Inicijacija

Aboridžini vjeruju da u čovjekovom životu postoje trenuci kada on simbolički umire za jedno životno razdoblje, da bi ustupio mjesto novom.
Kažu: “Svi se rađamo od žena – ali i kao žene.” I takođe: “Žena se rađa, muškarac se postaje”.
U gotovo svim tradicionalnim društvima se pronalazi obrazac u kome se dečaci, u dobu u kojem stasavaju, otimaju iz brižnog krila majke i stavljaju pred iskušenja. Ritual koji simbolički označava smrt dečaka, a rođenje muškarca.
Mi smo do skora imali obavezno služenje vojnog roka. Ono se, u neku ruku, može posmatrati kao svojevrsna inicijacija.
Danas, kao društvo, više nemamo ništa...

Koliko je dobro ili loše što se inicijacija izgubila i zašto? Možete, ako želite, opisati događaj za koji smatrate da je bio vaša inicijacija,
Kao i sve ostalo što želite da podelite; razgovarate, a povezano je sa temom.
batine koje sam pojela u ranom detinjstvu bile su moja inicijacija.
posle sam uspela svašta da istrpim kroz život. da me majka nije mlatila ko vreću verovatno bih se slomila na prvoj krivini.
hvala ti majko za batine koje si mi pružila.:heart:

batine koje sam pojela u ranom detinjstvu bile su moja inicijacija.
posle sam uspela svašta da istrpim kroz život. da me majka nije mlatila ko vreću verovatno bih se slomila na prvoj krivini.
hvala ti majko za batine koje si mi pružila.:heart:

Не призивај батине ... добро, осим оноо мало, шЉиС по гузи... :mrgreen:

- - -
Него то увођење "иницијација" са батинама ми није најјаснија ;)

Не призивај батине ... добро, осим оноо мало, шЉиС по гузи... :mrgreen:

- - -
Него то увођење "иницијација" са батинама ми није најјаснија ;)
znaš kad te majka mlati za sve i svašta čak i kad padneš oguliš koleno i iscepaš hulahopke, šta ti drugo preostaje nego da se u životu zatvoriš u sebe, da bi mogo da izdržiž sva sranja koja će se srušiti na tebe.
mislim inicijacija u smisu treninga za pomeranje granica izdržljivosti

svaka organizacija ima neku inicijaciju makar i ne bila ustanovljena zvanično
na primer sećam se nekih priča o inicijiciji u vojsci za tek pridošle regrute...
neki je nisu preživeli jer su batine bile previše za njihov fizički sklop.

Како се звао онај филм о са Том Крузом када је упао у ритуал тајног, опскурног и езотеријског друштва ...

Иницијација се обављала сексом, а свештенице... кхм...

širom zatvorenih očiju
kažu da je stenli umro odmah nakon što je snimio poslednju scenu filma.
neki kažu da je umro na pola dok je gledao kako tom i nikol ne umeju ni da se povataju bez uputstva.

da da pršti
svidela mi se priča o tome kako se zabavlja užasno bogat svet.
ezoterija...

езотерија утицајних, али каква...

верујем да утицајни човек отупи од обичног узбуђења и да се траже нова и све опскурнија, луђа, док се не дође до усмрћивања.

езотерија утицајних, али каква...

верујем да утицајни човек отупи од обичног узбуђења и да се траже нова и све опскурнија, луђа, док се не дође до усмрћивања.

... на крају то улази у иницијацију сатанизма ...на највишим нивоима напредовања.

Iako nisam služio vojsku ni u SFRJ ni u SRJ nego kasnije, verujem da svrha tog služenja nije bilo da od dečaka napravi muškarca i ratnika, u šta neupućeni veruju, nego poslušnog člana društva, odanog državi, čoveka koji nikada neće ustati protiv vlasti. Taj proces programiranja ljudi je počinjao praktično od vrtića, preko škole i fakulteta, vojske, radnog veka, pa sve do penzije i kraja života.
A po belom svetu je drugacije. :) Pa u SAD maltene kad se u parkicu zgubidani zezaju frizbijem dizu pre toga zastavu i neko otpeva himnu.

A po belom svetu je drugacije. :) Pa u SAD maltene kad se u parkicu zgubidani zezaju frizbijem dizu pre toga zastavu i neko otpeva himnu.

Ајде ти сада објасни да имаш 1) Грађанина и 2) Поданика.

1) Грађанин добровољно учествује у изграђивању поретка и добровољно га брани када је угрожен (добровољни поредак)
2) Поданик прихвата наметнути поредак и не осећа потребу да је његов, самим тим да га брани (присилни поредак)

Ајде ти сада објасни да имаш 1) Грађанина и 2) Поданика.

1) Грађанин добровољно учествује у изграђивању поретка и добровољно га брани када је угрожен (добровољни поредак)
2) Поданик прихвата наметнути поредак и не осећа потребу да је његов, самим тим да га брани (присилни поредак)
Ovo je definicija kao kod pojma socijalista i komunista a važan je i vremenski okvir. Građanin teoretski ima prava i obaveze a podanik samo obaveze. S tim što podanika može da bude koliko hoćeš a građanin za ostvarenje svojih prava može da plati glavom. I onda prelazi u treću kategoriju koja se zove ništavilo. Tako da pravi građani, koji se uklapaju u definiciju ne postoje pošto ne mogu bez borbe da ostvare svoja prava.

Да али после три генерације поданика, добијеш кретенизоване, робове и узгојено и неспособно становништво, које тирани распродају од слободе, суверенитета све до ресурса.

:kafa: ... чуј ти то ништавило ! ... :kafa: ... срккк....

Да али после три генерације поданика, добијеш кретенизоване, робове и узгојено и неспособно становништво, које тирани распродају од слободе, суверенитета све до ресурса.

:kafa: ... чуј ти то ништавило ! ... :kafa: ... срккк....
Ista je i priča s kraljevima, imaš deset generacija idiota i onda na red dođe jedan pametan koji ne može da popravi ono što su idioti upropastili.

I u totalitarnim sistemima podanik koji uziva u privilegijama se oseca kao gradjanin, u svakom sistemu postoje oni koji ebu i oni koji stenju, oni koji ebu smatraju se uspesnim i uvazenim clanovima zajednice, gradjanima.

Na tu temu nema se sta reci, sebe jos uvek vidim kao pubertetliju. :)))
A pod zrelim i odgovornim muskarcem podrazumevam onog koji zasnuje porodicu i postane uspesan u ulozi roditelja. Svi ostali imaju prava na greske, moze im se svasta tolerisati. :)

Na tu temu nema se sta reci, sebe jos uvek vidim kao pubertetliju. :)))
A pod zrelim i odgovornim muskarcem podrazumevam onog koji zasnuje porodicu i postane uspesan u ulozi roditelja. Svi ostali imaju prava na greske, moze im se svasta tolerisati. :)

...ето и то је иницијација, а венчање је ритуал и церемонија...

Back