Imam pitanje (problem)

opet sam da izvinete, ukakala motku
sama sebe bih mogla pojesti da mogu!

ovaj put me nasukao ajde recimo majchinski instikat, nikad se necu nauchiti pameti jer to moje verovanje u ljudsku dobrotu doci ce me glave!

pomogla sam jednoj osobi koja koliko sve vishe vidim, moju pomoc u tom obliku nije ni zasluzhila

tachnija trebala sam ostati vjerna samoj sebi i ne prekrshiti shto sama sebi obechala

sad imam problem

koliko vidim osoba svoje financije iako dobro zaradjuje nema pod kontrolom
kreditirao je sebi besno auto za 17 000 eura , iako sam lepo pokushala da uputim ili savetujem da to ne chini, i da svoju platu rasporedi i neshto shteka jer ce tek posle godinu danan da vidi kad dodje nadoplata, struja, grejanje i rezhije + za to auto i sa njegovo 19 godina on ce skupo da platja osiguranje + mora rachunati i porez

samo se smjeshkao i rekao i maajka mu shalje auta jer i ona prati tu aplikaciju i da ce kupiti

njegova maajka zhivi u bosni

nashli smo mu stanchitj jedna soba, zasebno kuhinju, kupatilo i balkon, stan je bio nov znachi posle renoviranja samo stvari da postavi, svi smo se ukljuchili iznajmili smo vozilo , preselili ga kupili mu frizhider, vesh mashinu je dobio na poklon od prijatelja, kirija za stan apsolutno ok i nije skup

u medjuvremenu chujem

doshlo mu da plati osiguranje za auto 3 mjeseca 460 eura nije imao pare na kontu nije mu se skinulo
pozajmljivo pare od radnika oni daju 300 eura neki po 100 eura kad legne plata neshto oko 2100 eura on vrati dugove
sad chujuem od plate kupio devojci sat od 300 eura, pitam da li je platio osiguranje? kazuju da nije

znachi pitanje vremena kad ce mu skinu tablice, nije moj problem (zaklela sam se da nije moj problem)
on mi je rekao da planira da digne kredit 3000 eura da se izvuche i da mozhe da odputuje na odmor

shta me brine od samog pochetka u momka se tresu ruke i pitala sam ga zashto ti se tresu ruku i da li pijesh alkohol?
kazao je da jeste prije ali da vishe ne pije u medjuvremenu sam doznala da ipak pije i da ne izlazi iz kafana (ostavi po 180 eura)

i poshto je planirao da ide na odomor (rodna gruda) pita mene da li ja njemu mogu pozajmiti para

i naravno da sam rekla ne

ima 19 godina , probleme je pravio i u bosni , to mi je sam isprichao! ali ga otac uvjek vadio , sa ocem nema dobar kontakt sa majkom kao ima

ja koliko vidim on nema gnijezdo, mi smo pomogli koliko smo mogli da mu olakshamo start u njemachkoj imao je pomoc sa svih strana i svi smo bili angazhovani

ali ce on sam sebi sve to uprskati jer ne zna sa parama a to je vetj mnogo opasno + ima problem sa alkoholom

bilo je tu josh dosta ne lijepih deshavanja da sam primijetila da nema respekta prema bilo kome

sa radnicima sam prichala i one stalno donosu info od pacijenata ja njemu normalno trebam dati odkaz ali ne mogu

ne zbog toga shto nema ko raditi , ima ko, ali vetj sam ga toliko dobro upoznala da znam da se nikako nebi snashao, i ne zhelim biti ta koja jednoj mladoj osobi rushi egsistenciju (iako je sam rushi)

kako da rijeshim ovu zapetljanu situaciju? razmisljala sam da kontaktiram njegovu mamu, ali shta da joj kazhem?
tesko da mu se od alkohola u 19 godina tresu ruke..pozovi njegove roditelje i uputi ih u desavanja..a kako si se uznemirila pomozi momklu
izmiri njegove dugove i reci mu da je to poslednji pout..i da ako nastavi kao do sada vise nece moci da racuna na tebe i resices svoj problem i nedoumicu

Pa vidiš da se sva istraumirala. Preuzela je odgovornost koju nije trebala
i sada ne zna kako toga da se oslobodi.
onda treba da bude kao ja.
mene je licno bas briga sta drugi misle o meni, znam koliko vredim i zabole me za misljenej drugih.
ja bih licno u njenoj situaciji kontaktirao roditelje i rekao sta ovaj radi i da srlja u vece probleme iz kojih ce se tesko izvuci i zabole me ako ne prihvate normalno nego pomisle da sam ljubomoran, da im pljujem dete i slicno..to je njihova greska, nije moja..ja sam uradio ono sta je trebalo, primetio sam da se dete ne ponasa kako treba i upozorio roditelje a na njima je dalje sta ce sa njim..to je ipak kako god okrenemo, njihovo dete i njihova odgovornost.

onda treba da bude kao ja.
mene je licno bas briga sta drugi misle o meni, znam koliko vredim i zabole me za misljenej drugih.
ja bih licno u njenoj situaciji kontaktirao roditelje i rekao sta ovaj radi i da srlja u vece probleme iz kojih ce se tesko izvuci i zabole me ako ne prihvate normalno nego pomisle da sam ljubomoran, da im pljujem dete i slicno..to je njihova greska, nije moja..ja sam uradio ono sta je trebalo, primetio sam da se dete ne ponasa kako treba i upozorio roditelje a na njima je dalje sta ce sa njim..to je ipak kako god okrenemo, njihovo dete i njihoca odgovornost.
Pa ne može da bude kao ti. Vidiš da ju je prešao majčinski instinkt. :lol:

i naravno treba da bude spremna da roditelji njeno upozorenje shvate kao njenu ljubomoru da on sa 19 godina ima bolji automobil nego ona koja je u doope sprcala toliko (mislim njihove reci, ne moje :kez: ,

ali neka ona onda izvuce onog kuhinjskog robota i kaze..haaaa a jel ima ovo cudo :D

salu na stranu ali mirisno ruzna :D budi spremna na reakciju roditelja, cak i na pogorsanje odnosa.

tesko da mu se od alkohola u 19 godina tresu ruke..pozovi njegove roditelje i uputi ih u desavanja..a kako si se uznemirila pomozi momklu
izmiri njegove dugove i reci mu da je to poslednji pout.
.i da ako nastavi kao do sada vise nece moci da racuna na tebe i resices svoj problem i nedoumicu

i o tome sam razmishljala :)
iako iskreno smatram da je to uzalud, jer nece da "slusha" tacnije nece da primi savjet

kasnije cu ga pitati "izvini 11 je , chujem da nemas para shta radis sa parama" znam vec da ce mi neku pricu servirati a ustvari ce me lagati

sjecam se da sam rekla nije potrebno da odmah uzimash auto, za trgovinu ili po gradu uzmi ovo poslovno

ali hoce momak mercedesa

moguce..kicma ima veze sa glavom i mozgom :mrgreen:
u stvari ima, nema potrebe za zelenkastom ironijjom, jer nervi prolaze kroz kicmu od mozga do organa.. moja mama je imala drmanje jednog prsta na ruci jer joj se prilikom jednog nezgodnog pada ukljestio prsljen i presekao je nerv koji ide ka tom prstu... posle je nosila skoro godinu dana sancovu kragnu da izvuce prsljen i da joj se smiri prst.

u stvari ima, nema potrebe za zelenkastom ironijjom, jer nervi prolaze kroz kicmu od mozga do organa.. moja mama je imala drmanje jednog prsta na ruci jer joj se prilikom jednog nezgodnog pada ukljestio prsljen i presekao je nerv koji ide ka tom prstu... posle je nosila skoro godinu dana sancovu kragnu da izvuce prsljen i da joj se smiri prst.
ima naravno..a zeleni smajli je zbog momka o kome je rec

Hm

Zanimljivo

Valjda ste me upoznali kao iskrenu osobu

Jedina povezanost ako je ima je BALKAN

Druge nema i sto mi je naravno zao em mlad em se našao u njemackoj bez znanja jezika (tačnije to sto je učio u školi sto je svakako ne dovoljno )

U julu je počeo raditi u oktobru sam tekla da ode 7 dana kući i da ću vidjeti avion, radovao se pitam ga jel let da ide Mostar ili Sarajevo kaže neće kod svojih i da vidim let rijeka ili zagreb ide kod ujke

30 eura let, niti je dao za kartu niti je tekao hvala

Dan pred sami let kaže “kako da dodjem do aerodroma?

Odvezem ga , kupim mu tamo redbul i sendvič po želji i usmerim ga gde treba čekati za Chek in

Mislila sam da će ga njegov ujak posavjetovati

Momak nema osnovnu kulturu, kad uidjes u prostoriju kažeš dobro jutro ili veće ili cao ili hi

Ništa

Jede i ostavi sve iza sebe

Tanjir, času samo ubaci u sudoperu kao neko će oprati

Nisam tvrda osoba, volim pomoći , volim dijeliti a i podijeliti, jedino sto možda očekujem je jedno pisssljivo hvala

Zar je teško reci “hvala vam na svemu bas ste mi pomogli “

Najviše me nervira da jedna majka , koja zna da li joj djete sposobno za odlazak u drugu državu ili ne, pusti svoje dijete a ono ustvari lagano tone !
Prevedes li ga preko pjesackog i pustas li vodu kada se pokaki?
Ti nisi normalna.

Проблематичан је и незрео. Млад јесте, али ако до тих година нема неки темељ тешко да ће икад. Може бити само још горе ако буде имао скупљача сопствених гов.ана да простиш, а ти управо сада то радиш. Боље да се мало дави у њима, можда му и кликне.

Inace blablabla tema, sta cemo sa 90% balkanaca koji imaju 0 eura, koji nemaju posao, koji od roditelja uzimaju nesto sitno para (jer ni roditelji nemaju) koji nemaju nikakvu buducnost jer je zemlja planski unistavana a na kraju i bombardovana...

Poslednja izmena od moderatora:

Back