Ime Boga Jehova

ne kaze ti lazes
danas je dokazano da je Ispravnije Jehova od Jahve
Halo bolan kakva je ovo drskost otvoreno lagati?
"Nevertheless, many prefer the pronunciation Jehovah. Why? Because it has a currency and familiarity that Yahweh does not have. Would it not, though, be better to use the form that might be closer to the original pronunciation? Not really, for that is not the custom with Bible names. (...) Thus it is evident that the original pronunciation of God’s name is no longer known. Nor is it really important. If it were, then God himself would have made sure that it was preserved for us to use. The important thing is to use God’s name according to its conventional pronunciation in our own language."
https://www.jw.org/en/library/books...ever/Gods-Name-Its-Meaning-and-Pronunciation/

Kula otvoreno priznaje da originalni izgovor YHWH nije sačuvan KAO I DA TO NIJE BITNO. Zašto se onda ti ubijaš od truda da nam pokažeš da je bitno kad Kula govori drugačije?

Спасиће ме мој Бог, Христос коме се стално обраћам и молим. :)
Moli mu se on ne odgovara na molitve nego Jehova Bog
Hrist je nas posrednik do Boga
Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

Isus je rekao da se molimo Bogu: "Oce nas.. nek se sveti IME tvoje...

Ja razumem da bolje se svezati za neko ime nego u nistavilo jer u tom mentalitetu nema treće ali nikako da razumem kad netko tko se svezao za neko ime maltretira druge koji su su svezani za drugo ime.
Npr uhvatili se Isusovci Jehovaca tko je u vecoj zabludi a ista sustina je u pitanju zablude .

Bog je jedan.

2. Mojsijeva 3:15

Bog zatim reče Mojsiju: „Ja sam Jehova.
Ja sam se pojavio Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Bog Svemoćni,
ali svojim imenom Jehova nisam im se objavio.

2 Mojsijeva 20

2 “Ja sam Jehova, Bog tvoj, koji te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropske.
3 Nemoj imati drugih bogova uz mene.

Psalam 83:18 da bi se znalo da si jedino ti, kojemu je ime Jehova,
Svevišnji koji je nad svom zemljom!

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

• Jer si Ti velik i tvoriš čudesa; Ti si jedan Bog. (Psalmi 86:10)

• Nije li nam svima jedan Otac? Nije li nas jedan Bog stvorio? Zašto neveru činimo jedan drugom skvrneći zavet otaca svojih? (Malahija 2:10)

• I reče Mu književnik: Dobro, učitelju! Pravo si kazao da je jedan Bog, i nema drugog osim Njega; (Marko 12:32)

• Jer je Jedan Bog koji će opravdati obrezanje iz vere i neobrezanje verom. (Rimljanima 3:30)

• I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu. (1. Korinćanima 12:6)

• Ali posrednik nije jednog; a Bog je jedan. (Galatima 3:20)

• Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama. (Efescima 4:6)

• Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus, (1. Timotiju 2:5)

Back