ima li hopera????

Ne mozes tako da govoris.U svakoj muzici ima kvalitetnih i nekvalitetnih stvari,pa tako i u technu.No,ne vredi ovako,naci cemo se jednom prilikom da uz pivo prodiskutujemo o svemu tome,pa kom opanci....

Eto, rece mi MALIKA da se ovde razglaba o DT, pa da ja kazem koju. Gledao sam ih dva puta u Pesti, 98 i 2002 godine. 2000 sam bio u vojsci (mamu im ***** pedersku usranu) pa sam propustio svirku. Za mene DT predstavljaju muziku na najvisem nivou, korak do Baha, Mocarta ili Sopena, savrsenstvo tehnike, neogranicen broj ideja, generalno, vrhunsko znanje i filing, ono cemu bi svaki muzicar (amater ili profesionalac) trebalo da tezi. Muzika DT je vrlo komplikovana i nikako nije za ljude koji povrsno konzumiraju. Morate biti spremni na non-stop preslusavanje mesecima i godinama da biste shvatili sustinu, culi svaki ton i (nebulozni) akord. OK,volim ja i druge stvari Metallicu,Maidene,System of a down...ali ipak DT su nesto jedinstveno. Ljudi koji kazu "ne volim progresiv" su sasvim u pravu,ne vole ga zato sto nisu u stanju da ga razumeju, povrsni su, muzika im je samo laka zabava uz pivo i zezanje. Muzika se SLUSA, OSECA, VIDI, MIRISE. Ako hocete da shvatite Dream Theater morate ga slusati bar 10 sati dnevno,skidati na instrumentu koji svirate,citati tekstove i potpuno se saziveti sa La Briem, Petruccijem,Portnoyem,Rudesom i Myungom, i bar jednom otici na njihov koncert( dolaze sledece godine u Pestu). Prosli put kad smo bili rece moj drug (Inace fan Megadetha) "Da je ulaznica kostala 1000 maraka vredelo bi dati za ovu svirku".

Alan Ford:
Guitarr babe, da li je Kojot Rastafarijanac?

Ne znam, pravo da ti kazem... I sama sam se pitala! Kao sto je neko pomenuo, nije Rasta svako ko pusi travu, nosi dredove i kiti se zeleno-zuto-crvenim. Ali ne znam, jer ne znam coveka! Reci pesama, na primer, svakako imaju uticaje Rasta filozofije. Osim toga, cini mi se da stvarno veruju u jednakost ljudi (potpuno pozitivna i jedina ispravna stvar). Kada bolje razmislim, Eyesburn nisu sirili poruke tipa "ubijaj, rusi, pali..." sem kada je, koliko ja shvatam, predstavljalo odraz nezadovoljstva sistemom i nacin borbe. Dakle, ako Kojot i nije Rasta (sto, kako sam vec pomenula, ne znam), ima veeelike veze sa Rastafarijem.

Alane, nisam sigurna, ali cini mi se da si pomislio da sam i ja jedna od pozera. Svejedno, zelim da se objasnim.

Naime, sada 70% mladje populacije koristi marihuanu, a tako je, verujem, bilo i pre. Ne, dakle, samo klinci koji se loze na reggae (jer je njih isto koliko i onih koji se loze na jazz, dakle malo), vec i svi ostali. Sada i klinac koji slusa Sabana i Cecu s vremena na vreme pusi travu. Ja, koja disem i zivim za reggae (duga je to prica... spasio me je, jednostavno receno) nisam nikada probala travu! NIKADA!!! Ne smem da kazem da nikada i necu, ali me uopste ne privlaci! Ja savrseno postujem sve: i Overstanding, i I-shence (sveto ime, ako se dobro secam), i komunikaciju sa velikim Higher man, i drugaciju, bolju viziju sveta, ali ni jednom nisam pomislila da mi treba. Jednostavno, sve mi je dovoljno jasno i bez ganje. A garantujem ti, malo je onih koji ovoliko vole i zive reggae. Mislim da su toga svesni svi koji me makar malo poznaju.

Shvatas sada o kakvim sam predrasudama pricala: da samo slepi i gluvi povezuju zaljubljenike u reggae i marihuanu. Jer, meni je barem jasno, to ne mora obavezno da ide zajedno. Ali reggae i citava Universal love prica...ipak moraju!

Robi:
Eto, rece mi MALIKA da se ovde razglaba o DT, pa da ja kazem koju. Gledao sam ih dva puta u Pesti, 98 i 2002 godine. 2000 sam bio u vojsci (mamu im * pedersku usranu) pa sam propustio svirku. Za mene DT predstavljaju muziku na najvisem nivou, korak do Baha, Mocarta ili Sopena, savrsenstvo tehnike, neogranicen broj ideja, generalno, vrhunsko znanje i filing, ono cemu bi svaki muzicar (amater ili profesionalac) trebalo da tezi. Muzika DT je vrlo komplikovana i nikako nije za ljude koji povrsno konzumiraju. Morate biti spremni na non-stop preslusavanje mesecima i godinama da biste shvatili sustinu, culi svaki ton i (nebulozni) akord. OK,volim ja i druge stvari Metallicu,Maidene,System of a down...ali ipak DT su nesto jedinstveno. Ljudi koji kazu "ne volim progresiv" su sasvim u pravu,ne vole ga zato sto nisu u stanju da ga razumeju, povrsni su, muzika im je samo laka zabava uz pivo i zezanje. Muzika se SLUSA, OSECA, VIDI, MIRISE. Ako hocete da shvatite Dream Theater morate ga slusati bar 10 sati dnevno,skidati na instrumentu koji svirate,citati tekstove i potpuno se saziveti sa La Briem, Petruccijem,Portnoyem,Rudesom i Myungom, i bar jednom otici na njihov koncert( dolaze sledece godine u Pestu). Prosli put kad smo bili rece moj drug (Inace fan Megadetha) "Da je ulaznica kostala 1000 maraka vredelo bi dati za ovu svirku".
apsolutno se slazem sa tobom!! svaka cast povedi i mene

Moram da se ubacim.Pazi,verujem ti koliko ti znaci ta muzika ali znaci i meni.Mnogo.Verovatno znas ali da te podsetim da to nije samo muzika nego deo cele te kulture.I naravno da nisu rastafarijanci kod nas svi koji noise dredove.70%ih nosi a ni ne znaju sta znaci.A i trava se pusi kao sto si sama rekla da bi se sjedinili ili priblizili bogu.I vecini kad kazes kazes slusam reggea svi odmah kazu da si narkoman.A na narodnjacima su ustvari narkomani,alli pravi narkomani koji konzumiraju kokain i verovatno i dop.Ja postujem svaku tradiciju ili pravilo u pogledu rasta kulture,pa cak i to sto si napisala za pork i ostalu vrstu hrane i mnogo me nervira kad neko kaze sta se lozis,koji bre rastafarijanac.A u poslednje vreme me i sramota da prodjem gradom sa dredovima jer pogledam okolo i vidim da su skoro svi pozeri a molo njih(uglavnom stariji)ih nose zato sto znaju zbog cega se i nose.Toliko za sad od mene ali cu se ukljuciti u dalju raspravu ako je bude bila.Pozdrav

Anonymous:
od tih grupa mi je muka - neki kao nazovi rok a u stvari sve preteca turbo folka - fuj !!!!! pogotovu ovi bosanci kad naprave rock da se use*es od muke ...

e necu da se nerviram da ne bih razbio sad monitor odo!
A sta ti to majke ti imas protiv bosanaca?Ova muzika je EXTRA i ja mislim da nema bolje,a ti sto tu vrstu muzike ne slusas to je stvar ukusa,i zato nemoj da vredjas da ne bih i ja pocela!Ako je ti ne volis ima ljudi koji je slusaju i koji jednostavno vole takvu muziku.Ja licno mogu sve da slusam i nista mi ne smeta,ali kad bih morala da biram izabrala bih ovu vrstu.

U pravu si, Gost. Volim sto se slazemo. Krivo mi je, sto ti kazes, sto ima mnooooooogo pozera (npr. onaj idiot od kvazi-hoprea-u-stvari-najobicnijeg-pozera Juice-a kojeg nam serviraju po seljovizijama...prosto mi se gadi, covece, ko sve moze da blati nasu reggae pricu!!! c,c,c, kuda ide ovaj svet...). Ali, cini mi se da o tome ima jedna diskusija, pa odoh tamo da vidim o cemu se radi...

OK.Do sada smo uglavnom pricali o bendovima koje volimo a sada zelim da cujem kome bi da mozete oduzeli mikrofone.E sad fora je u tome da ih birate iskljucivo u vrsti muzike koju slusate.Znaci ako slusate rock birate rock grupe koje mrzite.npr.

skrbina:
OK.Do sada smo uglavnom pricali o bendovima koje volimo a sada zelim da cujem kome bi da mozete oduzeli mikrofone.E sad fora je u tome da ih birate iskljucivo u vrsti muzike koju slusate.Znaci ako slusate rock birate rock grupe koje mrzite.npr.
Onim boy bendovima kao blue i jos neke pe*ere nego ne mogu da se setim :twisted:

U principu ne slusam Metal, ali sam cula za Dream Theatre, tacnije slusala sam Dream Theatre kod jednog ortaka. Danima mi je pustao samo njihove stvari i priznajem da mi se dopala njihova muzika. Nije Metal samo dranje, krcanje, lomljenje i cepanje u zeludcu. Smatram da najlepsih tekstova ima upravo u ovom muzickom pravcu, a dobar tekst je ono sto cenim (izmedju ostalog. Nisam ni za neko prepucavanje tipa "ovo je najbolje ostali nek se j*, ja sam najpametniji". Treba cuti sve pa slusati ono sto ti se dopada, a postovati ono sto ti se bas ne svidja. U svakom slucaju - MUZIKA je ono sto pokrece i nosi.

Tehno je gomila elektronskih signala i tu nema ni promila umetnosti.DJ-evi su ljudi koji nisu imali sluha i talenta i na njih treba gledati kao na neostvarene muzicare.Iskreno sazaljevam sve slusaoce elektronske muzike i zelim im sporu i bolnu smrt...

Devojcice ne znam koliko imas godina, ali 187 ima za ciljnu grupu decu od 11 do 16 godina, i to uglavnom poremecenu.Kako mozes da pitas ljude sta misle o rep grupi kad 187 pravi dens.I svaki CD koji su prodali zasluzni su onim jeftinim kurvama iz spota koje za 10 evra rade sve a za 20 i vise ....

Back