Internet i egizibicionizam

Dok god to nesto sto ti smatras egzibicionizmom ne ugrozava druge ljude, sve ok.
Ono sto trebas da se zapitas jeste: zasto tebi nesto tako bezazleno smeta, i mora da bude imenovano kao poremecaj, i da je izuzetak od nekakvog normalnog ponasanja?
Tim principom, svaka komunikacija ljudi, bi mogla da ima neku zamerku od strane nekog i da se neko uvek zapita 'a zasto neko nesto radi?'
To je ono sto ljudi rade, dele informacije, bilo da su to slike, postovanje po forumima, lajkovanje, svi mi volimo osecaj da pripadamo zajednici, u tome nema nikakvog egzibicionizma.

slab mi net za youtube
al' 'vako mogu da odgovorim
što se fejsbuk profila tiče, imam par fotki tamo
nijedna nije bebina niti mi pada na pamet da ih kačim
moje su tamo čisto da oni koji me nisu videli 300 god. vide da sam ostala ista :malav:
tako da, džabe ja pišem kad nemam 1000 prijatelja i bar 10000 slika za iste

a na forumu..
pa i jeste, svi u suštini želimo da iznesemo svoje mišljenje koje će drugi prihvatiti ili neće, bitno da to neko vidi..
ili pitati nešto što nam nije jasno, a u okolini nemamo osobe koje bi umele to da nam kažu
(recimo, ne poznajete nijednog homoseksualca, a želite da znate kako oni posmatraju svoju seksualnost, bore li se protiv toga ili prihvataju stvari kakve jesu i sl.)
onda.. imamo i teme za kačenje slika
i okačila sam jednu - dve, al' to je već moj problem, nisko samopouzdanje i večiti kompleksi zbog nedovoljnog izgovaranja 'lepa si' od strane muških :malav:
mislim, čula sam i "simpatična si, pametna, dobra, bla bla", ovo "lepa" valjda tražim ovde, nesvesno :aha:
tj. više i nije nesvesno ako sam skontala, al' ono..
ne mora da znači da smo svi iz istih razloga ovde
ja sam tu jer ne umem da se družim sa ljudima
mislim, nije da ne umem, nego.. ne volim :eek:
kad god sedim negde 3-4 sata i po deseti put okrećem glavu od televizora na kom je uključen pink i po dvadeseti put pričam jednu te istu priču..
bude mi krivo što nisam kod kuće, što ne čitam, ne kuvam ili što bar ne visim na forumu jer tu bar ponekad nešto pametno i pročitam

To su bila vremena, odes na letovanje, slikas se, odneses u radnju da razviju film i pokazes familiji kada dodje na slavu ili sta vec, a ovo da vide i kolege na poslu i potpuni stranci i stotine slike je preterivanje po mom misljenju.

zato sto je covek neumeren. ja sam u barsi napravila 4500 slika i sad se pitam koji ce mi toliki broj slika....obecala sam sebi da cu od sada slikati samo ono sto bih slikala na fotoaparatu sa filmom, gde ipak postoji ogranicenje. doduse, nemam fejs, pa ih ne kacim nigde. a nemam fejs, jer nemam zelju, ni potrebu za takvom vrstom komunikacije. mozda daju na vaznosti sebi i svojom svakodnevnim aktivnostima (u njihovim ocima delima).

Ne mislim na klasicni egzibicionizam pokazivanja intimnih delova, vec na skretanje paznje, slikama ili drugim nacinima na internetu.
Zasto ljudi to rade, zasto imaju albume sa slikama iz klubova, letovanja, zurki, dece, beba i sl, i zasto toliko skrecu paznju na sebe?
Naravno, sve to ide jos vise u krajnost kada se umesa i video. Razumeo bih da su samo mladji u pitanju, mladost, ludost, glupost, ali i stariji nisu postedjeni ovog "fenomena".

Zasto toliko skrecemo paznju na sebe putem interneta? Zelimo da nam neko kaze, "e bas si super, cool", da nam malo podigne samopouzdanje, ili imamo neke druge ciljeve?

A gde je granica izmedju internet egzibicionizma i normalnog funkcionisanja, i jesmo li svi mi na neki nacin egzibicionisti na internetu?
Da li se recimo pisanje na forumu ili blogu moze smatrati nekim vidom egizbicionizma i privlacenjem paznje?

definitivno....egzibicionizam.. :D

Back