14 stvari koje vaša intuicija želi da znate – Najmanji čin dobrote uvijek vrijedi više od najveće namjere!
Prema drugima trebate biti ljubazni ne zato što su oni dobri – već zato što ste vi. Kada pronađete mir u sebi postajete osoba koja može živjeti u miru s drugima.
Kada su u pitanju naši životi, previše vremena trošimo živeći životom ega – pretjerano smo vezani za naše percepcije identiteta i društvenih stavova.
Svi imamo vezanosti , iluzije, svoju prošlost, kulturološke stavove i iskustva koja nadjačavaju intuitivne poruke koje nam naša duša govori. Ali, naša duša je bezvremena, vječna i beskrajno mudra i potrebno je da je poslušamo.
Naša intuicija zapravo je glas naše duše koja nam “šapuće” mudre stvari u užurbanim, stresnim ili zbunjujućim vremenima.
Sljedećih četrnaest stvari vaša duša želi da znate i imate ih na umu.
1. Neki ljudi pričaju s vama u slobodno vrijeme, a neki oslobode svoje vrijeme da bi pričali s vama. Danas i svakog dana budite ovaj drugi tip ljudi prema onima do kojih vam je stalo.
2. Najmanji čin dobrote uvijek vrijedi više od najveće namjere.
3. Prečesto podcjenjujemo moć dodira, osmijeha, lijepe riječi, iskrenog komplimenta ili najmanjeg čina dobrote i ljubaznosti – svega što ima veliki potencijal da nam uljepša život.
4. Prema drugima trebate biti ljubazni ne zato što su oni dobri – već zato što ste vi.
5. Kada pronađete mir u sebi postajete osoba koja može živjeti u miru s drugima.
6. Obično nije ono što imate ili gdje ste ili što radite to što vas čini sretnima ili nesretnima već ono kako mislite i postavite se prema svemu tome.
7. Sreća nije reakcija ili rezultat. Ona je izbor napravljen u trenutku.
8. Većina onoga što vas sputava je činjenica da prošlim negativnim iskustvima i dalje dopuštate da žive u vašem umu. Pustite ih!
9. Možete biti umorni, razočarani, iznervirani ili se možete osjećati neugodno. Bez obzira na sve, najbolja opcija koju možete uraditi je da pozitivno krenete naprijed.
10. Ništa ne košta biti pozitivan. I to mijenja stvari na bolje.
11. Vaše “Ja mogu!” važnije je od vašeg IQ-a.
12. Uzmite u obzir mogućnost da male prepreke u vašem životu nisu prepreke uopće već kamenčići spoticanja.
13. Strah ne postoji nigdje osim u vašem umu. Teško je pratiti svoje srce, ali je prava tragedija dopustiti lažima i strahu da vas zaustave.
14. Vremenom će sve doći na svoje mjesto. Do tada, naučite što možete, smijte se, živite u trenutku i znajte da je sve to vrijedno.
Ako bih procenjiva sve što je rečeno ovde sa pozicije umeća sastavljanja reči i rečenica, rekao bih da je ovaj tekst odličan. Međutim sa pozicije procene same istine koja bi trebala stajati u ovom tekstu kako bi od njega čitaoci imali stvarnu i veoma vrednu korist, onda bi ocena ovog sastava bila veoma niska.
Ne kažem ovo da bih omalovažio osobu koja ga je pisala već sa pozicije neophodnosti da imamo stvarno razumevanje sebe i života kojeg živimo i da iz te pozicije živimo što uspešnije i plodonosnije.
Zato bih rekao da je neophodno da znamo kako se postaje dobra osoba, da li je to stvarno tako lak posao kao odlučiti u datom trenutku da se bude dobar kao nekakav svetac ili svetica.
Pre svega neophodno je znati da u sklopu kojeg zovemo čovek postoji više špojedinačnih delova koji funkcionišu u jednoj povezanosti i usklađenosti kako bismo Mi, Duša, mogli imati svoja iskustva tokom života u ovom svetu. Treba znati da Mi, kao duhovno Biće, Duša, jesmo fokalna tačka svega onoga što postoji na ovoj planeti ali i svih svetova i univerzuma jer oni postoje samo da bismo Mi, Duša, mogli imati pogodne uslove da uzdižemo ili ekspandiramo svju svest, od nekog "nultog" nivoa pa do nekog veoma visokog.
Na tom putu do dosezanja visokog stanja nsvesti i ljubavi mi provedemo ovde više stotina hiljada života što znači da nas ovde ima od nekog početnog pa do onog najvišeg nivoa.
Zato, pitajmo se svako za sebe, gde se nalazimo mi sami? Ako smo na početku mi jedva da se znamo malo snalaziti ili čak imati ikakvu inicijativu a da i ne pomišljamo o nekoj nesebičnosti ili pomisli da možemo, umemo i imamo šta i kome nešto dati ili ponuditi pa makar samo osmeh dobre volje.
Da, intudicija jeste unutarnja komunikaciona linija između nas Duše i našeg budnog svesnog ili ego svesnog. Pa ipak, koliko ljudi stvarno ima ovu unutarn ju komunikacionu liniju aktivnom ili funkcionalnom? Ne mnogo, ili, bolje rečeno, vrlo malo. Većina misli da su podsticaji uma isto što i intuicija iako je ovo drugo nešto što može dolaziti iz naših pasija kojima jedva dfa se odupiremo....
Koliko ljudi zna uistinu šta je to sreća i gde se ona pokreće i kako se širi?
Prava sreća se pšokreće iz onoga što mi stvarno jesmo a to smo Mi, Duša. Mi, Duša, se uvek radujemo kada načinimo i najmanji pomak u našoj svesti i ljubavi. One radosti prema spoljnim materijalnim stvarima znaju biti kratke i brzo zamiru jer naš um uvek ište sve više i sve bolje. Zato, sreća nije izbor trenutka već je to naš mukotrpni i težak ali iskustveni rad da tek na kraju iz samih posledica naših uzrokovanih dela, reči i misli otkrivamo da smo uradili nešto što je u skladu sa najvišim duhovnim zakonima a pre svega Zakonom Ljubavi.
Naša prošla negativna iskustva ne žive u našem umu već sva naša dela, misli i reči koji uzrokuju negativne posledice čekaju priliku da ih u novoj situaciji ponovo pokrenemo i, ako uspemo, da ih pokrenemo u pozitivnom pracu i otkrijemo kako to treba činiti...
Da ne dužim, već da kažem da mi ne učimo o životu iz saveta naših roditelja ili bilo kog oko nas već u odrastanju od njih kopiramo njihov pristup životu i formiramo svoju radnu ili ego svest. Zato imamo da se deca ponašaju kao i roditelji. Zato je skoro viće poznato da mi decu ne podučavamo rečima već svojim kompletnim delima - ponašanjem. ne, ništa se od toga ne prenosi genima već deca pšrepisuju ili presnimavaju program i to onaj iz spoljna radne ili ego svesti. To se radi tako što koristimo svoja čula vida, sluha, dodira.
IQ ne postoji, to je izmišljotina. Zašto? Zato što u nama postoji samo jedna jedina inteligencija a ona je duhovna kategorija baš kao i svest i ljubav. Inteligencija se kod nas pojavljuje ne kroz čitanje knjiga već kroz duhovno sazrevanje ili kroz dosezanja viših stadijuma svesti. ona je duhovna kategorija.
Zato možemo sresti ljude koji jedva da su pismeni ali imaju visoku inteligenciju. Njihov izbor za ovaj život je bio da se ne guraju kroz školski sistem već da stiču nova iskustva nwegde na obroncima aktivnog ili življenja u gomili ili u samom metežu politike.
Hajde da ne dužim sa ostalim detaljima. Već i onako mnogi ne žele čitati moje postove zato što su dugi a ja se pitam može li neko reći nešto vredno u samo par redova ili rečenica.
Ovaj forum može biti mesto za stvarno otkrivanje onoga što nam može biti od velike koristi, ali, na žalost, izgleda da služi samo za gubljenje vremena ili da bi se nekome gurnuo prst u oko.
Moj pozdrav sa napomenom da je bilo lepo pokrenuti ovu temu ali ona iziskuje ozbiljno i dubinsko razmatranje da bi se od nje imalo koristi. Da, sreća nama nikada ne dolazi ako nečemu pristupamo površno.
Pozdrav!