ima li hopera????

mortishaaa:
PROTIV, ako se tako glasa :lol:
P.S. pogledati na NEKA SE PRIJAVE SVI KOJI NE SLUSAJU ROCK I METAL :roll:
Dobro je sto su nam ukinuli onaj forum! Ja i ti se ocigledno ne razumemo ali nema veze. Mogli smo onako do 2005. U ostalom nije ni vazno . Meni je sve jedno
sta vi slusate , ja cu slusati ono sto volim ali SAMO NE DOZVOLJAVAM DA ME IKO VREDJA kao sto je to Dzoni radio, tada sam spreman da uzvratim.
I jos nesto , kao sto vidis po gore navedenim pevacima ni ja neslusam GRAND. Dobro samo MIRU SKORIC
i stare pesme Lepe Brene a da znas da u CITY RECORDSU
nisu narodnjaci i nemoj to da ponovis smejace ti se neko. Mozda je od svih njih narodnjak samo ova GOGA sto se sad pojavila i to je sve! Ne mozes to reci ni za JOKSIMOVICA, ni za LEONTINU, ni za TWINS itd.POZDRAV ZA SVE KOJI IMAJU HRABROSTI DA PRIZNAJU DA SLUSAJU NARODNJAKE ! DAKLE ZA SVE KOJI SE NE FOLIRAJU !

lepi dzoni:
Neki ljudi tvrde po ovom forumu da narodnjake slusa 70% omladine. Meni je tesko da u to poverujem. Sta kazete vi? Da li ih volite ili ne? Ako ih volite, zasto ih volite ako ne, zasto ne?
Samo bih voleo bez prozivanja i vredjanja.
Za naravno da slusa i to ne vise od 70% nego gotovo svi smo se prave face!

Pa neznam sta te interesuje sada !?

Naravno da imam dosta toga za tebe. Mogu da te osposobim da identifikujes sve bez sviranja gitare- to ti je sluh.
Harmonijom i teorijom mogu da te osposobim da ti bukvalno sve sto se desava u muzici bude jasno i da budes sposobna da sve analiziras i shvatis. Plus, to ce ti pomoci oko komponovanja i stvaranja tvoje muzike i stila...

Eto toliko za sad. Ti ako si zainteresovana , javi se na mail
pedjazz@hotmail.com
ili na 063 455 019

Pozdrav!

jagodica:
znam, znam...ne bash moduse...ali ej to coolejl tu ima jos nesto osim C dur koji pochinje od druge dirke

ne znam prakticno da provalim koja je harmonija iz cuga ali valjda bih mogla vezbom..znas ono ide pesma a ja sviram akorde zajedno s njima
nego to za moduse...jazz se zasniva na tome?? koje su uopshte lestvice tu?
jel znash sta su stari shtimovi - npr Meantone (sad ja to bash ne znam precizno ali mogu da napisem nesto)
ono za akord ne znam - nisam gitarista (c es g H ili b) nije mi najjasnije sta pitas.

zapravo, ne bavim se bas sviranjem, ali imam iskustva. ima li eshto sada za mene

A cemu ce da sluzi moj glas protiv narodnjaka? Da nece mozda da smanje kolicinu shunda i kica na tv-u i radiu? Zashto ovaj forum sluzi samo za svadjanje, a kad postavim neku temu da li neko ima album, koncert ili slicno niko je i ne pogleda? Ovo gubi svaki smisao i mislim da bi moderatori morali biti rigorozniji.

MJSimpson:
Ovo jeste prepevana azerbejdzanska pesma.Cak je i Leontina morala da prizna da su uzeli motive iz pesme Alihana Samedova.Pesma se u originalu zove
Sen Gelmez Oldun.Imam je pa je stalno slusam.
Bolja mi je azerbejdzanska verzija jer je sporija varijanta ali je steta jer je instrumental.Zeljko je dodao reci i ubrzao ritam i napravi lepu pesmicu.Meni se obe pesme jako svidjaju jer su obe podjednako na neki svoj nacin jaaako nezne ali ...Pokusajte da pronadjete ovu pesmu i videce te da je isto podjednako lepa kao i Lane moje.
P.S.Ipak mislim da je bolja od Zeljkove pesme...

nije tacno da je pesma plagijat, a ni da je leontina ista priznala! jedina slicnost izmedju ove dve pesme je u atmosferi, znaci slicnosti izmedju tonaliteta i instrumenata- u -sen gelmez oldun- je to balaban a u -lane moje- je kabala! inace notni sistem se ne poklapa, pa cak note nisu prepravljane sa 1/2 na 1/4 ili sa 1/4 na 1/8- znaci da nista nije ni ubrzano! pesma lane moje je autenticna bez ikakvih primesa istoka, jer je kabala nas nacionalni instrument koji se svira na jugu srbije i severu makedonije! a svi koji govore da je pesma plagijat se trude da omalovaze zeljka koji je izuzetan muzicar i pevac jer su ljubomorni i ne mogu da veruju da tako lepa pesma moze da nastate i kod nas! zeljko gradi svoju karijeru na izuzetnim hitovima i ide uzlaznim putem, pa zar mislite da bi nas on posle 12 god odsustva sa eurosonga izblamirao sto bi otpevao plagijat??? ni jedna od pesam koja se pojavila na beoviziji nije dostojna da predstavlja nasu zemlju kao ova! uostalom, to su vec i dokazali i evropski strucnjaci pa zato svi dusebriznici koji su pustili ovaj trac naci ce se na sudu!

pesme- zena bez imena, mi nismo mi, jedina, zivim da te nadjem, jedino nam ljubav ostaje su predivne pesme!
a istina je, nisam kao on, sve si mi ti,lagala si me su pesme koje imaju izuzetne textove, ali muzikom malo vec podsecaju na one sa proslog albuma! u svakom slucaju vlade je izuzetan muzicar, stvara pravi pop, koji je zahvaljujuci njemu ponovo postao komercijalan!

guitarrr_babe:
Jesmo li to imali cast da razgovaramo sa Zeljkovim menadzerom direktno, ili je to bila njegova mama? U savkom slucaju, covece, al' je tebi stalo do cele ove price...

ja sam samo neko ko zavrsava muzicku akademiju, ko poznaje teoriju i zna koliko se zeljko predao stvaranju ove pesme! i zato mi je stalo...
a od ljudi koji veruju u sve ono sto im se servira mi se vrti u glavi!

pa i nije zeljko 'kriv', cak i steta za njega posto lepo peva i ima nastup...krivi su kompozitori! ako juce u emisiji nisu lagali u vezi azerbejdzanske pesme, onda je to isto! cak su i pustali snimke paralelno..! jel imas ti snimak te pesme? mislim to se ovde radilo izgleda oduvek sto i nije valjda tako strashno (bijelo dugme, zdravko colic.. - 'krali' su melodije..) ali ovo je ipak mozda blam

Hm, u redu. Volim da proverim ponesto pre nego sto u nesto poverujem, i lakse mi je da poverujem da ta pesma nije nasa, jer mi se ni malo ne svidja, kao u ostalom ni jedna nasa koju sam cula u poseldnjih godinu dana ili vise, a koje su, kako se ispostavilo, sve kradene odnekud. Ovaj, kako god. Ovo je sve u mojoj glavi imalo toliko smisla...

Courtney:
Po mom misljenju,ako neku muziku volis,ne trebaju ti nikakvi stimulansi da bi uzivao u njoj.Nazalost,previse se ljudi ne slaze sa mnom.Techno-extasy,reggae-vutra,rock-pivo...mora li tako?Da li ima jos neko sem mene ko tvrdi da se na nekom koncertu mozes super provesti i bez svega toga?
uh kad sam videla ovu te mislila sam da te bijem ako oces da kazes da rock i pivo moraju da idu... :)
mislim da si naravno u pravu i da u muzici moze da se uziva bez obzira na bilo sta

Anonymous:
pa i nije zeljko 'kriv', cak i steta za njega posto lepo peva i ima nastup...krivi su kompozitori! ako juce u emisiji nisu lagali u vezi azerbejdzanske pesme, onda je to isto! cak su i pustali snimke paralelno..! jel imas ti snimak te pesme? mislim to se ovde radilo izgleda oduvek sto i nije valjda tako strashno (bijelo dugme, zdravko colic.. - 'krali' su melodije..) ali ovo je ipak mozda blam

tekst za lane moje je napisala leontina, a kompozitor i aranzer je sam zeljko! imam snimak obe pesme i vec sam rekla u cemu je slicnost! kabala i balaban!

Back