Info Subotice

U Subotici postoje dve pravoslavne crkve! (mora se racunati i ona na Aleksandrovu kada je tamo i kada postoji!). Sto se dzamije tice jedini mi je problem sto se gradi u blizini moje kuce, pa ce me Imam(Hodza) svako jutro buditi.Necu moci da se naspavam,ali sta je tu je. .

И хрватска и још нека плаво-бела. На главној јавног згради је шарениш!

Чудим се да овим нашима из Општине није још пала та идеја на памет. :roll:

На толико Срба, две цркве. Адвентисти имају 3 колико знам, ако не и 4. Сад и шака муслимана добија џамију! Просто за неверовати. :| :roll:

Уникатни по болесном братству и јединству које не постоји. Чим се два Мађара нађу скоро увек ОДМАХ пређу да причају на мађарском, а тебе искулирају као да не постојиш. У неким продавницама кад уђем, једва говоре српски. Срамота! У мом бившем комшилуку сам имао комшиницу Швајцаркињу, која се доселила овде 1980. па 100 пута боље говори српски (са немачким акцентом) него море Мађара.

У име равноправности, после 5. октобра на Економском факултету књиге на ћирилици су масовно прештампане и нова издања све на латиници. Још само неколико професора издаје књиге на ћирилици, остали на латиници. Више ми је мука. Немам ништа протви никог, имам другова Мађара, али да се претерује, претерује се.

И приметио сам на аутомобилима у Су да се појављују полако налепнице Made in Vojvodina! WTF?!

Normalno je da dvojica Mađara kada se sastanu pričaju mađarski, kako sam i rekla, jer im je to maternji, pa automatski koriste jezik na kom i razmišljaju, ako to ipak rade u tvom prisustvu, onda to govori samo o tome da ti tu nisi poželjan. (Pretpostavljam ako si u njihovom društvu da si im makar poznanik, drug ili prijatelj). I bilo bi fer malo prećutkivati o tome, jer ovaj deo Vojvodine, ako imalo poznaješ istoriju, je poklonjen Srbiji, zarad nekog mira, Trijanonskim sporazumom u Marseju 1920. godine. Zamisli sada situaciju: Mi tražimo da nam vrate sva prava na Kosovu i Metohiji, jer je to oduvek pripadalo Srbima i Srbiji, što je de fakto, ali više nije i de jure, a da sada od nas Mađarska traži teritoriju koja je pre 1920. godine (što i nije tako davno) pripadala njima vekovima.
I jeste Subotica unikatna baš po tome što nas ima raznih i jeste dobro što je Vojvodina ovakva kakva jeste.

determinanta:
Normalno je da dvojica Mađara kada se sastanu pričaju mađarski, kako sam i rekla, jer im je to maternji, pa automatski koriste jezik na kom i razmišljaju, ako to ipak rade u tvom prisustvu, onda to govori samo o tome da ti tu nisi poželjan.

To bas i nije normalno...Meni se desavalo da budemo sa dvoje ili vise Madjara,na njihov poziv, sto znaci da nisam nepozeljan pa u sred razgovora krenu sa madjarskim i sto je jos najgore cujem moje ime u tom razgovoru, a kad ih pitam o cemu pricaju niko nista ni da zucne... Dobro mozda nije svako takav,ali ipak gde je tu kultura!

determinanta:
a da sada od nas Mađarska traži teritoriju koja je pre 1920. godine (što i nije tako davno) pripadala njima vekovima.
I jeste Subotica unikatna baš po tome što nas ima raznih i jeste dobro što je Vojvodina ovakva kakva jeste.

Da sada madjari od nas traze Vojvodinu, ne bi me cudilo da im Evropa da dozvolu za tako nesto...Mi smo dezurni krivci devedesetih,pa sada izgleda moramo da ispastamo,nazalost!

DukeofSerbia:
И приметио сам на аутомобилима у Су да се појављују полако налепнице Made in Vojvodina! WTF?!

Da se pojavljuju na nalepnicama iz Su istina je,ali ih ima daleko vise na tablicama iz Novog Sada, Zrenjanina i drugih mesta u Vojvodini. Meni to izgleda samo priprema za sledecu fazu. Jer na nasim automobilima mozes videti sledece nalepnice jedno ispod drugih YU;SCG;SER, pa posle toga ide normalo V...Ne bi me cudilo da se uskoro krenu deliti i na backi,banat i srem!

Kako to misliš kada bi činjenica bila istinita? Istina je da je Kos. i Met. kolekva Srba, jel' tako-JESTE, istina da je ovaj deo Vojvodine bio mađarski, jel' tako-JESTE. Šta ovde nije istina? Činjenice ne mogu biti neistinite.

determinanta:
Normalno je da dvojica Mađara kada se sastanu pričaju mađarski, kako sam i rekla, jer im je to maternji, pa automatski koriste jezik na kom i razmišljaju, ako to ipak rade u tvom prisustvu, onda to govori samo o tome da ti tu nisi poželjan. (Pretpostavljam ako si u njihovom društvu da si im makar poznanik, drug ili prijatelj). I bilo bi fer malo prećutkivati o tome, jer ovaj deo Vojvodine, ako imalo poznaješ istoriju, je poklonjen Srbiji, zarad nekog mira, Trijanonskim sporazumom u Marseju 1920. godine. Zamisli sada situaciju: Mi tražimo da nam vrate sva prava na Kosovu i Metohiji, jer je to oduvek pripadalo Srbima i Srbiji, što je de fakto, ali više nije i de jure, a da sada od nas Mađarska traži teritoriju koja je pre 1920. godine (što i nije tako davno) pripadala njima vekovima.

Мађарска је изгубила рат, не један већ два светска! Била њихова територија, али нису били већинско становништво. ;)

determinanta:
Kako to misliš kada bi činjenica bila istinita? Istina je da je Kos. i Met. kolekva Srba, jel' tako-JESTE, istina da je ovaj deo Vojvodine bio mađarski, jel' tako-JESTE. Šta ovde nije istina? Činjenice ne mogu biti neistinite.

Moja greska,malo sam brzoplet,pa pogresim :) Mislio sam na tvoje misljenje da Madjarska danas trazi Vojvodinu...To bi bila katastrofa po nas!

Partyholic:
To bas i nije normalno...Meni se desavalo da budemo sa dvoje ili vise Madjara,na njihov poziv, sto znaci da nisam nepozeljan pa u sred razgovora krenu sa madjarskim i sto je jos najgore cujem moje ime u tom razgovoru, a kad ih pitam o cemu pricaju niko nista ni da zucne... Dobro mozda nije svako takav,ali ipak gde je tu kultura!
То им је изгледа у крви, нећу куцати како се друг провео у војсци са њима и шта су Мађари јавно говорили Србима у касарни, сви су ћутали (наравно када нема (под)официра)... :!:

У случају не дај Боже рата, овде се може рачунати на Словаке, Русине и Буњевце, за Мађаре нема шансе (и Хрвате).

Шта су Мађари овде радили у 2. светском рату НИЈЕ за писати.

Partyholic:
Moja greska,malo sam brzoplet,pa pogresim :) Mislio sam na tvoje misljenje da Madjarska danas trazi Vojvodinu...To bi bila katastrofa po nas!

Од тога нема ништа. ;) Проблем су Срби аутономаши, иде се на грађански рат (Боже сачувај). Мађара нема довољно.

Istina je da su Madjari ovde bili vecinsko stanovnistvo, a posle prvog svetskog rata ovde doseljavani Srbi...Tako je i vecina izbeglica nastalih za vreme ratnih devedesetih XX veka doseljavano u Vojvodinu...

Back