelji, rodbina i poznanici koji se predstavljaju kao kupci investicionog zlato da bi kod potencijalnih kupaca stvorili sliku o sebi kao uspešnim ljudima a sve negativne komentare uklanjaju i brišu.
Nisu ni profesionalni ni inovativni sve je preslikano i prepisano iz sveta. Nisu ni iz te profesije jer nisu zlatari. Što se tiče profesionalnosti o tome ne treba ni govoriti suvišno je nema je- prave se.
Posluju tako da hoće da budu prvi i jedini pa tako drugima iz branše prave troškove i tržišno ne fer posluju.
Ljudi - Treba se malo osvetiti i videti da predstoji ekonomski krah i kolaps globalnog finansijskog sistema do 2030 god. Novac će izgubiti svoju funkcionalnost i vrednost, finansijska imovina, investicije, hartije od vrednosti i zlato biće obezvređeno.
Čuvajmo zemlju, vodu i zdravlje to jedino vredi!
Na jednom sajtu sam čitao sve o njima kompletan istorijat kako su i šta radili. Da su prodavali dukate koji nisu imali žig njihove zlatare jer ih nisu pravili jer nisu zlatari, otkupljivali su zlato i kad nisu bili registrovani , prodavali su poluge koje su krijumčarili iz Hrvatske 2015 nisu imali dozvolu. I sad prodaju poluge koje uvoze iz Hrvatske a pišu da su iz EU - Švajcarske. Jedan čovek je početkom 2015god. kupio poluge u Zemunu u radnji koja nije bila registrovana a radila je. Oni su tu radnju posle registrovali i ugasili kao i još neke kako je pisalo da bi uklonili tragove. Ovom čoveku nisu primili polugu jer nije imao validna dokumentaciju a kupio je od njih. Na sajtu su bile i slike i i mnogi dokazi. Kako uopšte verovati takvim ljudima kada su tako radili a predstavljaju se kao ljudi sa tradicijom.Човече, кажи конкретно на чему они варају ? Како да у било шта поверујем што пишеш, када све говориш увијено и индиректно.
Ако је једини проблем што сумњаш да имају лажне коментаре, па то је смешн
Дакле, дошли смо до најважнијег закључка, Голд златаре продају право злато, то је оно што је просечном купцу најбитније.Na jednom sajtu sam čitao sve o njima kompletan istorijat kako su i šta radili. Da su prodavali dukate koji nisu imali žig njihove zlatare jer ih nisu pravili jer nisu zlatari, otkupljivali su zlato i kad nisu bili registrovani , prodavali su poluge koje su krijumčarili iz Hrvatske 2015 nisu imali dozvolu. I sad prodaju poluge koje uvoze iz Hrvatske a pišu da su iz EU - Švajcarske. Jedan čovek je početkom 2015god. kupio poluge u Zemunu u radnji koja nije bila registrovana a radila je. Oni su tu radnju posle registrovali i ugasili kao i još neke kako je pisalo da bi uklonili tragove. Ovom čoveku nisu primili polugu jer nije imao validna dokumentaciju a kupio je od njih. Na sajtu su bile i slike i i mnogi dokazi. Kako uopšte verovati takvim ljudima kada su tako radili a predstavljaju se kao ljudi sa tradicijom.
Опет те комуњарске форе. Опет ти је за било шта потребна држава, опет та завист и неповерење.Da ima svesti i pameti kod ljudi koji vode državu, država bi napravila svoj srpski brend investicionog zlata-poluga da misli dobro ljudima i narodu u ovoj zemlji iza kojeg će stajati država u pogledu kvaliteta i otkupa i prodaje a ne kao što je sada da koje kakvi pojedinci uvoze"zlato" bez provere kvaliteta i ko zna kako i odakle.