Barum Darum
Početnik
- Poruka
- 5
Mnogo ruzno ime za BogaBog JHVH je gospodar vremena.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mnogo ruzno ime za BogaBog JHVH je gospodar vremena.
Mislis drugacije.Mnogo ruzno ime za Boga
Hronosa su zbog srpa neki naučnici idioti prozvali bogom poljoprivrede, a drugi bogom vremena. A on samo pokazuje vremenski marker žetve, prelazak doba bika u lava, leto-jesen marker.Nije...Hronos je gospodar vremena, JHVH je pustinjski olujni lokalni bog.![]()
Jehova je Biblijski Bog.Hronosa su zbog srpa neki naučnici idioti prozvali bogom poljoprivrede, a drugi bogom vremena. A on samo pokazuje vremenski marker žetve, prelazak doba bika u lava, leto-jesen marker.
Da, Jahve je lokalni olujni bog.
Lokalni olujni bog, sa Biblijom kao propagandom...Jehova je Biblijski Bog.
Ne ludujLokalni olujni bog, sa Biblijom kao propagandom...
Naravno da neću, a to podrazumeva i da se ne klanjam bogu drugog reda kojem se ti klanjaš.Ne luduj
A kom se Bogu ti klanjaš?...baš bi voleo da znamNaravno da neću, a to podrazumeva i da se ne klanjam bogu drugog reda kojem se ti klanjaš.![]()
Nije to za sluge drugorazrednog...prvo to moraš da shvatiš da bi ti se govorilo više.A kom se Bogu ti klanjaš?...baš bi voleo da znam
Dobro, gde i kako da prvorazrednog upoznam?Nije to za sluge drugorazrednog...prvo to moraš da shvatiš da bi ti se govorilo više.
Objasnio sam ti...prvo moraš da shvatiš i prihvatiš da si se klanjao lokalnom olujnom bogu, koji je iz političkih potreba proglašen za jedinog.Dobro, gde i kako da prvorazrednog upoznam?
Kako to da shvatim, na osnovu čega, šta može da mi pomogne u tom shvatanju?Objasnio sam ti...prvo moraš da shvatiš i prihvatiš da si se klanjao lokalnom olujnom bogu, koji je iz političkih potreba proglašen za jedinog.
Pa će (možda) ostalo samo da ti se kaže.
Razmišljaj, uči, istražuj...Kako to da shvatim, na osnovu čega, šta može da mi pomogne u tom shvatanju?
Jesam i još uvek to radim.Razmišljaj, uči, istražuj...
Možda jednostavno još uvek nisi sposoban da prihvatiš...jedan moj prijatelj je 15 puta čitao pasus jednog doktorskog rada sa PBF dok nije shvatio da Mojsije nije autor Petoknjižja. Jednostavno je toliko bio setovan na ideju da jeste, da nije dopiralo do njega da nije.Jesam i još uvek to radim.
Ali mi jedino Biblijska 'bajka' ima smisla..
Kakav je moj odnos prema gramatici?... budi iskren.Tvoj odnos prema gramatici mi ukazuje u kakvom si stanju.
Kakav je moj odnos prema gramatici?... budi iskren.
Jesam i još uvek to radim.
Ali mi jedino Biblijska 'bajka' ima smisla..
Čemu ovo?Jehova je Biblijski Bog.
To je istina.Čemu ovo?
Šta je istina, da se kada je reč o Bibliji, pravi izuzetak, pa se pridev biblijski piše velikim slovom?To je istina.
Zašto se ne zapitaš da li možda Ti grešiš?

Aj' brate, na forumu smo, nismo na času....uzgred, namerno to radim.Šta je istina, da se kada je reč o Bibliji, pravi izuzetak, pa se pridev biblijski piše velikim slovom?![]()
Pa zato i kažem...šta treba da ti bude u glavi da gramatiku prilagođavaš svojoj dogmi?Aj' brate, na forumu smo, nismo na času....uzgred, namerno to radim.
Ja to ne radim zbog sebe, već zbog sagovornikaPa zato i kažem...šta treba da ti bude u glavi da gramatiku prilagođavaš svojoj dogmi?
Radiš zbog sebe čak i kada hoćeš nešto da postigneš kod sagovornika.Ja to ne radim zbog sebe, već zbog sagovornika![]()
Hajd nek sam tu što želim da pomognem ljudima i radim to onako kako mislim da je najbolje.Radiš zbog sebe čak i kada hoćeš nešto da postigneš kod sagovornika.
Zbog nekog tvog stava.