ima li hopera????

prvi studijski album u poslednjih deset godina koji zelim da kupim, uopste....
muzika '90ih je ocajna.
poslednje kvaliteten album su izdali Guns N Roses 91, pa i Nirvana 94, dobro i Aerosmith i donekle RHCP, ovo ostalo je bedno
Jet je pravo osvezenje

vicente:
prvi studijski album u poslednjih deset godina koji zelim da kupim, uopste....
muzika '90ih je ocajna.
poslednje kvaliteten album su izdali Guns N Roses 91, pa i Nirvana 94, dobro i Aerosmith i donekle RHCP, ovo ostalo je bedno

hm, pa ovo je dosta subjektivna izjava. Ja koja sam odrasla na indie muzici devedesetih, ne mislim uopste da je toliko losa. Ne treba toliko naglo donositi zakljucke, u dugom vremenskom periodu je neminovno naci pluseve i minuse.

vicente:
Jet je pravo osvezenje

Ako mislis da su osvezenje, mozes da probas i sa Franz Ferdinand. Zvuce kao bar 10 bendova koje ste vec culi, samo izmesanih zajedno. Simpaticni su, samo da ih MTV ne forsira toliko. Smucice se ljudima.

Izmene u postavi: dolaze devojke Ajet Chiz, Ajnka Marley (njegova zena), Marsejan Bejlik, Dzudi Morit. Kada je je bend nastupio u Luzeumu, koncert je snimljen i kasnije cesto pustan. Na koncertu Stivi Vonderana “Jamajcanskom skupu za slepe”, Bob, Bani i Piter su otpevali pesmu “Rud boj’ – i to je poslednji put da je originalna postava Vejlersa nastupila zajedno.
Bob Marley je odlucio da odrzi besplatan koncert u Nacionalnom herojskom parku u Kingstonu, 5. 12. 1976. Ideja je bila da se koncert posveti miru za vreme ratne euforije na Jamajci, da se zahvali ljudima svoje zemlje. Vlada je organizovala izbore oko 2 nedelje posle koncerta, i to je bio signal da se obnovi “Geto rat”. Vojnici su upali u Marleyovu kucu 2 dana pre koncerta i pucali u Boba, Ritu i neke od nj. prijatelja. Na svu srecu, niko nije bio ubijen iako su neki bili tesko ranjeni. Bob je posle ovoga bio sakriven u Stouberi Hilu i dugo i tesko odlucivao da li da odrzi koncert ili ne. Ipak je odlucio da ga odrzi i to je bio koncert koji je zapamcen.
Bob je bio i muzicar na koga je izvrsen pokusaj atentata iz politickih razloga kada je izrazio podrsku tadasnjem predsedniku Jamajke Majku Menliju. Ne shvativsi cinjenicu da je tog 5. 12. i nj. poslednji nastup na Jamajci tokom godine. To je ukljucivalo i pevanje Marleyeve zene u nocnoj haljini i bolnickom mantilu. Izvodili su “So dzast sed (?)”. Bob je posle koncerta napustio Jamajku. Ipak 1978-e,Marley se pojavljuje na Jamajci gde na poziv premijera Menlija svirao na “ Uan lov, uan pis” koncertima.
Iste godine je “ Kaja” ,iznenadjujuce romantican album odnosno na dotadasnja nj. stvaralastva dospeo na cetvrto mesto britanske top liste,a britanski pankeri su otkrili da rege muzika sadrzi isti proces koji su i oni zeleli da izgrade,sto je dovelo do simbioze skinheda i rasta,koji nece potrajati vecno ali ce znaciti jos jedan korak u postavljanju Marleya kao izvodjaca i autora medju belim stanovnicima Britanije. Kao posledica ove nove koalicije usledio je i singl : ” Fanki rege parti” 1979-e ,album “Srvajvl” sa najkriticnijim pogledom na svet i politiku koji je Marley ikada snimio.
Bob je primio i trecu svetsku medalju mira od strane africke delegacije UN.On je te godine posetio Keniju I Etiopiju.Dok je bio u Africi poceo je da radi na pesmi “Zimbabve”.Na ranijoj turneji po Evropi zabelezen je i drugi zivi album “Vavilon baj dast”.Album “Srvajvl” je ukljucivao i pesme “Zimbabve”,”Sou mac troubl in d vrld”,”Embasn in d najt”,” Afrika junajt”izmedju ostalih sjajnih izdanja .Sa porukama za opstanak crnaca ,album je bio prekriven zastavama africkih nacija.To je predstavljalo dijagram koji je pokazivao kako su Afrikanci bili smesteni kao sardine na brodu koji je prevozio robove u Zapadnu Indiju (Pakistan?).

Kraj 3. dela

Preuzeto od nn autorke na dan 6. feb 1997. u 3:01:23

Na pocetku 1980-e,Bob i Vejlersi su otisli u Gabon gde su ucestovali u africkoj debati.Tamo je Bob pronasao Dona Tejlora, svog menadzera koji ga je prevario za novac.Bob se toliko razbesneo da je skoro pretukao Dona na smrt, a zatim ga je otpustio.Vlada Zimbabvea je pozvala grupu da svira na nezavisnoj ceremoniji u aprilu 1980-e.To je bio Marleyev trijumf i mozda jedan od najsnaznijih trenutaka u njegovom zivotu. Poslednji album benda nazvan “Ap rajzing” je miksovana verzija koja je ukljucivala pesme : “ Kuld ju bi lovd? ” ,”Kaming from d kold”, “ Vork”, i izbrisanu baladu “ Redemptsn song “.
Grupa je otisla na evropsku turneju tokom koje su odrzali koncert u Milanu pred 100.000 ljudi. Novi album je bio dobro uradjen i pravili su se planovi za americku turneju sa Stivi Vonderom.Poceo je na Medison Skver Gardenu i nastavio sa Stent Fietrom u Pitcburgu, sto je bio njegov poslednji nastup.
Smrt se ipak pokazala kao nesavladivi Vavilon. Taj Vavilon – rak, koji mu je lagano izjedao mozak, pluca i jetru, nije se samo zadovoljio time da unistava telo. Kada je zeleo da se sukobi sa samim rastafarijanstvom,Vavilon raste je primorao Boba da odustane od svoje svete trave marihuane ( rekao ne drogama ali kasno) i potom radi lecenja tumora na mozgu obrije svoje duge kovrdze,obelezje svakog pravog rasta. ”Moje kovrdze”,govorio je Bob , “ oznaka su moje potpune slobode. One poklazuju ljudima u Vavilonu da je covek koji ih nosi potpuno slobodan ”. Ironicnom igrom slucaja, ovaj velikan rege i rok muzike, borac za ljudsku slobodu, umro je bez njih 11.5.1981 - e.Sahranjen je 21.5.1981-e na nevidjenom skupu u Kingstonu, Jamajka nedaleko od mesta na kome je pre 36 godina rodjen.Jedna od glavnih arterija grada ,nazvana svojevremeno Vasington sada se zove Bulevar Boba Marleya.Njegov spomenik se nalazi na pocasnom mestu u parku nacionalnih heroja . On je za stanovnike Jamajke bio mnogo vise od muzicara. Bio je nacionalni heroj politicki simbol i otelotvorenje mnogih aspiracija crnih ljudi ne samo Jamajke vec celokupnog treceg sveta.On je svojom muzikom istrazivao neka od onih drustvenih i politickih pitanja koja zauzimaju kljucno mesto u svetu danas: pitanje pravde, rasne jednakosti, ekonomske potlacenosti zamalja treceg sveta i covekove slobode uopste.Vrlo je bitno i to da je pred sam kraj svog zivota Marley prihvatio pravoslavnu veru. Poslednja pesma koju je Marley za zivota snimio zove se “ Redempsn song”,tj, “Pesma Spasenja” , zavrsava svoj poslednji album “ Ap rajzing”.Izmedju ostalog umetnik tu peva : “ Sve sto sam uvek imao bila je sloboda”.

Kraj 4. i poslednjeg dela biografije

Preuzeto od nn autorke na dan 6. feb 1997. u 3:01:23

Citao sam u nekim novinama kako je Adrijana cortan izjavila da je Cola jedan i neponovljiv ali da ga je Joksimovic presisao.Ja licno ne slusam ni jednog ni drugog,ali radije bih slusao Colu neko onog der... Joksimovica...
Vasa misljenja?

mortishaaa:
Führer.:
mortishaaa:
Führer.:
mortishaaa:
Führer.:
mortishaaa:
Führer.:
mortishaaa:
Führer.:
[quote:a4535a3293="mortishaaa"][quote:a4535a3293="Đenka"][quote:a4535a3293="mortishaaa"][quote:a4535a3293="Führer."][quote:a4535a3293="mortishaaa"][quote:a4535a3293="Führer."][quote:a4535a3293="mortishaaa"]nema sad sala :cry: :cry:
:lol: :wink:
:roll: :lol:
:P
:( :cry:
:lol:
:shock: :?
:P
:( :x :evil: :P
8)
:?
:twisted:[/quote:a4535a3293] :!:[/quote:a4535a3293] :?: :? :roll: :? :?: :arrow: :idea:[/quote:a4535a3293] :shock: :shock: :shock: :shock: :?:[/quote:a4535a3293] :lol: :lol: :lol: 8)[/quote:a4535a3293] :roll: :P :P :P :P :P :( :P :P :P :twisted:[/quote:a4535a3293] 8) 8) 8) 8) 8) i tako to nas nikad nije smorilo 8)
P.S. posle reci da nisi zloca a u svakom postu stavljas zlocu 8)[/quote:a4535a3293] :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: nisam zloca pogleda test pa ces videti

voodoo dol:
mortishaaa:
voodoo dol:
Ko kaze da Nirvanu slusaju samo narkomani?!Za mene je sve sa Pinka *!Sva domaca muzika... :!: Pre bih rekla da ti neznas sta je dobra muzika.Stoja...FUJ!!!
STOYU NEMOJ DA MI DIRAS!!!!!!!! ove ostale kako hoces :wink:
pa samo narkomani slusaju tu muziku.. samo oni mogu da je podnesu
Dobro...sve je to stvar ukusa :wink:

Alo bre. Kakva crna Stoja.
Ne pominjite je. Upropasticete temu.
Mada, dal ovakva tema moze da se upropasti?
:D
Vrcite se na Nirvanu, nemo da ve ja vrcem.

Back