Internalizovana mizoginija

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Čak je to manje bitno kao dodatni štetni faktor sveukupnog mizoginog okruženja (MO). Ako se žena u MO ponaša na taj način pre svega sebe spušta i ako je zrela i odgovorna to bi trebalo da razume. Tako da je to njena stvar. Ali ipak doprinosi lošoj atmosferi jer samopreporučivanjem ide na ruku mizoginim objektifikacijama, ruganju, omalovažavanju.

Tako doprinosi stvaranju toksičnog tržišta čije zahteve zadaju mizoginci, u kojem je svakoj ženi (i svakom muškarcu) sa zdravim razumom i dostojanstvom ispod časti da svojim bivstvovanjem saučestvuje.

Kao fotonke koji su iskočile iz ženskog atoma i pobudile mizogine elektronce muškog atoma na više energetske nivoe.

Ali one tu nisu problem, one su samo dodatni faktor, reaktivan faktror, privučen od strane elektronaca što zuje oko stabilnog jezgra i vibriraju niskim zujećim frekvencijama.

Problem je što u jezgru nema stabilnih jakih protonaca da ih spuste na osnovni nivo i stabilizuju muški atom čineći svoje muško jezgro pozitivnim i normalnim.

Džabe onih 200 neutronaca (čiji je pozitivan naboj iščileo), nek ih ima 2000 kad nemaju nikakvo dejstvo.
Atom im je sveukupno negativan, još sa dodatnom pobuđenom energijom negativnih elektronaca.

I on takav, negativan i poremećen odbija ženski atom, sa kojim bi mogla da se napravi fuzija.
Ta fuzija je normalna, prirodna, spontana muško-ženska, ljudska komunikacija.

Kada internalizuje mizoginiju, žena ne samo što šteti sebi i svom integritetu (mada toga nije svesna), ona podržava i ojačava takav sistem.

U težim slučajevima ona će čak da se stavi na raspolaganje muškarcu i pokaže odanost tako što će npr. da izvrši njegov nalog za "ućutkivanje" neke druge žene koja pokaže bunt prema mizoginiji i nasilništvu (sakriće se iza nekog formalnog izgovora). Dok će istovremeno za neke banalne stvari (ako nju lično pogađaju) da izigrava moralni autoritet, potpuno uverena da ispravno postupa.

Sandra Silađev ima ekstra video klipova, ja tu ženu obožavam, ali ne znam kako i šta se dešava i koji je to proces kad od normalne učenice srednje škole devojka postane glupa žena, a nije bila glupa?

@Lule je meni objasnila šta je internalizovana mizoginija ali to kod mene nije mržnja (ni prema kome) već pitanje ZAŠTO na koje tražim odgovor i u filozofiji i svuda...kod mene je u pitanju očaj , što reče
IM nije imanentna ženama, ona u zdravoj ženskoj, muško-ženskoj ili samo muškoj sredini ne postoji. To je odbrambena reakcija na mizoginiju kada su žene dugo u toj sredini. Internalizacija znači prihvatanje, usvajanje mizoginih narativa i ispoljavanje na različite načine u zavisnosti od samog karaktera žene, jenih interesa, mogućnosti...

Recimo u normalnoj, zdravoj sredini žena nikada neće reći da je ok da muškarac sere po ženi kao deo seksualnih aktivnosti, dok će u mizoginioj sredini za to naći izgovor - npr. oni su intimni, poverenje i ostale nebuloze iako zna da sama na to ne bi pristala. Ali u takvoj sredini mora da ispadne kul, otvorena, poželjna...Jer bi u suprotnom dobila epitet staromodne, dosadne, bez razumevanja za sve muške potrebe ...a to škodi njienoj seksualnoj reputaciji.

Znači pokenyaće zajedno sa tim mizogincima po ženama (naravno, uvijeno)

Eto, to je jedan primer internalizovane mizoginije.

Poslednja izmena:
IM nije imanentna ženama, ona u zdravoj ženskoj, muško-ženskoj ili samo muškoj sredini ne postoji. To je odbrambena reakcija na mizoginiju kada su žene dugo u toj sredini. Internalizacija znači prihvatanje, usvajanje mizoginih narativa i ispoljavanje na različite načine u zavisnosti od samog karaktera žene, jenih interesa, mogućnosti...

Recimo u normalnoj, zdravoj sredini žena nikada neće reći da je ok da muškarac sere po ženi kao deo seksualnih aktivnosti, dok će u mizoginioj sredini za to naći izgovor - npr. oni su intimni, poverenje i ostale nebuloze iako zna da sama na to ne bi pristala. Ali u takvoj sredini mora da ispadne kul, otvorena, poželjna...Jer bi u suprotnom dobila epitet staromodne, dosadne, bez razumevanja za sve muške potrebe ...a to škodi njienoj seksualnoj reputaciji.

Znači pokenyaće zajedno sa tim mizogincima po ženama (naravno, uvijeno)

Eto, to je jedan primer internalizovane mizoginije.
@Lule ne mogu sad da nađem gde si mi napisala da neću da idem na tvoje teme otprilike "da ne srušim imidž sebi", to uopšte nije tako, sve tvoje savete sam usvojila, uvek sam te tagovala, e jbg sad ako ne idem na tvoje teme, jer ne znam ni kako, ja uđem na "šta ima novo" pa na koga naletim, naletim.

Ako baš hoćeš moje mišljenje za nešto konkretno, daj link, stvarno ne znam na šta si mislila, na koju tvoju temu.

@Lule ne mogu sad da nađem gde si mi napisala da neću da idem na tvoje teme otprilike "da ne srušim imidž sebi", to uopšte nije tako, sve tvoje savete sam usvojila, uvek sam te tagovala, e jbg sad ako ne idem na tvoje teme, jer ne znam ni kako, ja uđem na "šta ima novo" pa na koga naletim, naletim.

Ako baš hoćeš moje mišljenje za nešto konkretno, daj link, stvarno ne znam na šta si mislila, na koju tvoju temu.
Logično je da ako spomeneš temu IM na (tvojoj, nebitno što je tvoja, nisam u tom smislu rekla moja - tvoja) koja nije o tome i ja ti citiram odgovor na ovoj temi (ne zato što je moja- tvoja, nego zato što se tiče toga što pišeš) a ti opet odgovoriš na svojoj pri čemu taj odgovor u vezi bunta i kako si se osećala nema veze sa tom temom, nego više sa ovom - šta ću da pomislim.
Ne da srušiš imidž, nego da ge ne ukaljaš. Ali ako sam pogrešila u proceni onda OK.
sve tvoje savete sam usvojila,

Drago mi je ako su ti neki od mojih stavova koristili, barem kao nešto novo.

Uz napomenu da ti nisam davala nikakve savete nu u PP ni javno, to je bila forma opšteg stava, mišljenja, čak i ako sam te citirala negde.

Ако неком кажеш да је пизда увредио си цео женски род.
Јел тако @Lule ?
Ja se sećam kako sam bila buntovna kada sam prvi put čula drugove iz razreda kada su rekli: "Dobre ptičke ove '78."

Kako za ljudsko biće možeš da kažeš da je "ptička", dno dna.

@Alter_Ego_ pozajmila sam tvoj izraz i nisam mislila na tebe.

Mislim da je odraz nevaspitanja i socijalne neinteligencije kad u ženskom prisustvu koristiš ovaj izraz.
Bilo kao uvredu ili kao provokaciju
То ти је шабански израз вероватно у криминалним круговима ко зна од када, 100% 50-60 година постоји, који значи да не умеш да се тучеш, немаш храбрости да се побијеш и савијаш се пред јачим.

Можда ниси видела те жестоке типове криминалног света који не поштују цивилизована правила, увек су надркани и туку се оно на прву.
У затворима провели пола живота. Стафорди, пит булови, шлихтање јачим кримосима.
Ја их се гадим, али није да нисам имао контаката. Посебан је то живот, посебна култура. Не знам са чим би их поредио.
Значи отац који форсира сина који је дилер дроге и туче се стално и често је у затвору, а за овог финијег који ради у пицерији нормалан посао каже да је Птичка.
И сваки други викенд купује поклоне и носи у затвор сину пошто он мора да дарује неке јаче кримосе, љуби дупета у затвору.

То ти је шабански израз вероватно у криминалним круговима ко зна од када, 100% 50-60 година постоји, који значи да не умеш да се тучеш, немаш храбрости да се побијеш и савијаш се пред јачим.

Можда ниси видела те жестоке типове криминалног света који не поштују цивилизована правила, увек су надркани и туку се оно на прву.
У затворима провели пола живота. Стафорди, пит булови, шлихтање јачим кримосима.
Ја их се гадим, али није да нисам имао контаката. Посебан је то живот, посебна култура. Не знам са чим би их поредио.
Значи отац који форсира сина који је дилер дроге и туче се стално и често је у затвору, а за овог финијег који ради у пицерији нормалан посао каже да је Птичка.
И сваки други викенд купује поклоне и носи у затвор сину пошто он мора да дарује неке јаче кримосе, љуби дупета у затвору.

To su specijalni slučajevi, u kriminalnom svetu ništa nije za čuđenje.
Ali jeste kad se šire prihvati.

U svakom slučaju, korišćenje takvih izraza u komunikaciji sa ženom, van konteksta i povoda je pored nevaspitanja i seksualna provokacija

Iako nasilnicima to ništa ne znači, to ne dopire do njih

Poslednja izmena:

U svakom slučaju, korišćenje takvih izraza u komunikaciji sa ženom, van konteksta i povoda je pored nevaspitanja i seksualna provokacija

Iako nasilnicima to ništa ne znači, to ne dopire do njih
Не мора да буде сексуална провокација колико посебан систем вредности где влада право јачег. Малтене одувек је то била главна вредност кроз историју.
Криминални свет је посебна култура која се одомаћила свуда у свету скоро. Немамо више витезове, имамо Годфадера и Гудфелас.
Клинци 90-тих су копирали Пинкија и Швабу, имам неколико познаника који су их имитирали у изговору чак до 2010-те.
А ако желиш да те поштују мораш да покажеш снагу. Поштовање се у таквом свету не добија џабе. Фора је што су жене а приори слабије па немају право гласа у том свету као ни мушкарци који су кукавице, не умеју да држе мач или да пуцају из пиштоља.

Nije uopšte bio kriminalac, štaviše GIMNAZIJA prirodno - matematički smer, moj razred, dobacio je ovo što sam rekla.

Da su kriminalci bili u pitanju, bolelo mi me uvo šta kažu. U tome je baš problem.

Ja sam od malena okružena ljudima koji su geačine do te mere da sam se pogubila i sad pokušavam da ispravim nanetu mi mentalnu štetu.

Моја поента је да то не мора бити увреда колико устаљено помодарство, културни жаргон које су увели неки сирови кримоси пре 60 година.
Не мораш баш стално да будеш тако увређена.
Mora. Ja je razumem, ti ne razumeš kako je kad bilo šta kažeš ili uradiš "dočekano na nož" tipa "šta ti znaš, ti si žensko" / "nemaš pojma, ćuti" /" ćuti ti, ti si žensko" / "ti si žensko, ko je tebe šta pitao" i slično.

@Lule je još uvek normalna ali pomalo besna, a ja više nisam ni normalna.

Nije uopšte bio kriminalac, štaviše GIMNAZIJA prirodno - matematički smer, moj razred, dobacio je ovo što sam rekla.

Da su kriminalci bili u pitanju, bolelo mi me uvo šta kažu. U tome je baš problem.

Ja sam od malena okružena ljudima koji su geačine do te mere da sam se pogubila i sad pokušavam da ispravim nanetu mi mentalnu štetu.
Ko je malo pametniji i slobodnog duha, a nema jaku bazu u porodici, zaostala sredina veoma utiče da se bude u stanju kognitivne disonance. Lek za to je jak zdrav razum koji ne dopušta da se ma kakvo zlo internalizuje.
Mora. Ja je razumem, ti ne razumeš kako je kad bilo šta kažeš ili uradiš "dočekano na nož" tipa "šta ti znaš, ti si žensko" / "nemaš pojma, ćuti" /" ćuti ti, ti si žensko" / "ti si žensko, ko je tebe šta pitao" i slično.

Moje misli su skroz sabrane a reči kontrolisane. I tačno znam o čemu pišem.

Ако мислиш да према мушкарцима има мање агресије и понижавања од других мушкараца мало си се зајеб.
Поштовање је нешто за шта мораш да се избориш па макар се само окренуо и отишао или не јавља дотичним ако већ не можеш да се тучеш.
Већина мушкараца се шлихта женама зна се зашто. А ако сте ти и @Lule у друштву тих што вас понижавају негде сте направиле лошу рачуницу у животу без сваке сумње ако се о ради о односима у стварном животу, а не на форуму.
Оно што ја не разумем код тебе и @Lule је потреба да преваспитавате друге.
Океј можда тражите стандарде комуникације на форуму, али преваспитавање других нарочито мушкараца који вас не сматрају достојним је веома залудан посао.
Океј можете се борити овде на форуму за неке другачије политике и оштрије према мушкарцима и нисам толико ни против тога.
Али опет ако погледате више сам ја под нападом него ви само за друге ствари. Мене су и модератори вређали директно па нисам куко нити ме је брига. Опуштено. Нити ћу пријављивати. А вама сваки други пост је о томе шта је неко написао и како то није нормално и како ни модерација није чиста. Срећно у тој борби са ветрењачама. Не знам шта друго да вам поручим и коју поруку да пошаљем.
А и ви јурите да преваспитавате неке "безнадежне случајеве". Нек вам је срећом и ту. Ја или прескочим накарадни пост или блокирам.

Ako ne možeš nečim konstruktivnim da doprineseš temi, ne moraš ni da pišeš. Nije obavezno.

S druge strane, možeš da čitaš.
Neće te poslušati...nema trika. "Oni" sve znaju.
Nisu svi otvoreni za druga mišljenja kao ja..
Nekad je korisnije čitati nego pisati.
Ako čitaš istinu a ne u besu uzmeš muški nik,
raspali po ženama , k'o ja
:lol:

Ако мислиш да према мушкарцима има мање агресије и понижавања од других мушкараца мало си се зајеб.
Поштовање је нешто за шта мораш да се избориш па макар се само окренуо и отишао или не јавља дотичним ако већ не можеш да се тучеш.
Већина мушкараца се шлихта женама зна се зашто. А ако сте ти и @Lule у друштву тих што вас понижавају негде сте направиле лошу рачуницу у животу без сваке сумње ако се о ради о односима у стварном животу, а не на форуму.
Оно што ја не разумем код тебе и @Lule је потреба да преваспитавате друге.
Океј можда тражите стандарде комуникације на форуму, али преваспитавање других нарочито мушкараца који вас не сматрају достојним је веома залудан посао.
Океј можете се борити овде на форуму за неке другачије политике и оштрије према мушкарцима и нисам толико ни против тога.
Али опет ако погледате више сам ја под нападом него ви само за друге ствари. Мене су и модератори вређали директно па нисам куко нити ме је брига. Опуштено. Нити ћу пријављивати. А вама сваки други пост је о томе шта је неко написао и како то није нормално и како ни модерација није чиста. Срећно у тој борби са ветрењачама. Не знам шта друго да вам поручим и коју поруку да пошаљем.
А и ви јурите да преваспитавате неке "безнадежне случајеве". Нек вам је срећом и ту. Ја или прескочим накарадни пост или блокирам.
Ne znam za @Lule ali ona meni stvarno skrenula pažnju na mogu da se izdrkavam i na muškarcima
:rotf:
A slučajno smo naletele jedna na drugu

Ja kad kmečim, ja se zayebawam, ona je ozbiljna.

Ali, ljudi moji, ovo je FORUM, tu i tamo se 'bockamo' i ja NE pokušavam da nametnem nikome ništa, a sad, hajde ako možete bez ličnog obraćanja...

Ne znam za @Lule ali ona meni stvarno skrenula pažnju na mogu da se izdrkavam i na muškarcima
:rotf:
A slučajno smo naletele jedna na drugu

Ja kad kmečim, ja se zayebawam, ona je ozbiljna.

Ali, ljudi moji, ovo je FORUM, tu i tamo se 'bockamo' i ja NE pokušavam da nametnem nikome ništa, a sad, hajde ako možete bez ličnog obraćanja...
На мушкарцима као форумашима?
Па као ниси никад то смела пре или шта?
А уживо?
Не смеш момцима или другарима ништа да кажеш?
А делујеш нежно по аватару.

Ko je malo pametniji i slobodnog duha, a nema jaku bazu u porodici, zaostala sredina veoma utiče da se bude u stanju kognitivne disonance. Lek za to je jak zdrav razum koji ne dopušta da se ma kakvo zlo internalizuje.
Hm, dobar zaključak: ja ne samo da nisam imala "jaku bazu" (da mi se objasni da ne treba da trpim batine i vređanja) nego nisam imala NIKAKVU.
Nikakvu podršku ni od koga.
A osnovna škola, e pa sad eto šta je, ili napadam iz očajanja glupe žene (jer u njima vidim kako sam mogla da prođem), ili sam po forumima muško - hoću da vidim i kako bih prošla i kao muškarac.

Za mene je sve ovo miks pitanja, shvatanja, mržnje prema sebi i pokušaj odgovora šta ja zapravo mislim o sebi.
I td.

Moje misli su skroz sabrane a reči kontrolisane. I tačno znam o čemu pišem.

Back