ima li hopera????

znam da ovde je sra*e al' meni je do jaja/ bruka i sramota kol'ko imam para/
imam zlatni rover i s ajkulom pulover/ dok moj lichni shofer zivo helikopter/
imam i zhenu i decu al' i par cica maca/ pa moram da se shtekujem zbog silnih paparaca/
na kraju mog placa je bazen sa penom/ okruzhen sa golf i teniskim terenom/
na zidovima freske, ornamenti, arabeske/ mesingane kvake i pozlacene chesme/
nameshtaj iz skupshtine i tadzh mahala/ jedem samo ostrige jer kavijar me smara/
pijem chashicu kristala kada suvo mi je grlo/ dok kroz prozor gledam pande kako penju se na drvo/
zhivot ko na slici al ne placam poreze/ moj zhivotni moto je: ima se mozhe se!/
pare su u shvici. neka ih, mnozhe se/ leto na ibici, ribice lozhe se/ u gliseru vozim se dok starleta skija/
shampanjac je u kibli, ladan je ko zmija/ to mnogo mi prija jer chovek sam od stila/
na meni vishe zlata no shto imam kila/ burzeru, zhivot na najvishoj nozi/
pa...chuku vremena biram shta ce danas da se vozi.

ref: dok obrcu se repa ti samo budi lepa/ jer ne vidi se dno mog dubokog dzhepa
(Divljina)

Ili ovo...

[Blazha, Shkabo, Flex - naizmenichno]
rano jutro, uranak, ja napushtam zamak/ na ramenu mi soko, poda mnom je vranac/
oprashtam se s' voljenom dok zvekece lanac/ kapija se spushta premoshcuje shanac/
s kule majka gleda, suzi krenut ne da/ lavezh vernog pseta, s njive pozdrav kmenta/
barjak shiri vetar, obuzima me seta/ ali samo na trenutak, odbrana je sveta/
u telu krv je vrela dok galopiram kroz sela/ duzh potoka do proplanka na kom je crkva bela/
zaduzhbina moga roda, s' toga ovde bice prichest/ zvone zvona, odjek roga, glas da stizhe vitez/
s glave skidam kacigu, sjaho sam sa ata/ triput krstim se za veru shto od boga mi je data/
prilazi mi iguman, ja mu ruku celivam/ otpozdravljam braci po junachkim delima/
na okupu su svi. svetlost s' oklopa se preliva/ ko oreol svetaca, svetle mocna sechiva/
spushtam se na kolena. krv i telo isusa/ podstrek su za boj kome sada blizu sam.

na konju, na bojnom polju, zastava na koplju/ jedan pored drugog kao pruce smo u snoplju/
gusta kisha strela. strahu mesta nema/ vadim mach iz korica i spushtam vizir shlema/
sudar dveju vojski kao dveju reka/ silinom prvog udarca probismo tri reda/ buka urlika, jauka i krika/
teshki zvuci chelika, rasplamsava se bitka/ britka sevnula je sablja, at pada kao klada/
okruzhuju me dushmani, jurishaju na barjak/ zamahujem sekirom. s' glavom leti kalpak/
na pogreshne ste krenuli! ochekuje vas alah!
(Na bojnom polju tj Viteshka 2)

mortishaaa:
Courtney:
pokojna:
Courtney:
Slusala sam i "Ravenheart" :D Divna je pesma :D Aj daces mi jos nesto od njih :wink:

vazi :wink: e courtney,jeste ti i mortishaaa bile u domu kad su bili alien sex i teska vremena?? 8)
Neeeeee :cry: :cry: :cry: Ja sam kaznjena, ne idem nigde... :cry: :cry: :cry:
a kad je to bilo? nisam isla skoro na hit, ali.. :roll:

joj ne mogu se setim datuma al znam da si ti postavila temu koji ce bendovi svirati :)

DzoA:
Termin narodnjaci je mnogo ispljuvan. Ali da li pravite razliku izmedju onih starijih narodnjaka (Haris Dzinovic, Ljuba Alicic, Miroslav Ilic...) koji su imali dobre pesme koje se i danas slusaju i ovih Grand 'sezonskih' narodnjaka tipa (Seka Aleksic, Indira Radic, Stoja,...) aaa bum tras smrc....

E ova prica je ispricana! Svakako da postoji razlika samo je MNOGI NE VIDE.

JEDINI koji vredi od ovih koje si naveo je HARIS. Ne kazem imaju i Ljuba i Miroslav poneku dobru pesmu, ALI SAMO PONEKU, mnogo vise je losih!

Ma,sasvim je ok Na bojnom polju,ali ja sam emotivno vezana za Divljinu...

Divljina
Izvođač: Beogradski Sindikat

Beogradski Sindikat - Divljina

tekst: F. Dimovic, O.Jankovic, B. Cirkovic
muzika, aranzhman: B. Cirkovic
korishcen sempl pesme "Stay" grupe "Crystal Clear"

[Flex]
znam da ovde je sranje al' meni je do jaja/ bruka i sramota kol'ko imam para/
imam zlatni rover i s ajkulom pulover/ dok moj lichni shofer zivo helikopter/
imam i zhenu i decu al' i par cica maca/ pa moram da se shtekujem zbog silnih paparaca/
na kraju mog placa je bazen sa penom/ okruzhen sa golf i teniskim terenom/
na zidovima freske, ornamenti, arabeske/ mesingane kvake i pozlacene chesme/
nameshtaj iz skupshtine i tadzh mahala/ jedem samo ostrige jer kavijar me smara/
pijem chashicu kristala kada suvo mi je grlo/ dok kroz prozor gledam pande kako penju se na drvo/
zhivot ko na slici al ne placam poreze/ moj zhivotni moto je: ima se mozhe se!/
pare su u shvici. neka ih, mnozhe se/ leto na ibici, ribice lozhe se/ u gliseru vozim se dok starleta skija/
shampanjac je u kibli, ladan je ko zmija/ to mnogo mi prija jer chovek sam od stila/
na meni vishe zlata no shto imam kila/ burzeru, zhivot na najvishoj nozi/
pa...chuku vremena biram shta ce danas da se vozi.

ref: dok obrcu se repa ti samo budi lepa/ jer ne vidi se dno mog dubokog dzhepa (dva puta)

[Ogi]
drzhim lance hotela i chetiri kazina/ rafineriju nafte i podrume vina/
pritom nikom ne odgovaram jer teshka sam divljina/ svoje pare perem uz pomoc struchnog tima/
advokata iz londona, tokija i rima/ slazhem kamatu na kamatu ko jezda i dafina/
ne pogadjaju mene fluktuacije berze/ na sve chetri strane sveta imam nevidjene veze/
znam i zidare i templare, dabome/ tu je malteshki red i sudija falkone/
a tek kod svetske policije shto imam benificije/ koje koristim u biznisu da prevazidjem restrikcije/
imam multi kompanije, prosto ne znam shta mi je!/ plus milion malih firmi...al' to su boranije/
drzhim pola zambije i dobar deo shpanije/ gde s hezusom hilom pravim razne papaz'janije/
rudnik dijamanata i nalazishta platine/ perverzije u dvorcu dok ga kubanke ne zadime/
ja bil gejts i sultan od bruneja/ medju nama trojicom ja sam najveca dileja/
imam shest satelita i petnest raketa/ ako neko mi smeta, ode pola sveta!!!

ref.

[Shkabo]
stigli smo na reviju, u prvi red smo seli/ bacam kosku armaniju dok mashem donateli/
ja se raskalashno ponasham, delim beli prashak/ dobacujem naomi: djido vamo na chasak/
podji sa mnom na prasak na ostrvo lezbos/ da nam svira santana i nauvce peva eros/
onaj tamo s maskom, (da!) to je majkl dzhekson/ a ona opsednuta seksom (aha!) to je toni brekston/
vidim doshla je sa dechkom al' je spremna da ga vara/ ajde palimo odavde ima gadno da me smara/
atmosfera kamerna u zamku vishe prija/ dok shiroko carlija, svira pako de lusija/
stani eno je mija. jel' ono s' njom alija/ il' ona mala droplja iz tielsija?/ ne divim od pavarotija! ala se ugojio!/
guci, guci debeli al' si se oznojio!/ a ja sam se smorio. ajmo negde na parti/
samo pokazhi na karti, sahara il antarktik/ goa u dzhakarti, sa shumaherom karting/
nema ogranichenja, mozhe mi se, shvati/ moj privatni dzhet je samo jedan od pet/
ili dva'es'pet? zaboravih vec/ spreman je za let ka svakoj destinaciji/
kad si s' najvecim igrachima nema kraja zajebanciji/ kazhu: zemlja je do jaja! ne znaju, seru/
sedi u shatl, palimo na veneru/ pluton ili uran, nije vazhna planeta/ moja briga su repa, ti samo budi lepa!

ref.

A evo i mog omiljenog dela iz BS!BS!

mi predstavljamo ono sto vam fali
ako nisi s nama brate pali! ako jesi ruke gore
za sve one sto se bore od srzi pa do kore
ulazimo u sve pore sistema
kako da nas smore kad sa nama sprave gore
sve do zore vodeci nas gore
preko gore brda i dolina
do beogradskih zidina
svete teritorije
na koju udaraju sve masovnije
al sindikat brani cast gospodara ceremonije
mikrofon im je strast
snaga je u broju, vojska je u stroju zivot polaze u boju
crnci gube boju kada cuju pricu moju.
kao nekada vu vang protiv dinastije sang
ja sam stvorio gang, vodio rat, izborio se za rang
otkad forsiram svoj jang stalno prepun sam vrlina
u sukobu protiv jina sluze mikrofon i bina
moj izlazak iz mraka je mog naroda egzodus
na odrediste vas vodim sve ko putnike autobus
gde god pokazes na globus ja napravicu fokus
i siricu hip hop da bi vas zarazio ko kokus
to nije hokus pokus to je sindikalni korpus
u ocima sve dece ja sam otac kao horus
i kao turbo lotus ja do cilja prvi stizem
daleko kao neho sve dokle dopire moj eho
javljam se ko svetlo, mudrosti sve depo
reflektujem bs kao betmenov znak na nebo
ruke gore sta sam reko, nemoj nekog da sam je*o
u.p.h.k.s.b.s. propagira znanje drevno.

Nisu losi.. mada kao i cela nasa hip hop scena meni je to nista spec.. Kad sam cuo skabba kako ocajno uzivo zvuci smucio mi se zivot, taj lik flow nema ni za k, a i album mu nista spec nije, a ostatak BS ekipe, ono Flex je ok, mada Dajs najache zvuci lik ima flow, a i txtove bas ono..

Back