ima li hopera????

Ernesto_Che:
odvratna mi je "politika muzike"...naprosto odvratna...fuj je sto te svaka muzika tera da nekog mrzis, nekog pljujes itd...zar ne moze svako da bira ono sto voli...ja slusam svasta, ali recimo dok sam slusala samo punk, nisam nikog mrzela...ali mene jesu...jednom su mu drugaricu skinski silovali i prebili samo zato sto je pankerka...muzika koja bilo sta namece nije vredna slusanja

ok slazem se,ne bih voleo da budem pogresno shvacen,ali bas to govori d ne trebamo biti kao konji i slusati jednu vrstu muzike....tako cemo se njoj posvetiti,poceti da stvaramo sebi Idole(rec na koju se jezim), kasnije da ih oponasamo, da promenimo stil zivota.......i da upadamo drugima u oci......NI slucajno ne branim te skinere,samo hocu da kazem da oni nisu morali da znaju da je ona luda za Pistolsima,Clashom ili nekom drugom punk grupom...

Ernesto_Che:
razumem ja...ali problem je u tome sto opet muzika nesto diktira...znaci ako ja slusam klasicni rok da MORAM da se zalazem za green peace? ili ako sam punker da MORAM da budem anarhista ili sta vec? ako sam metalac da MORAM da budem, ne znam sta vec, satanista? muzika NE SME NIKOM i NISTA da diktira...ako ja slusam karleusu, ja mogu u isto vreme da budem i anarhista, zar ne?

TO BREEEEEE

Ernesto_Che:
pa punk kultura diktira mrznju prema pravilima, autoritetima, itd-to su ti anarhisti...ima i punkera koji su komunisti, komunizam verovatno znas sta je, al oni se manje cuju...
skinsi mrze sve osim sebe, narocito su rasisti i nacisti...(PS skinsi ti slusaju uglavnom Oi! i SKA, aoko ne znas)
o hippie kulturi znas, zalaze se protiv rata, za ljubav i "born to be wild" stil zivota, za ocuvanje mother nature itd.
u metal se licno ne razumem, mada su mnoge poznatije metall grupe naklonjene satanizmu(FUJ!!!)
reggae se uglavnom zalaze za tihu i ne nasilnu revoluciju...to ti je bunt, ali tihi(od muzike najvise volim rege!)
jazz se ne zalaze ni za sta i to je najjace!
to je ukratko, o mojim omiljenim pravcima

Pa sad nije bas tako striktno....mozda za JAZZ :)

Za sve ostalo nisam siguran....ok ok i za punk i metall

Ali ne mozemo da generalizujemo....sve zavisi od pojedinaca... Recimo Lee Scrach Perry je cini mi se u woodo fazonu.....Marley bas i nije,mada nije mnogo bolji

SisaDaPimp:
Jbt neko otvori temu 50cent i odma 30odgovora, i svi sto su tu napisali nesto su neki hoperi.. A ja otvorim temu vezanu za pravi HH nema jednog jedinog odgovora.. Sad se videlo koliko je ovde ljudi koji se razumeju u hop, a izgleda da takvih nema.. Zalosno..
Tako da prestanite vise da smarate sa tim sh*it temama, i pocnite da slusate pravi HH..

Бро! Примети да су то углавном деца :wink: Шта се нервираш....... Уживај

JaH_G|rL:
Muzicka predrasuda...nista drugo :(

Нетачно! Растафаризам као религија то дозвољава, чак и потенцира њено конзумирање... због њеног "лековитог" дејства!!!

Ти као Јахгирл,требала би то да знаш

П.С. Што ли Марлеја није излечила :wink:

Мрзим дрогу!!! 8)

JAhMAICA:
Rastafarianism n.[Ras Tafari,the name by which Haile Selassie was known 1916-30]
Rastafarianism combines elements of Christianily,African religion,the Afro-Caribbean culture.Its adherents belive that blacks are chosen people,that Emperor Haile Selassie of Ethiopia was the Messiah,and that black people will eventually return to their African homeland.Rastafarians HAVE DISTINCTIVE CODES OF BEHAVIOUR AND DRESS,INCLUDING THE WEARING OF DREADLOCKS AND SMOKING OF CANNABIS;they also reject Western medicine and follow a diet thet excludes pork,shellfish,and milk.

ovo je text iz neke knjige..ne znam tacno gde sam ovo pronasla...ali poenta je da njihova religija podrazumeva pusenje trave...jer su verovali da ce na taj nacin biti blize bogu (tj.Jah)
a dozivljaj se verovatno svideo i drugima pa su to prihvatili
dakle trava treba da se vezuje za regere i rastafarijance

Ето, шта рећи, нисам ово видео, иначе не вих смарао........али буди стрејт, Дон`т форгет јор хистори, јор дестини, баш како чика Боб каже у Рат рејс!! :wink:

DON:
Dobar je,al ja iskljucivo na "Qubaze" radim,kolko znam,svi ozbiljniji aranzeri rade na ovaj.Ali ovaj program se ne moze skinuti nigde.On se jednostavno kupuje i jako jako je skup.Pa ko voli,nek izvoli.Program je cisto profesionalni,za pravljenje aranzmana i kompozicija.Uz ovaj program,mora se imati sempler,najmanje EMU 6000.....

gde si ga nabavio ttti onda

1.Led Zeppelin- Stareway To Heaven
2.Gary moore-Perissien walkways (tako se valjda pise)
3.Cradle of filth-born on a burial gown
4.HIM-in joy and sorrow
5.deep purple - knocking on your back door
6.nightwish-angels fall first
7.iggy pop-living on the edge of the night
8.the 69 eyes-wasting the dawn
9.van gogh-neko te ima
10.queen-bohemian rhapsody

100% sam zaboravi neke ali nema veze!

o jazz-u se moze pricati ceo zivot,jer je jednostano takva muzika...
...kao sto rece bobby ima mnogo vrsta jazz-a,pa samim tim i ukusa.moje pitanje koje volim da postavjam je"koji su vam omiljeni standardi?"
za mene su:
-take five
-desafinado
-mack the knife
-in the mood
-when the saints go marching in
-my baby just cares four me
... 8) 8) 8)

Morao sam ovako,na Topic.
Dakle.......postavio sam pitanje,postovao,ko je cuo i sta zna o grupi Balkanika i sani Ilicu?Samo jedan post,kao odgovor.Covek bar kaze :Nisam cuo.Ostali cute.Pricamo o Hevi,Hip hopu,reege,metalici........pricamo o svim vrstama muzike.Pljujemo kao veliki poznavaoci muzike po Pinku,po Cytiju.Pljujemo kao veliki znalci muzike.
ALI..........
Nemamo pojma ko je i sta izvodi grupa Balkanika i Sanja Ilic.Nemamo pojma o SRPSKOJ BASTINI sto se muzike tice.Ne zaboravite jedno:Muzika je nadzivela svaki pismeni dokument.Kao takva i nama je u amanet,u bastinstvo ostavila svoju dusu.Tu dusu danas izvodi pomenuta grupa i pomenuti kompozitor.Mi to ne znamo.Ne znamo svoje,ne znamo osnovu muzike,ne znamo kulturu muzike svoje,ali znamo sve sto je strano.
Mashala.............

Brate ne slusam, slabo sam upucen u tu stranu.. Ono nisam kao neki da sam samo na jedno ogranicen, slusam jos dosta toga pored hopa, ali ne znam imena i tako to.. ambijent, raggae, soul, bluse, jazz, ma sta znam sve sto mi zvuci ok, UK garage, i tako..

Back