Indijac nije jeo ni pio 70 godina

Pa naravno da su hriscanske asocijacije. Necemo valjda da se klanjamo nekom bogu Sivi koji za svoje svete simbole ima: "djavolji trozubac" ili "viljusku" ili nazovi to kako hoces, odvratnu zmijurinu oko vrata i polumesec i koji u svoje funkcije ukljucuje i funkciju unistavanja. Nista mi se to ne svidja i ne asocira na dobro. A ti veruj u sta hoces...

Ali ti ovde osuđuješ drugu kulturu i sistem vrednosti, na osnovu stereotipa iz svoje religije(pretpostavljam da si hrišćanka).

Izgled đavola se i onako ne precizira u Bibliji, (jedino kao zmija iz rajskog vrta).
A ovaj današnji izgled đavola(rogovi, kozije noge... ) je demonizovana verzija paganskih božanstava prirode Pan, Faun, Veles, Cernunos,
dok je Trozubac nasledio od demonizovanja boga Posejdona/Neptuna .

250px-Pan_satyre_della_Valle.jpg

Helenski bog Pan

596px-Poseidon_sculpture_Copenhagen_2005.jpg

Helenski bog Posejdon

Isti simbol često može imati veoma različita značenja, u zavisnosti od kultura.
Tako da prvo treba videti kakvo je značenje simbola u toj kulturi iz koje dolazi, pa onda suditi.

A pazi gde je on smešten.
"Prahlad smešten nalazi se pri indijskom Institutu za razvoj istraživanja na polju odbrane, čiji su naučnici angažovani na usavršavanju bespilotnih letilica, interkontinentalnih balističkih raketa i novih vrsta bombi.
"

Stavljen pravo u đavolovo gnezdo,gde se usavršava oružje za masovno uništavanje.
Isus barem opominjao kada video zlo oko sebe.

Ma ne osudjujem ja druge kulture, izvinjavam se ako se neko nasao uvredjen, nije mi to bio cilj. Ja sam izrazavala svoj licni stav (ti simboli za mene imaju neku negativnu energiju), a kao sto rekoh, svako moze da veruje u sta god zeli. I naravno, izgled djavola (materijalan) i nije preciziran u hriscanstvu, to su vise asocijacije iz filmova i umetnosti. Ja sam to spomenula cisto iz razloga da ukazem na jos neki pravac razmisljanja.
A sto se tice Indijaca i njihove kulture, nemam bas neko visoko misljenje. Ne znam iz kog razloga mediji pretstavljaju Indiju kao zemlju nadahnuca, misticizma, svetih tajni, velike duhovnosti... Znam da ne treba generalizovati i da je svaki covek prica za sebe, ali imam prilike da zivim u gradu gde ima jako puno Indijaca i ljudi ovde nemaju uopste lepo misljenje o njima (naravno iz iskustva) - poznati su kao prevaranti, sebicni, bez osecaja za odgovornost, uvek pokusvaju da se izvuku sta god uradili, smestaju drugima, pokvareni... drugim recima, upozorena sam da cuvam ledja kad su mi u blizini. O njihovoj spoljnoj kulturi tek ne znam sta da kazem - ne znaju da pokupe ni djubre iza sebe, prljavi su, ne stavljaju ruku na usta kad zevaju na javnom mestu... Sve u svemu, nema nijednog razloga zbog kojeg bih smatrala da su neki mnogo duhovno uzvisen narod. Tako da sam zakljucila da mediji prave bolju ili losiju sliku o nekoj kulturi i to nema nikakve veze sa onim sto ta kultura zaista jeste. Osim toga, vec se puno puta otkrilo da su neke od tih njihovih spiritualnih vodja bili najobicniji prevaranti, koji su se izdavali za neke velike ucitelje, a u pozadini zgrtali novac i seksualno iskoriscavali mlade devojke.
A sto se tice ovog matorog, moje misljenje je da je prevarant. Covek moze da se navikne na sve. Mozda je i on uvezbao da izdrzi nekoliko dana bez hrane i vode (sto i nije mnogo tesko, jer ako sedis i bukvalno nista ne radis kao on, tvoj organizam i ne trosi nesto mnogo energije). Ali to je sve. Ako je za 5 dana izgubio samo 100g na tezini (jer pise u izvestaju lekara da je izgubio malo na tezini), to onda znaci da bi za godinu dana izgubio vise od 7kg, za 10 godina to bi bilo vise od 70 kg, znaci trebalo je odavno da ispari. ;)
Moj zakljucak - prevara.

Evo gledao na TV jednu tragediju porodice.Pokušali primeniti ovu tehniku da ne jedu i piju 21 dan.
Žena umrla,dvogodišnje dete u opasnom stanju a muž se oporavlja.
Žalosno da ima sledbenike ovakav po život opasna tehnika.To nikako nije dobro i protivprirodno je.

Poslednja izmena:
ne znam koju su imali al dedicinu nisu
Jeste.Po toj tehnici zadali su sebi da ne jedu 21 dan,pošto navodno jeli svetlost(pranu) za to vreme.Samo su zaboravili,da kada ne unose dovoljno tečnosti,krv se toliko zgrušava da bukvalno organi otkazuju.To može da ima doživotne posledice.
Samo ja verujem da je kod dedice trik.Organizam gubi tečnost kroz kožu,jer se na taj način i hladi.Teško da dedica tamo u Indiji gde je nekih 40 stepeni da kroz njegovo telo ne isparava tečnost.
Jedenje svetlosti je čista zabluda i iluzija.Duša može da se hrani duhovnom energijom jer je duhovno telo od energije,ali materijalno telo je od materije pa mora da unosi odgovarajuće hranjive sastojke,minerale i tečnosti.

Evo gledao na TV jednu tragediju porodice.Pokušali primeniti ovu tehniku da ne jedu i piju 21 dan.
Žena umrla,dvogodišnje dete u opasnom stanju a muž se oporavlja.
Žalosno da ima sledbenike ovakav po život opasna tehnika.To nikako nije dobro i protivprirodno je.

Podseti me na onu glupost "tehnika gledanja u sunce" ...

Zaista, ja bi zabranio takve stvari da se pišu, a autore krivično gonio, za podstrekavanje na akcije opasne po život.

Poslednja izmena od moderatora:
Mislis na ovakve verske fanatike

*Alpais of Cudot
* Catherine of Siena
* Elisabeth the Good
* Helen Enselmini
* Lydwina of Schiedam
* Mariana de Jesús de Paredes (Mary Ann de Paredes)
* Marthe Robin (allegedly 53 years)
* Nicholas of Flue (According to legend, he survived for nineteen years with no food except for the Eucharist.)
* Therese Neumann
* Alexandrina Maria da Costa

Stvarno, odma zabranite sve teme o religiji.

Moze neko da pomisli......

Порекло поста

Утемељитељем хришћанскога подвига, се сматра Исус Христос, који је уочи ступања у подвиг искупљења рода људскога, укрепио је себе дуготрајним потпуним постом. И сви подвижници, почињући да служе Господу, наоружавали су се постом и нису друкчије ступали на пут Крста но спроводећи пост.

* Мојсије после потпуног поста од четрдесет дана усудио се да се попне на врх горе Синаја, и да прими од Бога плоче са десет заповести.

* Пророк Самуило био је плод поста. Његова мајка Ана, пошто је постила, помолила се Богу: "Господе сила, помилуј ме и подари ми дете, па ћу га посветити Теби".

* Великог јунака Сампсона је пост учинио непобедивим. Преко поста је зачет у утроби матере своје. Пост га је родио. Пост га је одојио. Пост га је отхранио. Онај пост којег је одредио анђео: "Дете које ћеш родити, не треба да окуси ништа од плодова винограда. Неће пити вина нити било које друго опојно пиће". Док је Сампсон живео са постом, побеђивао је на хиљаде Филистејаца, рушио врата утврђених градова, задавио рукама лава. Међутим када је напустио пост и Далилда га навела на пијанство и у блуд, био је заробљен, ослепљен и исмејан од својих непријатеља.

* После поста од четрдесет дана удостојио се пророк Илија да се сретне са Господом лицем у лице. После поста васкрсао је умрло дете и показао се јачим од смрти. После поста затворио је небо да не пада киша за три и по године. То је учинио да би омекшао тврдокорност срца Израиљаца који су се били предали разврату и безакоњу. Тако је изазвао принудни пост у целом народу, док се не покају и исправе своје грехе, који су проистекли од удобног и разнеженог живота.

* Пророк Данило, који за двадесет дана није окусио хлеба нити пио воде, поучио је чак и лавове да посте. Гладни лавови нису га растргли, као да је имао тело од камена или бакра или неког другог тврдог материјала. Пост је ојачао тело Пророка и учинио га неповредивим за зубе звери, као што боја чини гвожђе неповредивим за рђу.

* Живот Светог Јована Крститеља био је непрекидни пост. Није имао ни кревета, ни трпезе, ни имања, ни стоке, ни магацине хране, нити било шта друго од онога што се сматра неопходно за живот. Но управо због тога Господ је посведочио да је он "највећи од рођених од жене".

* Пост је подигао до трећег неба и Апостола Павла. Њега чак убраја у невоље и страдања која је поднео у своме мисионарском раду за славу Божију и спасење људи.

* Ниневљани, да нису постили и они сами и њихова стока, не би избегли катастрофу.

* Пост је моћно оружје против демона. "Овај род (демонски) не изгони се ничим другим, до само молитвом и постом", рекао је Исус након истеривања демона који је био обузео једног младића.

У Библији је пост редовно потпуни пост.
http://sr.wikipedia.org/sr/Пост

Sestra nije jela NISTA 21 dan da bi smrsala. Pila je samo cajeve koji kao izbacuju toksine iz organizma. Za tih 21 dan smrsala je 14kg. Da li je bila zadovoljna-nije i kaze da to nikad vise ne bi ponovila makar imala 500 kila. I da zaboravio sam napisati da se u tom vremenu slabo kretala-vecinu vremena je provela u kuci. Kao ocevidac mogu vam reci da je bilo strasno gledati kako telo propada za tako kratko vreme.
Deda i oni oko dede su obicni lazovi

Back