Ovo ko neka ljubavna pesma.Бескрај је немогуће замислити. Иза сваког краја је неки нови почетак.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo ko neka ljubavna pesma.Бескрај је немогуће замислити. Иза сваког краја је неки нови почетак.
Čime je provereno i potkrepljeno tvrdjenje da je svemir kružnog oblika i može li čovek tako nešto uopšte dokazivati' Iz ovoga mi se samo od sebe nameće i kontrapitanje. Čime je provereno i potkrepljeno tvrdjenje da je svemir beskrajan i može li tako nešto čovek uopšte dokazivati? Mislim da će odgovori na ova i ovakva pitanja zauvek ostati nedostižna za ljudski nivo inteligencije? Ali to nije razlog da o tome ne raspravljamo i ne dajemo svoja mišljenja.Свемир нема краја, он је кружног облика, кад би се упутили у једном смеру, после зилион светлосних година би смо дошли на исто место са ког смо кренули.
Čime je provereno i potkrepljeno tvrdjenje da je svemir kružnog oblika i može li čovek tako nešto uopšte dokazivati' Iz ovoga mi se samo od sebe nameće i kontrapitanje. Čime je provereno i potkrepljeno tvrdjenje da je svemir beskrajan i može li tako nešto čovek uopšte dokazivati? Mislim da će odgovori na ova i ovakva pitanja zauvek ostati nedostižna za ljudski nivo inteligencije? Ali to nije razlom da o tome ne raspravljamo i ne dajemo svoja mišljenja.
Nekada se verovalo da je Zemlja ploca koja ima kraj.Само сам ишао у аналог са планетом Земљом, некад се веровало да је Земља плоча, али се није знало да ли има крај.
Свемир нема краја, он је кружног облика, кад би се упутили у једном смеру, после зилион светлосних година би смо дошли на исто место са ког смо кренули.
Kako nema kraja ako je kruznog oblika, ono sto nema kraj ne moze imati ni oblik, za oblik su potrebne konacne dimenzije...
Mi samo pretpostavljamo da nema kraja.Mi ustvari,ne znamo pravu istinu.

Postoje pitanja koja jednostavno nemaju odgovor.Ovo je jedno takvo pitanje.Odgovor trazimo na osnovu naucnih saznanja po kojima nekom logikom zelimo zakljuciti problem.A oni što pretpostvljaju da svemir ima kraj, verovatno pretpostavljaju šta ima posle kraja?![]()
A oni što pretpostvljaju da svemir ima kraj, verovatno pretpostavljaju šta ima posle kraja?![]()
Mislim da mi pogresno ne shvatamo ni prostor ni vreme.Mi jednostavno sve merimo nasim mernim jedinicama.Problem kod Svemira je taj sto nemamo nacin da ga izmerimo pa samim tim i ne znamo istinu.Пошто наша логика не може појмити ни да свемир има краја ни да свемир нема краја то значи да са нашом логиком нешто није у реду. Ја сам понудио одговор који можда има неког смисла а можда и нема. Међутим прилично сам сигуран да ми погрешно доживљавамо простор, зато немамо ни одговор на питање из наслова теме.
Проблем је у нашем координатном систему, ми верујемо да постоје три осе, три димензије (x, y, z). У ствари постоје само две осе само што нису праве линије већ кружнице. У свемиру НЕ ПОСТОЈИ права линија, а то што се нама чини да је права линија, то је зато што посматрамо на сувише малом простору(кад гледаш са Земље простор око тебе изгледа потпуно раван, међутим кад погледаш из свемира приметиш да је Земља кружног облика).
Ne odgovori mi ti na pitanje, pusti ti Zemlju, kad je nesto beskonacno onda nema ni dimenzije a onda ni koordinatni sistem ne postoji jer nema svrhu, svemir se ne moze izmeriti, sama rec beskonacno sve kazuje... Mozda si mislio na deo neba kad se gleda sa Zemlje da je kruznog oblika...
S' tim što ovaj izgleda k'o da je jaje sneo.O NE, JOS JEDAN FAKE NEO
Бесконачност је само привид, и Земља је бесконачна, ако распалиш у једном правцу никад нећеш доћи до краја света.
Znaci i kuglica je beskonacna...Бесконачност је само привид, и Земља је бесконачна, ако распалиш у једном правцу никад нећеш доћи до краја света.
ako je svemir konacan sta je van njega?
Znaci i kuglica je beskonacna...
Što reče Ajnštajn :"Samo su svemir i ljudska glupost beskrajni..."![]()

Jeste,samo se non-stop siri.... mene bi jos vise interesovalo da li je nas svemir, jedini svemir?![]()
... mene bi jos vise interesovalo da li je nas svemir, jedini svemir?![]()