Internet različitosti

poletarac2

Obećava
Poruka
93
Od kojih psiholoških osobina ovisi preferiranje određenog vida internet komunikacije, recimo grupni chat ili privatni ili pisanje na forumu, u vidu postavljanja tema ili radije odgovaranja na njih ili facebook komunikacija, komunikacija više slikama nego riječima, ili ostali vama poznati načini komunikacije? Šta mislite koje su ključne psihološke osobine koje privuku jednu osobu jednom vidu komunikacije?

Neka gruba generalizacija bi bilo da privatno vise voli oni stidljivi i sa manjkom samopozdanja, a javno ovi drugi, ekstrovertniji.

I jedno i drugo ima prednosti, privatno je nekako uvek nekako licnije, mozes da se otvoris, dok javno takvo otvaranje nije dobrodoslo jer publika nije uvek prijateljski i tolerantno raspolozena.

A forum i pricaonice su druga prica.
Forum je bolji ako zelimo odgovor na neku konkretnu temu, dok ne pricaonicama toga nema vec samo blebetanje u prazno.
Jos jedan razlog zbog koga ne volim pricaonice previse je taj sto 90% razgovora pocinju pitanjima, ko si, odakle, koje godine i sl, a kada ispadne da se po godinama razlikujete obicno se tu konverzacija prekida, tok na forumu javno obicno ljudi ne sude po broju godina, niti ih to zanima, vec po onome sto pisemo.

Opet, ako neko zeli "zivu" konverazciju, sa nekim 1 na 1, pricaonice su bolje resenje, nego kucati poruku, cekati odgovor par desetina minuta, sati, dana.

Ima i audio / video chat opcija, mada ja takve stvari rezervisem iskljucivo za najblize, pa video skoro i nikada, osim za rodjake sa kojima se ne vidim godinama. Nekako, sa tim vidom konverzacije manje ima glume, "sigurnosti", a introvertni i ne previse pricljivi kao ja posle 2 minuta presuse sto se toga tice.

Pričaonica -nikad.

Ima onih koji i ovde samo obitavaju po kafanama(jednom vidu pričaonica), a meni je nekad potrebnija samoća. Često umem da na forumu izlivam svoje emocije kroz postove koji nisu nikome bitni, kroz slike ili muziku koju niko ne razume osim mene..

Trenutno sam uglavnom na jednom jako mačo mestu, a ne na Krstarici, gde ženama nije baš zabavno i gde vodim unutrašnji dijalog kroz svoje postove bez reči i muziku koju puštam, ali očigledno da i to intrigira..:)

Poslednja izmena:
Pričaonica -nikad.

Ima onih koji i ovde samo obitavaju po kafanama(jednom vidu pričaonica), a meni je nekad potrebnija samoća. Često umem da na forumu izlivam svoje emocije kroz postove koji nisu nikome bitni, kroz slike ili muziku koju niko ne razume osim mene..

Trenutno sam uglavnom na jednom jako mačo mestu, a ne na Krstarici, gde ženama nije baš zabavno i gde vodim unutrašnji dijalog kroz svoje postove bez reči i muziku koju puštam, ali očigledno da i to intrigira..:)

zar postoji neki drugi forum osim krstarice?:sad2:
i to još muški?:(

daj makar neki nagoveštaj...:sad2:

:D

Od kojih psiholoških osobina ovisi preferiranje određenog vida internet komunikacije, recimo grupni chat ili privatni ili pisanje na forumu, u vidu postavljanja tema ili radije odgovaranja na njih ili facebook komunikacija, komunikacija više slikama nego riječima, ili ostali vama poznati načini komunikacije? Šta mislite koje su ključne psihološke osobine koje privuku jednu osobu jednom vidu komunikacije?

I pisanje na forumu nije samo jedna kategorija, postoje ljudi koji su skloni ozbiljnijem pristipu(dijalog na temama), zatim oni koji preferiraju kafe ćaskanja na pdf-ovima, a uz sve to i mogućnost komunikacije privatnim porukama.......
U suštini, na forumu volim komunikaciju, razmenu mišljenja, protok informacija...Komunikacija tipa PP...Dakle,ima tu finesa...
Fejs uglavnom posmatram kao opciju gde možda saznajemo neke detalje o ljudima i oni o nama-nije to velika privatnost,ali na njemu ipak biramo društvo, dakle-nešto malo privatnije od forum varijante (ako ne posmatramofejs kao kolekcionarstvo širokih masa).
Što se tiče vida komunikacije, na psihološkom nivou, prvi korak bi bio da li je neko introvertan ili ekstrovertan (mada je to gruba podela-jer dosta ekstrovertnih ljudi prosto ne mlati svojom privatnošću po forumu, recimo...) Zatim, da li je neko vizuelni ili auditivni tip, a opet treba uzeti u obzir-da pisanje iziskuje malo više od pukog pejstovanja slika ili tjubića, smajlija, konfrontiranja kratkim rečima,itd..........

Na kojem, ako nije tajna, mada se čini da jeste? :D

Jeste :lol:

zar postoji neki drugi forum osim krstarice?:sad2:
i to još muški?:(

daj makar neki nagoveštaj...:sad2:

:D

Kako sad da ti kažem kad si već pocrnela? :lol: Mala pomoć prijatelja-većina srtučnih foruma su muški :)

Mislim da svako ima pojedine faze na forumu. Nekada su to teme, nekada četovanje, a nekada imaš potrebu da se kroz postove emotivno ili umetnički izraziš

Sećaš se Dano kad smo nas dve pravile čuvene tematske žurke u kafani i na koje je dolazila gomila ljudi,nismo mogle da iščitamo kojom brzinom su se punile strane.Suština je da smo forsirale dobar provod za sve i zanimljivu zabavu bez vređanja.Sada kad bacim pogled na slična mesta samo poneki klon koji se sveti nekome ili tužne i jalove samopromocije.Više modova nego korisnika

Zato nije čudo što su otišli mnogi.Ti na muškarcima :lol:, a ja malo odmaram od svega.Možda se ozbiljnije uključim na umetnost,videću...

Питање је за оне који друш. мреже користе од скоро. Форум вс чет
А ко има нет од скоро, није заслужио да живи ;)))) Или има мање од 14 година.

Мени је увек више пријала 1на1 комуникација, али су форуми врло интересантна места као огласник јавног мњења најразличитијег света.
Још ако си скрибоман као ја, ихај.
Мислим да се све фазе прођу временом и све се барем завири, отвори налог и крене полако..или одустане.
Морам да признам да је мени фејс најдосаднији али логујем се свакодневно на 5 минута.

Poslednja izmena:

Back