Ime Boga Jehova

To ti misliš...ali smo ustanovili i da ljudi mogu da menjaju reči boga.

Da li svi ljudi imaju isto tumačenje biblijskih stihova...da li se tvoje tumačenje prevoda koji koristiš poklapa sa tumačenjem pripadnika SPC?
Ne mogu da promene Reč Boga.
Poruka Pisma je suviše kompleksno napisana, pa i da modifikuješ 10% sadržaja, onih 90% vrišti o suštini. Ja sam to pokazao na mnogim temama.
Nemaju svi isto tumačenje. Iz prostog razloga što mnogi tradiciju žele da uklope u Hristovu reč.
Hristova reč je temelj i na njoj treba graditi tradiciju.

Ne mogu da promene Reč Boga.
Poruka Pisma je suviše kompleksno napisana, pa i da modifikuješ 10% sadržaja, onih 90% vrišti o suštini. Ja sam to pokazao na mnogim temama.
Nemaju svi isto tumačenje. Iz prostog razloga što mnogi tradiciju žele da uklope u Hristovu reč.
Hristova reč je temelj i na njoj treba graditi tradiciju.
Dakle ti veruješ da je Jehova savršeno biće koje nije uspelo da svoje reči održi netaknutim (bez obzira što to poričeš) i koji ima problem sa komunikacijom, pa ga svi ne razumeju isto.

Dakle ti veruješ da je Jehova savršeno biće koje nije uspelo da svoje reči održi netaknutim (bez obzira što to poričeš) i koji ima problem sa komunikacijom, pa ga svi ne razumeju isto.
Jehovina Reč ti potpuno isto govori kao i savest koja se nalazi u tebi. To da li ćeš ti poslušati taj glas razuma, zavisi samo od tebe.
Jehova je preneo Reč i mi u potpunosti znamo šta je ispravno ili ne...dakle, uspeo je.
Da svi ljudi ispoštuju samo prve dve zapovesti, na zemlji bi već sada bio raj.

Ponovo je do nas.

Jehovina Reč ti potpuno isto govori kao i savest koja se nalazi u tebi. To da li ćeš ti poslušati taj glas razuma, zavisi samo od tebe.
Jehova je preneo Reč i mi u potpunosti znamo šta je ispravno ili ne...dakle, uspeo je.
Da svi ljudi ispoštuju samo prve dve zapovesti, na zemlji bi već sada bio raj.

Ponovo je do nas.
Svašta...meni savest govori da ne dopustim da prevariš ljude čak i kada imaš najbolje namere.
I da ti pomognem da ne trošiš vreme na zablude.

Ustanovili smo iz tvojeg priznanja da je biblijski tekst menjan.
Ustanovili smo da iste rečenice vernici drugačije tumače.

Pa u nekim prilikama su upravo su menjali reči zbog suštine...za koliko različitih verzija 5.Moj 32:8 znaš?
I ti hoćeš na osnovu jedne rečenice da znaš istinu, a Pismo ima preko 1000 strana.
Ne radi se to tako.

Ali hajde i da suzimo na samo 32 glavu...Kada je pročitaš celu u bilo kom prevodu...Svevišnji koji se pominje u osmom stihu je Jehova. To govori 32 glava. Svevišnji je Jehova.

Back