- Poruka
- 20.280
kad bi se to sve lako moglo objasniti u par forumskih postova niko strucnu literaturu ne bi ni pisao ni citao
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bilo koje insistiranje nije dobro...
moje misljenje je na tu tematiku isuvise obimno za jednostavnu forumsku razmenu a i ..mrzi me...pa opet, korisno je razmeniti mišljenja, stručna literatura nije nužno istina. Mislim da se samom diskusijom odgovara na mnoga pitanja, samo što niko ne kaže nešto konkretno već svako nađe ono o čemu bi da priča iz više postova različitih ljudi.
tacno
primeni na veri za pocetak
nije insistiranje odbrana...
Emocije su sudovi nasih predaka koji se kod nas javljaju po nekom automatizmu. Kao npr. kod Mocarta ciji otac je bio kompozitor.
Nema sumnje da se do emocija dolazi dugotrajnim i smjernim radom, a to podrazumijeva mnogo razmisljanja i razuma.
S druge strane vrlo cesto srecemo osobe koje stalno insistiraju na emocijama kao jedinom "pravom" izrazu zivota, kao da je sav razum zasluzio odbacivanje, jer diskriminise, tlaci, ugrozava druge i nas same, ali tu se ustvari radi o ljenosti koja vise nije u stanju da uradi nijedan posao vlastitom glavom, nego se sluzi iskljucivo zaostavstinom svojih i tudjih predaka.
Takve raspikuce bi trebalo proglasiti propalicama i istjerati ih zauvijek iz drustva cestitih ljudi.
Emocije su sudovi nasih predaka koji se kod nas javljaju po nekom automatizmu. Kao npr. kod Mocarta ciji otac je bio kompozitor.
Nema sumnje da se do emocija dolazi dugotrajnim i smjernim radom, a to podrazumijeva mnogo razmisljanja i razuma.
S druge strane vrlo cesto srecemo osobe koje stalno insistiraju na emocijama kao jedinom "pravom" izrazu zivota, kao da je sav razum zasluzio odbacivanje, jer diskriminise, tlaci, ugrozava druge i nas same, ali tu se ustvari radi o ljenosti koja vise nije u stanju da uradi nijedan posao vlastitom glavom, nego se sluzi iskljucivo zaostavstinom svojih i tudjih predaka.
Takve raspikuce bi trebalo proglasiti propalicama i istjerati ih zauvijek iz drustva cestitih ljudi.
postoje situacije kad razum govori da postupiš na jedan način, ali emocije pletu drugu mrežu, i nemožeš ih zanemariti jer to NE BI BIO VIŠE TI...
možeš samo dozvoliti da te sujeta ili ponos navedu da ih zanemariš i pošalješ onda sve u lijepu...
Ne citas ti mene? Ti tvrdis da ako zanemaris sudove svojih predaka da to onda vise ne bi bio ti?
Ali strast je upravo vise mi nego emocije, dakle, ponos je vise 'mi' nego moj djed. Ponos kaze razumu: "deder ti vidi mozemo li nas dvojica da se otarasimo nekako prigovora pecinskog covjeka", jer nije sve moderno bas i lose. Emocija ima smisla kad se suocimo sa modernom dekadencijom. Kad se npr. suocimo sa hriscanskim moralom koji nam kaze da je samoljublje zlo. Jer tako nasi preci nisu nikad ni mislili. To su mislili jevrejski preci, jedno vrijeme...
Doduse ima i onih kojima su preci sigurno bili robovi i koji ne znaju sta je samoljublje.
Pa Kinezi ni nemaju rjecicu "ja".
bas kao sto nije ni silovanje drugih sa istom
ako ti dozivljavas kao silovanje Bozju milost onda neka ti bude...![]()