Internalizovana mizoginija

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ако мислиш да према мушкарцима има мање агресије и понижавања од других мушкараца мало си се зајеб.
Поштовање је нешто за шта мораш да се избориш па макар се само окренуо и отишао или не јавља дотичним ако већ не можеш да се тучеш.
Већина мушкараца се шлихта женама зна се зашто. А ако сте ти и @Lule у друштву тих што вас понижавају негде сте направиле лошу рачуницу у животу без сваке сумње ако се о ради о односима у стварном животу, а не на форуму.
Оно што ја не разумем код тебе и @Lule је потреба да преваспитавате друге.
Океј можда тражите стандарде комуникације на форуму, али преваспитавање других нарочито мушкараца који вас не сматрају достојним је веома залудан посао.
Океј можете се борити овде на форуму за неке другачије политике и оштрије према мушкарцима и нисам толико ни против тога.
Али опет ако погледате више сам ја под нападом него ви само за друге ствари. Мене су и модератори вређали директно па нисам куко нити ме је брига. Опуштено. Нити ћу пријављивати. А вама сваки други пост је о томе шта је неко написао и како то није нормално и како ни модерација није чиста. Срећно у тој борби са ветрењачама. Не знам шта друго да вам поручим и коју поруку да пошаљем.
А и ви јурите да преваспитавате неке "безнадежне случајеве". Нек вам је срећом и ту. Ја или прескочим накарадни пост или блокирам.

Radim sociološko istraživanje. Eto, dobio si delić ekskluzivne informacije, da se više ne zamaraš palanačkom analizom istraživača i njegovih motiva.

Radim sociološko istraživanje. Eto, dobio si delić ekskluzivne informacije, da se više ne zamaraš palanačkom analizom istraživača i njegovih motiva.
Подсети ме сад. Сећам се првих епизода "Секс и град" када је Кери Бредшо упознала Зверку.
Она му је рекла да је антрополошка социолошкиња, а он јој одговорио:"You mean, like a hooker?"
Кул стил спуштања жена које желе да испадну паметнице. "Каквим истраживањима ти да се бавиш фуксо?"
Не подржавам наравно. Ето пример интернализоване мизогиније. Фора је што су се смували и поред тога, а требала је да га одјебе.
Хвала на ексклузиви. Верујем да код девојке као што си ти није лоше имати ексклузиву па макар била и негативна.:mrgreen::heart:

Poslednja izmena:
@Ortak2, pisanju u prvom licu navodi da se analizira tvoj život, daju ti savete i kazuje ti se šta treba. A ja ne volim, niti je to moj stil forumašenja. Ok nekad nešto nabaciš, da primerom osvežiš teoriju, ali nije ideja da se tema pretvori u ordinaciju (ili ne bar eksplicitno, implicitno uvek možeš neke stvari da iskažeš, razumeš)

A mislim da ni za tebe nije dobar izbor, jer iako ćeš u početku da privučeš publiku od kojih će neki da se sažale, neki da te osude, na kraju će ovi drugi da te razvlače, a ovim prvima ćeš dosaditi.

I ne bih da se ova tema pretvori u još jedno osuđivanje žena zbog njihovih izbora.

Poslednja izmena:
Vidiš da jedva čekaju da troluju čak i oni šatro ozbiljni, antimizoginisti. Iako je fenomen IM objektivno prisutan.
Tačno se potvrdi kakav je neko zaista- kao predstavnik institucije okreće glavu na razvlačenje, nazivanje forumašice psom na njogovom pdf-u.
Zalaže se za nekakvu legalnost a ne smeta mu nasilništvo u okviru njegovog resora delovanja.

Meni je to recimo zanimljivo kao još jedan fenomen, iako nije tema.

Poslednja izmena:
Vidiš da jedva čekaju da troluju čak i oni šatro ozbiljni, antimizoginisti. Iako je ovaj fenomen objektivno prisutan.
Tačno se potvrdi kakav je neko zaista- štiti samo svoje a kao predstavnik institucije okreće glavu na razvlačenje, nazivanje forumašice psom na njogovom pdf-u.
Zalaže se za nekakvu legalnost a ne smeta mu nasilništvo u okviru njegovog resora delovanja.

Meni je to recimo zanimljivo kao još jedan fenomen, iako nije tema.
Модерација или форумаши?
Нешто за моју маленкост можда или за неког другог?
Волим критике и твоје мишљење па реци шта је...
Ако не можеш јавно може и ДМ.

Mene je zanimljivije da na forumu pišem (i čitam, ali nažalost slabo ima ozbiljnih tema) o društvenim pojavama nega da ćaskam, recimo
Ovo je ujedno odgovor i mačevaocu- niko ne pokušava da ispravi neke stvari, ali to nije razlog da se o tim stvarima ne priča.

Posebno što je svrha foruma upravo to- priča. Stvarno mi nije jasno zašto ljudi to ne mogu da shvate, to je bar lako. 🤷‍♀️
Forum- iznošenje mišljena, razgovor, rasprava, laka provokacija, svađa (bez psihoblaćenja i vređanja)

Ovo je ujedno odgovor i mačevaocu- niko ne pokušava da ispravi neke stvari, ali to nije razlog da se o tim stvarima ne priča.

Posebno što je svrha foruma upravo to- priča. Stvarno mi nije jasno zašto ljudi to ne mogu da shvate, to je bar lako. 🤷‍♀️
Forum- iznošenje mišljena, razgovor, rasprava, laka provokacija, svađa (bez psihoblaćenja i vređanja)
Ок. Лукинг форвард то фенсинг вид ју мај феир лејди.

Da vidimo šta Čet ima da kaže na tipične fraze IM
Internalizovana mizoginija označava kada žene, često nesvesno, usvajaju i ponavljaju stavove i stereotipe koji potcenjuju njihov pol. Takve fraze mogu zvučati kao samokritika, distanciranje od drugih žena ili opravdavanje muške dominacije. Evo primera:

Tipične fraze internalizovane mizoginije​

Omalovažavanje ženskih osobina​

• „Ja nisam kao druge žene.“
  • „Žene su previše emotivne / dramatične.“
  • „Muškarci su bolji vozači / logičniji / sposobniji.“

Distanciranje od ženskog identiteta​

• „Ne družim se sa ženama, one su zavidne / podmukle.“
  • „Lakše je raditi sa muškarcima, žene stalno tračare.“
  • „Ja nisam feministkinja, ali…“

Opravdavanje muške dominacije​

• „Tako je prirodno – muškarac treba da vodi.“
  • „Muškarac je glava kuće, žena treba da ćuti.“
  • „Ako je žena previše uspešna, teško da će naći muža.“

Polno zasnovane osude​

• „Ako se tako oblači, sama je tražila.“
  • „Žena treba da zna gde joj je mesto.“
  • „Dobra žena zna da ćuti i trpi.“
  • „Žena bez muža nije potpuna.“

Omalovažavanje sopstvenog pola​

• „Mi žene smo slabiji pol.“
  • „Žene ne umeju da se dogovore.“
  • „Ženama ne treba davati visoke pozicije, one ne znaju da vladaju.“

Suptilnije, modernije varijante​

• „Feministkinje su preterale, zato ih muškarci ne vole.“
  • „Ja volim da budem princeza, to je moj izbor.“
  • „Nije svaka žena za karijeru, neke su stvorene da budu domaćice.“
  • „U današnje vreme ženama je lakše nego muškarcima.“
O, da...! Neuporedivo je iscrpniji od mene laika (lakinje :D)

Ali gle, ovde kao da je pročitao moje misli :mrgreen:
„Ja NisAm fEmiNisTkiNjA, aLi…“

Zašto ovde... da udahnem malo zdravu žensku misao.

Često je teško uočiti ovu pojavu, a kod sebe još teže. Srećom, razumevanjem i prepoznavanjem njenih manifestacija i iskrenim samouvidom, uz vežbu, može uspešno da se iskoreni. Što je poželjno jer je reč o izuzetno toksičnoj društvenoj pojavi.

Ova tema je namenjena prvenstveno diskutantkinjama.
(Zato što muškarci često nemaju predstavu ni šta je mizoginija, a kamoli internalizovana mizoginija. Ali kako oni nisu oštećena strana, razumem njihovo nerezumevanje jer poznato je da većina ljudi ima interesovanje (a posledično razumevanje, a još posledičnije i empatiju) samo kad se stvar tiče njih ili njihove grupe, ma šta ta grupa bila.)
Muskarci se tako ponasaju i prema drugim muskracima i muskarci se nikad ne osjecaju ostecena strana , ja svom drugu kazem da je debeli ,smotan ,nisi bas najpametniji, trebao bi ovo ili ono da uradis itd zasto bi se prema zenama trebao drugacije da ponasam, sto ne znaci da nisi u nekim slucajevima u pravu.I ja ponekad vidim teme koje mi nisu u redu prema zenama ali mislim da pretjerujes.

Analiziram IM kao sociološki fenomen.

Ne vezujem se za ovaj sajt, iako se pojavni oblici i ovde projektuju, i to veoma verno.
Muskarci se tako ponasaju i prema drugim muskracima i muskarci se nikad ne osjecaju ostecena strana , ja svom drugu kazem da je debeli ,smotan ,nisi bas najpametniji, trebao bi ovo ili ono da uradis itd zasto bi se prema zenama trebao drugacije da ponasam, sto ne znaci da nisi u nekim slucajevima u pravu.I ja ponekad vidim teme koje mi nisu u redu prema zenama ali mislim da pretjerujes.
Ako si pročitao pažljivo uvodni post (evo, čak si ga citirao), napomenula sam da ni ne očekujem da muškarci razumeju temu iz razloga što sto ljudi ne osećaju batine po tuđoj grbači pa im sto njih nije ništa, kao što si sam i rekao. Pritom, IM nije vezana za banalnosti poput uvreda ili nekih glupavih tema, tako da neću da gubim vreme da ponovo objašnjavam. Ako si zainteresovan za pojavu IM- možeš da pročitaš temu.

Nego, kad si već spomnuo ovaj forum, suština mizoginije nije ponašanje pojedinaca nego institucionalizovana mizoginija kroz koju se sve odražava. To smrdi skoro neprestano, a ponekad nepodnošljivo onima sa razvijenom svešću i osetljivim čulima.

Back