Ime...

jelena je ime koje potiche od grchke helene shto znachi suncheva svetlost, i nije bezveze ime zato shto se svaka chetvrta devojchica/zhena tako zove.

hajd koga zanima nek otkrije znachenje svog imena. mozhe se izguglati ;)
moje ime je Andrej, potiche od grchkog andros, shto znachi chovek. u znachenju je 'hrabar, muzhevan'.
dobra reklama.

Meni se bas svidja to ime :D
Jel E dugo, ili kratko?
Ja sam pre uvek izgovarala dugo E, ali nesto sad svi govore kratko E, valjda zbog one Ene Popov koja tako izgovara svoje ime ;)

Ime: ALEKSANDAR – ALEKSANDRA

Značenje: Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog “Alex(ks)andros”: alex(ks)o (zaštita) + aner, andros (muževan, muškarac). Ime je čuvenog makedoskog vojskovođe i vladara Aleksandra Velikog, utemenitelja grada Aleksandrije na obali Egipta, čuvenog zbog kolosalnog svetionika i najveće biblioteke tadašnje epohe. Kalendarska su imena. Od ovih imena izvedena su imena Aleksa, Aca, Aco, Ksandra, Laca, Laco, Leko, Leksa, Sanda, Sandra, Sandro, Sanja, Sanjin, Sanjica, Saša, Saška, Caja, Caka i Caca.Evo da vam malkice pomognem.... http://www.radiopek.co.yu/znacenje-imena-abecedno.htm

Ime: NATALIJA

Značenje: Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz latinskog "Natalia", izvorno iz "natalis" u značenju "Božić, dan Hirstovog rođenja". Otud "dies natalis" u značenju "dan rođenja" ili "humus natalis" u značenju "domovina". Obično se nadevalo detetu rođenom na dan Božića. Kasnije tokom vremena ta veza je izgubljena pa se naprosto davalo detetu prema ukusu roditelja. Kalendarsko je ime. Od ovog imena izvedena su imena Nata, Nataša i Natka.

Ime: DAMJAN

Značenje: Srpsko, hrišćansko nasleđe. Potiče iz grčkog "Damianos" u značenju "krotitelj, pobednik. U hrišćanskoj religiji ime je "svetog vrača". U raznim varijantama rasprostranjeno je širom hrišćanskog sveta. Kalendarsko je ime. Od ovog imena izvedena su imena Damjana, Damjanka, Damljan, Damnjan i Damnjanka.

Zovem se Jelena.
Napisao neko sta znaci.
Mislim da je bas lepo ime,nije sto je moje....:-)
A jos su mi lepa imena Julijana (svi se zgrazavaju kad to cuju...),Paulina, Tijana,Marta,Anja je isto jako lepo. Od muskih mi se svidjaju Radoje,Nemanja,Filip,Luka....

Back