Internet , spas i sigurnost za mnoge

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.875
Pitali decu kako vas roditelji stite?
Deca rekla, drze me za ruku kad prelazim ulicu, nedaju mi da radim ovo , kazu mi da ovo ne smem, pridju mi i sklone nesto opasno....
A na internetu?
Sva deca su cutala.....Na internetu ih ne stite niti deca vide potrebu da ih neko treba da stiti.

A sad druga strana....
Kad treba nesto da nadju, sto zele...
Mlade generacije padaju napola u depresiju , jer u realu ne vide nista sto je blizu da moze da im resi problem.....Gde naci odelo za matursko , gde naci cilindar, gde ima leptir masni ili pionirskih kravata (misli se na omladinske, ne znam zasto ih zovu pionirske, nemaju nikakve veze sa pionirima)
Ali cim odu na net i pronadju bar jednu ponudu za kupovinu makar i debelo precenjenu , odmah im se vrati raspolozenje...
Izadju iz depresije.....poludepresije...

To su nebitne stvari za kupovanje, ali vazne ljudima.
Stanovi , automobili , sve to takodje ne vidjaju cak ni u komsiluku po oglasima na papiru, jer toga vise nema....
Ali odahnu kad vide da ima preko neta...

Muvanje....druzenje.....dogovor za izlazak sa istim polom, ne seksualno , nego onako....sve to net obezbedjuje sa olaksanjem tih ljudi...

Zacini , vrste hrane....namestaj....takodje..

Dok sam ja odrastao nije bilo društvenih mreža. Postojala su dva načina da se vidim sa drugovima
1. Da zovem na fiksni pa molim Boga da je tu.
2. Da odem do njegove kuće.

Ako ga nema, vozim biciklom ili peške do standardnih mesta gde se okupljamo. I to je super avantura, svakog dana, po ceo dan. A onda, današnjica. Javiš se bilo kome, bilo kada na bilo kojoj tački na svetu. Samo par klika na ekranu i pošalji. Sve se dešava iz udobnosti doma.
Raj za tinejdžere koji su asocijalni, uteha je u četiri zida za računarom ili telefonom.

Sve te društvene mreže, svi povlašćuju jedni drugima, na sve strane lajkovi. Svako može da stvori lažnu sliku o sebi, a na kraju poverovati da on to i jeste. Glorifikuju jedni druge stvarajući lažan osećaj udobnosti. Gubi se mimika lica, sposobnost da se izraze emocije kroz pokrete lica, nesposobnost da se prepozna šta drugi misle dok pomeraju lice.

Batalite ovaj fejk virtuelni svet i pravac napolju. Asocijalan? Samo guraj sebe na mesta gde ima ljudi i snaćićeš se. Bazen, teretana, trening nekog sporta / borilačkog. Da vidite kako se lako nađu prijatelji i prava uživancija.

Не спречава интернет никога да се дружи, да буде социјалан а да нет користи и олакша многе аспекте живота.
U moje vreme deca su bila normalna, nisu bila nabeđena misleći da znaju sve.
Ali opet, šta znači normalan? Subjektivna stvar.

Internet ima svojih prednosti, ali i mane.

E pa vidite to nije bas tako kako mislite, i to ce ova tema ponesto i pokazati..
Naslov je internet kao spasenje, emotivno i osecaj sigurnosti...

Formirani su vec drustveni modeli , to nije isto kao drustvene mreze, koji pokazuju da osobe imaju vise poverenja i da su opustenija u komunikaciji sa osobom preko neta.
Znaci suprotno od ovoga sto se vama cini.

Jedna neprimetna osobina se razvija....ranije se to zvalo namcor ili kritizer dodavac.
To je da svaki ispad , negativu osoba drugoj osobi dodaje....i onda nema tu srecnog kraja....ili ce se stvoriti zavisnost od te osobe pa tako opstati veza nadalje ili ce se sve pokidati jer se nakupio dovoljan broj minusa..

Ali to opet nije direktna tema ovde.

Da se vratim na ono sto pruza osecaj spasa, npr pronalazenje odredjenog proizvoda na netu koji zelite da kupite....Prednost koji mnogi vide je manje gubljenje vremena, malo veca cena (to je apsurd posto net cene zbog skladistenja a ne izlaganja bi trebalo da budu manje)....
Medjutim, bilo da su u pitanju el uredjaji, automobili , stanovi , hrana, sve sto je preko neta je podlozno laznom ili prividnom....
Mladje generacije kad pisu CV ili kad pisu na konkursu , podrazumeva se da sminkaju CV toliko da nema blage veze sa sposobnostima osobe....To im medjutim daje prednost u odnosu na one koji ne sminkaju.
Medjutim navika postoji , i kod MZ odnosa...
Mnoge od tih sigurnosti ustvari ne postoje u realu , ali to i dalje ne menja karakter pojave....
Danas net pruza utehu i spas u mnostvu dinamicki stvorenih ili nestalih biznisa.

Starije generacije to ne mogu da povezu, jos starije tek nista ne razumeju, svuda ima prevara i obicno oni i zakace prevaru...
Niko ko je stariji od 50 bukvalno danas ne moze da gleda film online (jeste da je mozda nelegalno ali i ne mogu jer ima milion mesta gde ce kliknuti i napraviti ili virusnu ili novcanu stetu.

Mlade generacije sa druge strane imaju totalno drugacije vidjenje humanosti, malo nejasno svim starijima...moze se reci cak i nepostojece, nego impulsivno postojece, postoji par trenutaka kao ekspresionisticka pojava...
Tada reaguju , donose odluku na duze, ali nema nekog duzeg emotivnog angazmana.

Sasvim sam uveren da je u doba nasih roditelja, kada su bili deca , dakle pre nekih 50.60 god. tehnologija bila na ovom sadasnjem nisvou isto bi se ponasali kao danasnja omladina.
Kontra svemu, jer zato i jeste omladina....Imaju hrabrosti da scepaju zivot bez straha.
Novo doba nova pravila i nase je da se prilagodimo sto pre

Back