IN MEMORIAM

Uginuo moj Chipi pre tri dana.
Lepo moje malo. Voleo je da legne u moj dlan i da ga mazim po stomaku. A to nijedan drugi hrack ne voli! Bio je krupan, 200 grama lepi moj decko, a hrcak obicno tezi oko 120 grama.
Savatala ga gadna bolest, i odnela. Hrabro moje malo, borio se mesec dana i vise nije mogao.

Čip
(29. maj 2006- 20. jun 2007)

l_62bf75381607244f5d4f9423b251b57b.jpg

nema vise ni mimi ni pipija...
ostalo je sjecanje na njihovu veliku ,neobicnu ljubav.

Ljudi, juce mi je krepalo mace.... Imalo je tek 1,5 mjesec. Znaci ujutro je bilo zdravo, a navece ga zatekao, upala pluca, proliv, upala srednjeg uha(izgubio koordinaciju pokreta), upala lijevog oka. Idem u vet. skolu i ucinio sam sve sto sam mogao, dao mu lijekove protiv temp., antibiotike, protiv proliva....ali ipak ujutro je moja maca....otisla je na bolji svijet =( Evo vam slika- ova crno bjela mala....

download.php

jutros rano sam dobila poziv da je mojoj milici lose...
iz ovce ,gde je bila na sterilizaciji javili su mi da joj je otekao vrat i da jedva dise...
pretpostavljamo da je ujela osa ili je ona progutala...jadnica moja mala,mucila se i mucila...
veterinar je pokusao da je spasi ali nije uspelo..umrla je sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif

nje vise nema,i nikada vise necu moci da vidim njen repic kako mase kad me vidi,nikad vise necu moci da vidim kako se baca po podu od srece..sve je bilo u redu do danas kada je i trebalo da dodje iz ovce..10 dana je sve bilo savrseno..i da mi tako ode pas...mnogo mi je tesko..
nadam se da je negde gore na nebu,da se igra sa mojim medom i da ga je pozdravila od mene..nadam se da vise ne pati...
malena r.i.p

ovo je prica o mom medi:

15.marta,oko 19:30,pre tacno godinu dana poginuo je moj meda.
volela sam ga toliko mnogo,da je samo jedan pas posle njega uspeo da mi izmami ljubav koju sam imala prema medi.
meda je bio poseban pas,jedinstven u celom beogradu,bio je moj najlepsi meda.ceo kraj ga je poznavao,deca su ga volela iako im je stalno otimao loptu i busio je.

volelo je da seta sa svima po naselju,bio je mio i drag..
secam se njegovog lica koje me gleda ispod terase i jos uvek cujem samo ono sto sam ja mogla da cujem"hej,gladan sam,sidji i ponesi mi nesto".

jos uvek osecam njegove sape i cupavu dlaku...bio je deo mog zivota,tako kratak a tako me je osvojio,i tako je znao koliko ga volim...zna on...
seca se,sta sam ja sve zbog njega uradila...iako je negde gore na nebu gde se sada lepo igra i niko ga ne sutira,ja znam da on misli na mene i da se seca svega...
nikada nije zaboravio sve salamice,sve koskice,przena jaja kada nisam imala sta(sa pavlakom)...znam da se seca...

kada su mi ga uzeli i kada sam otisla po njega..kada je poskocio u kavezu i cuo moj zvizduk,poceo je da laje i da mi pokazu gde je i sta mu se desilo....verovatno se zapitao"otkud ja odjednom tu?kako sam ga nasla?"...

zagrlili smo se ko ljudi kada je izasao..poljubio me je u znak radosti i zahvalnosti sto sam dosla da ga vodim kuci...secam se kako me je gledao...ljudi ,pa te oci,pa on je pricao samnom...
jos uvek se secam tog trckaranja njegovog i pogleda...koji vise nikada necu videti...oci koje nikada necu videti...zbog nekoga ko nije hteo da zakoci...moj zivot se promenio...
.
dugo su maltretirali i izbacivali po hladnoci iz ulaza...
znao je gde sme da legne ali opet im je smetao...moj debeli meda...evo sada ga vidim kako mirno i tiho izlazi iz ulaza,uvek...

trpeo je moj meda i sutiranje..moj debeli meda...jos uvek se pitam ZASTO?on to nije zasluzio..
onda je jadni meda dobio novi krevet-moja kola...imao je cebe i puno mesta za spavanje...secam se kako sam ga svako vece jurila po naselju da ga ubacim u kola...a on mi se smejao i namerno bezao....stalno me zvao da ga juri..
i tako,kada ga uhvatim,nosim ti 30 kg u rukama do kola...uh ,bio je tezak...i lepo ga ususkam i na tanjir-jaja i pavlaku...voleo je pavlaku...
moj meda vise nije samnom i ja ne mogu da mazim i da ga zagrlim...

cuvajte svoje ljubimce...volite ih...pruzite im najvise sto mozete...

stalno su mi pretili kako ce ga ubiti...i jedne noci...prosle godine 15.marta...secam se bio je sneg a i padala je kisa...moj meda je lezao sam.....sasvim sam...JA NISAM BILA TU SA NJIM KADA JE ODLAZIO...sam je lezao na ulici.
ulici koja nije bila prometna..i dan danas ne shvatam kako su ga tu udarila kola i kako je na licu mesta umro toliki pas??!
nikada necu zaboraviti tu scenu...lezao je sam,mokar skroz...vise nije bio beo.bio je siv..i blatnjav...

cucnula sam pored njega i zvala ga bez prestanka,mislila sam da jos dise ...ali sam kasnije shvatila da je vec bio mrtav kada sam ja dosla...plakala sam i cucala pored jer nisam mogla da ga podignem...vukla sam ga,vukla ali nisam mogla....bio je tezak...
moja dusa je umrla...

posle nekog vremena mama me je nasla i pomogla mi da ga prenesemo sa ulice...
uvila sam ga u njegovo cebe kojim sam ga pokrivala...plakala sam i zvala ga i mislila sam da ce ipak ustati i zamahati repom...ali nije...
sahranila sam ga...

i sada se secam poslednje veceri kada sam ga videla zivog...bezao je od mene jer sam htela da ga ubacim u kola da spava...to je bila poslednja igra meg mede i mene...i sada placem i nikada necu prestati...za njim...
za mojim debelim medom...
a znam da mi ga je ubio neko namerno...neko ko ga je znao...
pitala sam...ljudi su mi rekli da su drugi kucici lajali na kola on je samo stajao...i na njega su naletela...

htela sam da podelim ovo sa vama jer vi svi imate kuce i znate kako je to...napisite vi ono sto pamtite,napisite sta se desilo...ONI SU ZASLUZILI DA SE POMENU ...
MOJ MEDA JE TOLIKO ZASLUZIO...UVEK CU GA VOLETI I NIKADA GA NECU ZABORAVITI...I ZNAM DA ME CEKA ...
TAMO NEGDE GORE...

za godine ljubavi i prijatlejstva, :P
druzenja i zajednisckih radosti :P
ostani im vecno zahvalan u svom srcu :P i usvoji i usreci nekog novog malishu :P :P :P

znam da boli, sve sam to prosla - jedini lek za taj bol je novi mali cetvoronozni prijatelj

:P :P :P "quatre patte ami" :P :P :P

Nikad sebi nisam oprostila,ispricacu sta....

"Ljeto '94.Mali grad utonuo u titraje topline.
Dvorista kao i sva na ovom svijetu,i jedno u ovoj prici.
Jedna zena je pazljivo brala cvijece iz vrta praveci buket od ljubavi.Utonula
u misli nije primjecivala pogled vjernog Sultana,sarplaninca-vucjaka,kojeg je
kao stene podigla s toplinom i ljubavlju.Svojim vjernim ocima pratio je sva desavanja
setajuci tamo vamo ispred svoje kucice.
Zena je zavrsila pripreme,valjalo je krenuti na mjesto vjecnog spokoja gdje je
u hladu borova pocivao njen voljeni Brat.Zacuo se glas prijatelja,dosao je po nju.
Sultan,koji je do tog momenta samo posmatrao,poce da cvili,zatim da laje tako bolno,
da su zeni suze nezadrzivo krenule.Odjednom se otrgao s lanca i poletio put auta.
Zena ga je vratila,dozivajuci majku da pokusa da umiri Sultana.Umorna zena,ugaslog pogleda,
uzela je lanac vezujuci Sultana dok je on strasno zavijao i cvilio kao ranjena zvjer,
prateci pogledom nas dok smo odlazili.U jednom momentu uhvatio je zubima ruku gazdarice,uplasih se ugrisce je.medjutim,on je samo drzao ruku bolno cvileci.
Zena i prijatelj njenog Brata su otisli.u povratku,nasli su Sultana kako nijemo lezi,a
pogled mu je bio pun prekora.Zena ga je zagrlila,dok su vrele suze padale po Sultanovom krznu.
Ni danas nije sebi oprostila sto ga nije povela domu njegovog voljenog prijatelja.
A vremena za drugi put,nije bilo.Zivot je spremio novu bol.
Vjerujem da je vjerno bice svoj zadnji pogled poklonilo vjecnom domu nerazdvojnog prijatelja.
U srcu zene Sultan ima svoje mjesto i danas,i kajanje sto mu je uskratila taj trenutak."

Nista ne ostavljajte za sutra,pogotovo ne voljene....

Ja imam toliko pokojnika, namam ih sve na slikama. Jos ranije sam pisala o mojim problemima sa psima. Imala sam zenke i stalno su se stenile i uvek od tolike gomile neko mora i da ugine i to onda kad se vec razvio i postao najsladja kuca. Sadsam sterilisala ove sto su mi ostale pa vise nemam bas tih problema. Sad imam isti taj problem samo sa mackama.Srce mi se cepa zbog tih zivotinja! Evo krecem od Vilija, ovog psa niko nikad nece zameniti!
P8100216.jpg
,
zatim Vilma, kratko je bila sa nama :
IMG_00272.jpg

Pera, i on je bio jako mlad:
IMG_0011.jpg

Tufi, ona se za nas prosek jos i nazivela, imala je oko 4 godine! Strasno!
IMG_0023.jpg

I moja prva macka Mia!
IMG_0006.jpg

Inace, u dvoristu ima groblje kucnih ljubimaca, komsiluk me mrzi zbog zivotinja zivotunje me nista neslusaju i stalno prave sranja i onda me komsiluk jos vise mrzi i prete mi murijom, i samo imam muke sa njima a volim ih i nije mi lako. Ubise me u pojam, samo muke sa njima.

Proslo je vise od mesec dana a ja jos tugujem za mojim Cipijem hrckom. Kad god pomislim na njega, place mi se.

Krivim sebe jer mislim da sam mogla nesto da uradim. krivim sebe najvise sto nisam odvela da ga uspavaju, nadala sam se da mozda moze da se izvuce, nadala sam se da ne pati, ejr to nije pokazivao. Ali sigurno je patio, iako se to ni po cemu nije videlo, iako je jeo i bio veseo. Sada krivim sebe sto ga nisam odvela da ga uspavaju, krivim sebe ako je uginuo u mukama.

Secam se kako je lezao na mom dlanu dok je bio zdrav, kako sam ga mazila po stomaku, a on zmirkao. Retko koji hrcak to hoce da dozvoli. Od kako je uginuo, njegov brat Dejl se ponekad cudno ponasa, grize posudu za vodu kao sto je to Cipi radio (a ranije mu to nije padalo na pamet), cak mi ponekad dozvoli da ga stavim na dlan i da ga mazim, sto ranije nikako nije hteo, samo je Cipi to voleo. Znam da je to slucajnost, ali raznezim se na takve stvari. Jos uvek patim za Cipijem.

Back