IN MEMORIAM

sto se tice ljubomore mozda ima i toga, ali ne brini se za njegov zivot, on mora tako da se ponasa jer je on ipak dosta star, moj prijatelj ima psa koji ima oko 13 god. on jedva ide a ne da slusa naredbe
zanm da si mu ti gazda ali nemoj da se brines

Laki, manji psi imaju brzi metabolizam od starijih pa samim tim duze i zive. Recimo njifovima je prosek 8-9 godina a daleko manjim skotskim terijerima 12. Jos manji pekinezeri mogu da dozive 15-16 godina ali je moj Gigi veci od originala. Komande slusa kad ih cuje. Ali ima meteoropatske tegobe-bole ga noge pred kisu, mislim bole ga vise nego inace. Po njemu i jednom lokalnom ljubimcu Dzekiju znam kad ce kisa, geljaju jedan na levu a drugi na desnu zadnju.

ovo je oliver,on je nestao pretrosle godine...ne znam da li je ukraden ili mu se nesto desilo...bio je presladak, volio je da luta, a jednog dana se vise nije vratio.:(

Prilozi

• oliver 2.jpg
    oliver 2.jpg
    51,6 KB · Pregleda: 8
Ovo je Laki, moj pas, koji je danas uginuo od posledica trovanja kreozanom. Tri dana se borio, dovodili smo veterinara, primao je infuziju, medjutim, na kraju je srce otkazalo i nismo uspeli da ga ozivimo uprkos pokusajima reanimacije. Imao je 11 godina.
Samo da kazem, kao upozorenje drugim vlasnicima pasa, da smo Lakija setali po Kalisu najcesce, na Gornjem gradu, tako da ko seta u tom krugu neka pripazi i obrati paznju. Inace, Laki nije jeo ostatke na ulici ili bilo gde napolju, tako da je jedino mogao da dodje u kontakt njuskanjem.

Samo bih voleo da nadjem tog skota koji truje pse, da ga nateram da sam proba svoj lek.

Prilozi

• DSC00011.jpg
    DSC00011.jpg
    41,9 KB · Pregleda: 14
Nemoj tako. To te cini istim kao sto je on a tvog Lakija nece da vrati. Zao mi je zbog njega. I moj pas ima oko 13 godina ali mi njemu planiramo da nabavimo drustvo da bismo svi zajedno lakse prebrodili njegov odlazak. Kako vidis, vec smo razmisljali na tu temu i dosli smo od zakljucka da je najbolje da sledeci ljubimac bude susta suprotnost od Gizma da ne bi doslo do paradoksa "a Gizmo bi to..." Dakle, sacekajte malo da prodje bes, pomirite se da je sa prvim psom sve pocetnicka sreca i da sa drugim mora mnogo da se radi pa nabavite veliku kuju. Ja ne zelim da zbog moje sebicnosti i straha od odlaska i tog sledeceg ljubimca, jer, priznajmo, oni zive krace od nas, uskratim nekom neduznom stvorenju dom i ljubav koju zasluzuje i rizikujem da bas ta kuca ili maca padne u pogresne ruke. Hajde, glavu gore. Tamo negde ima neka nova kuca ili maca "with your name all over it". ;)

Ima svakakvih ljudi.Ja sam imala psa koji je ziveo oko 13 godina i dva puta je trovan ali na zalost drugi put je bio fatalan.Imala sam i dva mesanca od kojih je jedan jos kod mene a drugi je na zalost uginuo,i to u roku od pola sata mozda i manje od kada je bio u kontaktu sa otvorom.Ljudi su jako zli i po meni najgora rasa na zemlji.Kao sto kaze mimi's mom,ima puno kuca i maca koje cekaju da im neko pruzi ljubav i dom koji zasluzuju jer oni su divna bica koja nam pruzaju ogrobnu nesebicnu ljubav cak i ako im to nije uzvraceno.Samo glavu gore i ucini nekoj novoj kuci ili maci zivot lepim kako i zasluzuju.

Nemam slike mojih pasa, ali ih se sećam jako dobro. I rasplačem se svaki put. Prvog je zaklao drugi pas. Vratio se kući i uginuo. Njega sam sanjala kako mi kaže: hajde da se igramo. Drugog su izgleda ukrali. Njega sam sanjala kako me gleda i plače. Trećeg su ubili. Često pričam ljudima o jednom događaju. On je u nekakvoj uličnoj tuči sa drugim psima povredio oko i nije dobro video. Samo ako mu se priđe spreda vidi ko mu prilazi. Jednog jutra sam mu prišla. On je ležao poluotvorenih očiju i ja sam pretpostavila da je budan i da me je video. Međutim nije. Ja sam mu prišla i pošla rukom da ga pomazim, ali me je on zgrabio za ruku. Međutim, osetio je moj miris i možda video, pa je pustio. Nije stegao zube, samo je zakočio vilicu i nekoliko sekundi mi držao zubima ruku. Uplašili smo se i on i ja. On više od mene. Čula sam kako reži, ali ne da bi napao, već od straha. Kada sam se smirila izašla sam i on me je bukvalno zagrlio. Kao da je hteo da mi se izvini zbog napada. Neki se podsmevaju kada kažem da me je pas zagrlio, ali jeste. I sada sam se rasplakala, a bilo je pre više godina. Ni sama ne znam koliko. I boli me što ne mogu da se setim kako sam reagovala. Bila sam uplašena, ali ne znam da li sam ga pomazila ili nisam.
Psi su divna stvorenja. Ne razumem kako neko može da ih povredi.

evo ovo je Baba nasa ljubimica koja je uginula pre malo vise od godinu dana njena prica glasi ovako: dosla je kao mala za vreme bombardovanja [bila je ogromno uplaseno stene] zrikava i jako plasljiva toliko plasljiva da ako bi podviknuo u cilju ucenja ona bi se upiskila od straha ili ako bi pokusao da je uhvatih za ogrlicu i privoleo naprimer da udje u kucu.
naravno to je proslo pocela je da nam veruje ali i dalje je bila nekako plasljiva, oci su joj se ispravile i postala je ogroman prelep pas imala je preko 50 kg,nije volela da je slikamo uvek je sklanjala pogled od fotoaparata i izgledala je kao da se stidi.
bila je zajednicki pas nas i jos jedne komsinice mi smo brinuli o njoj kao i o jos jednoj zenki mesancu koji se zvao lea, ona i lea su bile kao sestre.
spavala je u dvoristu i ponekad u hodniku nase zgrade.obozavala je da lunja i kopa po kontejnerima cesto smo se salili da nas bruka po kraju, cinilo mi se da je znala ceo beograd, svuda su je vidjali i svi su je znali.
onda jednog dana Bebu i tu drugu zenku Leu jedan komsija je uzeo i odveo u zatvorenom kombiju preko mosta na novi beograd.
vratile su se posle 7 dana prvo Beba a posle i Lea. tada smo ih usvojili, zvanicno preko suda Beba je morala da uzme nase prezime[ne pitajte me zasto] i od tada je zivela 80% vremena u kuci .Leu je zvanicno usvojila druga komsinica.
bila je sva nezna usporena nikada nije napravila nijednu stetu sem sto je jednom ukrala i pojela ceo pleh musake i drugi put 1 kg secera u kockicama.nije znala da grize cak ni u igri naprimer loptu, taj deo detinstva je propustila ko zna gde, samo se znala maziti i pratila nas je u stopu.bila je poslusna i znala je uglavnom sve komande sem donesi loptu:D
zivela je kao clan porodice, jela je ko mecava a pri kraju zivota imala je i drustvo jednog malog belog boxera koji se stalno gurao uz nju i obozavao je.
nazalost razbolela se dobila je tumor koji smo operisali ali znali smo da su male sanse.
brzo se povratio imala je bolove i pocela je da gubi kontrolu nad besikom uspavali smo je dok je jos bila na nogama, samo je zaspala.

1999-2007

Prilozi

• oskar i moji bivsi pas beba.JPG
    oskar i moji bivsi pas beba.JPG
    19,6 KB · Pregleda: 16
  • beba.JPG
    beba.JPG
    18,1 KB · Pregleda: 16
  • beba1.JPG
    beba1.JPG
    23,1 KB · Pregleda: 13
Nemam slike mojih pasa, ali ih se sećam jako dobro. I rasplačem se svaki put. Prvog je zaklao drugi pas. Vratio se kući i uginuo. Njega sam sanjala kako mi kaže: hajde da se igramo. Drugog su izgleda ukrali. Njega sam sanjala kako me gleda i plače. Trećeg su ubili. Često pričam ljudima o jednom događaju. On je u nekakvoj uličnoj tuči sa drugim psima povredio oko i nije dobro video. Samo ako mu se priđe spreda vidi ko mu prilazi. Jednog jutra sam mu prišla. On je ležao poluotvorenih očiju i ja sam pretpostavila da je budan i da me je video. Međutim nije. Ja sam mu prišla i pošla rukom da ga pomazim, ali me je on zgrabio za ruku. Međutim, osetio je moj miris i možda video, pa je pustio. Nije stegao zube, samo je zakočio vilicu i nekoliko sekundi mi držao zubima ruku. Uplašili smo se i on i ja. On više od mene. Čula sam kako reži, ali ne da bi napao, već od straha. Kada sam se smirila izašla sam i on me je bukvalno zagrlio. Kao da je hteo da mi se izvini zbog napada. Neki se podsmevaju kada kažem da me je pas zagrlio, ali jeste. I sada sam se rasplakala, a bilo je pre više godina. Ni sama ne znam koliko. I boli me što ne mogu da se setim kako sam reagovala. Bila sam uplašena, ali ne znam da li sam ga pomazila ili nisam.
Psi su divna stvorenja. Ne razumem kako neko može da ih povredi.

E to si pogresno protumacila. Nisi ti kriva, vecina ljudi napravi tu gresku i dopusti psu da im pridje i mazi se neposredno posle ujeda. Pas na taj nacin ustvari proverava je li mu vlasnik oprostio i na taj nacin utvrdjuje hoce li to smeti da ponovi i na taj nacin uspostavlja svoju dominaciju.

bio je prerano odvojen od mame,nije uspeo da se izbori,uchinila sam sve sto sam mogla da mu pomognem,ali nisam uspela....
a hvala i veterinarima na totalno pogresnim savetima,pomogli su crnom andjelu da se dokopa mog milog Malishe...

Ужас! А најгоре је кад те зезну они од којих зависиш (наравно, не стављам све ветеринаре у исти кош, него има и појединаца који очито нису за тај посао, у то сам се уверила!).

To je stvarno odvratno od strane tog prljavog zlotvora :(
Meni nije bio takav slucaj,ipak je "moj" psic ostao ziv...
Jednog dana kada sam isao kod druga,padala kisa (ali to trentuno nije bitno) .
I ja provalim gde je bivsi haski isao u mini setnju...
Prolazio je kroz par rupa u mom dvoristu jer je prilicno veliko..
Vratim se ja,pola sata se zadrzim i zagradim sve rupe!
Vratio sam se kuci i posmatrao sa gornjeg prozora donji deo dvorista gde je pas prolazio..
I video sam da samo jedna rupa nije "blokirana".
Sisao sam dole i tu sam stavio najvise stvari.
Naime,pre toga bila je tu nekakva hauba...
Stavio sam mnogo stvari koje je samo COVEK mogao da pomeri.
To pas nije mogao.
Onda sam mirno otisao kod druga,ali kada sam se nakon 1.30min. vratio,njega nije bilo :(
Znao sam to cim sam dosao na par metara do mog dvorista,jer bi on uvek potrcao ka kapiji..
Potrcao sam na mesto gde je poslednja rupa bila zakrpljena.
SVE JE BILO POMERENO OD STRANE COVEKOVE RUKE!!!:-(:-(:-(
Tako da,ja imam vise poverenja u zivotinje,nego u ljude,to je cinjenica..
Ne postoje veci skotovi od ljudi :!:
I danas samo razmisljam o ugrozenim rasama,kojima su odbrojani dani..
A zbog cega ?
ZBOG COVEKA!!!

Toliko,nadam se da se niste smorili .

nisi smorio,ja samo takvo mishljenje o vecini ljudi i imam....heh....i uopste o coveku kao vrsti,sve sto dotakne-unisti...ma ne mora ni da dotakne,cak ni da vidi,dovoljno je da chuje za nesto i da sazna za nesto,i to nesto ce polako ali sigurno da uvene....
uzas

To je stvarno odvratno od strane tog prljavog zlotvora :(
Meni nije bio takav slucaj,ipak je "moj" psic ostao ziv...
Jednog dana kada sam isao kod druga,padala kisa (ali to trentuno nije bitno) .
I ja provalim gde je bivsi haski isao u mini setnju...
Prolazio je kroz par rupa u mom dvoristu jer je prilicno veliko..
Vratim se ja,pola sata se zadrzim i zagradim sve rupe!
Vratio sam se kuci i posmatrao sa gornjeg prozora donji deo dvorista gde je pas prolazio..
I video sam da samo jedna rupa nije "blokirana".
Sisao sam dole i tu sam stavio najvise stvari.
Naime,pre toga bila je tu nekakva hauba...
Stavio sam mnogo stvari koje je samo COVEK mogao da pomeri.
To pas nije mogao.
Onda sam mirno otisao kod druga,ali kada sam se nakon 1.30min. vratio,njega nije bilo :(
Znao sam to cim sam dosao na par metara do mog dvorista,jer bi on uvek potrcao ka kapiji..
Potrcao sam na mesto gde je poslednja rupa bila zakrpljena.
SVE JE BILO POMERENO OD STRANE COVEKOVE RUKE!!!:-(:-(:-(
Tako da,ja imam vise poverenja u zivotinje,nego u ljude,to je cinjenica..
Ne postoje veci skotovi od ljudi :!:
I danas samo razmisljam o ugrozenim rasama,kojima su odbrojani dani..
A zbog cega ?
ZBOG COVEKA!!!

Toliko,nadam se da se niste smorili .

eee jadan, kada ga je pustila ona baba doslo mi je da placem...:sad2::sad2::sad2:

evo moje mace, kojem nije bilo spasa....
odjedan put se razboljela,
mi smo je vodili kod veta,
svasta smo cinjeli,
ali nista nije pomoglo,
ali ce lora uvijek biti u mom srcu:-(,
i nadam se u mačjem raju!:-(

f_DSC03146m_9c882e1.jpg

f_DSC03160m_9af1663.jpg

Back