Inception

Vizuelno dobar film ,umereno komercijalan ,ali nema konstantnost celim svojim tokom ,i to je ono sto je meni najvise smetalo ...veliki usponi i padovi ,naglo usporavanje ili ubrzavanje radnje ,malo vas davi kao zmija zabu a onda odjednom par brzih i kratkih objasnjenja ,nekoliko monologa od po 5 i vise minuta a onda par kratkih recenica u kojima vam sve objasne ...i na kraju ,bespotrebno rastegnuto na 2 ipo sata ...
Pored jednog Prestiza ,Nolan uopste nije imao potrebu za dodatnim dokazivanjem ...tako da ovaj film tome ne moze ni da doprinese ,mada mislim da generalno ovaj film i ne vrednuju kao ovde na krstarici ,gde mu ,sad vidim ,ovde vec predvidjase status "kultnog" ,sto je u najmanju ruku smesno ...bice uspeh za njega ako ga publika bude pre poznala po ovom filmu ,nego po nekom od prethodnih .
Kao sto rece vec neko ovde ...debelo precenjen .

Poslednja izmena:
Prva asocijacija prilikom gledanja Inceptiona - van Eedenovi lucidni snovi. (WILD).

Izmenjena gravitacija i apsurd u gradnji, efektni motivi filma, krase poznatu Eserovu litografiju Relativnost (1953)

2gx1smh.jpg

Relativnost, M. K. Eser

Iako impozantan, nimalo pretenciozan film u kome se kroz spiralu sna,
nalik nautilus skoljci, glavni akter sve vise udaljava od inicijalnog sna gubeci zbilju, gubeci sebe, no ipak samo film koji mi nije pruzio otkrovenje.
Uzbudjenje bar.

Ipak, u filmu je sjajna numera Edit Pjaf. U njoj uvek uzivam. :)

Od mene Inception dobija 7.

A da li ja sanjam leptira, ili leptir sanja mene... Nije vazno. :)

film je konfuzan do bola.....30 min pred kraj sam razmisljao da prekinem...izlaze iz 4. sna,ulaze u 3. pa u 2. pa u 1,pa se vracaju u realnost...lepo mi je neko rekao da se na kraju shvati onih prvih 10 min....ne svidja mi se sto je za moj ukus previse haotican i sto privh 45 min nisam imao veze o cemu se radi u filmu...xD...kraj je malo povadio stvari,shvatio sam veliku vecinu.......moja ocena:9/10

zakomplikovali su ga previshe ili ja ne umijem da sanjam kako treba,pojma nemam.ja volim te neobicne filmove,ali ovo mi je bilo previshe,gledash a pojma nemash sta se deshava,i kad pomislis da si ponesto i provalio sjebu te sa nekim desetim snom i trzajima iz 4-og...

zakomplikovali su ga previshe ili ja ne umijem da sanjam kako treba,pojma nemam.ja volim te neobicne filmove,ali ovo mi je bilo previshe,gledash a pojma nemash sta se deshava,i kad pomislis da si ponesto i provalio sjebu te sa nekim desetim snom i trzajima iz 4-og...

ja recimo isto obozavam neobicne price/filmove,ali ne podnosim one koji su po principu sam provali sta je "pisac" hteo da kaze,a da pritom to samo "pisac" i kapira

mogli su izabrati neku ljepsu ribu, da ove drkadzije imaju na sta da onanisu, kad vec nemaju mozga da razmisljaju

samo da dodam: postujem misljenja, ali ustvari odje rijetko ko i ima misljenje.. glavni argumenti su ''meni je precenjen, BRALE'' i to je to.. ljudi koji uskacu u diskusiju koje takodje nema, samo da bi imali post vise.. il tako nesto :lol:

Poslednja izmena:
@kristofer nolan
'mogli su izabrati neku ljepsu ribu, da ove drkadzije imaju na sta da onanisu, kad vec nemaju mozga da razmisljaju'
sve si reka...BRALE :mrgreen: aj sad,uz prkno ti dolina...

Back