korisnički
Ističe se
- Poruka
- 2.517
Dakle radiš zato što želiš...zbog svojih želja.Hajd nek sam tu što želim da pomognem ljudima i radim to onako kako mislim da je najbolje.
Ne sumnjam u tvoje dobre namere...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dakle radiš zato što želiš...zbog svojih želja.Hajd nek sam tu što želim da pomognem ljudima i radim to onako kako mislim da je najbolje.
Da, imam želju da ovaj svet bude lepši a ljudi sretni. To bez potpune spoznaje o svrsi nije moguće.Dakle radiš zato što želiš...zbog svojih želja.
Ne sumnjam u tvoje dobre namere...
A ti misliš da si shvatio koja je svrha čoveka?Da, imam želju da ovaj svet bude lepši a ljudi sretni. To bez potpune spoznaje o svrsi nije moguće.
Rekoh gore. Jedino ono što Pismo govori, daje odgovore na moja pitanja.A ti misliš da si shvatio koja je svrha čoveka?
Tvoje tumačenje Pisma...i to (verovatno) prevoda i verzije koje koristiš.Rekoh gore. Jedino ono što Pismo govori, daje odgovore na moja pitanja.
Istina može biti samo jedna. Ja mislim da sam u istini.Tvoje tumačenje Pisma...
Pa, da li svi koji kažete da se držite Pisma imate isti prevod i isti sadržaj?Istina može biti samo jedna. Ja mislim da sam u istini.
Evo, uvek i svakom dajem prostor da me Pismom razuveri...Ako uspe u tome, menjam se.
Pismo je jedno...prevodi se razlikuju u nijansama, ali suština u svakom prevodu je ista.Pa, da li svi koji kažete da se držite Pisma imate isti prevod i isti sadržaj?
Nisi odgovorio na drugi deo pitanja...Pismo je jedno...prevodi se razlikuju u nijansama, ali suština u svakom prevodu je ista.
Ja sagovorniku neću reći, diskutovaćemo na osnovu ovog prevoda...neka sam izabere prevod i ja ću mu pokazati uvek istu suštinu...
Nemaju svi isti prevod, kao što znaš. Ali sadržaj je isti, poruka je ista, tema je ista...Nisi odgovorio na drugi deo pitanja...
Sve Biblije imaju isti sadržaj...isti broj stihova...isti broj tekstova?Nemaju svi isti prevod, kao što znaš. Ali sadržaj je isti, poruka je ista, tema je ista...
Ne nažalost.Sve Biblije imaju isti sadržaj...isti broj stihova...isti broj tekstova?
Dakle, ustanovili smo da nisu sve Biblije istog sadržaja.Ne nažalost.
Ali je u svakoj tema i suština ista.
Ne. Ali je glupo pričati o prevodima...prevodi su jedno a Pismo nešto sasvim drugo.Dakle, ustanovili smo da nisu sve Biblije istog sadržaja.
Da li su stihovi isti?
Ja ne pričam o prevodima...pričam o različitim verzijama jednog istog stiha.Ne. Ali je glupo pričati o prevodima...prevodi su jedno a Pismo nešto sasvim drugo.
Meni je bitna suština koja se ne menja ni u jednom prevodu. Zato i dajem sagovorniku da bira prevod.
Nije to do Pisma...do ljudi je.Dakle, ustanovili smo da nisu sve Biblije istog sadržaja.
Da li su stihovi isti?
Da li postoje stihovi koji su vremenom menjani, pa imamo više verzija istog stiha?
Da li postoje oni koji su dodati?
Takvih stihova je veoma malo.Ja ne pričam o prevodima...pričam o različitim verzijama jednog istog stiha.
Gde su editori namerno menjali određene reči na originalnom jeziku.
To ti misliš...ali smo ustanovili i da ljudi mogu da menjaju reči boga.Nije to do Pisma...do ljudi je.
Ali i takva izmenjena verzija nosi potpuno istu poruku.
Ne mogu da promene Reč Boga.To ti misliš...ali smo ustanovili i da ljudi mogu da menjaju reči boga.
Da li svi ljudi imaju isto tumačenje biblijskih stihova...da li se tvoje tumačenje prevoda koji koristiš poklapa sa tumačenjem pripadnika SPC?
Dakle ti veruješ da je Jehova savršeno biće koje nije uspelo da svoje reči održi netaknutim (bez obzira što to poričeš) i koji ima problem sa komunikacijom, pa ga svi ne razumeju isto.Ne mogu da promene Reč Boga.
Poruka Pisma je suviše kompleksno napisana, pa i da modifikuješ 10% sadržaja, onih 90% vrišti o suštini. Ja sam to pokazao na mnogim temama.
Nemaju svi isto tumačenje. Iz prostog razloga što mnogi tradiciju žele da uklope u Hristovu reč.
Hristova reč je temelj i na njoj treba graditi tradiciju.
Jehovina Reč ti potpuno isto govori kao i savest koja se nalazi u tebi. To da li ćeš ti poslušati taj glas razuma, zavisi samo od tebe.Dakle ti veruješ da je Jehova savršeno biće koje nije uspelo da svoje reči održi netaknutim (bez obzira što to poričeš) i koji ima problem sa komunikacijom, pa ga svi ne razumeju isto.
Svašta...meni savest govori da ne dopustim da prevariš ljude čak i kada imaš najbolje namere.Jehovina Reč ti potpuno isto govori kao i savest koja se nalazi u tebi. To da li ćeš ti poslušati taj glas razuma, zavisi samo od tebe.
Jehova je preneo Reč i mi u potpunosti znamo šta je ispravno ili ne...dakle, uspeo je.
Da svi ljudi ispoštuju samo prve dve zapovesti, na zemlji bi već sada bio raj.
Ponovo je do nas.
Tako je i ponovo kažem, nije do Boga već do ljudi.Ustanovili smo iz tvojeg priznanja da je biblijski tekst menjan.
Ustanovili smo da iste rečenice vernici drugačije tumače.
Pa u nekim prilikama su upravo su menjali reči zbog suštine...za koliko različitih verzija 5.Moj 32:8 znaš?Tako je i ponovo kažem, nije do Boga već do ljudi.
A da li su uspeli da promene suštinu? Ne.
I ti hoćeš na osnovu jedne rečenice da znaš istinu, a Pismo ima preko 1000 strana.Pa u nekim prilikama su upravo su menjali reči zbog suštine...za koliko različitih verzija 5.Moj 32:8 znaš?