Indija i Pakistan

Boga mi ovo je pre Mirage 2000 nego MIG 21.

Nema MIG ova mala horizontalna krilca na repu, ja mislim da je ovo ipak Miraž

tako deluje da je miraz

Slika Miraza

mirage2000.jpg

Naravno da je Mirage, đe će F-16 oboriti Mig-a? Pu, pu, pu...

Vojska Republike Srpske je oborila jedan Mirage 2000 1995 iznad Pala tokom bombardovanja Republike Srpske od strane NATO pakta i zarobila dva pilota francuza
A oboren i je i F16,pilot Scott O'Grady je uspeo da se izvuce uUSA docekan kao heroj a na osnvu tog dogadjaja Holivud je snimo fim iza nepijateljskih linija Behind Enemy Lines

zapadu ne odgovara rat
jer u slucaju opsteg rata bi se stotine miliona ljudi pokrenuli prema zapadnoj evropi
zato ce uciniti sve da obuzadaju strane u sukobu
pride obe strane imaju nuklearno oruzije
Лешинарима рат увек одговара.

Као Амери у прва два светска рата: Сачекаш да се сви међусобно порокају; онда улетиш и победиш; онда узмеш за џаба све што вреди.
У каснијим локалним ратовима само је почетак другачији јер ту Амери обично улећу од почетка зато што су безобразно надмоћни. Други део је исти.

Индија прави велика срања са сарадњом у војној техници са Русима. Пакистанци пак опасно шурују са Кином у вези новог пута свиле. Треба их мало опоменути.
Сада то зову и прокси ратовима. Римљани су за слично говорили: "Дивиде ет импера".

Boga mi ovo je pre Mirage 2000 nego MIG 21.

Nema MIG ova mala horizontalna krilca na repu, ja mislim da je ovo ipak Miraž

tako deluje da je miraz

Nije Miraz, uz to fotografija nema nikakve veze sa danasnjim desavanjima.

https://www.eastcoastdaily.in/2018/03/20/indian-air-force-flight-crashes-in-odisha.html

Vojska Republike Srpske je oborila jedan Mirage 2000 1995 iznad Pala tokom bombardovanja Republike Srpske od strane NATO pakta i zarobila dva pilota francuza
A oboren i je i F16,pilot Scott O'Grady je uspeo da se izvuce uUSA docekan kao heroj a na osnvu tog dogadjaja Holivud je snimo fim iza nepijateljskih linija Behind Enemy Lines

Pored onoliko oružja od JNA mogli ste vala skidati i avacse... Gledao sam neki dan j dokumentaciju, prilično realističnu o onom nevidljivom što su ga skinuli iznad Srbije...

Čekam da vidim za koga su riboglavi nato dajguzi pa da odaberem drugu stranu.

Мислиш да изабереш између цигана и исламских фанатика? Што се мене тиче нека се рокају док се боје не растворе,свеједно су Индијци одавно прешли магичну бројку од милијарду становника...

Čekam da vidim za koga su riboglavi nato dajguzi pa da odaberem drugu stranu.
Po nekoj logici stvari trebalo bi da to bude ipak Indija ( tradicija, Indira Gandi, Nehru, ali i indijske serije).
U kashmiru oko koga se oduvek vode bitke zive muslimani i zeleli bi da pripadnu Pakistanu, ali tu zive i pripadnici Hindu religije, a
ima i budista, a i granice su tako nacrtane.

Pakistan je ( kao i Bangladesh) vestacka tvorevina, a i samo ime Pakistan simbol je za drzvau u kojoj zive;
P= Pandzab
A= Avganistan
K= Kashmir
I= Istvahan
Stan je zemlja.

Kineski Put svile ide preko Pakistana, ulazu tu silne pare tako da im nikako ne odgovaraju ovakvi sukobi kojih je uvek bilo,
a i bice ih, ali se radi o sukobima jako niskog " intenziteta".

Poslednja izmena:
zapadu ne odgovara rat
jer u slucaju opsteg rata bi se stotine miliona ljudi pokrenuli prema zapadnoj evropi
zato ce uciniti sve da obuzadaju strane u sukobu
pride obe strane imaju nuklearno oruzije

pa to je ono sto Amerika i zeli. Najvaznije za ameriku je da u blizini ruskih i kineskih granica proizvede sto veci haos i nestabilnost.......................sa ciljem da se ove dve super-sile iscrpe regionalnim problemima....................pa da onda Amerika pokusa da zada poslednji udarac.

Back