- Poruka
- 193
ima ovoga, ali edipovci su muškarci
zar ne postoje onda i edipovke ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ima ovoga, ali edipovci su muškarci
mislim da ne, nisam sigurna. postoji elektra sindrom, prema ćalcuzar ne postoje onda i edipovke ?
mislim da ne, nisam sigurna. postoji elektra sindrom, prema ćalcu
postoji varijanta, prema ocu. ti poremećaji su polno uslovljeni, pa ćerka ima, kao, rivalitet sa majkom a prema ocu... isto što i sinovi prema majkama.ako postoji edipov sindrom kome su podložni muškarci, zašto ne bi postojao taj sindrom i kod žena ?
postoji varijanta, prema ocu. ti poremećaji su polno uslovljeni, pa ćerka ima, kao, rivalitet sa majkom a prema ocu... isto što i sinovi prema majkama.
volim da klizam po takvim terenima, al ajde neki drugi putonda ulazimo na jako klizav teren u diskusiju i ravnopravnosti polova (današnjice)
Kapiram da je dobro jer ne znam koji panj bi voleo da služi vojsku pod vulinomAboridžini vjeruju da u čovjekovom životu postoje trenuci kada on simbolički umire za jedno životno razdoblje, da bi ustupio mjesto novom.
Kažu: “Svi se rađamo od žena – ali i kao žene.” I takođe: “Žena se rađa, muškarac se postaje”.
U gotovo svim tradicionalnim društvima se pronalazi obrazac u kome se dečaci, u dobu u kojem stasavaju, otimaju iz brižnog krila majke i stavljaju pred iskušenja. Ritual koji simbolički označava smrt dečaka, a rođenje muškarca.
Mi smo do skora imali obavezno služenje vojnog roka. Ono se, u neku ruku, može posmatrati kao svojevrsna inicijacija.
Danas, kao društvo, više nemamo ništa...
Koliko je dobro ili loše što se inicijacija izgubila i zašto? Možete, ako želite, opisati događaj za koji smatrate da je bio vaša inicijacija,
Kao i sve ostalo što želite da podelite; razgovarate, a povezano je sa temom.
Klevete prošlosti...Kapiram da je dobro jer ne znam koji panj bi voleo da služi vojsku pod vulinom
vojska - prava vojska - je itekako potrebna i ima svoju svrhu koja definitivno ne bi trebalo da bude ispravljanje pedagoskih propusta drustva nad svojom omladinom. ako je doslo do toga da se deca vaspitavaju tek u vojsci, onda je i to drustvo, i ta drzava - pa samim tim i vojska - odsvirala svoje. uostalom u zdravom drustvu u idealnim uslovima svaki muskarac bi trebalo da bude naoruzan i odgovoran za red i mir. a ne da se monopol sile predaje u ruke shachice jajara koje ce neumitno da ga zloupotrebe za licne ciljeve. i jelte dovedu do toga da omladinu vaspitava raspala presmesna vojska i sta ti ja znam do cega jos...
zar mislis da nema dovoljno maltretiranja i tokom adolescencije?Šta god ga je cilj služenja vojnog roka, sigurno da bi mnogim današnjim dečacima pomoglo da shvate pojam autoriteta.
Kada ih izmaltretira par meseci neki nadrndani podoficir, trebalo bi da nauče nešto iz toga.
Šta god ga je cilj služenja vojnog roka, sigurno da bi mnogim današnjim dečacima pomoglo da shvate pojam autoriteta.
Kada ih izmaltretira par meseci neki nadrndani podoficir, trebalo bi da nauče nešto iz toga.
Pa idi ti u vojsku ako ti se toliko sviđa i ako misliš da će te maltretiranje nečemu naučiti.Šta god ga je cilj služenja vojnog roka, sigurno da bi mnogim današnjim dečacima pomoglo da shvate pojam autoriteta.
Kapiram da je dobro jer ne znam koji panj bi voleo da služi vojsku pod vulinom
Nema potrebe za ikakvim otimanjem, i pripremom za zivot. Samim odlaskom na posao osamostaljujes se i suocavas sa zivotom, racunima i drugim problemima. Vojska je tu da te nauci vojnim vestinama koje su potrebne za slucaj ratnog stanja, a ne da bude ikakva vaspitna ustanova. Nisam ta generacija pa nisam sluzio, ali moje skromno misljenje je da to ne treba uvoditi osim ako se ne uvede iz pravih razloga i na pravi nacin.
Aboridžini vjeruju da u čovjekovom životu postoje trenuci kada on simbolički umire za jedno životno razdoblje, da bi ustupio mjesto novom.
Kažu: “Svi se rađamo od žena – ali i kao žene.” I takođe: “Žena se rađa, muškarac se postaje”.
U gotovo svim tradicionalnim društvima se pronalazi obrazac u kome se dečaci, u dobu u kojem stasavaju, otimaju iz brižnog krila majke i stavljaju pred iskušenja. Ritual koji simbolički označava smrt dečaka, a rođenje muškarca.
Mi smo do skora imali obavezno služenje vojnog roka. Ono se, u neku ruku, može posmatrati kao svojevrsna inicijacija.
Danas, kao društvo, više nemamo ništa...
Koliko je dobro ili loše što se inicijacija izgubila i zašto? Možete, ako želite, opisati događaj za koji smatrate da je bio vaša inicijacija,
Kao i sve ostalo što želite da podelite; razgovarate, a povezano je sa temom.
Inicijacija je kad završiš škole, zaposliš se i prvu platu odneseš majci i ocu da kupe SEBI LIČNO šta žele.
Znači ne jagnje ili prase koje ćeš ti požderati, ne gajbu piva od koje ćeš sutra povraćati, već da tvoji potroše tvoju platu na sebe.
Još nisi muškarac, ali odškrinuo si vrata i provirio u svet odraslih.....![]()
Позив, а не посао је иницијацијског карактера.
Позив (позван од виших начела да будеш инициран) јесте метафизичка стварност. Када имаш Позив онда живиш, спаваш и радиш са њим. Боље је рећи да Позив ради са тобом, он те носи као река на сплаву, јер си целокупно посвећен и сталнобудан.
Посао је одрађивање и отаљавање захтева, он је контраиницијацијског, антиметафизичког, квантитативног карактера - Царство квантитета и норми - Постмодернистички. То су давно доказали философи традиционалисти између 1890-1946. Где је стављена тачка на најављену пропаст тадашње метафизике материјализма. Ово данас је само материјална манифестација те антионтолошке пропасти која је доказана и објашњена пре 100 год.