Intelektualna nadmoć i njene manifestacije

Prestonički gadov

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
169
Kako se ponašate kada u životu naletite na osobu koju smatrate manje pametnom, a upućeni ste na razgovor sa njom?
Da li se trudite da izbegnete komunikaciju, ili da prilagodite razgovor toj osobi?

A kako se ponašate kada neko nad vama demonstrira svoju nadmoć, stavlja vas u podređeni položaj, ili drži predavanja? Kako kada poštujete pamet te osobe, a kako kad mislite da neosnovano ima visoko mišljenje o sebi?

Šta mislite o spremnosti ljudi da odmah reaguju na svaku glupost na forumu stavljanjem do znanja sagovorniku da misle da je glup? Da li su ljudi hrabriji u masi, kada počnu svi da kolutaju očima, pa se novi samo nadovezuju? Da li se namerno okomljuju na nekoga ko se obično povlači, ili napadaju one najbrbljivije? Šta oni imaju od toga što su drugog obavestili da je glup?

Koliko neinteligentnih zapažanja samo zaobiđete, a koliko morate da prokomentarišete negativno?

Da li ste i kakve manifestacije ovih odnosa primetili u životu i na forumu?
Naravno, ovde ima uticaja verovatno i verbalna inteligencija, motiv osobe koja nešto saopštava, ali me interesuje uopšteno demonstracija nadmoći u komunikaciji. Kada ima smisla, kada ne? I ima li uopšte smisla?

nadmoć u komunikaciji :roll:...pa ima toga....nadhebavanje, mož' se upustiš, mož' da ne! ....a nekad se primiš pa eto, kažeš što mi to trebalo....da zaključim...komunikacija bi trebala da bude razmena mišljenja, uz makar uvažavanje tuđe ličnosti ako ne i mišljenja, al' ume da se svede i na dosadni monolog...evo kao ja sada! :mrgreen:

Prilagodjavam se. Uvazavam i jedne i druge ukoliko su korektni sagovornici, a ako nisu onda ide primena one stare, malo nepristojne al' istinite : "Pusti g.... da ne smrdi" . Nije mi jasna ta potreba da se neko nekome ruga i da ga vredja ukoliko mu se ne svidja njegov stav ili ga smatra neinteligentnim. Mozda lecenje kompleksa? Ti sto se tako nakace na nekoga , dejstvuju jedinstveno kao copor, verovatno su u realnom zivotu od onih koji predu ko male mace.

Poslednja izmena:
Kako se ponašate kada u životu naletite na osobu koju smatrate manje pametnom, a upućeni ste na razgovor sa njom?
Da li se trudite da izbegnete komunikaciju, ili da prilagodite razgovor toj osobi?

A kako se ponašate kada neko nad vama demonstrira svoju nadmoć, stavlja vas u podređeni položaj, ili drži predavanja? Kako kada poštujete pamet te osobe, a kako kad mislite da neosnovano ima visoko mišljenje o sebi?

Šta mislite o spremnosti ljudi da odmah reaguju na svaku glupost na forumu stavljanjem do znanja sagovorniku da misle da je glup? Da li su ljudi hrabriji u masi, kada počnu svi da kolutaju očima, pa se novi samo nadovezuju? Da li se namerno okomljuju na nekoga ko se obično povlači, ili napadaju one najbrbljivije? Šta oni imaju od toga što su drugog obavestili da je glup?

Koliko neinteligentnih zapažanja samo zaobiđete, a koliko morate da prokomentarišete negativno?

Da li ste i kakve manifestacije ovih odnosa primetili u životu i na forumu?
Naravno, ovde ima uticaja verovatno i verbalna inteligencija, motiv osobe koja nešto saopštava, ali me interesuje uopšteno demonstracija nadmoći u komunikaciji. Kada ima smisla, kada ne? I ima li uopšte smisla?

ali me interesuje uopšteno demonstracija nadmoći u komunikaciji. Kada ima smisla, kada ne? I ima li uopšte smisla?
ako je neko bas bezobrazan prema tebi onda da..:)ili u slucaju poslovne konkurencije ali u granicama pristojnosti:))XD
al generalno svako ko je siguran u svoju inteligenciju ne treba da trazi potvrdu od drugih,tj kroz razmetanja i spustanje istih..
meni je to izivljavanje zbog unutrasnje nesigurnosti ili nekog nezadovoljstva(ovo se odnosi na ljude koji to cesto rade)..

Back