Incidenti, neredi i poslednice

• Začetnik teme Začetnik teme FLUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma i nasa policija je glupa kao ****.Treba na ulazu u stadion pretresati gledaoce kod koga se nadje baklja ili slicno oduzima se i ne dozvoli ulazak na stadion i gotova prica.I ako pored toga na stadionu posle bude baklji onda odgovara uprava kluba.
Secam se prosle godine kao ortak me iscimao da idem na tekmu i ja ajde posle 100 godina da odem.Na ulazu nas pretresli skroz cak sam i novac u metalu koji sam imao morao da bacim i sta se desilo unutra.Bakljada i topovsi udari na sve strane.Znaci da ako su i ti navijaci bili pretresani da im je to uprava kluba dala unutra ili postoje oni koje policija ne pretresa ako je tako onda ko ebe ovog pandura,neka se zali na svoje kolege a ne na navijace.

Da li neko moze da potvrdi ono da policija ne sme da bude na stadionu za vreme utakmice?
Tako nesto mi zvuci potpuno suludo i nemoguce.

Обезбеђење на стадиону врши редарска служба,а само у случају нереда полиција улази на стадион и тачка.

Ја нисам упознат да је бакља икада икога поврдила.Топовски удар јесте опасан али само као се не користи на правилан начин.Па и обична петарда може бити средство
од кога се човек може повредити,али исто тако и од ножа из кухиње можеш да умреш ако га не употрбљаваш како треба.

Ова цела акција полиције и нов закон је само мазање очију јавности од стварних проблема нашег друштва.Навијачи су предствљени као највећи проблем друштва,и отприлике када њих не би било све би у држави ишло као подмазано.Полиција се бави навијачима,а у последњих месец дана се догодило 25 нерасвњтљених убистава,политичари краду...

Превише сам видео сцена репресије и иживљавања полиције да би могао и да помислим да је полиција вршила службену дужност.Вршац,Пионир,дерби на ЈНА када дечку пуцају у главу гуменим метком...

А за све ово треба да одговарају претпостављени овог полицајца,јел су они жртвовали његов живот зарад остварења својих циљева.Шта рећи о тој полицији када је министар обијао трафике.То су урадили зато што је јавно мњење стало на страну навијача по питању новог закона.

Где сте људи на стадиону?Закон је донет.Нисам видео у последњих пар месеци да је порастао број гледалаца и да је ка стадиону похрлило хиљаде људи са децом.
Та прича је смешна.Закон је представљен тако да када се донесе на стадионима ће бити у просеку 5000 људи.

За крај о којој полицији причате када они навијачима Рада нису дозволили уношење
србске заставе на меч против Новог Пазара,како не би провоцирали гостујуће навијаче.

Ја нисам упознат да је бакља икада икога поврдила.Топовски удар јесте опасан али само као се не користи на правилан начин.Па и обична петарда може бити средство
од кога се човек може повредити,али исто тако и од ножа из кухиње можеш да умреш ако га не употрбљаваш како треба.

a ja sam upoznat sa tim da unosenje baklju nije dozvoljeno, kao i da je topovski udar zakonom zabranjen. Istim onim zakonom na koga se pozivas u nekoliko proteklih postova.
Zasto ocekujes da svi postuju zakon, a ti i odredjena grupa navijaca ga ne postuje?

Навијачи су предствљени као највећи проблем друштва,и отприлике када њих не би било све би у држави ишло као подмазано.

uopste nije tacno.
Navijaci nisu predstavljeni kao najveci problem drustva.
Kao problem su predtavljeni huligani koji i sami provociraju pandure, pa kad dobiju po njusci zale se na represiju. Takodje, to nije najveci problem, da je to najveci problem, ovo bi bila super drzava, a ne ovako jadna....

Strašno ! Nešto slično se dalo naslutiti...Samo se čekalo da vidimo kada i na koji način će se ispoljiti nezadovoljstvo navijača prema novom zakonu, kao i greške organa reda u primjenjivanju istog ! :roll: Nisam mnogo upućen u novi zakon, ali mislim da svi znaju da izgrednici incidenta moraju da snose posledice i da odgovaraju za učinjene prekršaje ! Kazne bi trebalo da su mnogo rigoroznije nego do sada, ali poučeni iskustvima, ništa od toga neće biti...Policija ništa ne radi na identifikaciji prestupnika, nego ih pendrecima i pištoljima sprečavaju da izvrše prestup ! :( Hoće li postaviti nekad neku kameru... :roll:

Koliko sam uspio da saznam, igrali smo slabo ... Sad je svima samo Bolton izgovor !
I sve će tako biti do Boltona ...;-)

Обезбеђење на стадиону врши редарска служба,а само у случају нереда полиција улази на стадион и тачка.
PA policija je i usla kad je doslo do nereda. Nikad, ali nikad policija nije krenula sama od sebe da napada. Bio samm ilion puta prisutan kad je dolazilo do nereda i tvrdim ti da Policija nikad nije krenula tek tako da "mlati"
Ti ne mozes od redara da ocekujes da u svom fluorescentom kombinezoncicu pravi red , kad zandarmerija pod punom opremom za razbijanje demonstracija jedva to uspeva. Redari su tamo samo figure nikako obezbedjenje.
Zakon kaze da uniformisana policija ne treba da bude na stadionu da ne bi provocirala, ali Policajac u civilu je nesto normalno.
Топовски удар јесте опасан али само као се не користи на правилан начин.Па и обична петарда може бити средство.
NArocito kad je neka budala "zafrljaci" u masu a to sam na Severu video milion puta, cak sam vidjao da i baklju umesto na stadion ne baci dobro pa uleti u donje redove publike.
Навијачи су предствљени као највећи проблем друштва,и отприлике када њих не би било све би у држави ишло као подмазано.Полиција се бави навијачима,а у последњих месец дана се догодило 25 нерасвњтљених убистава,политичари краду....
Ovo je obicno podmetanje cinjenica. JA uopste ne vidim da se neko bavi problemom navijaca. Realno. Da se neko ozbiljno bavi ovoga ne bi nikad ni bilo. PAzi. JA na vestima uopste ne cujem da se prica o navijacima. O njima se prica jedino kad naprave s*anje.tako da oni bukvalno nigde nisu okarakterisani kao najveci problem drustva. To samo huligani (ne mislim na tebe, nego mislim da si pao pod njihovu propagandu) koriste za izgovor da bi terali svoje. JA i dalje tvrdim. Huligane treba razdvojiti od navijaca.
JA nisam dolazio na stadion da bih se bio nego da bih navijao. Huligani dolaze pod dejstvom narkotika i alkohola upravo da bi se ispraznili. Ako ides na Sever kako tvrdis da ides onda to moras da priznas. Znas i sam kakva se s*anja sve tamo desavaju. Ne uvek, ali vrlo cesto i na samom Severu izbije tuca izmedju navijaca jer imaju neke "nerasciscene" racune od ranije.

I potpuno se slazem sa onima koji kazu da uprava stoji iza svega. Meni tamo i carape gledaju (jednom sam se i izuvao) i kako neko sad moze da provuce baklju? Samo ako ga neko pusti.
Јел у Енглеској видиш полицију на стадиону или само редаре ондосно стјуарте? ....

Imas policajce, kako nemas, obrati paznju.
Ali i da ih nema. Onaj ko napravi s*anje zna da ce prvo dobiti dobre batine u stanici, onda da ce odlezati duzi vremenski period a kad izadje nece smeti da udje na stadion minimum nekoliko godina. PA ti sad pravi s*anje.
Ali Engleska je specifican slucaj. Mnogi ovde pricaju nju kao pozitivan primer. JA ne smatram Englesku pozitivnim primerom. TAcno je. Nema nereda na stadionu iz razloga koje sam malopre nabrojao, ali zato ispred stadiona Sodoma i Gomora. Unistavaju pubove, tuce na sve strane, lomi se sve i svasta. Oni su doveli red na stadion ali ispred ne.
Tu dolazimo do jos jednog dela price. Kako to huligani na stadionu tamo ne prave s*anje ali ispred prave. Prvo kao sto rekoh jer ce biti debelo kaznjeni. Drugo. NA stadionu nema gde da pobegne. KAd policija zatvori sve izlaze on zna da ce biti uhapsen jer nema gde da pobegne. Na ulici on moze da pobegne. To samo potvrdjuje da huligani nisu glupi, vec da su bezobrazni, da mogu da se uzdrze, da mogu da budu fini kad im je "gusto" ali zato gde imaju prostora prave s*anja.

uopste nije tacno.
Navijaci nisu predstavljeni kao najveci problem drustva.
Kao problem su predtavljeni huligani koji i sami provociraju pandure, pa kad dobiju po njusci zale se na represiju. Takodje, to nije najveci problem, da je to najveci problem, ovo bi bila super drzava, a ne ovako jadna....

Ма немој причати,навијачи нису цвећке,али полиција је још гора.Стадиони дођу као полигон полиције за увежбавање ништа друго.Ја подржавам бакље и то је то.
Хоћеш да кажеш да није прекомерна употреба силе према навијачима када пандур пуца са 5 метара у главу дечку гуменим метком?

Policija ništa ne radi na identifikaciji prestupnika, nego ih pendrecima i pištoljima sprečavaju da izvrše prestup ! :( Hoće li postaviti nekad neku kameru... :roll:)

Ovo se potpuno slazem.
Sto se tice kamera, bilo je na tv-u da su poceli da snimaju tako da se to radi, ali za ovo drugo se slazem.
Osnovna greska policije je sto radi kako radi. Oni bi trebalo da identifikuju huligane i da ih pohapse u gradu a ne na stadionu da pustaju da iniciraju nerede a onda da ulete i pendrece redom koga stignu. To je greska.

Ма немој причати,навијачи нису цвећке,али полиција је још гора.Стадиони дођу као полигон полиције за увежбавање ништа друго.Ја подржавам бакље и то је то.
Хоћеш да кажеш да није прекомерна употреба силе према навијачима када пандур пуца са 5 метара у главу дечку гуменим метком?

Jeste i za to treba da odgovara taj koji je pucao, (to se zove prekoracenje) ali isto tako da huligan nije napravio s*anje, zandarmerija ne bi uletela i ne bi ni dosli u situaciju da neko na nekoga puca.
Evo jos jedan primer. Slucaj iz Pionira kad je pukla ograda. Policija je tu napravila veliku gresku jer ih je sve sabila na mali prostor ali secas se zasto su krenuli? Krenuli su jer su ih gadjali kesama sa urinom.
Sad ti meni kazi. KAd bi tebe neko gadjao urinom da li bi mu sen asmesio i rekao, gadjaj jos ili bi ga izlomio? Budi iskren i odgovori.

Mi ovde svi pricamo o posledicama. Posledica je pendrecenje, ali niko ne govori o uzrocima. ZAsto policija uopste i ulece. Ulece jer huligani koji su sve osim navijaca prave s*anja.

jel vidis problem?
upotreba baklji je zabranjena, a ti ih unosis i podrzavas.
a pozivas se na zakon....heh, pa ne moze se pozivati na zakon samo kad ti odgovara...

Obere baklja je osnovno sredstvo navijanja i bez njih nema prave atmosfere.
Nisu one problem. Problemi su ovde dublji.

Baklji treba da bude.

JA se secam kad su ranije bile zabranjene zastave sa sipkom zbog sipke. Sad su dozvoljene. To su navijacki rekviziti.
Dovoljno je samo izolovati huligane i onda pravi navijaci mogu da navijaju sa cime god zele jer oni ta sredstva nece koristiti da gore ljude i razbijaju glave nego da bi navijali i dali podrsku svom timu.

PA policija je i usla kad je doslo do nereda. Nikad, ali nikad policija nije krenula sama od sebe da napada. Bio samm ilion puta prisutan kad je dolazilo do nereda i tvrdim ti da Policija nikad nije krenula tek tako da "mlati"
Ti ne mozes od redara da ocekujes da u svom fluorescentom kombinezoncicu pravi red , kad zandarmerija pod punom opremom za razbijanje demonstracija jedva to uspeva. Redari su tamo samo figure nikako obezbedjenje.
Zakon kaze da uniformisana policija ne treba da bude na stadionu da ne bi provocirala, ali Policajac u civilu je nesto normalno.

NArocito kad je neka budala "zafrljaci" u masu a to sam na Severu video milion puta, cak sam vidjao da i baklju umesto na stadion ne baci dobro pa uleti u donje redove publike.

Ovo je obicno podmetanje cinjenica. JA uopste ne vidim da se neko bavi problemom navijaca. Realno. Da se neko ozbiljno bavi ovoga ne bi nikad ni bilo. PAzi. JA na vestima uopste ne cujem da se prica o navijacima. O njima se prica jedino kad naprave s*anje.tako da oni bukvalno nigde nisu okarakterisani kao najveci problem drustva. To samo huligani (ne mislim na tebe, nego mislim da si pao pod njihovu propagandu) koriste za izgovor da bi terali svoje. JA i dalje tvrdim. Huligane treba razdvojiti od navijaca.
JA nisam dolazio na stadion da bih se bio nego da bih navijao. Huligani dolaze pod dejstvom narkotika i alkohola upravo da bi se ispraznili. Ako ides na Sever kako tvrdis da ides onda to moras da priznas. Znas i sam kakva se s*anja sve tamo desavaju. Ne uvek, ali vrlo cesto i na samom Severu izbije tuca izmedju navijaca jer imaju neke "nerasciscene" racune od ranije.

I potpuno se slazem sa onima koji kazu da uprava stoji iza svega. Meni tamo i carape gledaju (jednom sam se i izuvao) i kako neko sad moze da provuce baklju? Samo ako ga neko pusti.

Ali i da ih nema. Onaj ko napravi s*anje zna da ce prvo dobiti dobre batine u stanici, onda da ce odlezati duzi vremenski period a kad izadje nece smeti da udje na stadion minimum nekoliko godina. PA ti sad pravi s*anje.
Ali Engleska je specifican slucaj. Mnogi ovde pricaju nju kao pozitivan primer. JA ne smatram Englesku pozitivnim primerom. TAcno je. Nema nereda na stadionu iz razloga koje sam malopre nabrojao, ali zato ispred stadiona Sodoma i Gomora. Unistavaju pubove, tuce na sve strane, lomi se sve i svasta. Oni su doveli red na stadion ali ispred ne.
Tu dolazimo do jos jednog dela price. Kako to huligani na stadionu tamo ne prave s*anje ali ispred prave. Prvo kao sto rekoh jer ce biti debelo kaznjeni. Drugo. NA stadionu nema gde da pobegne. KAd policija zatvori sve izlaze on zna da ce biti uhapsen jer nema gde da pobegne. Na ulici on moze da pobegne. To samo potvrdjuje da huligani nisu glupi, vec da su bezobrazni, da mogu da se uzdrze, da mogu da budu fini kad im je "gusto" ali zato gde imaju prostora prave s*anja.

У реду ја схватам неке ствари,али инциденти су избили када је примећен пандур не пре тога.Идем на север већ дуго година и никад ми ништа није фалило нити ће фалити било ком обичном човеку.Једино,ако дођеш на трибину накурчен и глумиш лудило онда ћешш добити батине.Што се тиче бакљи и топовких удара а ово посебно важи за топ. ударе они се бацају из првих редова и не стоји прича да се они бацају међу публику.Бакље се ретко кад бацају на атлетску стазу или у трибину,једноставно када изгоре патрон се баци али он не гори.По мом мишљењу за тучу је увек потребно двоје,ако неко хоће да се бије нека то ради ван стадиона.Кажете то су све наркомани и пијани људи.Силно грешите ако неко попије које пиво пре почетка утакмице што и ја радим одма се проглашава пијаним бандитом.На том западу о којем причате алкохол се конзумира и на стадиону.А свако ко живи у нпр. згради нека погледа какв је састав људи,па нека упореди са стадионом.Хиљаду људи хиљаду ћуди.Има случајева када појединац прави срање и не можеш ту подвести
све људе из организације Делије Север.

Поздрав

Obere baklja je osnovno sredstvo navijanja i bez njih nema prave atmosfere.
Nisu one problem. Problemi su ovde dublji.

ok, ja nemam problema sa tim....radi se o tome da nikome nije jasno zasto policija bije...
kao svi su kul, svi su ok, pa im nije jasno....a onda se sete, cek pa mi ipak radimo neke malo nedozvoljene stvari (unosimo baklje, pisamo na policiju i slicno)....
to me podseca na onu pricu iz "Vidimo se u citulji" gde liku nikako nije jasno zasto mafija hoce da ga ubije i zasto su na njega izvrsili vec 5 atentata...a onda nas spiker obavesti da je taj ubio nekog sefa podzemlja....
To je isto kao i ovo....svako ko se druzio sa "navijacima" odlicno zna da oni unapred planiraju presretanje autobusa sa navijacima protivnickih timova, sukobe sa pandurima i ostale radosti....i normalno, kad se to desi, a panduri krenu da biju, njima nije jasno sta se desava....

Bio sam juce na Severu i ekspliticno se uveri da su ti "navijaci" ( zapravo huligani ) najgori sljam, dno dna ovog drustva. Njihovo ponasanje je toliko neljudsko, toliko patolosko da bi ih pre svega trebalo odvesti u neku psihijatrijsku ustanovu i pokusati ih leciti, a ako ne uspe onda u zatvor.

Идем на север већ дуго година и никад ми ништа није фалило нити ће фалити било ком обичном човеку.Једино,ако дођеш на трибину накурчен и глумиш лудило онда ћешш добити батине.
Ovo se potpuno slazem sa tobom. Ni ja nikad nisam imao problema. Zato upravo i pisem ovo sta pisem. ZAto sto sam video kad policija reaguje, na koga reaguje i zasto reaguje. Naravno. KAd krene stampedo onda udaraju koga stignu i to nije dobro i u tom delu se opet slazem sa tobom, ali kao sto sam rekao. jbg nije na navijacu da provocira policajca. NAvijac je dosao da navija i policija ne treba da ga zanima ni malo. Kordoni uvek mirno stoje pored stadiona dok ne dodje do incidenta i to moras i sam da priznas.
Кажете то су све наркомани и пијани људи.Силно грешите ако неко попије које пиво пре почетка утакмице што и ја радим одма се проглашава пијаним бандитом.На том западу о којем причате алкохол се конзумира и на стадиону.А свако ко живи у нпр. згради нека погледа какв је састав људи,па нека упореди са стадионом.Хиљаду људи хиљаду ћуди.Има случајева када појединац прави срање и не можеш ту подвести
све људе из организације Делије Север.

Поздрав
I ovde se slazem sa tobom. I sam si potvrdio to sta pricam. Koliko se secam policija je na MArakani samo jednom uletala na Zapad, nisam siguran ali mi se cini. Znaci ipak nije problem u policiji nego u onima koji su spremni da se biju sa policijom.
I na kraju. Da. JA sam vidjao i kad su Delije "eliminisali" ljude koji prave s*anja. ZAto upravo govorim svo vreme da huligane treba izolovati i izbaciti iz navijackih redova jer oni i nisu navijaci..

Ovo se potpuno slazem sa tobom. Ni ja nikad nisam imao problema. Zato upravo i pisem ovo sta pisem. ZAto sto sam video kad policija reaguje, na koga reaguje i zasto reaguje. Naravno. KAd krene stampedo onda udaraju koga stignu i to nije dobro i u tom delu se opet slazem sa tobom, ali kao sto sam rekao. jbg nije na navijacu da provocira policajca. NAvijac je dosao da navija i policija ne treba da ga zanima ni malo. Kordoni uvek mirno stoje pored stadiona dok ne dodje do incidenta i to moras i sam da priznas.

I ovde se slazem sa tobom. I sam si potvrdio to sta pricam. Koliko se secam policija je na MArakani samo jednom uletala na Zapad, nisam siguran ali mi se cini. Znaci ipak nije problem u policiji nego u onima koji su spremni da se biju sa policijom.
I na kraju. Da. JA sam vidjao i kad su Delije "eliminisali" ljude koji prave s*anja. ZAto upravo govorim svo vreme da huligane treba izolovati i izbaciti iz navijackih redova jer oni i nisu navijaci..

Ја мислим да је психологија руље чудо,а поготово реакција полиције још подгреје све и то је експлозија.Ја мислим да је све ово провокација,јел полиција поред све опреме и камера са јаким зумом шаље човека мечки на рупу.Ја се не сећам да је до
доношења овог закона било проблема са полицијом на Маракани.Револт је забрана бакљи и застава и неких ствари које су регулисане у новом закону.

Наводим пример,ја као правник могу да кажем да је овај закон писао ретард.Обично се закони доносе у скалду са потребама, уколико закон не одговара потребама тог времена(преблаг или преоштар) долази до овога.

Нпр.Забрањено је точење алкохола на 1км од места одржавања спортске приредбе.
У Београду је на сваком кораку спортска сала,хала или стадион.То значи да нпр. нека продавница не би могла да продаје алкохол уопште нпр.,ако ради у Пиониру или у било ком делу града где има спортских објеката.Ти људима ускраћујеш право на рад,а то се коси са уставом који је јачи од закона.И на тај начин можеш оборити
закон пред уставним судом зато што је неустван.

Najgore je što se na kraju neće desiti ništa. Niko neće biti osuđen, zatvoren, policajac će biti srećan što je živ... Nastaviće se po starom!

Svi navijaci (narkomani) koji su ucestvovali u ovom icindentu od jutros su privoidjeni i bice im odredjen pritvor u trajanju od 48 sati posle cega ce biti izvedeni pred istraznog sudiju koji dalje odlucuje.Vecina njh je prepoznata na snimcima i fotografijama tako da ce veoma brzo biti uhapseni.

Back