ima li hopera????

Daj,molim vas,ko još može slušat ***** od albuma St.Anger?!! Najbolji ikad urađen album Metallice je Kill'em All. St.Anger je čisti metal za klince od 10godina koji su željni iživljavanja. kakva jaduša! Kako su se mogli tako prodat! I kad mi dođe na ulici klinac od 12-13godina i kaže da sluša metal i da mu je najbolji album ikad St.Anger dođe mi da mu taj album naguram u šup..! :evil:

Hellreser:
Master of Puppets
(Hetfield/Ulrich/Burton/Hammett)
Original version available on 'Master of Puppets'

End of passion play, crumbling away
I'm your source of self-destruction
Veins that pump with fear, sucking darkest clear
Leading on your death's construction
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you

Come crawling faster
Obey your master
Your life burns faster
Obey your master
Master

Master of puppets I'm pulling your strings
Twisting your mind and smashing your dreams
Blinded by me, you can't see a thing
Just call my name, `cause I'll hear you scream
Master
Master
Master
Master

Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you

Come crawling faster
Obey your master
Your life burns faster
Obey your master
Master

Master
Master
Master
Master

Master, master, where's the dreams that I've been after?
Master, master, You promised only lies
Laughter, laughter, all I hear and see is laughter
Laughter, laughter, laughing at my cries

Hell is worth all that, natural habitat
Just a rhyme without a reason
Neverending maze, drift on numbered days
Now your life is out of season
I will occupy
I will help you die
I will run through you
Now I rule you too

Come crawling faster
Obey your master
Your life burns faster
Obey your master
Master

Master
Master
Master
Master
Master of puppets je najbolji !!!!

So hotttt......... :P :P :twisted:

Keeper:
Anonymous:
PA ako ti "posejdujes" neko znanje, odsviraj nam ti neke solo-dionice Tocka. A ja cu ti u svako doba odsvirati sve sto je Eric Clapton ikad snimao i izdao na Lp-u.

p.s. mislim da mjesto iz kojeg se javljas (selendra Vrbas) najbolje i govori o tvom poznavanju kvaliteta.

Pozdrav

ne posedujem neko posebno znanje al imam sluha i razumevanja :wink:
mozes ti skidati clapton-a kolko oces, al ni ti ni tochak ne mozete tako nesto smisliti. nemam nista protiv tochka. izvinjavam mu se sto sam mu ime stavio uz tvoje. al chinjenice su chinjenice.
kad bi najbolji gitarista bio onaj kojeg niko ne moze skinuti, onda bi to bio recimo onaj malmsteem il kako vec, al nije tako ...... ima ljudi koji znaju da i nije neka umetnichka vrednost svrshavati dok pichis 100 nota u sekundi .......

mesto u kojem sam se rodio nema nikakve veze sa mojim poznavanjem bilo chega, dete :wink:

Ne bih da budem vulgaran, radi ostalih korisnika, a i da ne shvatis ovo licno. Prije svega, Malamsteen nije ovaj ili onaj nego COVJEK JE SVE SVOJE STAVRI(sa par izuzetaka) sam iskomponovao, ali je OCITO DA TI NIKAD NISI CUO NIJEDNU NJEGOVU KOMPOZICIJU, pa s'toga moje tisra! Tocak je takodjer komponovao i i sam pisao muziku, pa opet mojne tisra. Izgleda da ti nisi ni procitao temu dobro, pa procitaj i vidi o cemu je rijec u ovom upitniku. Mislim bez uvrede, ali Clapton (uz duzno postovanje) i Malmsteen, halo ba ??? Pa fakat, ovo je .....

Haj vozdra

p.s. bez uvrede stvarno, nista licno

yugoslav:
Od domacih ZABRANJENO PUSENJE
Od stranih THE TOY DOLLS i DREAM THEATER!!!
Yugoslave, bez uvrede, vec sam napisao da cjenim tvoj ukus (Dream Theater), ali na ovo domaci bend Zabranjeno pusenje moram reagovati!! hahaha mala zajebancija, ono, vasi i nasi. Ni ja vise ne znam koliko je "kloniranih" prijeratnih bendova.

Peace iz SA

Ja smatram da je muzika jedna od rijetkih stvari koja nema neprijatelja, Svi vole ovu ili onu muziku, a sve je stvar ukusa. Ja sam malo stariji od vecine ovdje (bar vecine) i muzika uz koju sam odrastao je ono sto i danas slusam (mozda sam malo vise naklonjen muzici 80-tih). Mislim da godine ne treba da promjene ukus ni kod koga, Moj dobar prijatelj (a inace vazi za jednog od najvecih rockera u gradu; obilazio je mnoge koncerte po cjeloj Evropi i ima i dan dans preko 1000 ploca)je ozenjen, ima klinju i slusa isto sto i prije nekih 15-20 godina. Ja sam oduvijek slusao ROCK (da sad ne nabrajam grupe i pravce)i naravno METAL (Heavy, Sweet ITD). Samo je vazno (a ovo govorim dobronamjerno vama, kao i svojoj maloj raji u komsiluku) da se klonite narodnjaka i elektronske muzike (bez uvrede) jer je to vrlo stetno za mozak, degradirujace i zaglupljujuce!

Uzivajte u muzici

Pozdrav iz SA

Anonymous:
od tih grupa mi je muka - neki kao nazovi rok a u stvari sve preteca turbo folka - fuj !!!!! pogotovu ovi bosanci kad naprave rock da se use*es od muke ...

e necu da se nerviram da ne bih razbio sad monitor odo!

Ovo je bilo vrlo primamljivo za odgovoriti, ali radi postovanja prema ostalim ljubiteljima muzike na forumu bit cu kratak:

Indexi
Bijelo dugme
Divlje jagode
Crvena jabuka
PLavi orkestar
Merlin
Zabranjeno pusenje itd

Svi su BH bendovi i nema kuce u bivsoj Yu koja nema bar jednu kasetu ili CD od bar jednog od ovih bendova
(naravno i Srbija je imala i jos ima, kao i Hrvatska genijalne grupe). Vrlo je uvriedljivo to sto si rekao, jer dovoljno je da kazem da je PINK u Srbiji i da su nase BH diskoteke svaku noc pune turbo - folk pjevaca i pjevaljki iz SRBIJE! Dodji pa se uvjeri! Pa Srbija ima vise turbo-folk pjevaca nego Bosna stanovnika. To su cinjenice (iako je u BiH stanje vrlo slicno, na zalost)!

Ostalima bez uvrede, a ti ne zasluzujes nista jer si jako provokativan!

Peace iz Sa

Za ministarstvo kulutre Srbije

Postovani ministre, clanovi vlade, poslanici.

Javljamo vam se povodom najava muzicke rock grupe Metallica, koja se trenutno nalazi na turneji po Evropi, da odrzi koncert u Beogradu. Mozda niste upoznati sa muzikom i radom grupe Metallica, ali mozemo vam potvrditi da se radi o jedom o najvecih rock bendova danasnjice koji uzivaju svjetsku popularnost.

Nasa zemlja, napacena 10-to godisnjim sankcijama, blokadom, i bivsim rezimom, nije bila u mogucnosti da organizuje nastupe velikih muzickih imena kao sto je Metallica. Oni koji su imali malo vise finansijskih mogucnosti odlazili bi u drzave u okruzenju da bi slusali svoje omiljene rock bendove, dok je veliki broj omladine (i odraslih ljudi) bio uskracen za takav dozivljaj.

Sankcije su najzad prosle, nasa zemlja se polako otvara ka Evropi i svijetu, uspostavljaju se trgovniski odnosi, kulturne razmjene. Sve je manje onih koji izbjegavaju nasu zemlju, i svi zele da dodju, pa makar i nista ne zaradili, samo da bi nam pomogli da najzad pocnemo da se osjecamo dijelom Evrope i svijeta. Muzika je jedna od tih stvari koja povezuje ljude, opusta ih, daje im prijeko potrebnu energiju.

Metallica je ove godine na turneji po Evropi. Izrazili su zelju da sviraju u nasoj zemlji, po prvi put otkad postoje. Svaki muzicki casopis u svijetu, internet stranice koje se bave muzikom i kulturom, TV i radio stanice su objavile tu vijest, cak i kao svojevrsno iznenadjenje, jer to nije niko ocekivao. Svi su mislili da S&CG i dalje nema dovoljno snage, znanja i umijeca da organizuje takav veliki spektakl kao sto je koncert Metallice, iako u S&CG postoji ogroman broj ljudi koji postuju i slusaju tu rock gupu.

Naravno da u S&CG postoji i znanja i snage za organizaciju takvog koncerta. Ali niko ne zeli da bude na gubitku, pa ni organizatori. Jednostavno, porez na kulturu od 40% ne omogucava organizatorima da naprave takav spektakl kao sto je koncert Metallice. Oni znaju da narod u S&CG i dalje nema mogucnosti da plati 100 EUR za ulaznicu na takav koncert, ili vise, koliko te ulaznice kostaju u nekim razvijenim zemljama.

Na internet prezentaciji Metallice pise da ce koncerta biti. U S&CG se ovih dana prica da ga nece biti zbog poreza od 40%. Molimo vas, nemojte da dozvolite da ljudi iz S&CG moraju da odlaze u Hrvatsku ili Madjarsku da bi bili na koncertu Metallice. Nemojte da da dozvolite da velika muzicka imena pocnu opet da zaobilaze nasu zemlju. Nemojte da dozvolite da opet pocnemo da se osjecamo blokirani od strane cijelog svijeta. Dopustite omladini u S&CG da, kad vec nema mogucnosti da putuje po Evropi i svijetu, Evropa i svijet dodju kod njih. Mozda neko ne voli Metallicu, ne voli rock muziku, ali kasnije ce drugi muzicari praviti turneje, pop muzicari, rap muzicari, i svi ce zaobilaziti S&CG jer vide da se kod nas ne mogu organizovati koncerti. Molimo vas, nemojte to da dozvolite.

-----------------------------------------------------

LJUDI! NE MORATE DA VOLITE METALLICU. MOZETE DA IH MRZITE, PREZIRETE, PLJUJETE. ALI AKO I OVAJ KONCERT PROPADNE, KAO STO SU PROPALI ROLINGSTONES-i, PROPASCE I OSTALI. JEDNOG DANA CE HTJETI DA DODJE GRUPA KOJU VI VOLITE. TADA CE VAM BITI ZAO STO NISTE PODRZALI ODRZAVANJE KONCERTA METALLICE. BICE KASNO.

Anonymous:
Daj,molim vas,ko još može slušat ***** od albuma St.Anger?!! Najbolji ikad urađen album Metallice je Kill'em All. St.Anger je čisti metal za klince od 10godina koji su željni iživljavanja. kakva jaduša! Kako su se mogli tako prodat! I kad mi dođe na ulici klinac od 12-13godina i kaže da sluša metal i da mu je najbolji album ikad St.Anger dođe mi da mu taj album naguram u šup..! :evil:

Ja sam klinac od 10 god i obozavam StAnger :lol:
You flush it out!Flush it out!
hahahaha

Back