ima li hopera????

Monty:
Peruzzi:
Moze li neko da mi ostavi TACNE akorde za The Man Who Sold The World - Nirvana, i po mogucstvu tekst,posto nailazim na dve verzije slicen,ali razlicite
(npr. "I searched from farther land"/"I searched for form and land")
koja je tacna,tj.koju od ove dve verzije peva nirvana?

Tačna je ova druga. U pitanju je obrada Bowie-jeve pesme. Tekst:
The Man Who Sold The World
Words and music by David Bowie.

We passed upon the stair, we spoke of was and when
Although I wasn't there, he said I was his friend
Which came as some surprise I spoke into his eyes
I thought you died alone, a long long time ago

Oh no, not me
I never lost control
You're face to face
With The Man Who Sold The World

I laughed and shook his hand, and made my way back home
I searched for form and land, for years and years I roamed
I gazed a gazely stare at all the millions here
We must have died along, a long long time ago

Who knows? not me
We never lost control
You're face to face
With the Man who Sold the World

Da, ali je Kurt promenio reci na Unpluggedu... tako da nisu iste kao Bowieve. :D

sad, zvucacu 7 godina mladje ali: a ja sam negde procitala da oni nisu brat i sestra nego da su bivsi supruznici... :oops: mislim bash u 7 tv dana iz politike... :wink:

enivej, mnogo mi se svidjaju, svaka njihova stvar...

Ubedljivo najjaci bend. Sirovo i surovo. Za mene je far beyond driven najjaci mada im ni ovi novi albumi kao southern trendkill i reinventing the still nisu losi. ja sam svojevremeno hteo da osnujem fun club:)

Tzar:
Pa naravno da sam subjektivan i da je sve stvar ukusa - ako bi svi mislili isto onda ovaj forum ne bi ni imao smisla, a ja necije misljenje koje se razlikuje od mojeg nikad ne shvatam kao razlog za vredjanje.
Mislim da zaboravljas vreme u kojem je Jimi svirao. Pola muzicara na Woodstocku su svirali country i medju njima je Jimi stvarno izuzetno odskakao. Ali vremena su se promenila pogledaj Vlatka covek je neverovatan, a dokle je stigao da bude cenjen u Skoplju i Beogradu i to je to. Lakse je bilo biti Pele onda i biti God za fudbal, nego biti Zidan danas.
4NB je mnogo vise od samo gitarskog benda. Ako bi znao odakle je poceo poslednji rok talas pocetkom devedesetih i znao bi i ulogu koju je u tome odigrala mrs. Perry. Na zapadu kvalitet ima cenu Lindin album After Hours kosta i do 100$ sto je otprilike pet-sest puta vise od bilo kog Jimijevog pa ti sad vidi.

Nemam nameru da se vredjamo ali volim da suprotstavljam stavove. Nadam se da to nece smetati, sve je u cilju konstruktivne diskusije.
Nemam ja nista protiv Vlatka, i nisam ga cini mi se ni spomenuo u prethodnom postu. Ako vec hocemo da pricamo o najboljim gitaristima, onda treba teziti bar nekoj dozi objektivnosti. Po meni je najbolje merilo to kako je neko svirao u vremenu u kom je ziveo. Jimi je sigurno isao ispred svog vremena. Ne mislim da je pogresno to sto si rekao samo mislim da si ga osakatio. Interesuje me koliko si slusao Hendrix-a?
Sto se tice 4NB nije da se one meni ne dopadaju, Linda je keva ali mi se cini da ona ipak nije taj kalibar. To koliko neciji album kosta bas i nije neko merilo. Ipak 4NB imaju samo 1 hit a znamo i koji "Whats up" koji sam ja pevao tj. svirao sa bandom nekolicinu (vise desetina puta) i ne deluje mi tako zahtevno za gitaristu. Inace bilo bi mi drago da cujenm taj album koji kosta 100 $. kako se zove?

Alexandra9:
Alexandra9:
... ne mogu da procenjujem ko je najbolji, ali sam se setila kakvo odusevljenje kod mene je izazvao solo na kraju pesme ,,Hotel California'' od Eagles- a... Ne znam kako se zove gitarista u toj grupi i da li su ih menjali, ali taj solo se treba cuti...

Zar niko ne zna ime njihovog gitariste?

Description

The Eagles are a rock band from California that first formed in the early 1970s. The four original members, guitarist Glenn Frey, drummer Don Henley, guitarist Bernie Leadon, and bassist Randy Meisner, first worked together as members of Linda Ronstadt's backup band. They decided to form their own band, and signed to Asylum Records in the early 1970s.

eagles1.jpg

E ti sad pa ih pohvataj koji je koji...

ZA:
SisaDaPimp:
Daj dete pre mesec dana si pocela da slusas MTV HH i sad bi ti vec da tu neke pametne teme o HHu vodis.. daj plz.. Si ti cula za nekog od old schoolera, ili nesto UGa.. jesi k tako da sto otvaras teme o HHu kad ne znas isti.. I nikad nece da bude najjachi u HHu jer ce uvek da dodje neko bolji, tako da je glupo uospte o tome i pricati jer sad ce da dodju napaljeni klinci i pocnu da pisu Eminem.. ma smoriste vise..

Ti SisaDaPimp seres k'o foka... TOLIKO SI PAMETNA, DA CES SAMA SEBI VREMENOM MOZAK NABILDOVATI, TAKO DA CE BUMBARU TREBATI SVETLOSNA GODINA DA TI OBLETI OKO GLAVE
U pravu si!!!Samo....ja sam mislila da je SisaDaPimp u muskom rodu...

em3pac_iverson:
ZA:
SisaDaPimp:
Daj dete pre mesec dana si pocela da slusas MTV HH i sad bi ti vec da tu neke pametne teme o HHu vodis.. daj plz.. Si ti cula za nekog od old schoolera, ili nesto UGa.. jesi k tako da sto otvaras teme o HHu kad ne znas isti.. I nikad nece da bude najjachi u HHu jer ce uvek da dodje neko bolji, tako da je glupo uospte o tome i pricati jer sad ce da dodju napaljeni klinci i pocnu da pisu Eminem.. ma smoriste vise..

Ti SisaDaPimp seres k'o foka... TOLIKO SI PAMETNA, DA CES SAMA SEBI VREMENOM MOZAK NABILDOVATI, TAKO DA CE BUMBARU TREBATI SVETLOSNA GODINA DA TI OBLETI OKO GLAVE
U pravu si!!!Samo....ja sam mislila da je SisaDaPimp u muskom rodu...

To isto vazi i za muski rod,a ako ti odgovara moze i u srednjem rodu!!! A za glupe stvorove i debile poput tebe "srednji rod" je kao stvoren!!!

We passed upon the stair
We spoke of was and when
Although I wasn't there
He said I was his friend
Which came as a surprise
I spoke into his eyes
I thought you died alone
A long long time ago

Oh no, not me
We never lost control
You're face to face
With The Man Who Sold The World

I laughed and shook his hand
And made my way back home
I searched for form and land
For years and years I roamed
I gazed a gazeless stare
At all the millions here (Alt 1: We walked a million years)(Alt 2: With multimillionaires)(Alt 3: We walked a million hills)
I must have died alone (Alt: I must have died along)
A long, long time ago

Who knows?
Not me
We never lost control
You're face to face
With the Man who Sold the World

A ja sam nasla ovakvu verziju pesme....

a akordi...

The Man Who Sold the World
Intro solo:
3:2 2 2 0 2h3 2 0
Verse:A Dm A F C A Dm C
Chorus:C C#
Solo: just a variation of the intro with some viabratos and stuff...

Back